האם מי שבורח נגיד משריפה, לא עלינו, יכול לעבור במעבר צר יותר מאשר הוא יכול לעבור ביום רגיל?
נשלח ב-26/7/2006 15:31
אם הוא רץ ערום ,אז בטח הוא יכול כי אין לו בגדים , ואם הוא בוכה ומזיע בדרך אז גם כי הוריד ממשקלו.
אלא אם כן לקח כמה חפצים איתו להצילם מהשרפה בדרך ואז סביר להניח שיהיה לו קשה יותר.
נשלח ב-27/7/2006 09:36
לא כי שמעתי שהפחד גורם להתכווצות רוחנית והיא גורמת להתכווצות גשמית ואז הבן אדם נעשה יותר קטן בפועל
נשלח ב-27/7/2006 09:43
מה אתה אומר? נשמע מרתק
אולי תספר קצת יותר על השמועה !!!!
אשמח לשמוע ממש את כל התהליך בפועל.
נשלח ב-27/7/2006 11:23
ראיתי פעם משהו שאמר הרבי מליובאוויטש ששמע מהרבי הקודם.
אני לא זוכר שהוא הסביר את התהליך אלא רק את עצם העובדה.
נשלח ב-27/7/2006 11:41
אז מה זה יעזור לי?
נשלח ב-27/7/2006 11:58
לאיזה גודל את רוצה להגיע?
נשלח ב-27/7/2006 13:08
לא רוצה שום גודל
רוצה להבין איך הפחד עובד .
נשלח ב-27/7/2006 13:18
פחד כמו יראה הוא מופע של מידת הגבורה, שעניינה הוא צמצום.
זה הוא הכח המופעל ב"ביטול האני".
הפחד מתחיל כשחושבים על כך שיש משהו גדול ממני וחזק ממני ששולט בי
נשלח ב-27/7/2006 13:25
אבל אלוהים אומר לא לפחד מאיש. ומדברים על זה שביטול האני זה משהו חיובי , אז איך זה מסתדר ?
נשלח ב-27/7/2006 14:10
ביטול האני מול ה' זה משהו חיובי, כל השאר לא. לפעמים יש ביטושים מסויימים שתפקידם הוא לשבור את ליבו הערל של האדם.
העצה היעוצה היא לחזור אל ה' ולהיכנס לתודעה שכל המופעים החיצוניים האלו נובעים מה'.
נשלח ב-27/7/2006 14:31
לא הבנתי , על איזה מופעים אתה מדבר? על המחשבות המפחידות ?
ואם הם נובעים מאלהים , מה שאגב נראה לי דווקא הגיוני במידת מה , אז למה לו להשתמש דווקא בפחד ? אין לו דרכים אחרות להגיע לבן אדם לא?
נשלח ב-27/7/2006 14:58
אחת הדרכים היא הבאתו של האדם לשממה, בה הוא רוצה לברוח אל ה'.
אבל במקרה של פחדים אני חושב שזה עוד חולי כמו כל שאר החולאים, בהם יש לפנות לרופא שיתן כדורים וייעוץ פסיכולוגי.
ה' הודיע בתורתו שהוא נותן רשות לרופא לרפא את החולאים שלנו.
הרפואה מגיעה אל הנרפא דרך הרופא מאת ה'. ובכלל כל סיטואציה בה אדם נמצא, עליו לברר מה היא הפעולה המתאימה אותה עליו לפעול על פי תורתנו הקדושה.
נשלח ב-28/7/2006 00:06
אזרחי אתה מתכוון במקרה לרוח נכאה תיבש גרם בניגוד לשמועה טובה תדשן עצם? שם לא מדובר על פחד בדווקא כך שאינני יודע אם זה מה שאתה מחפש.
נשלח ב-28/7/2006 10:59
אולו,
האמת שלא חשבתי על הפסוק הזה אבל הוא מתאים לכאן מאד. התוכל להסבירו ולפרשו כאן, תוך כדי שימוש בסיפור עם הנעל, כך שנראה מה הוא אומר?
נשלח ב-29/7/2006 23:19
יש סיפור מעניין על רב גדול מסויים שבזמן השואה היה לו רגע אחד כשעמדו לעבור את הגבול שבו הנאצי התחיל לתחקר וכמעט שלא נתנו להם לעבור (נדמה לי שהוחבאו בעגלה) ואז קרה איזה נס של היסח הדעת והם עברו לצד הבטוח.
שנים אח"כ סיפר אותו רב שהיה לו רגע של חולשת הדעת שכביכול הוא נתון פה בידי בשר ודם וכאילו לפתע חשש מהנאצי ובדיוק אז ניתנה דריסת רגל לנאצי ל"עלות עליהם" ברגע הבא אותו רב כבר חזר לקבלת הבורא שהוא המנהיג לעולם ובידו להמית ובידו להחיות ואותו רגע ה' גרם לנאצי הסח הדעת והם ניצלו כלומר
צריך יהודי להפנים שבכל רגע נתון הוא בידי ה' לטוב ולרע ולבקש שיהיה לטוב וה' ממית ומחיה לא בני אדם גם אם זה נראה כך בעינים גשמיות רגילות.