| נשלח ב-3/8/2006 02:21 |
|
| |
בעניין : רתיעת גברים מאישה משכילה .היכן הטעות..(מבחורה משכילה:) )
כדאי מאוד לקרוא העניין לא זניח הרבה נשים משכילות מתחתנות מאוחר למה??? אני חוזרת לעניין של רתיעת הגברים מנשים משכילות שמקוצען בתחומים שנותנים לאישה טון גברי. כגון: ראיית חשבון,משפטים,מחשבים.. כל מקצוע שדורש מוח חריף ,גורם לגבר לשגת מליצור קשר לחתחילה עם נשים משכילות.
הנשיגה נובעת מהצורך הפנימי של הגבר לשלוט על חיי הזוגיות,להרגיש המוביל ,בעל הבית,אביר הארמון, כשלצידו עמודת עקרת בית חרוצה ,פשוטה,נעימה, ואם אפשר שגם תעבוד בעבודה צנועה מתאימה, הרי "כל כבודה בת מלך פנימה". ועל הגבר נאמר: "והוא ישלוט בה" ."ועשה לו עזר כנגדו", לכאורה כך צריך להיות..ויש בכך הגיון רב.
ביימנו נפרצה בעיה של ההשכלה ,בעיה מבעד השקפה חרדית ,לימוד שונה מלבד התורה גורם לפיקחות ומעורר שאלות. וכידוע נשים דעתן קלה.ויכולות להפך את דעותיהן הפוך ממה שהן חונכו כבנות ישראל כשרות ועבד את ההלכה על פי חוכמתה הנעלה
ידיעה זו נמצאת אצל כל גבר בתתת מודע שאולי אישה משכילה יכולה לפגוע באישיותה הפנימית,כהוויתה מיום היוצרותה מטבעה אישה היא עדינה ונינוחה,לימוד חיצוני אחר יכול להופכה לאשת עסקים ערמומית,או לעורכת דין חריפה..
בדרך כלל הנשים המודרניות הנגועות בתחום הקריירה והזוהר תהיינה נשים שתלטניות ויהיה ניתן להבחין מייד בהן בפגישה: 1.בגישה הראשונית ניתן לבדוק את מידת הבושה -ביטחות עצמי 2.בדרישות המנימליות הרף שלהן גבוהה הם רוצות מישהו שיהיה מעליהן וגם תוכלה לשלוט בו. 3. בלבוש החיצוני אם הוא בולט צועק או שקט. וכן הלאה.. בחור ישיבה שפיץ בתורה שיפגש עם אישה כזו הם יזרמו בשיחה עמוקה מחכימה ומעניינת יביעו דעות ויגיעו למסקנות בפגישה הכל ניפלא, אך כל אחד בליבו יידע שאין טעם להמשיך קשר כששני בני זוג מנסים כל אחד להוכיח את חוכמתו זה למשנהו,תופעה זו תביא לסכסוכים ובעיות קשות בהמשך הזוגיות,
אישה היא כלי קיבול!.ואמורה לינוק מבעלה את ידיעותיו.ולשמור את דעותיה לעצמה.אלא כם כן היא מעירה בצורה עקיפה ובנועם.
לאחר ניתוח קצר.. יש הרבה סוגים של נשים.יש נשים שתלטניות שלומדות הוראה ויש נשים רכות שלומדות לתואר השכלתי שאינומתאים להן. ואילו אישה עם פוטציאל להגיע לחריפות,עקשנות,ניתן לעוצרה בעוד היא צעירה עד גיל 20 בערך ,אחר כך הן בונות ללעצמן חומות של מידות חדשות שנוצרו על פי ניסיון חייהן =התואר האקמדאי מלמד את רוכשיו תכונות ויש כאלה שידעו לאמץ אותם להתנהגות היום יומית שלהם ולהופכם למידות אישיות, חשוב לדעת היכן היא לומדת את התואר ואם היא עוסקת בו, באיזה שנה היא לקראת הסיום,ועל פי השיחה מה הכיוון שלה, לבדוק פ ש ר נ ו ת. נשים משכילות זה כדאי! זה מוכיח מצד אחד על ,דאגה,יכולת,אמונה באני מאמין הפנימי,ביטחון עצמי,הן בדרך כלל יהיו חכמות וידעו לחנך ולנהל את צרכי הבית ,אלו מידות היכולות לבנות בית לתפארת אין מה להירתע מאישה משכילה היא רגישה ופגיעה כמו כל אישה רק שהן חכמות בלהסתיר:) זאת , הן מעדיפות לספוג הכל בשקט ולבכות הרחק מכולם כדי לשמור על מעמדה.זיכרו זאת טוב! לקחת אישה כזו זה כבר לבנות לעצמך תואר:) עלו והצליחו
מאת: XX
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2007 17:15 |
|
| |
הקפצה (וואי זה עתיק)
חוו דעתכם.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2007 20:22 |
|
| |
זה אמיתי?!
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2007 20:23 |
|
| |
אני מנועה מלהגיב,
שמא תגובתי תקים עלי את כל גולשי הפורום.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2007 20:28 |
|
| |
תגיבי בעדינות?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2007 21:23 |
|
| |
מיכאלה פליז תגיבי.
אבל בעדינות כמובן.
אני מאוד רוצה לקורא את תגובתך (מן הסתם יהיה לי מה להזדהות בה).
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2007 22:39 |
|
| |
להלן תגובתי החלקית והפושרת:
כמובן שהטקסט עורר את חמת זעמי,(מה גם שהוא לא לגמרי ברור,הניסוח לקוי ומסורבל),ואת רחמיי הכנים מכיוון שהוא נכתב ע"י בחורה/אישה.
אבל אני חייבת להודות,השהיה הארוכה שלי בפורום הקהתה את רגשותיי והפכה אותי לאדישה ומיואשת.
המסקנה שלי ברורה וחדה:אין לי שיג ושיח ולא יכול להיות לי שיג ושיח עם אדם שבאמת מאמין ומזדהה עם הטקסט הנכתב.
התייאשתי.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2007 23:02 |
|
| |
מיכאלה, הפעם, לשם שינוי אני מסכימה איתך....
|
|
| נשלח ב-2/8/2007 23:20 |
|
| |
ימות המשיח
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2007 23:31 |
|
| |
לא ייאמן...
הדפסתי את הטקסט רק כדי להראות לאחרים שיוכלו להוכיח לי שאני לא מדמיינת
מעורר זעם, תמיהה וקבס. במיוחד לאור העובדה שאישה כתבה את זה...
מיכאלה, כל מילה בסלע
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2007 00:38 |
|
| |
בואו נניח שגבר היה אומר את זה- זה היה יותר מובן?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2007 01:30 |
|
| |
גבר שמעוניין שזוגתו תהיה כזאת - בעיה שלו, ואני בהחלט מאחלת לו ולאשתו לעתיד שהוא לא ימצא אותה לעולם.
אישה שמאחלת את זה לעצמה, ולכלל הנשים - זו בעיה הרבה יותר גדולה.
זה שמבקש להיות חזק ושולט מובן מעט יותר מזה שמבקש להיות חלש, חסר אונים ונשלט.
כמובן שזה שמבקש לשלוט לא משיג את מטרתו אם אין מי שיסכים להיות נשלט על ידו, ולעומת זאת הנשלט יישאר נשלט ויהי מה.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2007 01:42 |
|
| |
אף על פי שקראתי והתעמקתי לא הצלחתי להגיע לתחושות זעם או קבס..
לא שאני מזדהה עם הכתוב אני פשוט חושב שהמציאות היא שהרבה גברים יעדיפו אחת אם "דף חלק" מחשבתית,השקפתית מאשר אחת מחוספסת, אחת שיודעת לנצל את המוח שלה למול ההגיון הגברי.
עכשיו, בואו נחלק זאת כך : (לגבי אשה "מחוספסת")
מה שצריך להיות בעיני אישה- (זה תשלימו אתן)
מה שצריך להיות בעיני הגבר- (לדעתי -- הרבה גברים מחפשים את ה"אני סומכת עליך/על ההחלטות שלך..לכן אשה שיכולה פתאום לערער את ה"אני סומכת עליך" יכולה מאוד להרתיע. זה טבעי. גברים הם בני אדם עם אגו פגיע ולכן הם מקימים הגנות כמו אדישות,ציניות וכו'.
זה לא אומר שמעתה תחפשו רק גבר שיודע לספוג והשלים פגיעות באגו. זה אומר שצריך להתחשב.
בדיוק כמו שמצפים מגבר להתחשב ברגשות וצרכים של אשתו. במקום לצפות ממנה לשקול דברים בצורה הגיונית.)
מה שצריך להיות ממבט מלמעלה- (משאיר פתוח)
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2007 02:00 |
|
| |
עוצר, רק כמה ציטוטים שיזכירו לך למה היא התכוונה:
"הנשיגה נובעת מהצורך הפנימי של הגבר לשלוט על חיי הזוגיות,להרגיש המוביל ,בעל הבית,אביר הארמון, כשלצידו עמודת עקרת בית חרוצה ,פשוטה,נעימה, ואם אפשר שגם תעבוד בעבודה צנועה מתאימה"
קודם כל הצורך הפנימי הזה ממש לא קיים בכל גבר. וגם בגבר שהוא כן קיים - זוהי הזדמנות מצויינת לעבודה על המידות בנושאים כגון: בניית בית שיתופי, זוגיות הדדית, כבוד הדדי וכד'
"לימוד שונה מלבד התורה גורם לפיקחות ומעורר שאלות. וכידוע נשים דעתן קלה.ויכולות להפך את דעותיהן הפוך ממה שהן חונכו כבנות ישראל כשרות ועבד את ההלכה על פי חוכמתה הנעלה"
מלמולים חסרי פשר. מצד אחד לנשים חרדיות אסור ללמוד תורה, מצד שני לימוד חיצוני מלבד התורה גורם לפיקחות ומעורר שאלות כפירה?! נשים דעתן קלה לא נאמר בהקשר הזה, וכמובן לא אומר שפעילות אינטלקטואלית ודאי תהפוך את החינוך מבית...
"ידיעה זו נמצאת אצל כל גבר בתתת מודע שאולי אישה משכילה יכולה לפגוע באישיותה הפנימית,כהוויתה מיום היוצרותה מטבעה אישה היא עדינה ונינוחה,לימוד חיצוני אחר יכול להופכה לאשת עסקים ערמומית,או לעורכת דין חריפה"
ולמה בדיוק גבר שלומד מנהל עסקים או משפטים לא יהפוך לאיש עסקים ערמומי או עורך דין חריף? כי אישה היא עשינה ונינוחה? מההה?
"בדרך כלל הנשים המודרניות הנגועות בתחום הקריירה והזוהר תהיינה נשים שתלטניות "
עוד היקש שטותי. והנה חידוש: אין בין שאיפה לידע והתקדמות אינטלקטואלית ובין שתלטנות ולא כלום. ומצידי תעברו על כל הפרופסוריות באוניברסיטאות ישראל ותווכחו שככל שהן חכמות יותר כך הן עדינות וצנועות אופי (בהכללה כמובן, אבל הכללה שמגיעה מתוך היכרות אישית)
"אישה היא כלי קיבול!.ואמורה לינוק מבעלה את ידיעותיו.ולשמור את דעותיה לעצמה"
דוגמא מצויינת לזוגיות שאין בה כנות ויש בה הרבה בליעה הפנמה והסתרה זו מזה
" ואילו אישה עם פוטציאל להגיע לחריפות,עקשנות,ניתן לעוצרה בעוד היא צעירה עד גיל 20 בערך"
אותו המשפט בתיקונים קלים: אישה עם פוטנציאל להגיע לחריפות יש לעודדה ולדחפה אל עבר מחוזות הידע והרחבת הדעת בעוד היא צעירה, לבל תוותר על מאוויים אלה ולא תממש את הפוצנציאל שהקב"ה טמן בה
תהיו בריאים.......
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2007 02:15 |
|
| |
אני מסכים איתך..לפי דעתי לא צריכה להיות חסימה בהשכלה של האשה.
אלא מה? המציאות היא שחלק מהגברים מאויימים על ידי כזה דבר...
עד שהם לא יתגברו על זה זה יישאר במצב של take it or leave it.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2007 10:20 |
|
| |
אין לי עניין להכנס לדיון על גברים שמרגישים מאויימים כשאשה כזו נמצאת בקרבתם,כי זה פשוט לא מעניין אותי!
אין לי שום קשר לכאלו יצורים,כמו שלא מעניין אותי מה הגברים באפריקה חושבים.
|
|
|
|
|