| נשלח ב-8/8/2006 18:18 |
|
| |
ה"מיתוג" הזה מזכיר לי את הסיפור עם המלך העירום שכולם הלכו אחר העדר והביעו התפעלות מבגדי המלך ורק הילד הקטן צעק את האמת ה-מ-ל-ך ה-ו-א ע-י-ר-ו-ם. אני אמנם לא ילד קטן אבל אומר מה שכולם חושבים המיתוג הזה נעשה מתוך לחץ להשיג את המיתוג שהיה לזול פה והמחשבה שכמה שאני יותר מוזר אני יותר בולט זאת שטות שהרבה פרסומאים עושים,לא יעזור כלום את המיתוג שגל עשה לזול פה לא יצליחו לחקות וממתי שהתיק של זול פה נלקח מפרסום גל רמת הפרסום של הרשת ירדה לתהום.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2006 19:43 |
|
| |
עדין מוקדם לדעת מה יהיה עתידה של הרשת. לכן כל מי שמנסה להביע את חוות דעתו המלומדת ואת נבואות הזעם שלו, כדאי שיזהר בדבריו.
לידיעתכם, אותם האנשים שהקימו את 'זולפה', מקימים עכשיו את 'אלף'. אותה שיטת פעולה, אותה אסטרטגיה (קמעונאית), וגם - אותו קו פרסומי שנקבע בעיקר על-ידי מנהלי הרשת (אגב, את השם 'אלף' הגו מנהלי הרשת ולא אף אחד אחר).
עד כמה שאני הבנתי, העיקרון המנחה אותם במהלך הנוכחי הוא ליצור המשכיות ל'זולפה'. לגרום לאנשים להאמין ש"זה רק השם שמתחלף". לכן הם הגו שם חסר משמעות ולא דומיננטי. שם שלא יגיד משהו חדש. שם לא רלוונטי.
אנחנו כפרסומאים אמורים להאמין שרק הפרסום עושה את המוצר. אבל אל תגלו לאף אחד - יש לצערנו מקרים שבהם המוצר עושה את עצמו. במקרה של 'זולפה' זה היה נכון. המדיניות הקמעונאית ניצחה, לא מסע פרסום כזה או אחר. ואם המוצר הוא אותו מוצר, אין סיבה שההצלחה לא תימשך.
מצד שני, ראינו כבר רשתות נסגרות, אז לך תדע.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2006 02:09 |
|
| |
סתם הערה כללית, קשה לשחזר הצלחה.
לקחו מותג מצליח ואמין ופשוט קברו אותו בעודו צעיר ופעיל.
לא משנה מהם השיקולים הפיננסיים שעמדו בראשם של א' וא' המנהלים, בי אישית זה מעורר תחושת החמצה. חבל.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2006 22:38 |
|
| |
לדעתי שם חזק מאוד, שונה ייחודי ומוצלח.
שעוד יוכיח את עצמו.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2006 13:09 |
|
| |
משום מה דווקא הלוגו ממש ממש מצוין,
גם השם די מבריק - ימים יגידו אם הוא יתפוס.
הקמפיין זוועתי- לא ממוקד מבולבל וגדוש במסרים בלתי קליטים.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2006 14:22 |
|
| |
הלוגו מעולה.
השם ניתן למשחקי מילים שלא ברור מדוע לא בוצעו.
מה שבטוח שמעל לכל הקמפיין הזה מרחפת שאלה אחת מאד מציקה..
למה?
לשם מה הם בכלל יצאו איתו? ואם כבר יצאו איתו, למה הם מתעקשים למשוך לעניין את המותג הישן?
אתם טובים? אתם משכנעים עם מה שיש לכם? אז למה אתם מנסים לשכנע אותנו שלא עברתם שינוי, אלא, רק מתיחת פנים?
השינוי חייב להיות מעבר לשינוי קוסמטי, כמו שמנסים להציג אותו כרגע. השינוי חייב להיות מהותי וברור, כך שלאף לא יהיה ספק כי זול פה עוברת שינוי דרסטי. כי היא עוברת שינוי דרסטי, תרצו או לא, זה מה שקורה.
אישית, אני מצפה למשהו יותר מאשר להגיד " אותה הגברת בשינוי האדרת "..
תוקן על ידי - בונפיס - 10/08/2006 14:23:16
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2006 15:20 |
|
| |
זה הטעות שלך. זולפה לא הולכת לבצע מתיחת פנים או לעבור שינוי דרסי מהותי וברור. היא כולה מכרה מוצר שנקרא 'זולפה' בעשרים ומשו מליון שקל. קניה טובה. ואז, מבלי הרבה ברירות, צמודים-כמעט מהודקים לאידיאולוגיה הזולפואית שאומרת :מה שלא זול לא פה, ועשרים ומשו מליון שקל זה כנראה לא זול, אז הם הוציאו את זה מהמלאי והחליטו להחליף שם. הם לא רוצים להחליף לשם שיאמר משו חדש. הם רוצים להשאר כמו שהם אצלנו בראש- עמוק עמוק באחת האונות שבמוח שאומרת לנו להתמכר ולהאמין למה שמוכרים לנו במדיות ובשליטי חוץ, מה שברצף סכמתי משדר לנו מיד שזולפה הם הכי זול. אז למה שיוציאו עוד מליונים למסעי פרסום חדשים. למה שיצטרכו לעבוד ולהקיז זיעה ולמתג את השם מחדש. למה לא להגיד דוגרי: הכסף והמצב שקלאב מרקט פשטה, חייב אותנו למכור, אבל נשארו מי שאנחנו, אל תתיחסו לאל"ף או לסלוגן- תסתכלו בתוכו ולא בקנקן. נשארנו אותו דבר בדיוק.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2006 13:23 |
|
| |
לא אטרקטיבי חבל מאוד
אם היה לוגו קצת פחות מיושן וחסר צבע מזה היה אפשר אולי להתגבר על השם המפוקפק
מה שקצר קולע מה שלא לא
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2006 15:55 |
|
| |
כל הסיפור נשמע קצת תמוה. יש לכם ביד מותג חרדי חזק ומצליח, עם שם מדהים, ואתם רוצים לפתוח רשת חדשה לציבור החילוני. מה יותר הגיוני - לפתוח רשת חדשה לחלונים, או לנסות להפוך את הרשת החרדית לחילונית, ולפתוח רשת חרדית חדשה, עם שם מזעזע?!
אגב, שמתם לב שאת שמה החדש של הרשת, אלף, אפשר לקרוא גם כ 1,000 ??!!... שזה בניגוד מוחלט לכל תפיסת הזול!
בקיצור - לא מובן מה רצה המשורר.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2006 10:23 |
|
| |
כאחד מאנשי הפרסום הותיקים בציבור החרדי, וכמי שליווה את השקתן ופרסומן של כמה וכמה רשתות שיווק (עוד מימי "שפע מהדרין", ועד ל"זולפה", "שפע שוק", "ברכל" ועוד...) אני חייב לציין שקשה לי לבלוע את הצפרדע הזאת, ששמה "אלף". אני מסכים לדעות השונות שהכותבים העלו כאן, ולא מבין את פשר המהלך הפירסומי והתקשורתי. בין אם ידידי אריה פרנקל הגה את השם, ובין אם זה יציר כפיהם של אריה בוים ואברום-מוישה, קשה לי להאמין שהמהפכה שחוללה "זולפה" (הקרדיט על השם המצויין לבני גל) תוכל להמשיך עם השם האומלל "אלף". אותו כנ"ל הסלוגן "לדעת לקנות" - שהוא סלוגן חביב ביותר, אך אינו הולם רשת דיסקאונט כסאחיסטית כמו "זולפה". זה נראה לי יותר מתאים לרשתות כמו "סופרסנטר" או "שופרסל", או למועדון צרכנות של מחזיקי כרטיס אשראי יוקרתי...
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2006 12:02 |
|
| |
אדון סופרייז היקר, אם אתה דובר אמת וכל מה שסיפרת על עצמך זה נכון, אז אתה כנראה אושיית פרסום רצינית, או בעל משרד פרסום כלשהו (גל? אפיקים? קרימלובסקי? קו מחשבה? מימד?) ואני בכלל מתפלא מה אתה מתעסק עם מה שכתוב כאן בפורום הזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2006 13:16 |
|
| |
צריך להיות טיפש בשביל לא להקשיב כאן לדיעות שלנו.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2006 14:31 |
|
| |
נכון !
ששון, מה הקטע ש'ך, עא?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2006 18:05 |
|
| |
החברה יוצאים מהקונכיות
דייזי מה שלומך? מה קורה בשקד?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2006 19:05 |
|
| |
חה, בתור מה אתה שואל אותי?
אוח,סחה על ניסיון הניחוש.
בכל אופן, תודה על ההתעניינות בשלומי, לא שנראה לי שזה ממש מעניין אותך.
|
|
|
|
|