יש לנו חברים שיש להם דירה באלעד. הם פרסמו ב"קוראים אלעד" והיו להם כבר איזה 30 שיחות ואפילו לא אשכנזי אחד... מה לעשות? הם גזענים...
בכל אופן-הם שואלים איך אפשר להגיע לאנ"ש בקשר להשכרת דירתם. זוג צעיר אשכנזי. איפה לפרסם? למי לפנות?
נשלח ב-20/8/2006 12:55
שינסו לפרסם בחדשות אלעד
נשלח ב-20/8/2006 13:01
מה זה בדיוק חדשות אלעד? מי בדיוק קורא את זה? יותר אשכנזים? איך מגיעים אליהם?
נשלח ב-20/8/2006 16:30
חחח... שיאכלו אותה
נשלח ב-20/8/2006 16:57
קודם שילכו לטיפול, אחרי זה שיתקדמו הלאה
צעד-צעד
מסכנים
נשלח ב-20/8/2006 17:34
כנראה שחבריך רכשו דירה בעיר הלא נכונה,אין כאן אשכנזים. הייתי ממליץ להם לקנות בקרית ספר ,שם גם התימנים כבר מזמן אשכנזים.
נשלח ב-20/8/2006 18:17
אם הסיבה היא גזענות נטו אז איש לא ירצה לעזור להם (ואני מקווה שהם יתקעו איתה עד שיחזרו בתשובה).
אם הסיבה היא אופי השכונה ופועלת במקום ועדת איכלוס (מודל שאני אישית סולד ממנו) אז שיתנו להם לשבור את הראש.
נשלח ב-20/8/2006 23:22
גועל נפש
נשלח ב-20/8/2006 23:28
חלילה! ודאי שלא מדובר בגזענות, כפשוטו. ועדת האכלוס בשכונה הזו, עד כמה שזה לא תמיד נחמד, היא מאוד מחמירה. ספרדים (לא בני תורה) פשוט אינם מתאימים למקום מכל הבחינות. התושבים מסביב-כולם שונים. למי לפנות? מי יוכל לכוון אותם לשוכרים מתאימים?
נשלח ב-21/8/2006 01:01
ואשכנזם לא בני תורה כן מתאימים ? מספיק עם הגזענות במסווה יהדות
נשלח ב-21/8/2006 09:43
המרן- אשכנזים שאינם בני תורה בוודאי שאינם מתקבלים ע"י ועדת האכלוס!!!
נשלח ב-21/8/2006 10:42
אם אני אספר לכם כמה מקרים רק אני יודע כאן על צקים חוזרים של שוכרים חובות לרשויות שמשאירים אחרי שיוצאים מהדירה משאירים צק בטחון שחוזר ופלאפון מנותק. נזקים לדירה, טלפונים נזעמים של שכנים וועד הבית. דירה שננטשה באמצע החוזה, שוכר שהתבצר בדירה ולא שילם כמה חודשים והיה צריך לפרוץ לדירה ולפנות בכח ועוד היד נטויה.
ואחרי זה תגידו שהמשכירים האשכנזים צריכים ללכת לטיפול בסה"כ הם רוצים שוכרים יותר מבוססים וכאלה שלא ירדו מהעצים.
פחחחח......
נשלח ב-21/8/2006 11:41
הנה GeorgeSoro נציג הגזענים. אולי מדובר עליך ? מי שקורא את ההודעות שלך עלול לחשוב שאשכנזים הם תכלית הטוב והשלימות והספרדים תכלית הרוע. כשאני נתקל בגזענות מהסוג הזה אני מבין מהי שנאת חינם שבגללה חרב בית המקדש
נשלח ב-21/8/2006 11:41
הפיתרון הטוב ביותר לקחת מרווח ביטחון של חודשים.
דהינו בכניסה לדירה לקחת מזומן על חודשים ואת
השאר בצ'קים. ברגע שיש בעיה עם התשלום יש חודשים לנסות
או להוציא מהדירה או להסתדר עם התשלום.
וככה אפשר להשכיר גם ללבנים וגם לשחורים בלי גיזענות.
נשלח ב-21/8/2006 22:44
אין ספק שצריך בטחונות (שטר ביטחון עם ערבים, חוזה טוב וכו') אבל אין זה המקרה דנן.
מדובר פה שגם אם יבוא ספרדי שישלם פי שניים מהמקובל ויתן שלוש שנים מראש ,לא יקבלו אותו גם אם קוראים לו אלי ישי והוא ראש מפלגה חרדית זה פשוט לא מספיק טוב כי אמא שלו ואבא שלו נולדו בטוניס ואידיש אינה שגורה בפיו.
המלצה: מי שרוצה דירה להשקעה נטו שיקנה במקום שאין בו ועדת איכלוס.
עד שמוצאים שוכר נורמלי אז שמישהו אחר יפסול אותו בגלל שאישתו לא למדה בסמינר הנכון לדעת מן דהוא מחברי הועדה?
לסיכום:
אם הם רוצים כסף שימכרו ויקנו בפרוייקט אחר אם הם דבקים באידאלים פסולים אז "אוי ל... ואוי לשכנו".
נשלח ב-22/8/2006 09:55
יוני זו כלכלה טהורה,
שוק ההשכרה באלעד זה 90 אחוז ספרדים 10 אשכנזים בהערכה, אשכנזים בדרך כלל שוכרים דירה בגלל אחד מהשניים
1. הדירה שלהם באיזשהו מקום לא מוכנה 2. הם משכירים דירה אחרת בית שמש נגיד ומעדיפים לגור באלעד.
שני הסיבות הנ"ל מעידות שהם אוכלוסיה מבוססת יותר ולכן עדיפה מבחינת המשכיר,
רוב הספרדים לא קונים דירות לפחות בשנים הראשונות לחיי הנישואין שלהם עם דגש על רוב רואים את זה בגיל האוכלוסיה הספרדית כאן שכן בעלת דירה הם בעלי מספר גדול של ילדים ולהם זו בדרך כלל דירתם הראשונה.
זוג ספרדי שמתחתן הוריו לא מסייעים לו לרכוש דירה והוא חסר את ההון המינימלי לגשת לעיסקה כזו מה שמביא אותו לשנות שכירות. אשכנזי לעומתו יוכל לרכוש דירה כי הוא יקבל מימון ראשוני מההורים והוא יעדיף לגשת לעיסקה ולקחת גמחים ומשכנתא כדי לרכוש נכס.
היוצא מכל זה שעדיף לקחת שוכר אשכנזי כי יש לו מאשר שוכר ספרדי שאין לו בגלל שהוא בפרופיל סיכון גבוה יותר לאי פרעון התחייבויות.
זו גזענות? זו כלכלה טהורה.
וסתם סופר אתה לא מדייק בעובדות במחילה,
הבעיה עם משכירים אשכנזים במקומות שאין ועדת איכלוס עם שיניים זה שהם משכירים לאנשים לא מהוגנים העיקר שהדירה לא תעמוד ריקה למשכיר איכפת רק הכסף ולא מענין אותו איכות האיכלוס של השכונה.
וההמלצה שלך היא עצת אחיתופל בגלל שריאיתי פרוייקטים כאן שאנשים הפסידו את ערך השקעתם בגל שיצא לשכונה שלהם שם רע ולכן קוני הדירות לא מוכנים לקנות שם.
יש בניינים בשמעיה שאי אפשר למכור שם דירה כי הבניין זוועה, הכל בגלל שוועדת איכלוס לא פעלה שם. אפשר להרויח 300 דולר שכירות לטווח קצר ולהפסיד 20 אלף דולר משווי הדירה אנשים לא רואים לטווח ארוך.