| נשלח ב-21/8/2006 19:18 |
|
| |
מה עושים עם סרבני וועד בית???
לחברי הפרום, אני ומשפחתי גרים בבנין דירות באלעד. רוב השכנים הם אנשים מקסימים נעימי הליכות מתורבתים וידידותיים. אבל, וכנראה תמיד יש אבל ,יש לנו בבנין שתי משפחות בעיתייות הראשונה: משפחה המתגוררת בדירה קנויה האב הוא קצת בעייתי למרות שהבעיה היחידה שמפריעה לנו כשכנים היא שהוא לא משלם וועד בית, בכלל פעם שתופסים אותו וגם זה נדיר הוא מתחמק בתרוצים שונים ומשונים תוך שהוא ממלמל על איזה הוצאה תכופה אחרת שהייתה לא. המשפחה השניה זוג שוכרים עם שלושה ילדים שהד"שים מהבנינים הקודמים בהם דרו מתקבלים מדי פעם. מפגע סביבתי של ממש, ריחות דוחים ריבים צעקות וגם כמוון וועד בית אין- בעל הדירה פוחד מהם ויותר על הכסף שלו ולכן פוחד להוציא אותם (כך לפחות הוא אומר) וגם הם סרבני תשלום ועד בית והתשובה שלהם תמיד היא אין לי מה עושים?? יש מנקה, יש מעלית, יש חשמל אנחנו רוצים לשמור קצת כסף לטיפוח הלובי עיצות בבקשה!!
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2006 20:57 |
|
| |
לכל דבר יש סיבה
אם דייר אינו מעונין לשלם ועד בית ומתחמק עם סיבות שונות ומשונות.
נא לבדוק: א. אולי המצב הכלכלי שלו באמת קשה? ואתם כשכנים טובים בני תורה, חזקה עליכם שתעזרו לו בכל דרך אפשרית.
ב. אם הסיבה היא אחרת
בדרך כלל זה לא נובע מרוע לב,קמצנות...... כנראה שמציק לו משהו,סתם שכן לא ירצה להיות שונה משאר הדיירים,לכן המלצתי היא תבדקו את עצמכם וכשתוודאו שאתם נקיים,תפנו אל השכן כמובן בדרך של בני תורה. ואני שולח לכם מכאן את ברכתי בהצלחה
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2006 12:20 |
|
| |
מהנסיון שלי זה למרר להם את החיים ולהסביר להם שתשלום וועד הבית זה חובה ולא זכות...
הם משתמשים במעלית, יש להם מנקה פעם בשבוע, כשהם מגיעים בלילה יש אור בחדר המדרגות,
אף אחד מדיירי הבנין לא חייב לממן אותם.
ואם זה אחד ששוכר דירה ללכת לבעל הדירה.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2006 12:35 |
|
| |
לגבי השוכרים זה לא בעיה, לשלוח מכתב רשום לבעל הדירה (אחרי שמתרים בו טלפונית כמובן) עם התראה לפני תביעה לרשם המקרקעין.
גם עם בעל הדירה אותו הדבר, לא לפחד ללכת לתבוע אפשר ללכת לרב שיתיר לפנות לערכאות אחרי שהם לא משיבים ענינית למכתב לא צריך דין תורה בשביל אכיפה.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2006 18:21 |
|
| |
הם לא עושים כלום הכי הרבה זה שהסרבן יקבל מכתב מעו"ד שלהם לא תקבלי יצוג אצל רשם המקרקעין רק יעוץ אז בשביל מה לשלם להם את האגרה השנתית? מכתב מעו"ד עולה 150 שקל זה רבע מאגרה שנתית של האגודה.
|
|
|
|
|