כעת רצוננו לשמוע גם מהצד השני........ טיפים מהבנות מה מפריע לכם בין בלבוש /התנהגות/ דיבור וכדו' של הבנים בפגישות? ...
תוקן על ידי - צבי613 - 21/08/2006 22:04:20
נשלח ב-21/8/2006 23:07
בס"ד
בעקבות האשכול של אתוש (ציטוט מלשונה של אתוש בשינוי קל שפה המדובר בבנות... אתוש אני מקוה שאת לא כועסת... בכ"ז יש לך סגנון כתיבה יפה + אני קצת מתעצל...)
דנו פה בעבר מהו הלבוש הראוי..הטוב ביותר לבוא לפגישה ראשונה ובכלל לפגישות אבל השאלה שלי בנות מה הכי הפריע לכם?... ידוע שרושם ראשוני עושה הכול הייתי רוצה לשמוע מהצד שלכם..מה לא נראה לכם ומה לא מתאים ללבוש ואיזה מסקנות אתם מסיקים ישר על הבחור.. מה כדאי להמנע וכאלה......
בכל מקרה זה תלוי גם בהרבה סגנונות נשמח לשמוע את דעתכם..
נשלח ב-21/8/2006 23:26
חחחח..ההתנצלות התקבלה~! דעתי הכנה היא: א' אני אברר מאיזה ישיבה הוא ומה הסגנון שם כך שאני לא אתפלא הרבה.. ב' אם הוא יבוא עם חליפה רגילה ומגבעת אני אבין שיש לי קשר פה עם אדם רציני.. אם הוא יבוא עם חולצה לבנה ומכנס שחור אני אבין שהוא או בחור מצוין או בסיידר( תלוי אם בישיבה שלו הולכים עם חליפות והוא בא בלי אז..יש נקודה למחשבה..) בכל מקרה אם גבר יבוא לפגישה עם חליפה חסידית ארוכה או יבוא עם מכנסיים עם פסים אני לא אהיה מסוגלת להסתכל עליו.. חסידים אני לא הכי אוהבת... ומכנסיי פסים הם סימן מובהק שהגבר שבבניק זו דעתי ואולי אחרים מתנגדים אבל אני אראה את סגנון האדם ואחבר 1+1 ואסיק ת'מסקנה. לילה טוב!
נשלח ב-21/8/2006 23:33
בס"ד אתוש ישפאי עוד יאכל אותך.... אם אינני טועה ראיתי ב"סמול טוק" שהוא חסיד...
באיזה ישיבה חרדית (טובה) הולכים בלי כובע וחליפה? יש כזה מושג?
מכנסיי פסים - את מתכוונת לאלה שנראים מדי אסירים או פיג'מות חסידיות??!!
לילה טוב ומבורך!
תוקן על ידי - צבי613 - 21/08/2006 23:55:56
נשלח ב-22/8/2006 01:56
אני אישית חושבת שהוא לא בהכרח חייב לבא עם כובע וחליפה ..אבל אם הוא מרגיש שזה מחייב וטוב לו עם זה
שיבושם לו וכל הכבוד .
וכמו שאמרו כאן לפני. ממילא מבררים לפני מאיפה הוא הגיע אז זה חוסך מהכל
לילה טוב!
תוקן על ידי - דוסית_50 - 22/08/2006 2:03:10
נשלח ב-22/8/2006 02:06
בס"ד
ושוב מוצא אני את עצמי יושב ודן בעניני אופנה
בכל מקרה אתייחס בעיקר לדברי אתוש18 ולצבי 613 אחד לאחד א)" א' אני אברר מאיזה ישיבה הוא ומה הסגנון שם כך שאני לא אתפלא הרבה.."- כדאי שתבררי טוב ותלוי קודם כל
איזה חבר'ה את מחפשת. יש ישיבות יותר פתוחות יותר סגורות. רק חסידיות או רק ספרדיות או רק ליטאיות או ישיבות שהן
"ישיבות מטבוחה" חח כמו ששמעתי מאדם אחד. לדוגמא סלבודוקא- אתה יכול למצא שמה את הליטאי הכי מודרני וגנדרן עם "בורסלינו קפיטעלע " ובלורית מתנוססת (אע"פ שמודה שליטאים מודרנים לא כל כך מחפשים בהכרח כזאת ישיבה) ועד לחסיד או הירושלמי עם הסמט והקפוטה ולכן יש סגנונות מסגנונות שונים
והערה לא רק לאתוש אלא לכלל הבנות.. תתמקדו בבחור ולא בשם של הישיבה שלו תאמינו לי זה יותר ישתלם לכן שכן הקטע של הישיבה חשוב ואף מאוד אך אתן מתחתנות בסופו של דבר איתו ולא עם הישיבה שלו... ב' "אם הוא יבוא עם חליפה רגילה ומגבעת אני אבין שיש לי קשר פה עם אדם רציני.."- אין ספק שמדובר בבחור רציני ולרוב אכן הבחורים באים ככה לפגישות וככה צריך להיות רק שפה צריך להעיר גם על דברי צבי613 תתפלא אחי היקר יש ישיבות וטובות כדוגמת קרית מלאכי אופקים מיר וכו' שלא מכריחים על כך אלא בעיקר בתפילה אבל בכללי בכל ישיבה חרדית מוצאים את זה. וכן! אני יודע אישית על מקומות שיש כאלה שלא מוכרחים ללכת ביום חול למשל עם הכובע והחליפה.
ולהערתך האחרונה אתוש "ומכנסיי פסים הם סימן מובהק שהגבר שבבניק" ..אולי אחרים אכן יחלקו עליך אבל אני מסכים
איתך ! פעם אולי זה היה יותר באופנה ויותר מקובל ולכן גם בני התורה הלכו עם זה ..אני אישית עד לפני ארבעה חודשים הלכתי עם כזה מכנס וראיתי על עצמי שזה כבר לא משדר טוב ולכן העפתי אותם ואם אני אלך בכלל אי פעם
עם פסים הם יהיו עדינים מאוד וראוים כמו שבן תורה צריך ללכת.
ונ.ב: סתם לידיעתך אתוש , יש גם צורות מסוימות גם בקרב בני הישיבות שחלקן מוסכמים על כולם וחלקם ראוים פחות
גם אלה בעלי הכובע וחליפה שמתהדרים יותר מדיי ורואים עליהם שמשקיעים על הפרטים האלה יש כאלו שלא יראו את זה
בעין יפה והמבין יבין. אבל שוב תלוי מה כל אחת מחפשת ושיהיה לכולם בהצלחה!
לילה טוב ומבורך
נשלח ב-22/8/2006 20:19
השאלה :"איך בנות רוצות את השידוכים שלהם"זה מאד כוללני,ולכן יש כל כך הרבה מגוון של דעות,
אני,לסגנון שלי רוצה:
אז ככה,אם זה פגישה שניה,שלישית משהו כזה אז אני לא אתלבש כמו סינדרלה ושבעת הגמדים,זאת אומרת בלי מלמלות וספריי עם נצנצים על השיער,אלא משהו יותר נוטה לכוון שבת/יום חול.
ואת הבחור אני ארצה עם חולצה צבעונית(אההה... לכל אלה שגרמתי עכשיו שבץ מוחי והתקף לב זמני משום שהזכרתי את המילה המשוקצת שלא נחזור עליה שוב,עמכם הסליחה)ומכנסיים שחורות/בז'/ כל עוד זה לא כולל פסים, או כתמים עקשניים זה יותר מטוב
עכשיו,אם הפגישה היא יותר בכוון של פגישה אחרונה,רצינית אז (לא,בלי מלמלות,את השמלה אני משאירה לאירוסין)לדפוק הופעה קצת יותר קלאסית, זא שהבחור יכול להגיע עם חליפה,בלי כובע....(עם כל תגובה מצדי שבאה לשידוכי חרדים בהייד פארק אני מפחדת שיעיפו אותי,משום דעותיי הכופרות והלא מקובלות."בלי כובע???????????")
אבל שוב פעם,תלוי בסגנון
אני הבאתי את הסגנון שלי..
נשלח ב-22/8/2006 22:24
בס"ד
טוב בוא נודה באמת אכן זאת תגובה קצת יוצאת דופן אבל מפה ועד להגיד כופרת לא הייתי אומר ..אולי חורגת ולא
מקובלת ברוב המקרים אבל כפי שאמרתי ממילא באשכול הקודם שעסק בענין שהשאלה הופנתה על חולצות צבעוניות
וכו' אז מן הסתם מדובר בראש יותר מודרני+חרדי לאומי..כי חרדי רגיל זה כבר ממש לא יכול להיות.
כובע זה פשוט משדר רצינות וישיבתיות ואולי את הסוג הזה אינך מחפשת..
מקווה שכל אלו שחטפו התקף ליבם חזר למקומם
לילה טוב
נשלח ב-22/8/2006 23:10
"רצינות וישיבתיות" - האם תלויים הם אחד בשני? (או אולי הכובע הוא זה המקשר ביניהם)
בשביל לדעת אם הבחור ישיבתי - מספיק הכובע.
בשביל לדעת אם הבחור רציני - צריך לחפש מתחת לכובע!
נשלח ב-23/8/2006 00:05
ממ.. האמת הופתעתי מדעתך עזרכנגדו..בחור כמו שאת מחפשת במגזר החרדי יש הגדרה אחת או שבנניק או סופר מודרני. אצל החרדים לאומים והדת"ל זה מצוי כי הם לא הולכים תמיד עם חולצה לבנה וכאלה.. ........................................................................................................................... בחור ישיבה תודה על ההערות ובהצלחה גדולה גם לך!!!! לילה טוב חבר'ה
נשלח ב-23/8/2006 00:32
בס"ד
לאנטי כולל- ברור שהדברים לא מוכרחים והרצינות גם לא בהכרח קשורה לחזות אבל שוב, מה לעשות שעל פי רוב
בחור שמגיע לפגישות עם כובע וחליפה משדר יותר רצינות מאיזה אחד שבא עם צבעוני וכו' לא אמרתי שהשני לא רציני
רק שרושם משאיר הכל ,ידוע הדבר שאין אפשרות שניה להתרשמות ראשונה ולכן אותו אחד שבא עם כובע וחליפה
הוא אמור להיות יותר ישיבתי ורציני ולשדר על אותו הגל ובד"כ לדעתי אז כן! כובע זה ישיבתיות ובהרבה מקרים שכאלה
זה כן הולך ביחד וגם אם לא הרי שזה הרושם שנוצר או אמור להווצר על אותה בחורה.
ולאתוש 18 תודה שוב ובהצלחה ענקית גם לך ואין מה לומר, מילים כדורבנות
לילה טוב חבר'ה
נשלח ב-23/8/2006 00:37
משהו קורה בין בחור ישיבה לאתוש או שרק נדמה לי?
נשלח ב-23/8/2006 00:50
אולי אעשה חיים קלים לבחורים ואספר לכם מה חולמות החברות שלי לראות בפגישה..:)
1.שיתלבש מחוייט והכיי אלגנטי בעולם !!!! 2.שיתנהג אליה מהתחלה כאילו היא איזה נסיכה שיצאה מחצר מלוכה...-(תלוי אם היא יפה לדעתו,.. אחרת היא הופכת לליכלוכית, והוא כבר מת לחזור הבייתה ברגע שהוא הגיע) 3.שייקח אותה למקום שהיא לא הייתה מעולם.. היא כל כך תתרגש ..מרגש:) 4.הם אוהבות שאתה משלם כי עד שהם מוציאות את הכסף מהאנרק שנמצא בתוך תיק יציאה ענק אתם מוצאים את עצמכם מחוץ ללובי. ככה היא תבין שאתה בעל בזבזן. 5.שכאתה מדבר איתה תדע לך שקיימת לה זכות קדימה.. להביע דעה לפניך. 6.אם השעה מאוחרת אז היא אומרת "ווי מאוחר אני חייבת לזוז רק התחנה רחוקה מכאן" ואז אתה נאלץ לשלוח אותה במונית ספיישל הבייתה פשוט הוכחת לה שאתה ג'טלמן.
בקיצור איפה יש נסיך כזה? נאחל לו שלא יפול במכשפה כזו...
תשאלו מה אני מחפשת...? את הסוס של הנסיך:) הוא בחיים לא יתווכח איתי ותמיד ייתן לי להביע דעה! .יקח אותי לכל מקום לכל מסעדה שאכנס הוא תמיד יחכה לי בנחת בחוץ. אני חושבת שסוס נראה אצילי גם אם הוא לא מתלבש אלגנט...
חחחחח בהצלחה לכולםםםםםםםםםם....
נשלח ב-23/8/2006 00:58
בס"ד
חחח סוכנת מה רע בסוס אלגנטי?
אבל אהבתי את הרעיונות שמה.
ולאנטי כולל - למה נראה לך שהולכים כאן דברים ביני ובין אתוש?! סה"כ יש פה כמה כותבים שמאד מעריץ
או אוהב את סגנון הכתיבה שלהם מבחינת שהם כותבים יפה ישר ולעניין וממצים את הנושא וכותבים למטרה
אז לצורך הענין רד ממה שאתה חושב כי זה פורום דיונים לא עושים פה שידוכים ואם כבר יש פה כאלה ש"קורים דברים
ביניהם" האמן לי שבשביל זה יש תיבה אישית וכו' לילה טוב לכולם וכל טוב
נשלח ב-23/8/2006 01:39
וואו אני לא יודע מה להגיב מצד אחד מצד שני ומי שלא סובל חסידים אני יראה לו מזה
דבר שני,באמת נראה לכם שבחור שמגיע עם חליפה וכובע מראה על רצינות??....חחחחחח אני לא שוללת כמובן כובע,אבל סתם למען הרחבת אופקים וידע,קבלו סיפור אמיתי על חברה שלי:
יש לי חברה רבת מעללים,(רוב הסיפורים שאני מספרת הם עליה)שלה בן דוד,שלו חבר,החבר יצאה עם אחותה, אך אחותה לא רצתה אותו,נגמר הסיפור בינהם(שידוך,חבר'ה אז להרגע),הבחור מאחת הישיבות הפופולריות בירושלים,לובש את כל התלבושת שגורמת לו להיות,איך אמרת אתוש18 ובחורישיבה?"רציני" דומני הייתה ההגדרה?כובע,חליפה,חולצה לבנה,החליפה בלי פסים...
הבחור יצא עם אלפי בנות במקביל לשידוכים,ו.....תחזיקו חזק,הוא התחיל לצאת לא בדרך שידוך עם החברה שלי האחות של הבחורה שהוא יצא איתה פעם...
אז למה אני כבר לא מאמינה לכל התלבושות המסוגננות הללו?אולי משום שהוא לא הבחור הראשון שלובש חליפה שחורה בלי פסים עם חולצה לבנה שאני שומעת עליו סיפורים שבחלומות הכי פרועים שלי אני לא הייתי מדמיינת?
אז אני לא שוללת,אני לא אומרת שאני לא אצא עם בחור בגלל שהוא בא לי עם חליפה וכובע,אבל אם יציעו לי בחור שילבש לי חולצות צבעוניות בפגישות,אני גם ממש אבל ממש לא אסרב
ולך אתוש18,שממש רציתי לתת לך כאפה דרך המחשב על התגובה הנל:או שהוא שבבניק או שהוא ממש ממש מודרני,
מה הקשר שבבניק?אם היית יודעת כמה שטחיות יש בדבר הזה אצלנו שאם הוא לובש חולצה צבעונית אז הוא לא טוב,סליחה,אז הוא שבבניק,את לא שמה לב למה את אומרת????האם אני היחידה שמבינה שהבגדים לא משקפים עד כמה המידות של הבנאדם יכולות להיות רמות ונעלות ועד כמה הן יכולות להיות מושחתות???
אנשים,ובעיקר בחורישיבה ואתוש18 גרמתם לי לבכות מרוב עצבים!
לכו תתפכחו.
ישפאי,אני בעזרת ה' מקווה להתחתן עם חסיד ולא ליטאי...ככה שיש לך תומכת,לפחות אחת....