בית פורומים שידוכי חרדים

סגנון הלבוש/ דיבור שמפריע לבנות בפגישות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/8/2006 23:16 לינק ישיר 

בס"ד

קודם כל אני מתנצל אם פגעתי במישהו ודבר שני עזר כנגדו נראה שאת תמיד באה בנימה להתקיף ולא להקשיב ולא

משנה מה יאמרו לך תמיד תירי איזה סיפור מבית היוצר שלך..שיהיה לך לבריאות אבל ככה לא מנהלים דיון מצטער!

הבנתי כבר את עמדתך בכל מקרה

אז. אתוש 18 ועזר כנגדו הקשיבו לי בנות- אולי לא הבהרתי מספיק את הנקודה ודברתי כללי מדיי ולא פרטתי ממש

את עמדתי שלי כל מה שאמרתי זה דבר כזה ואני אכתב את זה בגדול שזה ייכנס טוב טוב לראש של כולם

בחור שנישא לראשונה לדעתי בין חסיד בין ספרדי בין ליטאי אז בימינו פשוט אין ברירה ו..שנות נישואין ראשונות אין

שום הצדקה שלא ייתנו לבחור ללמד כאברך! אני אישית באידיאל שהדבר הכי טוב זה שבחור ילמד בסביבות 4-7 שנות

נישואיו מקסימום והמינימום 3 4 שנים וכל מה שהתכוונתי שהורים עוזרים וכו' הכוונה היא שנים ראשונות לפחות ולא מדובר

בקריעה של הורי שני הצדדים! חס ושלום חלילה וחס! הם לא חייבים כלום לא מדין תורה ולא מדין החוק. אם הורים עוזרים

זה רק לפנים משורת הדין נטו. יש משהו שהרבה חרדים שוכחים . חושבים שהתפקיד של הבעל זה רק ללמד וללמד..

ואילו האישה תפקידה הוא לגדל ילדים אז אני מחדש לאותם חרדים  ש..לאאאאא נכוןןן בה"א הידיעההה!  

תפקיד האישה הוא קודם כל להיות עזר כנגדו!  של הבחור וזה עוד הרבה לפני לגדל ילדים שכן זו המצווה הראשונה בתורה

והכוונה היא לעזר לו ולכבדו ולסייעו וכו'..לא כתוב שום דבר על לעבד או לגדל ילדים זה נאמר רק לאחר מכן שמצד פריה

ורביה ומצד "לא תהו בראה" מחויבת האישה (אמנם לא כמו הבעל) לעסק בפריה ורביה ולהעמיד דורות וצאצאים לתורה

ולמצוות וכך מובא בספר החינוך וכו'. אתוש את אולי לא הבנת אבל אני מסכים איתך ב10000000 אחוז. בחור אכן צריך לעבד בסופו של דבר בגלל

זה הבאתי בדבריי את דברי התנא במשנה באבות "סופה בטלה וגוררת עוון" כל כוונתי היתה שחייבים שיהיה את המינימום

של העמדת בית על אדני התורה בזה שייתנו לבחור ללמד כמה שנים. לדעתי אלו שיש להם כבר ילדים וצריכים הוצאות

וטיפול וחינוך וחיתון וכו' אז..שיצאו לעבד! ואם לא יש בזה איסור מדין תורה .ברור שיש כאלו שמסכימות שבכל זאת יישב בכולל ויישאר שם.

אבל זה לא מוציא את זה מכלל בעיה הלכתית.! כל בעל חייב בשבעה דברים בכתובה מלבד שלוש המצוות שבתורה

אחד מהם זה "אעבד ואפרנס" וכך הובא בגמרא בכתובות וכך פסקו להלכה רבותינו הראשונים והאחרונים. דעו לכם סתם

במאמר מוסגר שכל הנושא של ללמד בכולל כל החיים הוא אינו פשוט. ברור שזה באידיאל והלוואי וכולנו נזכה לתקופה

שכולם יוכלו ללמד כל החיים...מה לעשות שזה לא מציאותי  (מה עוד שיש דיון בזה , הרמב"ם אומר שיש בעיה להתלות כל החיים על הציבור ויש אפילו חשש חלול ה' ויש כאלו שסוברים שאלה הם מחזיקי העולם..ודעתי היא דעת ביניים) רק אמרתי שאין הצדקה ללכת לעבד ישירות אחרי חתונה שכן

בדורינו החובה היא בראש ובראשונה כשמתחתנים זה להעמיד את הבית יציב על אדני התורה והיראה וזה ע"י לימוד של

הבעל ורק לאחר מכן ימלא את חובתו המלאה. אתוש בגלל שהרחבת כל כך הרבה את הדיבור על ההורים ומה שמכניסים

לכם בסמינר אז אומר לך שכל המקרים הנ"ל שעזר מביאה (לא יודע מאיפה אבל היו דברים מעולם) הם בהחלט לא מוצדקים

ולא יודע מה הכניסו לכם בסמינר אבל את אכן צודקת שממאיסים עליכן את כל העול הזה של פרנסה..אני אישית ארצה ללמד

בכולל בשנים ראשונות ואומר לה את זה לבחורה ומקווה שהיא תסכים עם המצב. אני לא מתכוון בע"ה להגיע למצב שהאשה

תקרס כי היא אכן לא נועדה לזה ולא מחוייבת לכך כלל! ולכל הבחורים האלה שחושבים שלא משנה מה יהיה והאישה

צריכה לעשות הכל באמת לא מגיע להם להתחתן ושיסלחו לי אבל זאת המציאות.

ולגבי מה שהרחבת את הדיבור על ההורים התכוונתי שאם מצוייר מצב והאישה מרוויחה סה"כ וגם הבעל מרויח סה"כ

מהכולל אז את מה שצריך להשלים (ומדובר בהשלמת הכנסה לא בסכומים קורעים!) ההורים יעזרו. וזה לא האידיאל! זה

רק בשנים ראשונות כי כל זוג נעזר בשנים ראשונות קצת בהוריו מה לעשות..כמה שיהיו מסודרים הם סה"כ צעירים וכו'.

לסיכום : האידיאל הוא אכן ללמד כל החיים..מה לעשות שזה לא מתאפשר ולכן אמרתי שישארו בכולל אבל יבדקו טוב

ויראו לפי המצב מהו השלב לצאת ואחזר בפעם השלישית כמו שכתבתי בתגובתי הקודמות. אני כלל לא נגד עבודה

להיפך! יש בחורים יראי שמיים מאד ויותר מחמירים ולומדים יותר טוב מכל אברך כולל כשהם עובדים...הרי לאברך יש

את כל היום..הוא יכול להתבטל (לכן בנות תראו אם הוא באמת למדן) בעל בית ירא שמיים שעובד יודע שיש לו רק את חצי

מהיום או רק חלק מהיום ללמד אז הוא ינצל וימצה את אותם כמה שעות ומעלה בצורה הטובה ביותר וכך היא המציאות

והדברים מדברים בעד עצמם בה ויש לי ראיות מהרבה כאלה שמכיר ואף אני בע"ה אהיה ככה בשלב יותר מאוחר בנישואין

בע"ה אני מאמין. לסיכום: אני לא ממש מסכים עם עזר כנגדו מלבד הקטע של מידות שחשובות, ומה עוד שמעדיף שלא

תתנגחי בי כי אני לא בא ליצור ויכוח אלא דיון! כי אחרת אי אפשר להמשיך

אתוש18: מסכים איתך במאת האחוזים רק בגלל חוסר פירוט בתגובותי הקודמות נאלצתי להרחיב את היריעה בדבריי הנוכחים

כרגע על מנת שגם את תביני אותי.ב"ה שמישהו או יותר נכון מישהי מסכימה איתי ואפשר לנהל איתה דיון נורמלי..

נ.ב: את יכולה להרגע אתוש אף אחד לא בא לעשות שום שידוך וגם לא בגיחוך..ואם בגיחוך עסקינן הרי שעזר כנגדו היא

שצחקה אני רק הגבתי לה בצורה סה"כ רצינית בהתחלה. את יכולה להיות בשקט גם אני לא אכיר מראש עכשיו מישהי

מנט זה בסדר!

לילה טוב לכולם

תוקן על ידי - בחורישיבה - 23/08/2006 23:18:51

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2006 00:47 לינק ישיר 

התחרטתי

תוקן על ידי - עזרכנגדו - 24/08/2006 1:09:23

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2006 01:44 לינק ישיר 

בס"ד

ד"א עזר כנגדו אם כבר ברצונך לדעת אז..אני ממילא מיוסר מצפונית מספיק וכרגע בדכאון טוטאלי תמידי

שבגללו לא יושן בלילות ובכלל לא אוכל וכו'..תאמיני לי זה מפריע יותר מאיזה שלוש קילו שעולים אבל מצטער

אם פגעתי בך ואל תקחי כל דבר קשה, עשי לי טובה ותביני למה יש לי מספיק על הלב

תודה!
לילה טוב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2006 21:06 לינק ישיר 

אל תקחי דוגמא מכופרת שכמוני,אבל אני לא רואה צורך לפסול בחור בגלל חולצה עם שרוולים קצרים,אולי הכל היה לו בכביסה?

חוץ מזה שאני מעדיפה חולצה עם שרוולים ארוכים,כי זה יותר אלגנטי....
חולצה עם שרוולים קצרים,איך נאמר?....זה לא זה...

אה ובטח בטח,בנננים,בלי הגזמות עם הבושם,אנחנו נדע שיש לכם בושם גם עם רק שני שפריצים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/8/2006 23:24 לינק ישיר 

המדליף
דבר ראשון ברוכה הבאה

דבר שני "המדליף" זה נשמע לך ניק של בחורה?
סתאם תעשי מה בא לך כל עוד זה לא נוגד את התקנון

קח את החיים באיזי
אם לא החיים יקחו אותך באיזי
חבר פורום "שידוכי חרדים"

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/8/2006 08:51 לינק ישיר 

מה דעתכם ?

זה בסדר להגיע עם ג'ינס וטי שירט ? (יש לי גם חולצת ג'ינס יפה, מה אתם אומרים ?)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2006 16:51 לינק ישיר 

וואו נכנסתי לפורום מאד מעניין יפה יפה....
    עזר כנגדו??????    אני חושב שלפי הביטויים שלך..
את צריכה לשנות שם להרס כנגדו.
           חב"דצקר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/9/2006 20:14 לינק ישיר 

עלמה, אני מסכים עם כל מילה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/9/2006 16:17 לינק ישיר 

לדעתי מישהו צריך לקחת אחריות על ענין שידוכים לחברה מהייד פארק יש פה רוקות על רמה בחורים על רמה עד מתי נהיה רווקים חבל!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/9/2006 16:21 לינק ישיר 

מה הקשר לאשכול הזה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/9/2006 17:28 לינק ישיר 

תודה יוסי על הערה מאירת עיניים שכזאת,
אבל אני לא אשנה את כינויי משום שאני אומרת את מה שהרבה מפחדים לומר.

דבר אחד אני מבקשת סליחה,בקשר לכך שאמרתי שאני לא אוהבת חבדניקים ועל ידי כך גרמתי למצב שפגעתי בך,יוסי,ולכן אמרת את ההערה הנ'ל,
פשוט אחותי נשואה לחבדניק ואני לא סובלת אותו

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > סגנון הלבוש/ דיבור שמפריע לבנות בפגישות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.