| נשלח ב-22/8/2006 22:56 |
|
| |
אשכנזים/ספרדים/מערבים
רציתי לדעת מה דעתכם (סקר) האם הייתם מוכנים לשמוע הצעות שאינם מן הסוג המקובל
לדוגמא: אשכנזי עם ספרדיה או מעורב עם ספרדי וכדו' אם תוכלו לנמק מדוע כן/לא
ומה דעתכם על המצב הזה העכשווי של קיבוץ גליות שיצר לנו מציאות כזאת - מה המעלות שיש במצב הזה וכן מהם החסרונות.
ועוד דבר שמסקרן אותי לאלה שמכירים את המצב מבפנים אצל החברה הדתית-לאומית, האם יש את ההמציאות הזאת או ששם כולם מתחתנים עם כולם?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2006 23:20 |
|
| |
אני לא נמנה על חבריה , אבל יש לי חברים מחבריה - כך שבכללות אני יודע מה המצב בחברה הדתית לאומית:
לרוב - העדה (אא"כ מדובר באתיופים - שם המצב שונה לגמרי...) לא מפריעה ולא משפיעה , רק ההתאמה בין בני הזוג היא שתקבע.
יכול להיות שאם זה היה תלוי בהורים - העדה היתה קובעת, רק שהמצב כיום הוא
שרוב הצעות השידוכין במגזר זה מגיעות מחברים לחברים ללא תלות בהורים.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2006 12:14 |
|
| |
אני בעד שכל אדם יפגוש את מי שהוא רוצה לפגוש, ושלא יכתיבו לו כללים של מקובל ולא מקובל מגיל 0, שזה לדעתי מעשה טפשי. (אלא אם כן מדובר בחסידות שמתעקשת לשמור על עצמה, אולי זה אחרת)
גם אצל דתיים לאומיים זה קיים, אבל פחות.
אני אישית מוכן לפגוש מכל עדה לרבות אתיופים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2006 13:21 |
|
| |
במקרה של האתיופים - ניצלת.... - ההתנגדות תבוא מהצד שלהם.
בעדה האתיופית מאוד לא מקובל להתחתן עם עדות אחרות , וממקרים בודדים מאוד
ששמעתי - המשפחה לא קיבלה בצורה יפה את בן הזוג בן העדה האחרת.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2006 14:41 |
|
| |
צבי, יפה אמרת " מעלות או חסרונות " - כי זה בדיוק הענין, שיש בזה כ"כ הרבה מעלות... אבל כ"כ הרבה חסרונות.... נתחיל עם המעלות: זה דבר מצוין ( לפחות מנקודת הראות שלי ) אני טוענת שמי שמגביל את עצמו לסוג מסויים בלבד או עדה מסויימת בלבד - יכול לפספס את הדברים הטובים (בשבילו ) באמת. מעבר לכך כמעט רוב הציבור הצעיר של ימינו ( שהוא הוא זה שאמור להתחתן בזמן הקרוב ) אין לו את המנטליות הכ"כ מוחלטת שיש להוריו מכל ארץ מוצא שהיא. מה גם ש (במקרים הטובים) החברה מעורבת במקומות הלימוד השונים... ושארץ ישראל הצמיחה לנו דור בני ישיבות בצורה גורפת וכוללנית שמי שמתחנך בה - מקבל עליו את הכללים הבסיסיים השווים לכל חוג ועדה החרדים לדבר ה'. ( להוציא את הקהילות הסגורות כגון: נטורי קרתא או חסידויות מסויימות - שם אין אופציה לשנות וממילא לא לקבל גם לא מחוג אחר באותה העדה.) ויש עוד... ( הילדים יוצאים יפים.... סתתתתתתתתם )
ולחסרונות: הדבר הבולט ביותר שאפשר לראות במציאות שגם אם לבחור/ה אין שום בעיה לעשות זאת - כאן באים ההורים החרדים ולא מוכנים לשמוע על כך ויהי מה... ( יש כאלה... ) ואז יש שלב נוסף , אף הוא לא עביר במיוחד.... גם אם ההורים מסכימים, הם בזה מסכנים את מעמדם באופן מודע (!) בקהילה אליה הם משתייכים. הזוגות המעורבים מתקבלים כנטע זר... וזה מה שהכי בולט.
( בנושא של הלכות ומנהגים - זה לא ממש בעיה מהותית... כי על כל מקרה בד"כ הולכים לפי הבחור. עם מקום להתגמשויות במקומות בהם ההלכה מאפשרת, ובכלל במקומות האחרים. )
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2006 17:38 |
|
| |
בס"ד
זה לא בדיוק קשור
יש לי שאלה
מישהו שמע על יהודים מהודו "קוצ'ינים" מי הם, מה דינם ? זה נוגע לשידוכים.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2006 17:43 |
|
| |
אתמול בדיוק חשבתי על זה,אם אני הייתי מתחתנת עם ספרדי,ואמרתי לעצמי למה לא בעצם?? ואז הבנתי למה לא.
הייתי פעם לפני שנים רבות,אצל חברה ספרדייה בבית בשבת,והמנהגים שם פשוט הצחיקו אותי, אז אני חוזרת בי, אני לא הייתי מסוגלת להתרגל למנהגים שלהם.פשוט לא... לא אחרי 18 שנה שאני דבקה בהרגלים אחרים...
זה לגמרי שונה...
וזה גם לא נובע מגזענות
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2006 19:26 |
|
| |
עזרכנגדו.
מה עם חיתוך קצוץ של עגבניות כמו שהבטחת?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2006 20:34 |
|
| |
גם בחיתוך עגבניות יש הבדל?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2006 23:12 |
|
| |
מסתבר שכן,אני מנסה לשייך לעניין של ההודעה כאן.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2006 23:33 |
|
| |
אני ממש לא סופר כאלה דברים מתאב כל נגע קל של גזענות אני מודד בן אדם לפי מה שהוא וגם אלוקים למעלה לא יסכים לקחת את התרוץ שלא התחתנתי איתה בגלל שהיא ספרדיה/אשכנזיה
נ.ב. מי שיגיד לי לא לקחת מישהי בגלל גזע יאלץ לוותר על שתי שיניים (מצטער על התוקפנות)
אילו אלוקים היה משליך משמים כל מה שבני אדם מבקשים, היו כולם מסתובבים עם ראשים שבורים.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/8/2006 19:49 |
|
| |
בתור בחורה לאבא אשכנזי ואמא ספרדיה,אני יכולה לספר לכם/ן שכשהייתי בתקופת השידוכים הראשונה שלי חיפשתי מישהו בדיוק כמוני,לא מגזענות חלילה. לפי הבנתי הדלה אז,חשבתי שאם מציעים לי רק אשכנזי אז לכי תדעי איזו שריטה יש לו,או איזו בעיה הוא מסתיר כי למה שירצה מישהי חצי ספרדיה..(מחשבה מטורפת, אבל גם דיי מציאותית בציבור שלנו!!!!) ובחור ספרדי לא היה בא בחשבון כמו שאמרה עזר,לא מסוגלת להחליף מנהגים וגם לא את נוסח התפילה, כבד עלי.. היום, עם תובנות של אישה גרושה (הגרוש שלי היה בדיוק כמוני, אבא אשכנזי ואמא ספרדיה),אני חושבת שעדיף להשקיע את האנרגיות של החיפוש אחר המועמד המתאים בתחומים יותר משמעותיים מאשר העידה שלו.
אגב,אני מכירה זוג, הגבר מרוקאי והאישה היא חסידת גור..למזלה יש לה הורים חכמים שלא מנעו ממנה להתחתן עם אותו אחד שהיא חשבה שמתאים לה..(ומאחר ואני מכירה אותם מקרוב, לא נראה לי שהיא טעתה)
|
|
|
|
| נשלח ב-24/8/2006 20:57 |
|
| |
אם אני מתחתנת עם ספרדי,זה אומר שאני צריכה ללכת לבית הכנסת שלהם,וזה מוזר לי,זה לשמוע ניגונים אחרים,שאני לא אוהבת,כי אני מעדיפה את החסידי,וזה אומר שאני צריכה לשנות נוסח תפילה,מה שקשה לי מאד,מאחר שתפילה זה אחד הדברים היותר מרכזיים אצלי,
וכל השבת נראית אחרת,זה כל תקופת ספירת העומר שונה,ומנהגי חתונה שונים..,
ואני לא בנויה לשינויים דרסטיים שכאלה
|
|
|
|
| נשלח ב-24/8/2006 21:49 |
|
| |
אממ מעניין.
|
|