| נשלח ב-27/8/2006 18:04 |
|
| |
מתלבטת - רשיון נהיגה או לא....
אמנם נושא אישי... אבל עם זה ציבורי ורלוונטי לא פחות.
* ל י מ ו ד נ ה י ג ה ל ב נ ו ת ח ר ד י ו ת *
(להוציא נשואות, שכנראה... ההתייחסות שונה.. )
יש לי הזדמנות מכמה בחינות ללמוד כרגע נהיגה. - גם מורה ( ברי"ש קמוצה! ) מעולה, וגם בתנאים טובים ( 90 שח לשעה, סביר?.. )
א ך - - -
כמו אצל כולן/ם נושא השידוכים עומד בתווך....! לא'יודעת אם זה מוצדק או לא... - - - אני בכל אופן מתלבטת!!!
* מה הדעות לכאן ולכאן? * מי כבר התנסה /תה בזה? * האם יש קשר בין זה לבין טיב הבת? * האם בכלל תסכימו / תתנגדו להפגש עם כזו בת?.....
מחכה לעצותיכם! ( המורה מחכה לטלפון.... )
תודה!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2006 18:44 |
|
| |
לי היה 90 שקל ל3/4 שעה....
אני לא חושבת שזה אמור להוות בעיה שאת יודעת לנהוג.להפך,לדעתי זה יתרון,כל עוד את לא מנצלת את זה לרעה.ככה הבעל לא יצטרך לממן את זה אחרי החתונה
את יודעת,בחו'ל,אם הבת לא עושה רישיון מרימים גבה.ואת צריכה לראות איזה בנות צדיקות יש כאן,ולכולן יש רישיון,בגיל 16 הן עושות רישיון,וזה נורמה.והן מקבלות שידוכים ממש אבל ממש טובים.,
אם את עושה רישיון לפני או אחרי החתונה,את חושבת שזה מראה את טיבך?את בוחרת להיות בחורה טובה או לא,ואת תדעי לנצל את זה לרעה אם תרצי,וקל וחומר לטובה,
שורה תחתונה, באופן היפותטי לגמרי,לא הייתי מבטלת בחורה עם רישיון
באופן ריאלי לגמרי,אני כן הייתי מבטלת בחור ללא רישיון...(אוקי,אז אולי לא מבטלת,אבל כן הייתי מרגישה קצת חסך בבחור...)
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2006 18:48 |
|
| |
ברור שיש בזה בעיה. אני לא מכיר אותך האם את בחורה מודרנת או לא, וא"כ עד כמה מודרנית. חלק מהבחורים מסתכלים על זה לא טוב, כאילו זה דבר לא צנוע, אך אני חושב אישיץ שאין בזה שום בעיה. לי לא הייתה עם זה לארוסתי למדה בזמן הפגישות, למרול שזה היה מצחיק שהיא סיפרה לי שהיא לומדת לפני שהתארסנו ואני אמרתי לה את יודעת שיש בזה בעיה שאת לומדת אז היא ביקשה שאני לא אספר...
אז כעיקרון יש בזה בעיה אז פשוט תלמדי ואל תספרי לאף אחת. אחרי החתונה לעשות רישיון זה סיפור מההפטרה, עדיף עכשיו וכמו שאת אומרת יש לך הזדמנות אך הזהרי, מלבדך מהורייך שאף אחד לא יידע מזה, אחרת את בצרות צרורות....
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2006 19:16 |
|
| |
תלמדי - וכמה שיותר מוקדם יותר טוב.
אם העובדה שיש לך רשיון תפריע בשידוך - כנראה שהוא לא מתאים לך. (למה איך בחורה אמורה להגיע ממקום למקום? עם חמור?).
כמובן - שכל הנ"ל הוא בהנחה שאת שלמה עם העניין ולדידך אין הוא מהווה הוכחה לחוסר צניעות.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2006 19:34 |
|
| |
בס"ד אני אישית לא אכפת לי לצאת עם אחת שיש לה רשיון..אך מכיוון שלא אני המדובר...וזה באמת תלוי כמה את מודרנית אבל אם את ככה בחורה רגילה זה עלול לדפוק באי אילו מקומות... בקיצור כל מה שאסיק אמר..(: תשמרי על סודיות מירבית.
לגבי המחיר זה תלוי איפה את...באזור גוש דן זה המחיר בירושלים גם אבל אפשר גם ב70...
במקומות כמו באר שבע..את יכולה לקבל מחירים טובים כנ"ל בצפת..אבל אני משער שכל המקומות בעלי מעמד/אוכלוסיה דומה אז אפשר להשיג מחיר טוב...אבל מה זה חשוב התחלת כבר אז תהני בהצלחה ושתעברי בטסט ראשון. !!
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2006 21:40 |
|
| |
אני בעד ללמוד לפני החתונה, במיוחד אם כרגע יש לך כסף לזה. אין צורך לנפנף בזה. אבל להסתיר???? למה איפה אנחנו חיים?? היום להרבה בנות בגילאי 23 + שרווקות עדיין יש רשיון. אין בזה פסול אם את בחורה רצינית. וכמו שאמר כאן כבר מישהו. אם זה נראה לך חיובי וחיוני,ויציעו לך בחור שיפסול אותך בגלל הרישיון,כנראה שזה לא הסגנון שלך...
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2006 21:40 |
|
| |
טוב אז אני מדברת מניסיון....
רשיון לדעתי זה דבר טוב מאוד אבל רב הבחורים מסתכלים על זה כחוסר צניעות...
יש לי חברה שעשתה רישיון וכשהיא התחילה שידוכים אוטומטית ירדו ההצעות כשידעו שיש לה רשיון...
למרות שהיו משפחות שאמרו שזה דבר טוב ומועיל ולהם לא איכפת שיהיה לה רישיון אבל בפירוש זה
פגע בה!!!!
ולכן עכשיו היא מסתירה את זה....
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2006 21:43 |
|
| |
השאלה היא האם יש למשפחתך רכב? אם כן אז מובן שאת רוצה לעשות בו שימוש, אך אם אין למשפחתך רכב הסטיגמה תאמר שאת רוצה להתפרע.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2006 23:15 |
|
| |
תודה לכל מי שהגיב... אז כולם הולכים על הכיוון של חיובי... אלא מה - רק להסתיר. טוב.....
מאמי - הזכרת נושא של חוסר צניעות.... ובאמת - יש איסור הלכתי גורף? או האיסור הוא רק שידעו....
קיר...- יש רכב במשפחה, אלא שאני לא יודעת אם זה מספיק לשיטתך... מכיוון שבד"כ במשך היום הוא בשימוש...
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2006 07:29 |
|
| |
זה כמו כל הדברים - פה בארץ זה הכל שחור לבן ! בחוץ לארץ יש להם ראיה יותר צבעונית!
ראיתי באיזה אשכול - לצערי אינני זוכר בדיוק באיזה פורום - שדנו אם זה לא עבירה ממש של "לא תלבש...".
איזו שטויות! (ואל תבינו נכון, אני לא מתוכח על האםשרות ש"לא תלבש.." יתיחס מעבר למלבושים כי זה ברור שזה כן! אני רק מתוכח על הנושא של הרשיון נהיגה לנשים - מי קבע שזה "מלבוש גבר"?)
אבל, כמו שאומרים, "זה מה יש ..." ולכן לדעתי בחורה חרדית (לא בעלת תשובה או מתחזקת) שיש לה רשיון ומסתירה את העובדה בגלל שידוך היא עושה שטות, כי אם היא גדלה פה בארץ וחונכה במוסדות חרדיות ובכל זאת יש לה רשיון, עצם העובדה מעידה עליה שהיא בראש אחר מהקנסנזוס ולכן היא צריכה גם בבחור שיש לו ראש אחר מהקונסנזוס - ותאמינו לי שיש! בזה שהיא מסתירה אולי יגרום לזה שהיא תשיג שידוך "טוב" אבל לדעתי, זה יהיה שידוך לא מתאים!
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2006 11:09 |
|
| |
אוקיי,
אז לי יש רישיון.
אף בחור לא פסל אותי בגלל זה. לא לפני הפגישה וודאי שלא אחרי הפגישה.. לי אישית זה היה ממש קשה להוציא רישיון, הרבה שיעורים וטסטים, אני ממש לא מוכשרת בזה, ואם הייתי מחכה, אני לא מתארת לעצמי מה היה קורה אם הייתי דוחה את זה.
האלי, בחורים ואפילו טובים, מאיתרי-חברון-עטרת, לא אכפת להם בחורה עם רישיון, אני לא מנפנפת עם הרישיון, אבל אם שואלים אותי בפגישה אני אומרת שיש לי. מניסיון, בדר"כ בחורים ששואלים רוצים את זה, ובחורים שלא רוצים פשוט לא שואלים. אם שואלים בבירורים, אני לא אוסרת על חברות שלי להגיד... את כנראה לא תרצי בחור שמתנגד לרישיון אחרי החתונה, בחור כזה יסכים גם לפני החתונה. אישית, בחברה שלנו, זה מאד מקובל גם בתיכון ובסמינר להוציא בסתר..
ולגבי צניעות: 1. באיזור שאני גרה בו, מי שנוסע בתחבורה ציבורית זה: תיכוניסטים, סטודנטים, חיילים, עובדים זרים, זקנים, מפגרים, חולים, כך שזה לא בדיוק סימפטי.. 2. אני לא חושבת שזה צנוע לנסוע באוטובוס, ולהידחס עם כל הגברים, ואם גבר רוצה לשבת לידך, זה כבר ממש בעייה, ובכלל אנשים (גברים) מתחילים לדבר איתך, זה קרה לי לא פעם.. 3. והלבוש של האנשים (ובעיקר הנשים), ושפת הרחוב.. 4. שלא לדבר על הרדיו, השירים והברבורים...
ולעומת זאת באוטו את מוגנת יותר מפגעי הרחוב, כמו שנאמר: כל כבודה בת מלך פנימה (באוטו, ולא בתחנת אוטובוס).
חוץ מזה שאני גרה במקום יחסית מבודד, ולכל מקום אני צריכה לפחות אוטובוס אחד.. שעושה מיליון סיבובים, כך שזה בזבוז זמן משווע..
לגבי המחיר, אני גרה בגוש דן והמחיר נע בין 80 ל-90 ש"ח ל-40 דקות.
שיהיה לך הרבה הצלחה בכל החלטה שהיא.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2006 11:47 |
|
| |
עוזוהדר,
בחורים ואפילו טובים, מאיתרי-חברון-עטרת
ציינת דוקא ישיבות הנחשבות יותר מודרניות ופתוחות. אני לא בטוח שהיית מקבלת אותה תגובה מבחורים מפונוביז, תפרח, או מבית מתתיהו! אבל מצד שני אני מניח שאת לא מעונינת בבחורים מישיבות כאלו.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2006 12:06 |
|
| |
האלי. א. השידוך שלך נקבע מלמעלה. ב. אך זה לא מונע ממך לעשות את ההשתדלות שלך כדי למצוא את מה שמתאים לך. וכוונתי בזאת: את יודעת (או חושבת שיודעת) מה מתאים לך. את יודעת (פחות או יותר) למה סוג הבחורים שאת מחפשת מצפים....
למעשה- נהיגה זה פרקטי לחיים. ולרחוק רוב הבחורים (להוציא ישיבות כגון תפרח וכו) היו מעונינים שלאישה שלהם יהיה נוח וקל... (אני מקוה שזה כך...) לי אישית- זה לא מרפיע בשידוכים! ואני מצליחה עם הרשיון להיפגש עם הטובים שבטובים.... בהצלחה !
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2006 12:54 |
|
| |
מוטי2דוס,
טוב ברור שאני לא מדברת על תפרח וחדרה. אבל בית מתתיהו - דווקא לא נראה לי שתהיה התנגדות גורפת. ולגבי פונוביז' - אני לא מעוניינת, כי: בחור טוב משם לא יסתכל על בחורה עם נתונים כמו שלי, הציעו לי כמה משם, אבל.. אני לא מעוניינת בבחור מקולקל מפונוביז'. ויש שם כאלה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2006 13:01 |
|
| |
עוזוהדר,
אינני יודע מה כוונתך במה שאת אמרת "עם הנתונים שלי", אבל זה טוב שאת יודעת מי שאת ומה שאת רוצה! חושבני שהרבה בחורות (וגם בחורים) בעצם אינם מכירים את עצמם ואינם מודעים לבדיוק מי\מה הם ולפעמים נדמה להם שהם רוצים בחור\ה מסוג X בזמן שדוקא מתאים להם מסוג Y.
בהצלחה ! ונשמח לשמוע בשורות משמחות אודותך!
|
|
|
|
|