בית פורומים עצור כאן חושבים

תמיכת קנאי נטור"ק ושות' באויבי המדינה - לגיטימית?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/8/2006 15:09 לינק ישיר 

בי.טי.

ר' חיים מבריסק תמך בציונות של הרצל??? מאיפה הקרצת את זה?

אתה רוצה לומר שלציונות אין שום דבר עם עליית רעיונות הלאומיות באירופה , אלא דווקא עם שאיפה עתיקה בקרב עם ישראל לכבוש את ארץ ישראל ביד חזקה, שאיפה שלא מצאה לה כל ביטוי מכל מיני סיבות לא קשורות עד שפתאום צצה לה ללא כל קשר לאקלים הרעיוני הסובב אותה וללא קשר לעובדה שהוגיה היו דווקא אלה שהיו פתוחים לקליטת השפעה זו מבחוץ? אין לי אלא לאחל לך הצלחה בדרכך זו.

בעניין הלוגיקה , טענת שאם יש דבר שראוי למות למענו אז למות בעד ארצך הוא דבר כזה. הבאת טענות רבות לכך שישנם דברים שראוי למות למענם. לא סיפקת תמיכה כשלהי לטענת האם..אז ואפילו לא לטענה שלמות בעד ארצך הוא דבר כזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/8/2006 15:38 לינק ישיר 

מציץ,
לא כתבתי שר' חיים מבריסק תמך בציונות של הרצל. כתבתי שתמך ברעיונות חיבת ציון. באמת כבר אז היתה לו התנגדות לשת''פ עם ה'חופשיים', אבל אפילו העובדה הזו, שתמך בח''צ, נעלמה מההיסטוריה הרשמית של 'בית בריסק'.
מובן מאליו שיש קשר בין הלאומיות האירופית לעליית הציונות ולרגע לא התכוונתי להכחיש את זה. זה פשוט לא היה הנושא.
הדוגמא מזמן המלחמה עם הרומאים נועדה לתמוך בטענה שיש דברים שראוי למסור את הנפש למענם, שהארץ היא אחד הדברים הללו, ושהרעיון הזה ישן מאד. זה בדיוק מה שהיה כלול ב'טענת האם' שלי וזה מה שמכילה ההדגמה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/8/2006 16:09 לינק ישיר 

לגופו של נושא האשכול מספר הערות, בלתי קושרות זו לזו.

1. לגבי אלה המפגינים עם המוסלמים ו/או מבקרים באירן , נפגשים עם ערפאת וכו' , יתכן שלומר שהקבוצה הזאת מונה כמה עשרות , יהיה בבחינת הגזמה פרועה כלפי מעלה, בכל התמונות רואים תמיד את אותם 3 אנשים. הציבור הגדול היותר המחזיק בהשקפות נטורי קרתא או דומות להן  , מתנער מהם ככל יכולתו.

2. תמוה בעיני למה בוחרים תמיד ברבי מסאטמר או בנטורי קרתא כדוגמה להתנגדות לציונות? האם הרב שך לא התנגד לציונות ? האם לא התנגדו רוב הרבנים והאדמורים החרדים לציונות? הייחוד העיקרי של סאטמר ונטורי קרתא, הוא העקביות , דהיינו הימנעות ככל האפשר מהנאה מהמדינה הציונית והימנעות מהשתתפות בפוליטיקה שלה בבחינת לא מדובשך ולא מעוקצך, בעוד האחרים מדברים הרבה על השקופע כאשר בפועל הם לא מפסיקים לצעוק הב הב כלפי נותני לחמם הציוניים.

3. הערה למיכי , כתבת שהתופעה של מאוכזבי הציונות הדתית מבטאת משהו עמוק ומשמעותי יותר מאשר השטויות של נטורי קרתא? וכל כך למה? בגלל שרק אצל החברים שלך יש דברים שהם עמוקים ומשמעותיים? או שמא בגלל שהתופעה של אנשים ששוכחים מכל מה שאי פעם האמינו בו בגל סטירת לחי שחטפו , היא עמוקה ומשמעותית , מה שאין כן אנשים המנסים בכל כוחם לשחות נגד הזרם ולשמר את מה שיוכלו מהעולם המסורתי שלהם בטהרתו המקורית, שזה שטויות כמובן מאליו ?

4.לגופה של השאלה ההשקפתית , כמדומה לי שעיקר רלוונטיותה ביחס להערכת ההיסטוריה ולא יכול להיגזר מכך הרבה מבחינה מעשית. בסידורים בשטיבלך מא"ש כתוב בברכת ולמלשינים , יכוון לביטולה של מלכות המינים בלי שום נזק לבר ישראל ח"ו. אבל בעולם האמיתי , כנראה אין סיכוי לסגור את הבאסטה "בלי שום נזק לבר ישראל", אם מלכות המינים תיבטל, זה כנראה יהיה כרוך בדם רב שישפך. אי לכך גם מי שסבור שהמדינה הציונית טוב לה שלא באה לעולם משבאה , עכשיו שבאה צריך האדם הישר להודות שאין מה לעשות אלא להגן עליה.

5. לגבי השאלה ההיסטורית , האם בחשבון הכולל הציונות הביאה שיפור במעמדם של היהודים או שמא גרמה יותר נזק מתועלת. מאד קשה לדעת מה היה אילו לא היתה  מדינה וכמו כן מוקדם מדי לשפוט ואי אפשר לנבא את העתיד. בזמן הקריטי , המדינה לא היתה שם. ואם לטעון שהמדינה קיימת בכדי למנוע שואה נוספת , הרי באותה מידה יתכן שדווקא היא תביא שואה נוספת . אחרי ככלות הכל, הציונות הפכה את העם היהודי לאויבו המושבע של כמעט שישית מאוכלוסיית העולם והעמידה אותו בראש החץ של המאבק בין המערב למזרח , כאשר אין שום ערובה לכך שאותו מערב לא יפקיר אותנו ביום מן הימים לבדנו מול המוסלמים, או שמאזן הכוחות העולמי לא ישתנה . יתכן מאד שבעוד 50 שנה יהודים יסתכלו לאחור על האפיזודה הקרויה מדינת ישראל כעל עוד אחת מהטרגדיות הנוראות שהתרגשו על עם ישראל. כל אדם סביר צריך להודות שזהו אחד הסיכונים המאוד ריאליים הגלומים במפעל הציוני. כמובן, זה כשלעצמו אינו טענה נגד הציונות מאחר וזו טיבם של שאלות הנוגעות שיש סיכונים נוראים בכל דרך, גם להימנעות מהקמת מדינה. אבל , מה שברור הוא שלא ניתן להצדיק את הקמתה של מדינת ישראל במונחים של טובתם ורווחתם של המוני העם היהודי , מכיוון שאין תשובה ברורה לשאלה כמה הועילה זו למטרה הזאת.

ההצדקה היא במונחים של רעיונות לאומיים , שיש ערך בכך שעם מנהל את ענייניו בעצמו ובארצו וכו' ללא קשר לטובתו החומרית של הפרט. לגיטימי להתנגד ללאומיות . מבחינתו של אדם דתי רעיון חילוני כזה בהחלט יכול להיחשב לסתירה בולטת להתמסרות הטוטאלית שהדת דורשת (באנלוגיה משכנינו , קראתי שהחמאס כחלק מתנועת האחים המוסלמים התנגד זמן רב לרעיון הלאומיות הפלסטינית , עד ששינה את גישתו ואימץ אותה, מסיבות טקטיות כנראה. יש ניגוד גדול בין לאומיות לדת).

כאמור, עכשיו שהמדינה כבר נוסדה כנראה אין יותר מה לעשות בנידון והשאלה הפכה ללא רלוונטית , אבל אף אחד אינו יכול לערוך דלגיטימציה להתנגדות לציונות שהיתה מלכתחילה, על בסיס הטענה שיש בכך משום חוסר נאמנות וחוסר דאגה לגורל העם היהודי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/8/2006 18:14 לינק ישיר 

ריב, מה אני יכול לעשות... זה לא באשמתי
אבל אני כן מאמין שזה יקח פחות מ 100 שנה
ווטו,
מאחר ומדובר בשאלה מעשית, אי אפשר לבחון את עמדת הציונות בעניין א"י ע"י אפשרויות תיאורטיות.
לאחר השואה (וגם לפניה), מה לדעתך על העם היהודי היה לעשות? להשאר באירופה? להתיישב במדגסקר?
או להתחיל מחדש בא"י?

קל לתקוף את הציונות על כך שהיום המקום היחידי שבו אנשים מתים בגלל יהדותם הוא א"י. כדאי אבל לזכור שמי שראה את הנולד על מה שעומד להתחולל באירופה ופעל בהתאם היו דווקא אבות הציונות. מותר גם לומר משהו לזכותם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/8/2006 18:25 לינק ישיר 

א.

מיציץ,

לגבי ההשוואה שלך ללאומיות הפלשתינאית והחמאס, יש הבדל -

הלאומיות הפלשתינאית, ולמעשה כל לאומיות של קיבות מוסלמי נקודתי, מאיימת על התפיסה הדתית שרואה בכל המוסלמים מקשה אחת. מאידך, הלאומיות היהודית בגרסתה הדתית אינה יוצרת קיטוב פנימי בתוך הקיבוץ היהודי שהדת מגדירה -היא מיועדת לאותו ציבור שכלפיו מיועדת הדת.

כמו כן, הטענה שלך לגבי ניגוד של הלאומיות המודרנית והדת הוא כבר עניין של פרשנות לא מחייבת, גם אם יש לה על מה לסמוך (ככל פרשנות). באותה מידה אפשר להצביע על אין ספור מרכיבים 'לאומיים מודרניים' לכאורה ביהדות, וכל ספר תעמולה ד"ל מכיל אותה. שתי הפרשנויות משכנעות או לא משכנעות באותה מידה, והן דומות לניתוח ההיסטוריה של כל צד, כאשר כל אחד משוכנע שהיא תומכת בדעתו: הד"ל יצביע על הצלחת הציונות, והנטו"ק על כשלונה על בסיס אותן עובדות...

בכל מקרה, אני חושב שהאידאלוגים הד"ל מאמינים שהלאומיות היא חלק מהותי מהדת ולא אוחזים בה כשימוש ציני וכדלת אחורית להיכנס דרכה לאולם של החברה הישראלית ולהעבירה על אפיקורסותה.

ב.

לגבי 'מדינה יהודית בקוסטה ריקה' - ראוי לציין שטרם הקמת המדינה הוצעו ע"י העולם חלופות טריטוריאליות אחרות, והן נדחו לבסוף ע"י התנועה הציונית למרות מחיר הדמים של ההתעקשות על א"י. במיוחד בלט הדבר בתכנית אוגנדה, שנתמכה ע"י המזרחי משיקולי פיקו"נ ודוקא סיעות אחרות בהסתדרות הציונית הביאו להפלתה ולהצהרת הרצל החילוני המובהק 'אם אשכחך ירושלים...'.

ג.

לאור מה ששמעתי מבני משפחה שהיו מתלמידיו ובאי ביתו של הרב שך, וכן דברים שפורסמו והובאו בין היתר בספרו של אבישי בן חיים אני גם לא מוצא הבדל גדול בין השקפתו להשקפת סטמר.

ואולם, אני לא חושב שאפשר להגיד כך על כלל היהדות החרדית ואף הליטאית. למשל, הטענה החבדניקית שליהודים אסור להתכופף בשום מקום ובטח בא"י היא סוג של לאומיות חרדית (וחב"ד היתה עד לפני דורות ספורים סוג של סטמר), וכן לךדעתי אצל חלק מהאדמורים החסידיים ואולי גם רבנים ליטאיים בעיקר בדור הקודם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/8/2006 23:36 לינק ישיר 

מייציץ,
דבריי כוונו רק כלפי אותם 3 אנשים (לדבריך) שעליהם נסוב האשכול (ראה הודעת הפתיחה). לא התכוונתי לומר, וגם אינני חושב כך, שההתנגדות העקבית לציונות היא שטויות. ממש לא. אני לגמרי מסכים שהתנהגותם של נטורי קרתא (פרט ל-3 הטיפשים הנ"ל) מרשימה הרבה יותר מאשר הפרגמטיזם החרדי שחי בסתירה למען הכסף (וראה לדוגמא את ההספד של הרב שך על ר' יואליש).
ועוד הערה: כשאני מדבר על תהליכים עמוקים, אין בכך כדי לומר שהאנשים הם עמוקים. רוב מאוכזבי הציונות מהצד"לניקים אינם עמוקים כלל ועיקר. רובם שטחיים ובנאליים למדיי בעיניי. אבל תהליך האכזבה ומה שמתרחש בעקבותיו הוא תהליך שמעיד על זרמי עומק חשובים להבנה. וזאת הרבה יותר מאשר מה שמונח בבסיס ההליכה של 3 השוטים לערפאת וחבריו.

באשר לפוסקים על מצוות כיבוש הארץ, אתה כנראה מתכוין לרמב"ן בהוספות עשה ד', אבל לענ"ד אתה טועה מאד. פשט התורה, והתלמודים מורה שיש מצווה כזו. ודברי הרמב"ם הם החידוש, אם בכלל  הוא באמת חשב שאין מצווה כזו (ראה דבריי לעיל, לפחות לגבי ישוב הארץ, אם לא כיבושה). למקורות נוספים, לכשאפנה אשנה. רק אעיר שגם הרמב"ם מביא את מלחמת שבעה עממין, ומשמע שהיא נוהגת גם בימינו (ולא רק בימי יהושע). ובפשטות הכוונה היא מלחמה לכיבוש הארץ, ולא רק להשמדת העמים הללו. זכורני שיש חוברת של הרב אבינר (שמקורה הוא מאמר ב'המעין'?...) שמביא מקורות לעניין זה.
ובכל מקרה כדאי הוא הרמב"ן להביאו לפני מקורות מן ההגות של הלאומיות המודרנית.

דברי המנ"ח שהבאתי לא הוצאו מהקשרם, שכן השתמשתי בהם רק כדי לטעון שכשיש מצוות מלחמה היא כרוכה באבידות (כמובן שלא צריך את המנ"ח בשביל זה). הוסף לכך את המצווה לכבוש את הארץ, והרי לך שכיבוש הארץ מצדיק שפיכת דמים.

העובדה שברוב הדורות לא עשו זאת, כבר זכתה להתייחסות אצל הכוזרי, ועוד רבים, שאומר על כך (עד כמה שאני זוכר): הובשתני מלך כוזר. ובכלל, רוב היהודים גם מדברים לשון הרע (וגם זה כנראה לשון הרע), אז מכאן אתה למד שאין איסור כזה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2006 02:22 לינק ישיר 

רו"ד,

הנך מעמיד אותי מאחורי ההפך ממה שאמרתי. המשל שלי היה אך לרעיון הארצישראלי-לאומי ולא לרעיון פיקוח הנפש שלמענו לא שללתי לא את יסוד המדינה ולא את אי פירוקה [אך עיין במה שדן הרב המציץ בטוטו"ד על חוסר הוודאות בסה"כ של הצלת הנפשות שנגרמה מכל המפעל הציוני].

דנתי אך על ההירג למען הארץ ויישובה בניסיון לבדוק את דעת המתדיינים האם סוברים [אחרי ככלות הויכוחים אם במצבנו הרמב"ם מודה לרמב"ם או להפך שהרמב"ן מודה לרמב"ם כדעת ויואל משה] שיש לשפוך דמנו למען מצוה זו [ולכך השתמשתי במשל של מצב כאשר ישנה או תהיה אלטרנטיבה ליישוב א"י בשלום ושלווה דהיינו ההפך הגמור ממצב פקו"נ]. אך גם בזה לא הבעתי דעה אישית  ורק ניסיתי להבליט שהיסוד שבדעת הנטו"ק אינו כה הזוי [כדיבורי קיצוניהם על פירוק המדינה רק "בתקווה" שזה ייעשה בשלום]. למד לשונך לומר: "איני יודע" כך תדע את שהנך יודע

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2006 22:28 לינק ישיר 

אני מנוע מלהשתתף בדיון בגלל שמגוחכות בעיני ההנחות יסוד עליהם מתווכחים הצייעניסטען מול הנקי"ם והדלי"ם מול החרדים וכל השאר היהודיים הווכחנים האלו,
הערה שכן רציתי להוסיף היא שתרבות הדיון שם שונה מעט בטיפ טיפונת מאצלינו, פשוט כיף לראות שם את הדו-שיח הקשוב אחד לשני,
טוב אולי אני מגזים, ייתכן שמטרת בואם לשם היתה אך ורק תמיכה במעשיה של איראן ובכלל לא התנהל וויכוח וזוהי הסיבה לשקט המופלא ששרר שם,
אבל בעצם אולי זה יסוד הבעיה, שבכל תוכנית נוסח פופוליטיקה חייב להיות וויכוח ולא כל סוג הבעת דעות אחר?! לא יודע,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/8/2006 09:10 לינק ישיר 

הוערתי על חוסר הבהירות,
הכוונה היא לתוכנית הטלוויזיה האיראנית המופיעה בלינק הראשון שבאשכול,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/8/2006 15:27 לינק ישיר 

אני לא מבין את  השאלה
למי לגיטימי?    או כלפי מי לגיטימי?
האם על כל מאמר בהארץ נשאלת אותה שאלה.
האם אמירות או הצהרות של קבוצות תמהוניות אלו או אחרות אשר בשוליים הציבוריים זוכים לאותו יחס אצלנו.
אבל החשש שלי הוא. כי רבים וטובים מביננו עדיין האידיולוגיה הנפסדת. של קבוצות שוליים כאלו מעסיקה אותם. וחבל.
כתבתי כבר: הגמרא בחולין  מספרת את הסיפור של יעקב הנלחם עם האיש יש מחלוקת אמוראים כמו מה נדמה לו האיש הזה.                    אחד אומר כעכו"ם נדמה לו והשני אומר כתלמיד חכם נדמה לו
איך אפשר להגיד על אותו איש שתי דעות מנוגדות כאלו עכו"ם או ת"ח
אלא הגמרא רומזת לנו: כשישראל רוצה לחזור אל ארץ אבותיו מפריעים לו ונלחמים אתו שניים. העכו"ם (הגויים) ות"ח היהודים.
אבל אולי הגמרא צודקת  כת"ח נדמה לו. רק נדמה לו כת"ח אבל בעצם הם לא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2006 11:56 לינק ישיר 

ווטו,

אינני חושב שאפשר לומר שפיקוח נפש היווה את השיקול העיקרי או הישיר ברצון הציונות להקים בית לאומי בא"י.

כמו כן פיקוח נפש לא היה הסיבה להתנגדות סאטמאר לציונות, אז כהיום. אני מניח שגם לו הייתה קמה מדינת יהודים באוגנדה, היה מי שמתנגד לה ,אלא שאז הוא אולי היה צריך לבסס את התנגדותו על מקורות קלושים-תלושים עוד יותר.
הרצון הציוני (כפי שהוא מבוטא באוטואמציפציה) נולד מתוך הכרה בכך שהעם היהודי נמצא כנטע זר בסיבבתו, ועל כן עליו לקחת את גורלו בידיו ולחזור לסביבתו הטבעית - א"י.
אין לכך דבר במשותף עם פיקוח נפש כפי שאתה מבין אותו במובן ההלכתי, וגם אין לכך דבר
עם מצוות יישוב הארץ [אינני מדבר על הציונות הדתית שגם אצלה בדומה למתנגדי הציונות  הביסוס ההלכתי הוא כריאקציה למעשי הציונות], כן או לא. הרעיון הזה נולד מתוך מצוקה של אנשים, ורצון לפתור את אותה מצוקה,
כמו גם הגשמת חלומות ואידאלים (דתיים, לאומיים, מרקסיסטיים...)

הציונות מוכנה לשלם מחיר נסבל עבור הגשמת הרעיון הזה, אבל נראה שאם יום יבוא וא"י תהפוך למצדה המונית או אפילו מצדה חלקית עבור היהודים בה, נראה ברור שרוב "הציונים" אז כהיום היו מסכימים שהרעיון אינו שווה את המחיר.
מה זה מחיר נסבל? זה עניין סובייקטיבי שהמדד לו הוא עד כמה אזרחי מדינת ישראל מוכנים לשלם, מבלי שהם אורזים את המזוודות ומחפשים מקום אחר.

מה אעשה ואינני מבין כיצד ניתן לברר דעה בעניין מעשי ע"י משל.
אני יכול גם לשאול את עצמי בבוקר אם במידה והיה קיים אמצעי תחבורה יקר שאין בו סיכון, אם היה עדיף שאשתמש בו או שעדיף לנסוע באמצעים הרגילים והזולים, ואם החסכון הכספי שווה את הסכנה לחיים.
אבל לאחר שאני אסיים להרהר בכך, אני עדיין אצטרך להגיע לעבודה....*:namespace prefix = o />

איני יודע

תוקן על ידי - רוח_דרומית - 01/09/2006 12:05:28

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2006 15:27 לינק ישיר 

מיכי
מצוות המלחמה למען כיבוש הארץ מנותקת בקשר בל יקשר לרעיון "טוב למות בעד ארצנו".
הרעיון של טוב למות בעד ארצנו כפי שהוא מבוטא היום [בעיקר על ידי אנשי ימין] הוא ביטוי של הכרה בארץ כמרכיב זהותי, בעיניהם הארץ היא הנותנת זהות, כבוד, גאווה, ולכן טוב למות בעדה.
לעומת זאת בתורה תמיד ערך הכיבוש הוא בתור עזר לשמירת התורה, כמקום לחיות ולהפיק עזרי חיים כאוכל וכדומה וכן על מנת לגבות מיסים מהעם הנכבש, אך הערך של אין עם ללא אדמה ואין כבוד ללא שטח הוא פוסטי [פשיסטי?] לחלוטין. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2006 15:46 לינק ישיר 

(לא קראתי את כל האשכול מגיב רק על השאלה שבראשו)
לדעתי זה לא לגיטימי, ואף חמור מכך.
אין לי בעיה עם הודאה בכך שבדברים מסוימים אויבי ישראל צודקים וכו', יש לי בעיה עם הצדקת העמדה שלהם שהיא בעצם נותנת להם צידוק למעשיהם שבהם רציחת יהודים.
התנגדות פוליטית חריפה למדיניות הציונית רצויה ונצרכת בעיני אם היא נעשית באופן הגון וישר, ואינה תומכת ברצח יהודים, ברגע שהגבול נחצה, גם הלגיטימיות לביקורת בטילה בעיני.

(לגבי הטענה שכאילו ע"י חיסול מדינת ישראל תבוא תשועה ליהודים, גם אם נקבל את הפרשנות כנכונה הרי שהדבר כרוך במרחץ דמים של יהודים, ושותפות בה היא חיזוק ידי עוברי עבירה ואולי חמור מכך, גדר של "רודפים" "מוסרים" וכיו"ב)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2006 16:01 לינק ישיר 

אגב הדיון בציונות, ברצוני לעורר נקודה שהתחדדה אצלי בקריאת הסטורית הציונות ובפרט בעקבות ההחשפות לריבוי הדעות והמפלגות בקונגרס הציוני.
מקריאה פשוטה עולה התמונה כי הדבר היחיד עליו הסכימו כל הציוניסטים הוא הצורך להקים טריטוריה שתיועד ליישוב יהודי. ויכוחים התעוררו ודעות שונות נשמעו כגון הדעה שהתרבות תהיה מערבית ללא זיקה ליהדות כלל [הציונות המדינית-הרצל] לעומת הדעה שהמקום המיועד יהא בעל אופי תרבותי יהודי וייושב בעיקר באינטלקטואלים יהודים [הציונות הרוחנית-אחד העם] או הדעה שהדת תתפוס מקום מרכזי בישוב היהודי [הציונות הדתית]. המפלגה שבסופו של דבר תפסה את המקום המרכזי בקונגרס הציוני ובסוכנות היהודית [שנהלה את החיים בארץ] היתה "הציונות הסוציאליסטית" היינו מפלגות הפועלים מהם התגלגלה מפא"י.
מה שקרה הוא שאת "תחלואות" המפלגה הסוציאליסטית מייחסים לציונות. זאת אומרת המפלגה הסוציאליסטית דגלה ברעיונות הסוציאליזם של עבודה מעל הכל ובתוכה ראיית הדת כדבר שיש לבטלו, וכיוון שהיה לה כח היא נסתה ליישם את זה בכח הרוב שהיה לה, עובדה זו אינה קשורה לרעיון ה"ציוני" כלל וייחוסו לציונות היא לכאורה טעות הסטורית.
ננסה לדמיין כי הציונות הדתית היתה שולטת בשנה הראשונה לכינון המדינה ומיד לאחריה הציונות הסוציאליסטית היתה מקבלת את השלטון ומיישמת את המצע שלה הרי שהמדינה היתה יכולה להיות פחות או יותר נראית כפי צורתה היום אלא שאז הטיעון, "הציונות = עקירת הדת" היתה מרוקנת מתוכנה, כיוון שהיה ברור שזהו המצע של הסוציאליסטים לא של הציוניסטים. מה שאנו לא מזהים שזהו מה שאכן קרה אלא שהוא קרה בזמן מוקדם יותר עוד לפני הקמת המדינה.

לסיכום:  מבחינה הסטורית, הציונות מבטאת רעיון מעשי אחד "להקים שטח להתיישבות יהודית". אלא שהיו הרבה דעות היאך צורת ההתיישבות תהא, וכל דעה בטאה את חשיבת טועניה אך אין הדעה נהפכה ל"דעה הציונית", לרוע המזל המפלגה שלה היו רוב קולות היתה המפלגה הרחוקה מהתפיסה המסורתית, אך אין דעותיה שייכים כלל לציונות.
תוקן על ידי - אזורי - 01/09/2006 16:35:45

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2006 17:04 לינק ישיר 

רו"ד,

שוב אני מוצא אי הבנה בינינו. מבחינת חלקי בדיון לא משנה מה חשבו הד"ר הרצל והאדמו"ר מסטמר.

אנסה שוב בפשטות.

פותח האשכול שואל אם עמדת הנטו"ק לגיטימית.

כדי לפתוח פתח להשיב על השאלה הזו ניסיתי להפריד בין שני ערכים "ציוניים".

א. נוחות פרגמטית ליהודים [ולא משנה אם הנוחות היא עד כדי הצלה מפיקוח נפש דהיינו מצב בו נהרגים או שהיא הצלה מאי הנוחות מהיות נטע זר בסביבה עויינת דהיינו מצב בו החיים מטרידים],
ב. כיבוש מחדש של עם ישראל את ארץ ישראל גם לו לעם ישראל נוח יותר בלי ארץ ישראל מבחינת שפך הדם ומבחינת נוחות החיים.

לשם ציור מומחש של הערך השני כתבתי משל, אך המטרה היא הפרדה בין שני הערכים. ההפרדה גורמת לכך שלא יבלבלו את שני הערכים יחד וישפיע הראשון על השני [וכן להפך]. מתוך כך מתבהר ששלילת הערך השני אינה בלתי לגיטימית בעליל. לכן אם יש בנטו"ק הטוענים שלא ברור שהערך הראשון מושג ומוצדק, הרי שהתנגדותם לערכי הציונות לגיטימיים.

עקרונית, לא שללתי את הערכים מכל וכל אלא הערתי שמבחינתי עכ"פ לע"ע, אני מעריך את הערך הראשון ולא את השני, לומר; ארץ ישראל נוחה לי סביבתית ללא קשר היותה ארץ חמדת אבות. לכן לו אותם תנאי הסביבה היו מתקיימים בטימבוקטו או בכל מקום אחר זה לא היה משנה.

אז נא שכח מהמשל והגב לנמשל

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > תמיכת קנאי נטור"ק ושות' באויבי המדינה - לגיטימית?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.