|
|
| נשלח ב-12/12/2006 08:34 |
|
| |
<>
function MSIE_VER()
{
agt=navigator.userAgent.toLowerCase();
pos=agt.indexOf('msie')+1;
if(pos)return agt.charAt(pos+4);
return 0
}
function openWin(url,title,attrib)
{
wref=window.open(url,title,attrib);
if(MSIE_VER()>=5)
{
wref.focus()
}
}
>
|
מבזקים |
|
11/12/2006
07:51
|
איראן: חרדים מנטורי קרתא ישתתפו בכנס מדעי בינלאומי להכחשת השואה
הכנס יפתח היום בטהרן בהשתתפות 67 נציגים ממדינות העולם העוין את ישראל בעיקר, וכן יהודים חרדים מנטורי קרתא בראשם הרב משה אריה פרידמן מאוסטריה. ארה"ב גרמניה אנגליה ומזכ"ל האו"ם הביעו הסתייגות מהכנס האיראני.
קובי רוזן
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2006 08:53 |
|
| |
עבירה גוררת עבירה.
ואחרי זה מאשימים את הציונים שכרתו ברית עם הנאציזם.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2006 09:22 |
|
| |
לחברע האלה צריך לתת לטעום מחנה ריכוז נאצי לפני שיפתחו את הפה. אני גם תוהה על האדמורים שהתנגדו לכל הציונות אם אחד מהם סבל בצורה רצינית מהשואה או שזכה להינצל על כנפי נשרי הדולרים והפרוטקציות. למרות שאינני בטוח שמדינה ליהודים היא התשובה לשואות ברור שעבור רבים שעברו את השואה על בשרו היא היוותה מקלט ונחמה וגם הסטמרי נחת בה עם ה'סרטיפיקטים' הידועים שלו.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2006 10:10 |
|
| |
| בוגיעלון כתב: |  | | לחברע האלה צריך לתת לטעום מחנה ריכוז נאצי לפני שיפתחו את הפה.
|
|
הנהלה? מישהו?
תוקן על ידי dfl ב- 12/12/2006 10:12:10
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2006 11:36 |
|
| |
דפ"ל,
הבנתי את דברי בוג"ע על טעם הפחד הנורא ללא טעם המוות עצמה ולכן השארתים.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2006 11:41 |
|
| |
הג" שבועות.
-
שלא יעלו ישראל בחומה
-
שלא ימרדו ישראל באומות העולם
-
שבועה לגויים – שלא ישעבדו את ישראל יותר מדי.
האגדתה הזו , שמשום מה הפכה להלכה פסוקה שעליה היהודים הצדיקים מוכנים למסור את נפשם של יושבי הארץ.
הרי אליבה דכל הדעות שבועות אלו נתנו כיחידה אחת. לנו ולגויים. והרי לפי הדין אם אחד מהצדדים אינו מקיים את חלקו, כל השבועות מתבטלות. הגויים הרי לא קיימו את חלקם, בעיקר מה שהם עשו לעם הנבחר בשואה. ממילה גם אנחנו לא מחויבים יותר לשבועה משונה זו אם בכלל הינו מחויבים אליה איפעם
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2006 11:52 |
|
| |
.
ירוחם, לצורך מה ההתפלפלות?
מאימתי פוסקים הלכה מאגדתא?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2006 11:58 |
|
| |
מואדיב
הרי זה מה שכתבתי. אבל הוספתי אפילו לשיטתם הנפסדת.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2006 12:18 |
|
| |
מואדיב,
בלי להתייחס לגופו של הנושא הנוכח, כל ה"שולחן ערוך החמישי" הוא מאגדתא [ואכן חבל שלא פוסקים יותר מאגדתא].
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2006 12:23 |
|
| |
.
ווטו, אני חולק עליך לגבי מקורו של החלק החמישי, אך לא זה הנושא כאן.
אתה רוצה לפסוק מאגדתות? מאיזה אגדתות?
האם תניח את עקבך על חורו של נחש משום שאין ערוד ממית אלא החטא?
אינני טוען, ולו אף לו שמץ של טענה, כי אין מה ללמוד מהאגדתות, וכי הן "סתם" חומר ספרותי. ההיפך. אלא שיש הבדל רב בין מה שאני לומד (למשל, מהסיפור של רבב"ח ומתי המדבר) מאגדתא, לבין מה שאני קובע בתוך הקודקס ההלכתי שלי.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2006 14:48 |
|
| |
מואדיב,
לא התכוונתי שיש לפסוק ישירות מתוך האגדתות דהיינו לנקוט את הכתוב בהן כפסק הלכתי. יתר על כן, אף הלכות מעשיות שהוזכרו בתלמוד ולא נעתקו בספרות ההלכתית, לא קיבלו מעמד של הלכה [עד שלא הוכנסו בה כדברים הקשים לשכחה ועוד רבים]. התכוונתי להלכות הבאות מתוך ההשקפות הנקנות לנו ע"י האגדתות והמעצבות את מבטינו התורני. להן השפעה רבתי בפסיקות ההלכה. לכן מה שטענת שאין שלושת השבועות מקור מוצדק לפסק מהיותן אגדיות, היא טענה צודקת אך ברמת שלשלת הפסיקה הישירה; תלמוד [ללא תושב"כ ] - ראשונים - טור - שו"ע - ממשיכיו.
אך ההשקפה הנקנית מתוך אגדת שלושת השבועות [לכאן או לכאן כגון בשאלה אם ראויה לקיחת גורל העם בכוח ובסיכון], יכולה וראויה שתיהווה בסיס לפסיקתו של פוסק בנושא שלא הכריעה בו הספרות ההלכתית. ולא זו בלבד שפסקים כאלה מושפעים מהאגדתות אלא גם פסקים הלכתיים "יבישים" מושפעים לרוב ברגע שאין הנידון הנשאל העתק אות באות מהנידון הנכתב בספרות ההלכתית.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2006 00:20 |
|
| |
נישט,
למה לא לראות את הצד האופטימי. סוף סוף, נטורי קרתא מתחילים לעסוק במדע ובמחקר.
אחרי 'מחקריו' של גרילק (שהוזכרו באשכול אזמרך בלאומים), הרי לנו 'חוקרים' נוספים.
אולי אם ייערך כנס בפיסיקה על הכחשת המפץ הגדול הם ישתתפו גם בו. זוהי הדרך להכניס את האקדמיה לנטורי קרתא. אגב, אולי כדאי להמריץ את החרדים כולם לאמץ עמדות של נטורי קרתא (ולהפסיק עם הפרגמטיות התועלתנית), וכך להכניס גם אותם לעיסוק אינטנסיבי בעולם המדע.
אחר כך, כנס בביולוגיה על הכחשת האבולוציה.
אני עובד כרגע על תכנון כנס להכחשת הגרביטציה. הוא ייערך ככל הנראה ב'וגשל' או ב'קרויזהאר' (ואחמדיניג'אד מוזמן כמובן גם הוא. הרי צריך גם סלבריטיס).
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2006 09:10 |
|
| |
.
יש אצלנו בקהילה שתי דיאטניות. הן עובדות בהכחשה כל הזמן.
|
|
|
|
|