| נשלח ב-29/8/2006 18:24 |
|
| |
ואם הוא לא חתיך?
אל תחשבו אותי לשטחית מטומטמת,אבל באופן די הגיוני,אני נמשכת לבחורים שנראים טוב,
בחורים שלא נראים טוב,זה לא שאני לא אהיה נחמדה אליהם,אלא להפך,אני אהיה אפילו נחמדה אליהם יותר מאשר אני נחמדה לבחור יפה תואר,משום שאני לא מצפה מהבחור שלא נראה טוב לשום דבר,כלומר,אני בחיים לא רואה את עצמי מתחתנת עם בחור מכוער.
מה אני יעשה?דפקט?
לדעתי לא!
ואני לא מתביישת לומר קבל עם ועדה שאני רוצה חתיך! זה פשע?זה אומר שאני טפשה?
לא!זה אומר שאני רוצה חתיך.
אני רוצה להרגיש משיכה לבעלי!אני לא רוצה להגעל ממנו בדברים מסוימים,אני רוצה להיות בטוחה שבעלי הוא המושלם במושלמים מכל כיוון אפשרי!ומה שאומרים אחרים,האמת היא,שלא כל כך מעניין אותי מה אומרים אחרים.
אל תחשבו עלי רעות,אני לא אקח בחור רק בגלל שהוא חתיך,אני צריכה אותו מתאים להשקפות שלי,לדעות שלי,מבין את ההלצות שלי,שיהיה ביננו קשר מיוחד
והכי חשוב,שאותו דבר שאני מרגישה כלפיו,ככה הוא ירגיש כלפיי.
שיעריץ אותי!מכל כוון אפשרי,אם זה המידות שלי,אם זה אופן החשיבה שלי,אם זה הדיבור שלי,וכן,אם זה היופי שלי,
אני לא רואה בזה שום פסול.ואני גאה לתמוך בדעות שלי.
לאחת חשוב יותר הכשרון שלו,לאחת חשוב יותר כמה כסף יש לו,לאחת חשוב יותר רמת הלימוד שלי...
ולי בין עוד הרבה דברים שחשובים לי,חשוב לי איך הוא נראה.
לסיכום,שותפיי הוירטואליים, כל בהמה צריכה משיכה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/8/2006 19:16 |
|
| |
אין בזה שום פסול... אני לא שואף לדוגמנית אבל אני לא צריך אחת שתזכיר לי את תאורית האבלוציה של דוורין.... תסלחו לי אבל יש כאלה שלא יזיק להם קצת טיפוח עצמי...(בנים ובנות) יש כאלה שנראים כמו סמרטוט אחרי כביסה. שכל מה שהם צריכים זה רק קצת השקעה עצמית... . אני מבין מאיזה מקום בא הנושא הזה שלך..כי בסביבה אומרים שהכי חשוב זה הפנימיות וכו' נכון שזה הכי חשוב אבל עם כל הכבוד...לא צריך לזלזל בחיצוניות.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/8/2006 19:26 |
|
| |
לא ההלאה אותך במשפטים צודקים, אך לצערי לא כ"כ אקטואלים בדורנו אנו, כ"שקר החן והבל היופי" שאמנם נאמר כציווי על הגבר, אך זה בתורת קמ"ל שזהו מושג בגמ' האומר שוודאי לא צריך לכתוב על צד אחר, כי מתוך זה אתה למד על הדוגמא ההפוכה, ולעניינו, ראשית אציין כי את הדוגמא היותר מובהקת לבחורה יוצאת דופן ושלא ככלל בנות ולאוו דווקא יהודיות, אלא גלובאלי, דרכן של בנות הוא לחפש בגבר גבריות פנימית, ולא כ"כ משקיעות מחשבה במראה החיצוני, ולא שהם מתחתנות עם מכוערים, אך מכאן ועד לחיפוש אחר חתיך בדווקא שיצית לך את הדימיון, זהו מקרה קלאסי של יציאה מקונצנזוס מוסכם בציבור הבנות הכללי, (מה שהפוך אצל הגבר, שיופי כן משחק אצלו עניין חשוב ואשר ע"כ באה האזהרה האמורה לעיל,) עצם העלאת אשכול בנושא זה, והעיסוק הרב שאת מקדישה לו, ואלו דברים שניכרים עפ"י כתיבתך, מעורר תמרור אזהרה, שלא כה בטוח שאת יודעת מה זה חיי נישואין, ומהי המטרה העיקרית בחיים, אחת משני הדברים חייב להתקיים אצלך, או שאת צעירה לימים וממש כעת התחלת את דרכך בחציית הים סוף, או שעדיין לא למדת מה את צריכה לחפש בדיוק, וזה לא סותר כלל את המושג של יופי, אף אחד או אחת לא אמר/ה לך שאת צריכה לקחת מכוערת, היי ברוכה, ומצאי את זיווגך ההגון במהרה, ואל תשכחי לתלות הזמנה על לוח המודעות.....
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/8/2006 19:36 |
|
| |
מותר לך לדרוש מה שאת מרגישה שאת צריכה ע"מ שתהי מאושרת עם בעלך, אך רצוי (לטובתך) שלא תשכחי גם את הדברים החשובים, וגם רצוי (לטובתך) שהדרישות יהיו בהתאם למה שאת.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/8/2006 20:39 |
|
| |
אתוש,בהקשר למשפט שאמרת שחבל שאני אבטל מישהו ולא ארצה להכיר את הפנימיות שלו בגלל החיצוניות שלו.מאורע שארע לי השבוע:
ערכנו אצלנו ארוחת ערב מאד גדולה ובאו שלל אורחים ובינהם גם משפחה של חברה שלי,את הצעירים הושיבו ביחד,וליד החברה שלי ישב אח שלה,עכשיו,אח שלה, ממש ממש נראה לא טוב,חסרות לו שיניים,והעיניים שלו נפוחות כאילו לקח סמים,והפרצוף שלו מחוטט,עכשיו,יש לו אופי נחמד,אמנם אנחנו לא שותפים לדעות,אבל צחקנו הרבה שלושתנו,
יום אחרי זה החברה שלי שואלת אותי כבדרך אגב אם הייתי מתחתנת עם אח שלה,הבנתי שאח שלה שלח אותה,ואני פשוט לא ידעתי מה לומר,עזבו את זה שגם אם הוא היה נראה ממש טוב לא הייתי לוקחת אותו כי הוא לא בוגר מספיק. והגעילה אותי המחשבה עליו פתאום,עד עכשיו ראיתי אותו בתור אח של חברה שלי,ילד טוב,נחמד,לא יותר מזה, ועכשיו כשזה קיבל פן שונה של אפשרות של קשירת יחסים נצחיים יחד,זה הגעיל אותי.
אתוש,אני לא צריכה את דודי בלסר.אני צריכה מישהו שלדעתי הוא חתיך. אני לא רוצה מושלם מהטלויזיה,אני רוצה את המושלם שלי.
לפני חודש נסענו לטיול עם כמה משפחות והביאו בחור אחד בשביל לנסות לשדך לי אותו,(יש לי משפחה מוזרה בכל מה שקשור לשידוכים)
בחור סטנדרטי,לא גבוה,לא נמוך,שמנמן,פנים נורמליות,לא וואוו, יצא לנו לדבר פה שם,וממש נהנתי לדבר איתו,כל כך התלהבתי ממנו שלא בדיוק אכפת לי שהוא שמן קצת,או כל השאר. הסיפור לא יצא לאור כי מסתבר שלבחור יש סיפורי אלף לילה ולילה, אל תדאגו,לא כאב לי מדי,אני יותר ריאלית מרגשנית כך שהתגברתי על המצב די במהירות.
אז כן,החיצוניות לא מפריעה לי לראות את הפנימיות כל עוד באמת יש התאמה בפנימיות.
המצב בסיפור א' הוא באמת מיוחד.כי הבחור באמת לא מטופח,ונראה ממש חולני.אני צריכה להרגיש אשמה שהגעיל אותי?
אליהו,אני כן צעירה,18 וחצי זה צעיר,ואני לא מבינה הכל. אבל בקשר להבין חיי נישואים,אני חושבת שהתחשלתי בנושא,ואני כן יודעת מה חשוב ומה פחות חשוב,כי אצל ההורים שלי זה לא הצליח,אני מבינה את הטעויות שלהם,את מה שגרם להם לפול ולהתנתק. צריך ללמוד מטעויות,גם של אחרים,ועד היום אני מחנכת את עצמי לדרך שאני חושבת שהיא נכונה,לדרך שלא תתקרב למה שההורים שלי היו ואינם היום.
אם אני יודעת מה המטרה של החיים הללו?בטח שכן,חנכו אותי לכך שהתורה היא מעל הכל.ואני מאמינה בזה. אמנם קשה לי עדיין להבין את המצב שבעלים יושבים ולומדים כל היום וההורים תומכים,קשה לי,אני בעד "אם אין קמח אין תורה" תורה ועבודה. האם עצם כך שאני רוצה לעצמי בחור שנראה טוב,שלא נראה חולני,האם זה שולל את המטרה של החיים שלנו?
ועוד דבר,למה נראה לך שאני היחידה שמחפשת בחור שנראה טוב?האם זה כשר רק לבחורים לחפש אישה נאה?אני מכירה כל כך הרבה בנות שמחפשות בחור שנראה טוב, איכשהו נראה לי שאתה תקוע אי שם בעבר הרחוק
זמנים השתנו
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/8/2006 20:49 |
|
| |
עזרכנגדו, נחלק את הודעתך לשניים. את מזכירה בחור חולני שנראה ממש רע, ומאידך למעלה כתבת שאת מחפשת חתיך. נגלה לך סוד: אין הרבה "חתיכים" בעולם. כמעט שאין. יש מעט מאוד שנראים טוב, בעלי לב טוב וכלילי המעלות. זה לא תמיד בא ביחד. הדרישה שלך שהבחור יהיה נאה היא לגיטמית ומובנת. קשה להעריץ אדם מכוער. ודאי שקשה לאהוב. אם מוסד הנישואין מושתת על יופי אז יבוא יום שתפגשי יפה ממנו. זה בהחלט יכול להיות פרמטר משני לבחירת בעל, אבל לא המרכזי. בהצלחה בכל מקרה.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/8/2006 23:34 |
|
| |
עזרכנגדו,
משיכה ליופי חיצוני אינה מעידה על שטחיות, ובפרט שחשוב לך גם האופי והאישיות של הבחור,
לפי מה שכתבת, נראה שהמשיכה הראשונית שלך חזקה יותר לגברים 'חתיכים' (כהגדרתך...) , אולם יתכן מצב שבחור בעל מראה ממוצע עם אישיות שמדברת אליך, ישבה את ליבך,
לכן אין סיבה שתייחסי משקל רב מדי למראה החיצוני, מאוד יתכן שהמשיכה לבחור חתיך היא בסה"כ העברה או ביטוי לשאיפה לקשר נעים, או משהו מושלם.
בשונה מהעולם הגברי שבויופי הוא חשוב ופחות ניתן לוותר עליו, (ההבדלים נובעים בעיקר מההבדלים בין גבר לאשה, אצל אשה המשיכה היא בעיקר רגשית לעומת הגבר שהמשיכה היא פיזית כך שיופי נשי מהווה גורם חשוב לגבר בכימיה ובמשיכה)
תוקן על ידי - חנון_החושב - 29/08/2006 23:51:29
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2006 01:01 |
|
| |
חנון ברוך הבא
בקשר לחתיך אם זה מה שאת מחפשת בבקשה רק אל תסתנוורי מהקנקן כי לא כל הנוצץ זהב
קח את החיים באיזי אם לא החיים יקחו אותך באיזי
חבר פורום "שידוכי חרדים"
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2006 02:16 |
|
| |
ישפאי ולכל אחרים,למען ה'!מה זה אומר:"אם את מחפשת חתיך,לא להסתכל על הקנקן"...
כרגיל,שומעים מה שנוח לכם.
אמרתי שבשביל שאני ארצה לבדוק את הפנימיות חשובה לי החיצוניות,אז אני מניחה שזה אומר קל וחומר שאני לא מסתכלת רק על הקנקנן,ושברור שאני בודקת אם הנוצץ הוא זהב...
אה וגם,מישהו אמר כאן בתגובה שלו שלבחורה לא חשוב החיצוניות כמו שלגבר חשוב החיצוניות של האישה כי האישה יותר הרגש מאשר פיזי וכו'...
אני לא יודעת איפה אתם חיים,אבל מה אני עז??לכם מותר לרצות אותי יפה ועוד להחשב לפי הקונצנזוס לנורמלים?? לכם לא חשוב הרגש??ברור שכן!לכם לא חשוב פיזי?ברור שכן!
גם לי!!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2006 07:28 |
|
| |
עזרכנכגדו,
לדעתי אין שמץ של בעיה בזה שאת רוצה בחור יפה ונחמד - בחור שמכונה "חתיך" !
הבעיה היא איך שהיצגת את זה! את היצגת את הרצון שלך מעמדת התגוננות וחסרת ביטחון עצמי, כאילו שאת מתנצלת או מרגישה לא טוב עם זה וכו. אני לא אומר שזה המצב ואיפכא מסתברא, מתגובות אחרות שלך בפורום כאן באשכול הזה ובאשכולות אחרות את לא נראית לי אחת שחסר לה ביטחון עצמי. אבל, לפחות לי, ההודעה הפותחת שלך הקרינה כזאת הרגשה.
בהצלחה ...
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2006 08:47 |
|
| |
ילדונת
Grow Up !
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2006 09:50 |
|
| |
כפי שאמרתי, אם כל הקשר מבוסס על יופי וחיצוניות - יבוא יום והקשר יתפוגג. כי תמצאי יפה ממנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2006 10:03 |
|
| |
טבעי מאד שבחורה תרצה בחור שיראה טוב ,חתיך לא חתיך העיקר שתיהיה בינהם משיכה ! וכן זה חשוב מאד!!! אני רוצה להרגיש הכי טוב עם בעלי וזה כולל את זה שהוא יראה טוב,כי זה מגיע לי ...(למרות שרוב היפות נשואות לבחורים לא ממש יפים...משום מה...) ושוב אני מדגישה לא מחייב שיהיה בפה / ואו כמו שכל הסבתות אומרות...האביר על הסוס הלבן ..אלא שיהיה בו משו, שאני ארגיש שאני נמשכת אליו ! וכל מי שאומר שזה לא בגרותי וכו' הוא טועה!
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2006 14:47 |
|
| |
עזר כנגדו הבנתי את דעתך ואני מסכימה איתך, פשוט הבאת את דעתך בצורה שכאילו את עשית רע או הרצון שלך לא טוב. אישה חייבת שתהיה לה משיכה לגבר בין אם הוא נראה טוב ובין אם לא. אני אחת שחושבת שאני ארצה אחד שנראה טוב ושאני נמשכת אליו אבל גם אם אני אכיר בע"ה אחד שהוא לא הכי הכי במראהו אבל נורמלי ויש לו לב זהב אני אשמח לקבל אותו. לסיכום: גם לנשים חרדיות מותר לבקש אחד שהוא נראה טוב ומטופח, גם הן רוצות יופי (בנוסף לכל המידות הטובות ) ולא להסתובב עם אחד מכוער ושלומפר,משום מה במגזרינו רק לגברים מותר לבקש אחת יפה ואנו צריכות לסתום ת'פה ולקבל כל מה שמציעים לנו. ומי שמבקשת אחד יפה נחשבת כשיטחית ואת זה צריך לשנות!!!! עלי והצליחי ויהי רצון שבע"ה תמצאי את זיווגך משורש נשמתך. שתאהבי אותו ושתשכון השכינה בביתכם! אמן!
תוקן על ידי - אתוש18 - 30/08/2006 14:48:29
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2006 15:09 |
|
| |
עזר כנגדו אין ספק שאת צודקת. היום אני לא מבין ובעיקר אצל החסידים האלה איך האישה נראית טוב ומשדכים לה
איזה אחד חלוש וצנום וזאת עוד התחתנה איתו..אולי זה ענין של טעם מאיפה לי לדעת אבל על כל פנים מגיע לאישה
חרדית אחד שימשך אותה ומכל הבחינות כמו שאמרתם פה. ולגבי מה שאמרת תורה ועבודה גם זה נכון אני לא חושב
שאפשר בלי לעבד היום אבל זה רק במאמר מוסגר, בהצלחה לך ושתזכי למצא זיווגך הגון מן השמים במהרה עוד השנה

|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2006 17:35 |
|
| |
מוטי,באתי בגישה מתנצלתי בגלל לקוחות קבועים כגון הבאבא בתור, מישהי אמרה כאן משהו כל כך נכון,שבחורה חרדית שרוצה חתיך,נקראת שטחית, לכן הגישה שלי בלי כוונה הייתה מתנצלת,כי ידעתי שאני יקבל על הראש כאן,אבל הייתי מוכנה לכך ואם לא הייתי מוכנה לכך לא הייתי מעלה את האשכול, ואתה צודק. לכן אני רוצה להתנצל כאן על ההתנצלות שלי.זאת אומרת,פתחתי בגישה מתנצלת,ואני חוזרת בי.
ונכונה הטענה שמישהו העלה כאן בקשר לכך שאם הקשר מבוסס רק על יופי,אז הבחורה או הבחור ימצאו יפים מהחצי השני שלהם,ואז איפה שהוא האהבה הלא מבוססת שלהם מתפוגגת.
עוד פעם, חשוב לי הרגש,ולכן כאשר אני אצא בעזרת ה' עם אדם,בתקווה שאני יאהב את מה שאני אראה,כי רושם ראשוני תמיד טוב,אני אבדוק לעומק,כדי להיות סמוכה ובטוחה שהוא החתיך שלי,וכן הוא האביר על הסוס הלבן,והוא הכי יפה שיכול להיות,והוא הדבר שאני הכי אוהבת והכי רוצה לרצות,ושיהיה ביננו משהו גבוה ומורם שמילים לא יכולות לתאר.ובעזרת ה' ביחד אנחנו נמלא את המטרה של החיים הללו בשמחה ובאהבה. אז תודה על כל הדואגים שם בחוץ,אבל אני כבר ילדה גדולה ויכולה לדאוג לעצמי.אני יודעת שלא כל הנוצץ זהב,ואני כן אפתח את הקנקן להתבונן מה יש בתוכו לפני שאלגום ממנו.
דוס מעכו, ברכת אותי שאני אזכה לזווג במהרה עוד השנה,אבל בעז'ה אני מחכה עוד שנה לפחות...
אז שוב פעם תודה,לכל המברכים למיניהם ותודה להורים שלי שהביאו אותי עד הלום
ואני רוצה שלום עולמי   
תוקן על ידי - עזרכנגדו - 30/08/2006 17:38:18
 |
|
|
|
|
|