בית פורומים עצור כאן חושבים

וועדות קבלה למוסדות חינוך

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/11/2006 15:51 לינק ישיר 

ביטי,

שמעתי שבישיבת ההסדר במעלה אדומים עושים דבר כזה ביום כיפור, כשמחלקים את בעלי התפילות לנוסחים השונים, וכך כולם מתפללים יחד, מעריב בנוסח ספרוד/אשכנז ושחרית בע"מ, או משהו כזה.

כל ניסיון להטליא קטעים וניגונים לנוסח אחד יהיה מלאכותי ולא יתפס, כי הציבור הד"ל במהותו לא יקבל הכתבות כאלו. הרעיון של נוסח ספרד כאחיד (גם על חשבון נוסח אשכנז) היה המבנה הספרדי שלו (והוא קרוב יותר לנוסח ע"מ מאשר אשכנז, בצורה) והמקור האשכנזי שלו - סוג של משהו שירצה את כולם, אבל כיון שהספרדים לרוב המשיכו לערוג למנגינות בית אבא ואילו האשכנזים המזרחניקים ברובם ניסו להתנער מהאשכנזיות הגלותית, נוצר היחס השונה.

כמובן, שרצוי היה לו היו הופכים את נוסח הרמב"ם לנוסח אחיד...

אגב, אני חושב שהקהילות המזרחניקיות (ה'צעירות', כלומר בני ששים ומטה) יותר דומות במהותן לקהילות ספרדיות מאשר לקהילות אשכנזיות ישנות. הרב הד"ל (בודאי אלו ה'רבנים הצעירים') גם הם התיאור של מה שתיארת כרב ספרדי. לדעתי הישיבות הד"ל הן 'ספרדיות' במהותן ולא 'ליטאיות'.

גם המחיקה של הספרדים מ'מסירת התורה' היא לכל היותר ביחס למאה-מאתיים שנה האחרונות (אותנו בבי"ס לימדו הלכה, אשכנזים וסספרדים, מהספר של הרח"ד הלוי רבה של ת"א). דוקא בהיסטוריה אולצנו ללמוד חטיבה על 'יהדות המזרח' ולמרות שאישית אהבתי את המקצוע, החלק הזה היה משעמם להחריד והרגשתי שלומדים אותו רק בשביל האיזון.

כמו כן יש לא מעט מאפיינים שליליים בבתי כנסת ספרדיים, וכפי שאתה יודע יש לא מעט ספרדים שמעדיפים בגללם בתי כנסת אשכנזיים (למשל התפילה יותר 'רצה', לא מעלים 20 איש לתורה וכו'). גם הפתיחות והמעורבות של כלל הקהילה בכל דבר, כמקובל בבתי כנסת ספרדיים, היא לעתים קרובות מוקד לחיכוכים.

שבת שלום

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/1/2007 20:11 לינק ישיר 

http://www.nrg.co.il/online/11/ART1/531/672.html

קבוצת חרדים ממוצא ספרדי, הטוענים לגזענות של מוסדות החינוך החרדים-אשכנזים הקימו אתר אינטרנט חדש בשם frenkim (פרענקים) שמטרתו לסייע למשפחות ספרדיות שסבלו מקיפוח להתקבל למוסדות החינוך הנחשבים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2007 12:12 לינק ישיר 

ספרדי? לא בבית ספרנו (צבי אלוש, ידיעות אחרונות)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2007 12:40 לינק ישיר 

אמשלום
כמה אתיופים יש בבתי הספר של ערכי תנועת העבודה ודומיהם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2007 14:01 לינק ישיר 

[בע"ב,

יש כאן אשכול שעוסק בנושא כלשהו. עיון הבוקר שלי בעיתונים העלה את הכתבה הזו וחשבתי שהיא מתאימה לכאן, ואולי גם תשכיל מישהו מהמתדיינים.

ולשאלתך -
יש לי הרבה ביקורת על האשכנזו-צנטריות של העולם ממנו אני באה, אבל איני זוכרת שאי פעם בביה"ס בו למדתי דחו קבלת תלמיד או תלמידה בגלל המוצא של סבא שלהם. כנ"ל לגבי מורים וכד'.
בכל מקום יש בעיות. לא בכל מקום הבעיות זהות...]

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > וועדות קבלה למוסדות חינוך
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.