סטיוארט בייננסטוק - רפאינו מתוך "שבת ירושלים" יעקב זחצר - שר את הפזמון בשיר we need you מתוך "שבת ירושלים" יעקב רוזנבלט 0 שר בשיר "שבת ירושלים", לא זוכרת איפה בדיוק אברהם וויליג - שר באלבום "כלל ישראל יחד", לדוג' בשיר "הושיענו" ווילבור, מורגנשטרן וסלומון - באלבום "תורה היום"
אם אין לך את השירים הנ"ל, זה הזמן לרוץ לחנויות המוזיקה הנבחרות. השירים שהבאתי הינם מדגם מתוך הסולויים השונים של הסולנים הנ"ל.
נשלח ב-28/7/2010 16:09
אברהם וויליג זה ההוא ששר בהושיענו כאילו שהוא שמח? (אוי הושיענו .........) וגם בשיר שבת קודש? הוא סולן עוצמתי!!!!!!!!!!
נשלח ב-28/7/2010 16:14
כן, זה ממש נשמע שמישהו הצחיק אותו באמצע הסולו.
נשלח ב-28/7/2010 17:22
מי שר את השיר 'פתח ליבי' במקור (כלומר באלבום "תורה היום" נראה לי)שר את זה סולן אחד עם ירחמיאל ביגון נכון?
נשלח ב-28/7/2010 19:40
אברהם סולומון
נשלח ב-29/7/2010 14:46
שבת אחת שרנו את השיר מנוחה ושמחה (כלל ישראל) והתווכחתי עם המשפחה שלי שירחמיאל הלחין את זה והם אמרו שממש לא. מי צודק?
נשלח ב-29/7/2010 20:42
אם אני לא טועה זה השיר היחיד שירחמיאל לא הלחין, אלא הוא "זמירת שבת" (ככה אומרים בלשון יחיד?...) מבית אבא שלו או משהו כזה.
נשלח ב-30/7/2010 15:04
באמת? פדיחות............
נשלח ב-1/8/2010 11:53
יש לי שאלה: למה ירחמיאל אמר בראיון למנחם טוקר שג'ונתן פאלי הוא הסולן הכי מוכשר? במה זה מתבטא? מי שיש לו קול יפה לא צריך כשרון! ודבר נוסף: מישהו יכול לשלוח לי תמונות וקליפים של ההופעה הקודמת בירושלים? [email protected]
נשלח ב-1/8/2010 19:40
גם מי שיש לו קול יפה - עדיין צריך כישרון בשביל לשיר טוב.
כישרון מתבטא בהמון דברים ותחומים.
לגבי "מנוחה ושמחה" זה היה כתוב בזמנו גם בראיון עם ירחמיאל ב"שירו לו". (מס' 4, כמדומני)
נשלח ב-1/8/2010 21:22
ירחמיאל אמר על ג'ונתן פאלי שהוא כשרון טבעי.
יש סולנים כאלו שכל סולו שיתנו להם לשיר, בכל סולם ובכל טון הם יעשו את זה הטוב ביותר, בלי מאמץ ובאופן הטבעי ביותר.
יש גם ציירים כאלו שמושכים במכחול ויוצאות להם יצירות פאר, יש סופרים שעטם המושחזת כמו כותבת מאליה, כל אחד וכשרונו הוא. (ויש את אלו שצריכים להזיע ולעמול קשה על תוצאות טובות, אבל זה לא מוריד מערכם כלל).
איך אני בתור פסיכולוגית זוטרית? עברתי את המבחן?
ריבי, לגבי שירו לו 4, חוששני שזה לא היה כתוב בראיון ההוא. בזמנו למדתי אותו בע"פ מן ההתחלה אל הסוף ומהסוף להתחלה, ולא זכור לי שהיה כתוב זאת על "מנוחה ושמחה".