אסיק אחי אני לא רוצה לסטות יותר מדיי מהנושא אבל רק אומר לך משהו
יש היכרות אישית של האדם עם עצמו ויש מה שקורה בפועל..
גם לדעתי אני אכן לא מוכן מכל מיני בחינות כנראה וזה קשור למה שקורה בפועל..כי בפועל לא הולך. וכמו שאמרתי
אם לא הולך ויש קשיים זה לאו דוקא אומר שאולי ההיא לא מתאימה וכו' אלא שהאדם צריך להבין גם שחלק
מהענין נמצא גם בו ולכן הרמתי ידיי מנושא השידוכים כי כל מכלול הדברים מראה לי שכנראה זה לא הזמן ואם הקב"ה
יוכיח לי אחרת זה כבר משהו אחר..אני רק אומר לך מה אני יודע על עצמי ומה שקורה בפועל כיום וזה לא משנה מה חשבתי
על עצמי או מה רציתי..גם אם חשבתי על עצמי כמוכן או כרוצה להתארס הרי שהמציאות השתנתה ואני מעדיף שזה יהיה
עוד הרבה זמן כמה שאולי על פניו יש מצב שלא יהיה לי נח עם זה אבל שוב מה שיקרה בפועל זה רק "עצת ה'"
כל טוב תוקן על ידי - בחורישיבה - 08/09/2006 12:22:46
תוקן על ידי - בחורישיבה - 08/09/2006 12:24:31
נשלח ב-8/9/2006 13:32
אענה,
זה שלא הולך לך, זה לא אומר שאתה לא מוכן. מה שכן נשמע מדברייך שאתה מאמין במיסטיקה "אם לא הולך ויש קשיים זה לאו דוקא אומר שאולי ההיא לא מתאימה וכו' אלא שהאדם צריך להבין גם שחלק מהענין נמצא גם בו " מאיפה לך זה???
זה שבן אדם לא מצא את זיווגו עד עתה לא בא להראות לו שמשמים הוא עוד רחוק מזה. כולה בא לומר לו שלמעלה חושבים שיש זמן שיהיה לו יותר טוב להתחתן. למה להסיק מסקנות מוזרות? כמו שאמרת: כל אחד בזמנו, בלי "אני רחוק מזה, יקח לי זמן".
ואגב, אין כזה דבר "בן אדם שמוכן לנישואין". א"א להיות מוכן לכזה דבר, אפשר- הכי הרבה- לנסות. עד שלא מגיעים לנישואין עצמם א"א להיות מוכנים, וגם בתוכם ממשיכים ללמוד ו"להתמכן".
בהצלחה, ו"אין יאוש בעולם כלל" :)
לנושא האשכול עצמו- שידוכים זה נושא שמעניין הרבה אנשים, לאו דווקא משודכים בפועל. ואכן יש את הענין של לקיחת עצה מן המנוסים- ואפשר בהחלט להעזר כאן בשעת הצורך מנושאים שקוראים וכותבים כאן (ועדיף מבוגרים יותר).