בית פורומים ישיבת הגולשים התמימים חבד

שו"ת לאראל סגל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/9/2006 14:50 לינק ישיר 

"מה עושים כשרואים מיסיונר מחלק חומר הסברה על מנת לקרב אנשים לנצרות ח"ו?"

במשלי פרק ט מסופר על שתי נשים - "חכמות" ו"כסילות"; שתיהן מנסות למשוך אנשים להקשיב להן; ה"חכמות" רוצה ללמד דברי תורה וחכמה, וה"כסילות" רוצה ללמד דברי ניאוף והוללות.

מכאן אולי אפשר להסיק, שכאשר רואים "כסילות" שמציבה דוכן ומנסה למשוך אנשים ולשכנע אותם לדברים רעים, צריך לנהוג בדרכה של ה"חכמות" ולהקים דוכן נגדי, בו ננסה למשוך אנשים ולשכנע אותם לשמוע דברי תורה.

ומי שאין לו זמן או כוח לעשות זאת - יכול אולי לתרום לארגונים שעוסקים בנושא (למשל "יד לאחים").

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/10/2006 12:41 לינק ישיר 

התוכל לספר כמה מסרים של חג הסוכות? 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/10/2006 15:56 לינק ישיר 

לזכור שכל מה שאנחנו בונים ויוצרים בעולם הזה, עולם החומר, הוא זמני וחולף כמו הסוכה. קצת דומה לרעיון של פרוייקט "האיש הנשרף" בארה"ב: http://www.burningman.com/

להזדהות עם העניים שאין להם בית (כמו שבפסח אנחנו מזדהים עם העניים שאין להם אוכל).

לאמן את מידת הביטחון בה', ששומר עלינו גם כשאנחנו מחוץ לקירות הבטוחים של הבית.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/10/2006 18:04 לינק ישיר 
קריאת תהילים לרפואה?

אני מעתיק הלכה מהלכות עכו"ם מהרמב"ם :

הלוחש על המכה וקורא פסוק מן התורה וכן הקורא על התינוק שלא יבעת והמניח ספר תורה או תפילין על הקטן בשביל שיישן לא די להם שהם בכלל מנחשים וחוברים אלא שהן בכלל הכופרים בתורה שהן עושין דברי תורה רפואת גוף ואינן אלא רפואת נפשות שנאמר ויהיו חיים לנפשך אבל הבריא שקרא פסוקין ומזמור מתהילים כדי שתגן עליו זכות קריאתן וינצל מצרות ומנזקים הרי זה מותר:

ואני שואל:  האם מותר לקרוא תהילים לצורך רפואה?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/10/2006 01:40 לינק ישיר 

שאלה קשה.

מפשט דברי הרמב"ם נראה, שמותר לקרוא תהלים כדי שאדם בריא לא יחלה, אבל אסור לקרוא תהלים כדי שאדם חולה יבריא. זה קצת מוזר.

לי נראה שהעיקר הוא בכוונה - מי שחושב שקריאת התהלים כשלעצמה תרפא את החולה, עובר על איסור "לא תנחשו". אבל מי שמשתמש בתהלים רק כאמצעי-עזר לתפילה או לתשובה, וחושב שה' ישמע את תפילתו או שבזכות התשובה ה' יציל אותו - מקיים מצוה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/10/2006 14:23 לינק ישיר 

איך קרה שאכל אדם הראשון מעץ הדעת?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/10/2006 22:52 לינק ישיר 

ההסבר מופיע בפרשה עצמה, כמה פסוקים קודם: "על כן יעזב איש את אביו ואת אמו, ודבק באשתו, והיו לבשר אחד". כמו שאנחנו, הגברים, עוזבים את הורינו כי אנחנו רוצים לדבוק בנשותינו ולהתאחד עמן - כך גם אדם הראשון עזב את אביו שבשמים כי הוא רצה לדבוק באשתו...

יש עוד שני אנשים שנאמר עליהם שדבקו באישה - שכם דבק בדינה בת יעקב, ושלמה דבק בנשים הנכריות; בשני המקרים הדבר גרם להם לעשות מעשים רעים...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/10/2006 17:18 לינק ישיר 

מי הוא כנען, ומה הסיפור עם חם ונח?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/10/2006 10:02 לינק ישיר 

כנען הוא בנו של חם בן נוח, נזכר לראשונה בבראשית ט 20-27, בסיפור על המצאת היין...

בסיפור נזכרו רק בניו של נוח - חם, שם ויפת; חם ביזה את אביו שהשתכר, ושם ויפת שמרו על כבודו. אם כך, מדוע נוח קילל את כנען, בנו של חם, ולא את חם עצמו?

חם ראה שאביו מתבזה מתוך שיכרות, והחליט, שאם הוא מבזה את עצמו, אז הוא אינו ראוי לכבוד, ואפשר להמשיך ולבזות אותו. לכן "וירא חם אבי כנען את ערות אביו, ויגד לשני אחיו בחוץ".

אבל שם ויפת הסתכלו על האישיות הכללית של אביהם, והבינו שמדובר במעידה רגעית; גם אם אביהם ביזה את עצמו באופן חד-פעמי, עדיין האישיות הכללית שלו היא טובה ונכבדה, והוא עדיין ראוי לכבוד; ולכן הם נזהרו לשמור על כבודו, והעלימו את עיניהם (תרתי משמע) מביזיונו: "ויקח שם ויפת את השמלה, וישימו על שכם שניהם, וילכו אחרנית, ויכסו את ערות אביהם; ופניהם אחרנית, וערות אביהם לא ראו".

התכונה הזאת - להסתכל על האישיות הכללית ולהעלים עין ממעידות רגעיות - היא תכונה חשובה בכל מערכת יחסים, ובפרט בחינוך ילדים; כל הורה ומחנך צריך לדעת להתבונן באישיות הכללית החיובית של הילדים שלו, ולא לבזות או לנטוש אותם רק בגלל כישלונות חד-פעמיים.

נוח ראה שלחם חסרה התכונה הזאת - הוא מתייחס רק למה שהוא רואה באותו רגע ואינו מסתכל על האישיות הכללית; ולכן ניבא שהוא ייכשל בחינוך הילד שלו כנען, והוא לא יגיע לשום הישג משמעותי, אלא רק "עבד עבדים יהיה לאחיו". זה לא עונש אלא נבואה.

ולמה דווקא כנען? לחם היו ארבעה בנים - "כוש ומצרים, פוט וכנען" (בראשית י). כנען היה הבן הצעיר ביותר; ייתכן שבאותו זמן, כנען היה הבן היחיד שעדיין היה בבית אביו (לכן חם נקרא כאן "אבי כנען"), ולכן נוח התייחס רק אליו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/10/2006 15:53 לינק ישיר 

מה שזכור לי פחות או יותר היה

שכנען בנו הרביעי של חם, ראה את נח שיכור ערום ומוכן לזיווג באוהל

הלך וסיפר מהר לאביו

ושניהם החליטו שלא כדאי עוד יורש לנח

וחם סירס את נח ומנע ממנו בן רביעי שיירש גם הוא את הארץ

אז נח קילל את בנו הרביעי של חם, הוא כנען

ומייד ברך את ה' אלוקי שם

והתכוון שברוך ה' שיתן את ארץ כנען לבניו של שם

הרי הם ישראל.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/10/2006 09:35 לינק ישיר 
העובד חס ושלום בשבת,

האם מרויח הוא כסף, או מפסיד?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/11/2006 15:12 לינק ישיר 

עד כמה שידוע לי, השכר והעונש המובטחים בתורה הם בעיקרם לכלל עם ישראל, כך שאם לכלל עם ישראל יש יותר זכויות מעוונות, העם יזכה לשפע כלכלי. לא נראה לי שזה קשור דווקא למצוה מסויימת, אלא לחשבון הכללי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/11/2006 15:50 לינק ישיר 

האם חובה לשלם מיסי עיריה, או שאדרבה, מצוה למעט?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/12/2006 09:58 לינק ישיר 

אם המיסים נגבים בצורה הוגנת (כלומר, כל אחד משלם ע"פ מידת ההנאה שלו משירותי העיריה) אז חובה לשלם.

אבל אם המיסים נגבים בצורה לא הוגנת (למשל, גובים רק מיהודים וכד'), או שהעירייה לא נותנת שירותים לאזרח אלא רק מחלקת את הכסף לפקידים. אז עדיף לשלם כמה שפחות.

ברוב הערים בארץ, עד כמה שידוע לי, המיסים נגבים ע"פ שטח הדירה, שהוא קירוב טוב למידת ההנאה של האדם משירותי העיריה, ולכן חובה לשלם.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/12/2006 10:03 לינק ישיר 

אני דווקא מדבר על כך שהכספים שלנו מנוצלים גם לעניינים שאסור לנו להשתתף בהם.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > ישיבת הגולשים התמימים חבד > שו"ת לאראל סגל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.