בית פורומים ישיבת הגולשים התמימים חבד

שו"ת לאראל סגל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/1/2007 09:18 לינק ישיר 

ברור שצריך ללמד עליו זכות ולעזור לו לעשות תשובה.

אבל יש עבירות שכדי לכפר עליהן צריך גם עונש - והעונש מכפר אחרי שהוא עשה תשובה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/1/2007 11:54 לינק ישיר 

אתה מדבר על אחד שעבר על כריתות ומיתות בין דין, שבהם תשובה ויום הכיפורים תולין

ויסורין ממרקין [ היינו גומרים את הניקיון כמו שכתוב : ופקדתי בשבט פשעם ובנגעים עוונם].

אבל מה אתה רוצה מאיתנו?

אתה סובר שאנו ממונים על הייסורין של פלוני?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/1/2007 09:16 לינק ישיר 

"אתה סובר שאנו ממונים על הייסורין של פלוני?" לא כל אחד ואחד מאיתנו באופן אישי, אלא הציבור באופן כללי, שצריך להטיל על החוטאים את העונש הראוי ע"פ ההלכה. וגם בימינו, כאשר אין סנהדרין ואי אפשר להוציא להורג, עדיין יש אפשרות להטיל עונשים כגון נידוי וכד', שגם הם מכפרים. ואם גם זה לא אפשרי - אז צריך לפחות למחות.

הדבר הכי גרוע הוא להעלים עין מחוטאים, כמו שנאמר (
ויקרא כ4-5): "ואם העלם יעלימו עם הארץ את עיניהם מן האיש ההוא בתתו מזרעו למלך לבלתי המית אתו ושמתי אני את פני באיש ההוא ובמשפחתו והכרתי אתו ואת כל הזנים אחריו לזנות אחרי המלך מקרב עמם" .*--z*

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/1/2007 11:54 לינק ישיר 

נו, תן דוגמא לחטא ועונשו כפי שנראה לך שנצרכים להתאמה מיידית.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/1/2007 18:46 לינק ישיר 

לא לגמרי הבנתי את השאלה - מה זה "התאמה מיידית"?

אני אביא דוגמה לתגובה הראויה על עבירה בימינו: נניח שאדם, שיש לו מעמד נכבד בקהילתנו, הורשע במעילה - למשל, הורשע בכך שלקח לעצמו, שלא כדין, כספים שנתרמו לעמותה שהוא עומד בראשה. מחובתנו, כקהילה, להוכיח אותו ולדרוש ממנו שיחזיר את כל מה שגנב, ואם הוא מסרב, מחובתנו לנדות אותו ולמנוע ממנו לעלות לתורה בבית הכנסת.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/1/2007 19:01 לינק ישיר 

מה עם הגשת תלונה במשטרה?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-31/1/2007 19:34 לינק ישיר 

אם אין דרך אחרת לגרום לו להחזיר, אז לדעתי יש להגיש תלונה במשטרה.

אבל אני לא כל כך בטוח בזה - מסיפורים ששמעתי בזמן האחרון עולה שהמשטרה הישראלית כבר לא כל כך אמינה, ונוהגת איפה ואיפה באכיפת החוק.

עדיף שבכל שכונה תהיה מעין "משטרה קהילתית" מבין אנשי הקהילה, כמו שנאמר "שופטים ושוטרים תתן לך בכל שעריך".

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/2/2007 10:41 לינק ישיר 

טוב.

האם לדעתך על היהודים שבתפוצות לעלות ארצה?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/2/2007 04:42 לינק ישיר 

הם לא חייבים.

החובה לעלות לארץ ולהתיישב בה נאמרה רק בימי התורה ע"י משה, ובימי בית שני ע"י הנביאים באותו הדור, ולדעתי, כל עוד אין נביא, אי אפשר לקבוע שהחובה קיימת גם בימינו.

עם זאת, מי שעולה לארץ, זוכה במצוות רבות התלויות בארץ, ולכן לענ"ד ראוי שכל יהודי התפוצות ישתדלו לעלות, לפחות כפי שהם משתדלים לקנות בגד 4 כנפות על-מנת לקיים את מצוות ציצית.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/2/2007 12:08 לינק ישיר 

מה ההבדל בין יהודי לגוי?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/2/2007 17:08 לינק ישיר 

אראל ידידי:
1. ישנו איסור בהחזקת כלב רע., וכן חז"ל התייחסו למגדל כלבים בומרם "כל המגדל כלבים כאילו מגדל חזירים",
כמו"כ ע"פ הקבלה לא כדאי להחזיק חיות טמאות....
2. דעת הרמב"ם שיש איסור בזה"ז לגור בחו"ל (כמו שהעיד על עצמו שעובר עבירה בזה...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2007 10:36 לינק ישיר 

אקסס, יש סברות גם לומר שפחות מהודר לגור בארץ ישראל ועל אף שהיא המקום הבטוח ביותר, כי המגורים בארץ ישראל מלווים בהרבה איסורים [אינני זוכר מה כולם אבל נראה לי שגם הריבית כאן בעייתית]

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/2/2007 22:00 לינק ישיר 

"מה ההבדל בין יהודי לגוי?" - חצי מהאשכולות בפורום עוסקים בנושא הזה... אני יכול לצטט מספרים, אבל מההתרשמות האישית שלי, ההבדל בין יהודי לגוי הוא בערך כמו ההבדל בין יהודי ליהודי או בין גוי לגוי. הייחוד של עם ישראל מתבטא לא באנשים הפרטיים אלא ברמת הכלל - עם ישראל זכה לקשר מיוחד עם ה' ולמשימה מיוחדת כממלכת הכהנים של האנושות.
---
אקסס:
 1. נכון, ויש להוסיף שביישובי ספר מותר להחזיק כלב רע לשמירה, ולכן בהתנחלויות דווקא יש הרבה כלבים (מפחידים...)
 2. הרמב"ם בהלכות מלכים כתב שאסור לצאת מארץ ישראל לחו"ל, אבל לא שמי שנמצא בחו"ל חייב לעלות לארץ. הרמב"ם עצמו, עד כמה שידוע לי, היה בא"י ואז ירד למצרים, ולכן ראה בעצמו חוטא.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/2/2007 15:35 לינק ישיר 

אראל,

מה תענה לאדם ששואל אותך מתי יגיע המשיח?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/3/2007 22:49 לינק ישיר 

לגבי המשיח ספציפית אני לא יודע, אבל לפי התורה, ככל שעם ישראל יותר יקיים את התורה בארץ ישראל, מצבו החומרי והרוחני יהיה טוב יותר, וקרוב יותר למצב שנקרא "ימות המשיח".

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > ישיבת הגולשים התמימים חבד > שו"ת לאראל סגל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.