בית פורומים עצור כאן חושבים

ועדת חקירה רוחנית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/11/2012 08:11 לינק ישיר 

מיימוני: אז לטענתך, המצווה מתייחסת רק לתהליך, ולא לתוצאה? כלומר יש מצווה לעשות חשבון נפש, אבל אין מצווה להגיע דווקא למסקנות ה"נכונות", אלא כל אחד יגיע למסקנות אחרות, וזה בסדר?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/11/2012 17:18 לינק ישיר 

בעלבעמיו: אתה תוקף איש-קש.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/11/2012 18:22 לינק ישיר 

למה לדעתך בע"ב תוקף איש קש? למיטב הבנתי, הוא מביא עמדה פרובוקטיבית בהקשר עצכ"ח (שהוא אישית אינו מחזיק בה) - דווקא אחת שלא תחשב כאן כמסקנה לגיטימית של ועדה כזו - כדוגמה לחוסר התוחלת של מה שאתה מציע.
  אינני מבין כלל מה אתה שואל/מציע באשכול זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2012 08:50 לינק ישיר 

אני בכלל לא שאלתי מה הסיבה הרוחנית לאסונות. שאלתי האם אפשר לפתח מתודולוגיה שתעזור לנו לגלות מהי הסיבה הרוחנית (בהנחה שיש כזאת).

והוא, משום-מה, הניח שאני כבר יודע מהי הסיבה הרוחנית:

http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?topic_id=2039840&whichpage=1&forum_id=1364#R_7

והוא גם הניח כנראה שהסיבה שאני רוצה להגיע אליה היא X:
http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?topic_id=2039840&whichpage=&forum_id=1364#R_12

ולכן הוא טען שהסיבה היא Y.

וזו בדיוק ההגדרה של איש קש (אני רואה שבויקיפדיה קוראים לו "דחליל"): "נקודת מבט שנוצרה במכוון כדי להביס בקלות טיעון. יוצר טיעון דחלילי אינו משקף בצורה מדויקת את הטיעון הטוב ביותר של יריבו אלא מסיח או מעוות אותו כך שעמדת היריב נראית חלשה או מגוחכת".

תוקן על ידי אראלסגל ב- 23/11/2012 08:53:15

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/11/2012 11:50 לינק ישיר 

פעם ראשונה שאני רואה שמסבירים לאיש קש מה זה איש קש (או: לדחליל מה זה דחליל)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2012 12:37 לינק ישיר 

תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 09/01/2013 13:40:26

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2012 12:41 לינק ישיר 

אראלסגל כתב:
אני בכלל לא שאלתי מה הסיבה הרוחנית לאסונות. שאלתי האם אפשר לפתח מתודולוגיה שתעזור לנו לגלות מהי הסיבה הרוחנית (בהנחה שיש כזאת).והוא, משום-מה, הניח שאני כבר יודע מהי הסיבה הרוחנית:

ובזה אני חולק עליך. אין מתודולוגיה כזו, ובמקום להתווכח ישירות, בע"ב פשוט חתך ישירות לתוצאה כלשהי כדוגמה. אם תרצה, הוא אתגר אותך להראות מתודולוגית מדוע זו אינה התוצאה הנכונה, אבל אין משמעות מיוחדת דווקא לזו שהוא בחר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2012 15:48 לינק ישיר 

אראל יש מצוה לחפש. אבל זה כמו לחפש אבידה(ואולי יש משלים יותר טובים). כל אחד והאבידה שלו, ומקום החיפוש שלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/12/2012 20:56 לינק ישיר 
חשבון נפש לאומי ע"פ הגשמים

ע"פ התורה, הגשמים הם אמצעי התגמול העיקרי. לפי זה, אפשר להציע מתודולוגיה לביצוע חשבון נפש לאומי -
א. לשרטט גרף של כמות המשקעים היומית במשך מספר שנים;
ב. לבחור מאפיינים מדידים כלשהם של החברה הישראלית, ולשרטט גרף לכל אחד;
ג. לבדוק לאיזה מאפיין/ים ישנו המתאם הגבוה ביותר עם גרף כמות המשקעים.

מן הסתם, המאפיינים הראשונים שייבדקו יהיו בעלי אופי רוחני, לדוגמה: מספר האנשים ששומרים כשרות (לפי סקרים שמתפרסמים מדי פעם), מספר תלמידי הישיבות, מספר חברי-הכנסת הדתיים, וכד'.

אבל אם לא יתגלה מתאם (וגם אם כן), יש עוד הרבה מאפיינים אפשריים, לדוגמה: מספר השרים שהם חברי ליכוד, מספר הסטודנטים שנרשמו ללימוד הסטוריה באוניברסיטאות, מספר המתגייסים לשירות קרבי...

כל אחד יוכל לבחור את המאפיינים שנראים לו משמעותיים, אבל כדי להוכיח שהם אכן משמעותיים, הוא יצטרך להראות מתאם לכמות הגשמים...

אין לי מושג מה יתגלה במחקר הזה, אבל אני בטוח שזה יהיה מעניין ומפתיע.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/12/2012 21:43 לינק ישיר 

הגשמים נקבעו כתגמול עיקרי, בזמן שהם היו שאלה של חיים ומוות, רעב או שובע
כיום הם בסך הכל פונקציה של כסף, אין מים מיבאים מטורקיה, או מתפילים, או סוגרים בריכות שחיה ורחיצות רכב
וכאשר מדובר במכה כלכלית, יש דרכים יותר פשוטות כגון בועת נדל"ן, הרצת מניות, פגיעה בייצוא
הגשמים לא ענין מהותי כיום

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/12/2012 22:41 לינק ישיר 

אראלסגל : כל הכבוד על הגות היזומה המבורכת. יתכן והיא הכרחית ויתכן שלא.
האמנם כמצווה היא בהחלט מוגדרת בדיוק כמו שהבאת במקורות הטיעון. אין לי אלא לומר שזו ירידת הדורות שלוקה ברפיון אחר קיום המצווה הזאת, שהיא קשה לקיום לאחר כל הפלגים והזרמים שצפים בציבור היהודי הישראלי.

מעבר לרק מצווה, אין ספק שהיא ממוקדת מטרה כמנוע החיפוש, אך וודאי שכתוצאה מגיעה איתה צריכה גם מעשה התשובה להגיע. וזה מבחן שבעתיים יותר קשה מהקמת ''ועדת חקירה רוחנית''. אולי זה כמו בת יענה לטמון את הראש בחול. אבל ממש לא, אנחנו פשוט מכירים בעובדה ובחוסר היכולת שלנו לקיים זאת. בדיוק כמו שחז''ל לא יכולים לגזור גזירה שאין הציבור יכול לעמוד בה.

בנוסף לכך, שאין שום יכולת ביצוע ואכיפה מפאת השלטון אינו מיוסד על אדני ''ועדת חקירה רוחנית''.
ואם תרצה יאמרו לך הכל שם שהם הם עצמם, ''ועדת חקירה גשמית''. והדלתות יהיו סגורות בפני ועדות חיצוניות בין רוחניות בין גשמיות. שזה כבר עלול עוד לגבול בהסתה נגד השלטון המקומי והחוק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2013 08:38 לינק ישיר 

http://www.news1.co.il/Archive/003-D-79970-00.html

עמוס שנער פובליציסט  |  תגובות הצטרפות ל- VIP

הקב"ה יצביע ליכוד

הכנרת עולה על גדותיה [צילום: פלאש 90]

זאת הפעם הראשונה בחיי שאינני סגור לגבי ההצבעה שלי ביום הבחירות מה שכן בטוח הוא, שלו בורא העולם היה אזרח בעל זכות הצבעה, האותיות: "מחל" היו מתנוססות על פתק ההצבעה אשר בידיו

▪  ▪  ▪
בכנס ה"ליכוד" אשר שודר בטלוויזיה לפני כעשרים שנה (הייתי בחורצ'יק קטן, אך את זה לא אשכח), הופיע ספי ריבלין, הבדרן הדגול, ואמר את הדברים הבאים, אשר הפילו מצחוק את כל הקהל (הציטוט אינו מדויק ונשען על-פי הזיכרון בלבד): "אומרים שממשלת הליכוד לא עשתה שום דבר!! באמת?... לא עשתה שום דבר?... תגידו אתם. באיזו ממשלה חוץ מבממשלת הליכוד הנוכחית, עלה מפלס הכינרת בצורה כזו משמעותית?"

בפעם הקודמת בה נבחר נתניהו לראשות הממשלה (אינני זוכר אם היה זה ביום הבחירות עצמו, ביום בו הנשיא פרס הטיל עליו להרכיב את הממשלה או בגמר מלאכת ההרכבה) נפתחו ארובות השמיים וגשם שוטף ירד בעוצמה. לא אשכח כיצד אמרתי לעצמי לאחר שבירכתי את ברכת: "שכוחו וגבורתו מלא עולם" ( הברכה הנאמרת לאחר הישמע קול הרעם) שבורא העולם הינו ליכודניק אמיתי. ש"ס, יהדות התורה... אתם שומעים?

לאחרונה פורסם בערוצי התקשורת השונים כיצד הסתכמו כמויות המשקעים בחודש היוצא ב-133% לעומת הממוצע הרב שנתי לחודש זה, וכיצד מפלס הכנרת עלה בכ-50 ס"מ בחודש האחרון, העלייה המרשימה ביותר מזה כעשרים שנה, כאשר מחצית ממנה הצטברה בשלוש יממות בלבד. מאז הגשמים המשיכו לזרום ובקרוב נתעדכן לגבי נתונים מעודדים נוספים.

יש כאלו שיטענו כי כמות המשקעים הגדולה נובעת מהבכי הרב של בורא העולם בשל סלידתו הרבה מן המנהיג הנוכחי, ויש כאלו שיעדיפו לפרשן כי מדובר בכלל בדמעות של שמחה או בהבעת שביעות רצון מרובה. האמת היא, שאין זה משנה בכלל מהי אותה הסיבה לגשמי הברכה. העיקר הוא, שריבוי המשקעים הינו עניין של ברכה ולכן ביבי הינו המנהיג המועדף.

אז אם כבר הזכרתי את ספי, אאחל לו אריכות ימים ושמחת חיים. אולי הוא יוכל להמשיך ולתרום לבידור הישראלי בקריירה חדשה בתחום הפנטומימה או בתוכנית מהסוג של: "רוקדים עם כוכבים" (כמובן שבהתאם לכישוריו ולכוחו הפיזי והנפשי).

בעניין עיקר המאמר, מקווה שלא לקחתם את דברי ברצינות יתירה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/1/2013 11:51 לינק ישיר 

למה לא?

ויקרא פרק כו

(ג) אִם בְּחֻקֹּתַי תֵּלֵכוּ וְאֶת מִצְוֹתַי תִּשְׁמְרוּ וַעֲשִׂיתֶם אֹתָם:
(ד) וְנָתַתִּי גִשְׁמֵיכֶם בְּעִתָּם וְנָתְנָה הָאָרֶץ יְבוּלָהּ וְעֵץ הַשָּׂדֶה יִתֵּן פִּרְיוֹ:

דברים פרק יא

(יג) וְהָיָה אִם שָׁמֹעַ תִּשְׁמְעוּ אֶל מִצְוֹתַי אֲשֶׁר אָנֹכִי מְצַוֶּה אֶתְכֶם הַיּוֹם לְאַהֲבָה אֶת יְקֹוָק אֱלֹהֵיכֶם וּלְעָבְדוֹ בְּכָל לְבַבְכֶם וּבְכָל נַפְשְׁכֶם:
(יד) וְנָתַתִּי מְטַר אַרְצְכֶם בְּעִתּוֹ יוֹרֶה וּמַלְקוֹשׁ וְאָסַפְתָּ דְגָנֶךָ וְתִירֹשְׁךָ וְיִצְהָרֶךָ:

אם אלוקים בוכה. אז כנראה הוא בוכה בגלל אלו שמתיימרים ליצג אותו, ומדברים בשמו.

לפני שנים מספר ביום ההילולה של הבאבא סאלי, נאם בנו הבאבא ברוך-
וציין כנס את היום היפה שטוף השמש בחורף החורפית שהיתה לפני זה.
הוא טרם כילה לדבר- וגשם זלעפות התחיל לרדת .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2013 13:31 לינק ישיר 

אין מה להתרגש ידידי מכרנו את המים והיא שייכת לחברה פרטית,  במילא לא תקבל מיזה הורדת מחירי המים,

אני כבר לא מתרגש מהעלאת מפלס הכנרת יותר ממה שאני מתרגש מאדם פרטי שהגריל את הלוטו,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2013 15:04 לינק ישיר 

מקס ידידי היקר,
 אתה כותב כמו חרדי טיפוסי. לא איכפת לי מהחקלאות והחקלאים, של הארץ.
 לא איפת לי הנוף, לא איכפת לי שלא נראה כמו ארץ מדברית.
 כל מה שמיטיב עם המדינה ועם הכלל  לא איכפת לי.
 ד האמות שלי איכפת לי. חשבון המיים שלי זה מה שאיכפת לי.

אתה הרי תושב חוץ או היית. בדוק בגרמניה. ארץ משופעת מיים. כמה משלמים עבור קוב מים תושב פראנקפורט למשל. או תושב ציריך- פריז.
מיי הגשמים עוברים הרבה מאד עבודה ומשאבים עד שמגעים לברז שלך.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > ועדת חקירה רוחנית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.