בית פורומים עצור כאן חושבים

התורה ושינוי העולם

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/9/2006 12:41 לינק ישיר 

ירוחם
אם קראת לא שנית אם שנית לא שילשת.
כתבתי שאני בעד קפיטליזם - ולכן כל אריכות דברייך אך למותר.

(איני מבין כלל מדוע אתה מביט רק לשתי קצוות)

הקפטילזים - אינה מילת קסם שמשמעה - הכל טוב
אכן, היא משוכללת יותר מסוציאליזים, אבל איננה פוטרת משימת לב חברתית.

בהחלט איני רוצה לראות כאן הומלסים ברחובות.

דווקא משום שאיני נאיבי - איני מקדש אותה בעיניים עצומות, אלא מודע לכך שגם בתוכה יש בהחלט מה לשפר. ראוי לחברה לחפש דרכים להציב איזונים ובלמים והגנות על החלשים שבתוכה - כך לדוגמה שוק עובדי חברת כוח האדם שאינו אלא פרצוף משוכלל לשוק העבדים - אכן הוא מתוקן מקודמו, אך האם פטורים אנו מלחשוב כיצד ניתן להתקדם גם מעבר לו.

חוסנה של חברה נמדד לפי החוליה החלשה שבה.
לא נראה לי שיש כלל מחלוקת עקרונית ביננו.

(אגב, אני מודה לך על הצטרפותך לצוות הספרנים שלי.... אבל הייתי מציע לך להיות בקשר עם הותיקים שבהם, כדי שתוכל להתרשם מה כבר קראתי ומה לא....אם כי - ובכל הרצינות - בוודאי שאשמח להעשיר מהמלצותיך.
כמו כן, אחסוך ממך להמליץ לי על ספרו האחרון של תומאס פרידמן - כבר קראתי אותו)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2006 13:09 לינק ישיר 

כמתעסק.
חוסנה של חברה מתעצם כשפוליטיקאים עוסקים במלאכתם ולא בניהול מפעלים.
 כשרבנים מורים הלכות בתורה ולא בדברים שאין להם מוסג קלוש ממה שהם מדברים.
 כשהמורים מלמדים ולא עוסקים בחלטורות ועסקנות .ושיתגמלו אותם כך שכל הטובים ירוצו להוראה.
 כשעיתונאים מדווחים ולא קובעים מדיניות
כששחקנים וליצנים עוסקים במלאכתם ולא הופכים להוגי דעות
כשתעשינים מיצרים ולא עסוקים במשרדי הממשלה
ובעיקר חשוב לתת לאנשים שיודעים ליצר לבנות ולפתח.                     את האפשרות לכך.

לידיעתך, לא שזה מנחם
החומלסים רבים מהם בוחרים בצורת חיים זו מתוך בחירה חופשית. קראתי פעם מחקר על זה.
עירית תל אביב לפעמים מחזרת אחריהם בכדי שיבוא לגור ולתאכסן במקומות שיעדה להם.   מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2006 20:34 לינק ישיר 

ירוחם

אני ממתין לשמוע הצעה טובה בקשר לחברות כח האדם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2006 22:47 לינק ישיר 

כמתעסק.
אין לי מושג קלוש למה הם קיימים. פעם נאלצתי להשתמש בשרותיהם בסעודשל עובדים זרים
. לא הבנתי אז ואני לא מבין היום מדוע המדינה מכריחה להשתמש דווקא בשרותיהם.
 אבל אני לא יודע הכל, ואולי יש סיבה לכך, לפעמים יש סיבה לכל דבר. ואנחנו פשוט לא יודעים.  תחשוב חיובי!!

במחשבה שניה בא נניח שאתה תצליח ויסגרו את החברות הללו. האם אתה מודע כמה אנשים ימצאו בלי עבודה בכלל
כי הרי משרדי ממשלה ומוסדות ציבוריים ופרטיים לא יעסיקו את העובדים הללו, בצורה ישירה  ודאי שלא את רובם. את הסיבות שלהם אני בהחלט מבין. נכון יהיה אמת אבל לא יציב ולא נכון. מה עדיף בעיינך?
הצדק החברתי. או תעסוקה לאלפי אנשים ונשים.
דז"יגן אמר פעם:(על מפריחי סיסמאות) דם ישפך --אבל שלום יהיה תוקן על ידי - ירוחםשם - 25/09/2006 23:06:48 מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2006 23:00 לינק ישיר 

אנרכיסט,

לגבי דבריך על הסתירה הידועה כביכול בין "כי לא יחדל אביון מקרב הארץ" ל"אפס כי לא יהיה בך אביון"...
 הרי שאנו מוצאים סתירה באמת רק אם מבינים את הפסוק "אפס כי לא יהיה בך אביון" כעין כהבטחה, כאילו נאמר כי תמורת שמירת מצוות שמיטה, מבטיחה לנו התורה כי לא יהיו בקרבינו עניים ואביונים, אם אמנם זוהי כוונת הכתוב, הרי שהיה עומד בסתירה עם מה שנאמר בהמשך "כי לא יחדל אביון מקרב הארץ" -  אך מפי הרמב"ם ורי"ל למדנו שאין כאן סתירה כלל , ושמצוות אינן קשורות בהבטחות שכר ומענקים, אלא הן מוצגות לאדם כתביעות ודרישות, ולפיכך "כי לא יהיה בך אביון" משמעו, שאנו מצווים לדאוג לכך, ועלינו כחברה מוטלת החובה שלא יימצא אביון בקרב הארץ, ולשם כך נועדה מצוות שמיטת כספים בשנת שמיטה, ולזה נועדו דיני צדקה ומתנות עניים - ואם לא נקיים את הנדרש מאיתנו, יקויים בנו - כי לא יחדל אביון מקרב הארץ -  המקבלים עליהם מרצון עול תורה ומצוות, אינם רשאים לפטור עצמם ולהסיר מעליהם חובות אלה ולגוללם על הפותח ידיו ומשביע לכל חי רצון, אלא משימה זו מוטלת עלינו להתאמץ לחתור תמיד לקראת מציאות בה לא יימצאו אביונים ועניים בקרב הארץ והעולם.

תוקן על ידי - riv - 25/09/2006 23:06:49

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2006 23:09 לינק ישיר 

ירוחם

שלא כפי שחשבתי מסתבר שיש ביננו מח'.

נראה שאתה החלטת עקרונית להיות המליץ יושר גם לכל עוולות ה"שיטה".

א"כ הפער בינינו גדול מכדי שאוכל לעת עתה להמשיך בדיון.

כל טוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/9/2006 00:09 לינק ישיר 

אם יורשה לי לשאול (אגב תגובתו של ריב) איך מבינים חכמי הפורום את מצוות שמיטת כספים?
הלא אם לאדם זכויות מוחלטות על רכושו ואין לו למעשה אחריות חברתית אז מצווה זו היא פשוט עושק!
למיימוני
אתה מניח שהתורה לא מיישמת את מטרותיה בקפיצות (כדוגמא אתה מציין את דיני עבדים) ומה תאמר על איסור ע"ז בעולם אלילי זו לא קפיצה? ובלי להתחשב כלל באפשרות יישומה.
  מצווה זו בזמן שניתנה והרבה אחריו (עד ששחטו יצה"ר של ע"ז ) לא יכלה להתממש (כפי שליבוביץ אוהב להזכיר חטא העגל היה סמוך למעמד הר סיני). 
על כרחך אתה למד
א) התורה מנחיתה את ערכיה בלי שום שיקולים פרקטיים (האם הדור מסוגל להפנימם)
ב) בכל מה שנוגע למבנים חברתיים אין לתורה מה לאמר, אני הבאתי דוגמא אחת אתה הוספת את עניין העבדים וישנם דוגמאות למכביר.
 אני רק אפנה את תשומת ליבכם לפרשת יתרו ממנה אני למד שמינוי הדיינים וכל ההיררכיה המשפטית לא עניין מהותי בתורה וכן פרשת המלך עם העמימות (אולי המכווונת) ביחס לשאלה רשות או חובה? איך אפשר להבין את הדיון הרשלני בנושאים כל כך מהותיים?
ולסיום אני מתנצל על הניסוח הלקוי ומקווה שהוא לא ימנע מהקוראים לעיין בנושא עצמו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/9/2006 00:53 לינק ישיר 

אנרכיסט,

בהנחה שגם לגבי שמיטת קרקעות  תוכל לטעון את אותה טענה כביכול לאדם זכויות מוחלטות על רכושו וכו'

ישנו מדרש המסביר איך מבינים חז"ל את מצוות שמיטת קרקעות..."גיבורי כוח עושי דברו, וזה דבר השמיטה, דבר כנגד דבר, וכי יש לך כוח גדול מכוחן של אלו משמיטי קרקעותיהם בשביעית, שרואין שדותיהם כשהן מלאים בזרעים, וכרמיהן שהן מלאים בענבים, ובני אדם ובהמות וחיות נכנסין לתוכן ואוכלים ומחריבין אותן ואינן גוערים בהן, יש לך גבורים מאלה?  כיבוש יצר הקניין זו משמעותו העמוקה של עניין השמיטה -

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/9/2006 09:59 לינק ישיר 

אכן זהו אחד מההיבטים החשובים של שמיטת קרקעות (אגב המדרש מנמק רק את השבח על הגבורה ולא את עיקר המצווה), בשמיטת כספים המצב שונה לחלוטין לא נדרשת מהאדם שום גבורה מיוחדת הוא פשוט לא יכול לתבוע את ממונו בדין. שים לב גם ששמיטת כספים הינה הפסד ממון ולא הפקרת נכס (היחס לכסף הוא לא כיחס לקניין).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/9/2006 10:40 לינק ישיר 

לגבי שמיטת חובות: http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=1612576&whichpage=1 לדעתי מהות המצוה היא, לא הויתור על החוב, אלא הויתור על הגביה הפרטית, שיש בה סכנות רבות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/9/2006 13:34 לינק ישיר 

אנרכיסט

לא הבנתי במה שונה 'הגבורה' (שהיא היא עיקר המצווה) בין שמיטת כספים כשהאדם נאלץ לוותר על ממון שמגיע לו בדין (=כסף) - לבין שמיטת קרקע כשהוא נאלץ לוותר על היבול שאמור להניב את הרווחים (= כסף)

היחס לכסף הוא בדיוק כיחס לקניין , קניין=כסף

"השלמות אשר כלים עליה כל אנשי הארץ והיא הגרועה שבהן, היא שלמות הרכוש, והיא מה שימצא לאדם מן הממון והבגדים והכלים והעבדים והקרקעות וכיוצא בהם..." מו"נ חלק שלישי פנ"ד

תוקן על ידי - riv - 27/09/2006 13:41:42

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2019 20:12 לינק ישיר 

הקפצה לצורך שיחזור תוכן מחוק. (למנהלים: ניתן למחוק הודעה זו, כך שהיא תימחק והתוכן ישאר.) 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > התורה ושינוי העולם
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.