האם לשם האדם ולשם המשפחה יש חשיבות ביהדות...ובכלל ? ? ?
נשלח ב-3/10/2006 08:47
כן.
השם הוא הציור של הצינור שדרכו הנשמה מתלבשת בגוף.
אופן ההתלבשות תלוי בשם.
ולכל אחד יש נשמה אחרת בלי כל קשר.
נשלח ב-3/10/2006 11:52
ישנם שמות יפים ושמות מכוערים, ישנם צלילים צורמים וחורקים וצלילים רכים ונעימים. ישנםם שמות עם משמעות ושמות רזים ודלים. ישנם שמות שנרכשים במהלך החיים ע"י נישואין או שנצמדים לשם הנעורים שקשה לנתקו.
ישנן תרבויות בהן השם נבחר ע"י האדם בתקופות שונות של חייו.
ישנה משמעות רבה לשם הפרטי ולשם המשפחה, ולמרות שבתרבות שלנו נבחרים השמות ע"י הורינו, במשך השנים מטפטפת ונוצקת משמעות לשם - משמעות היוצרת זהות ותודעה.
לכל איש יש שם זלדה מישקובסקי
לכל איש יש שם שנתן לו אלוהים ונתנו לו אביו ואימו
לכל איש יש שם שנתנו לו קומתו ואופן חיוכו ונתן לו האריג
לכל איש יש שם שנתנו לו ההרים ונתנו לו כתליו
לכל איש יש שם שנתנו לו המזלות ונתנו לו שכניו
לכל איש יש שם שנתנו לו חטאיו ונתנה לו כמיהתו
לכל איש יש שם שנתנו לו שונאיו ונתנה לו אהבתו
לכל איש יש שם שנתנו לו חגיו ונתנה לו מלאכתו
לכל איש יש שם שנתנו לו תקופות השנה ונתן לו עיורונו
לכל איש יש שם שנתן לו הים ונתן לו מותו.
נשלח ב-3/10/2006 14:13
לשם בתכלס אין ממשות
הוא לכאורה נועד בשביל הזולת שיוכל לקרוא לי ואני אמשך אליו ע"י קריאה בשמי
מי מאיתנו חש הזדהות או איזה מורה דרך משמו?
נשלח ב-3/10/2006 16:49
אז בהתחלה אמרתם שיש חשיבות לשם, ואח"כ אמרתם שהוא חסר חשיבות...אז לא הבנתי
נשלח ב-5/10/2006 09:07
להיפך, הם שמחים על כך.
אם את שואלת אותי, זה גם טוב לילד מבחינה פסיכולוגית.
נשלח ב-8/10/2006 03:02
למה? הוא לא צריך להיות מיוחד בשם שלו?
נשלח ב-8/10/2006 15:28
נינויי, הוא יהיה מיוחד בזכות האישיות שלו. אנחנו לא מיוחדים כי אנו לובשים בגדים מיוחדים או יש לנו מנהגים מיוחדים וכו' אנו מיוחדים כי ה' ברא רק אותנו כמו שאנחנו וכל אחד אחר הוא שונה מאתנו ומיוחד בעצמו.
דווקא האחידות של אורח החיים החרדי :השמות, הביגוד וכל כך הרבה דברים נוספים שהם חיצוניים לאופי שלנו, מחדדים את הנקודה הזו- היחודייות שלנו היא עניין פנימי.
נשלח ב-8/10/2006 23:29
למה? בעולם החרדי אין אופנה? אין בגדים משובחים יותר? משובחים פחות? לדעתי, יש שם בדיוק מה שיש בעולם החילוני, רק הביגוד צנוע יותר...
התחלתי ושאלתי: האם לשם האדם ולשם המשפחה יש חשיבות ביהדות? ובכלל? והתשובה שקיבלתי היתה:
כן.
השם הוא הציור של הצינור שדרכו הנשמה מתלבשת בגוף.
אופן ההתלבשות תלוי בשם.
ולכל אחד יש נשמה אחרת בלי כל קשר.
אני חושבת שלשם יש חשיבות מאוד גדולה... אין לי דרך להסביר את זה, ואני גם לא מאמינה שאפשר לבחור שם לילד לפני שהוא נולד בלי לראות איך הוא נראה...זה מרגיש כאילו ישר אנחנו מכניסים אותו לתוך תבנית...חילונית, חרדית, זה כבר לא משנה... צריך להסתכל על הפנים של הילד ואז לראות איך באמת קוראים לו, נראה לי שזה סוג של נס גלוי... אבל אולי אני אבין את זה רק כשיהיו לי ילדים...
נשלח ב-8/10/2006 23:38
כשהייתי קטנה ממש לא התחברתי לשם שלי (לי-זה השם),היו לי בעיות בגן כמו של מי זה?שלי...לא של לי...וכל מיני כאלה וכשהייתי בת14 התחלתי להציג את עצמי כ-ליהי,כי מה כבר ההבדל,וזה היה שם יותר מוכר אבל זה הרגיש ממש לא נכון,ואמא שלי התרגזה עליי ואמרה לי שזה לא השם שלי,וליהי זו לא אני...וכמובן צי'ק צ'ק חזרתי להיות לי (האמת שאני ליקוש-רק אנשים שלא קרובים אליי קוראים לי לי,או כשהם עצבניים עליי...) בקיצור למדתי להבין שזה מי שאני וזה השם שלי ולא יכול להיות אחרת (ואפילו באיזשהו שלב התחלתי לאהוב אותו)
וגם,זה סתם למדתי קצת מהחיים...כל פעם כשהייתי מגיעה למקום עבודה,ולא היו כותבים את השם שלי הפרטי או שם המשפחה נכון,משהו היה מתפקשש לי במקום העבודה הזה.(זה קרה לי פעמיים),כאילו לא באמת אני אמורה לעבוד שם... מאז כל פעם שאני אומרת את השם שלי,אני בודקת אם כתבו אותו נכון...
אז לא יודעת...נראה לי שזה משקף את מי שאתה,ואתה לא יכול להיות מישהו אחר...שאתה לא.
תוקן על ידי - ניינוי - 08/10/2006 23:46:02
נשלח ב-9/10/2006 20:26
גם אני מרגישה שלשם יש חשיבות גדולה ולכן גם חשוב לבחור שם עם מטען חיובי. כמוך נוי, אני מרגישה כל כך מחוברת לשם שלי. פחות בילדות . זה התפתח כשהתבגרתי יותר. לעץ התמר לוקח 70 שנה להוציא פרי. אבל אחרי כל השנים האלו הוא מוציא פרי שיכול להוות תזונה מלאה. ככה אני. מבשילה לאט לאט. עוד 39 שנים אני אספר לכם מה קרה עוד.
נשלח ב-15/10/2006 00:36
נינוי יקרה
בני הזוג אזרחי ואזרחית לא טרחו לתקן את טענתך בעניין ה"חרדים" שנקראים ברובם חיה מושקא ומנחם מנדעל אז הנה לך תיקון טעות זה לא חרדים זה חב"דניקים כלומר חסידי חב"ד שנקראים כך על שם הרב והרבנית מלובביץ' ז"ל ובכלל הרבה חסידים (ויש המון סוגי חסידויות בין החרדים ,חסידות חב"ד זה רק אחד מהם) אוהבים לקרוא לילדיהם על שם רבנים וצדיקים כיוון שיהודים מאמינים שהשם משפיע על הולד ועל התנהגותו בעתיד.
אני באה מבית חרדי לא חסידי מה שנקרא ליטאי ואחים שלי נקראים ע"ש גדולים בתנ"ך כגון אהרון ויעקב ואילו לנו האחיות קראו בשמות מודרנים יחסית (לדוגמא ורד אביבה) במשפחות החרדיות והדתית מקובל מאד לקרוא על שם הסבא רבא והסבתא רבא שאינם בחיים עוד להראות שזוכרים אותם לטובה, כך שאין הכללות. מה שכן אני זוכרת שבתיכון היו לנו 6 חנה :))
סתם כך מנסיוני אני מסכימה איתך בנוגע לעניין ראיית התינוק/ת ואז החלטה לגבי שמו ובגמרא גם יש מקור לכך ששם אינו נבחר "סתם כך" ע"י הורים אלא זו החלטה שבהחלט מעורב בה הקב"ה כך שאת צודקת לגבי הצד הנסי בעניין. . שם המשפחה אצל היהודים בדרך כלל נגזר ממקום המגורים שהיה או מעיסוקו של האדם או משם אבותיו כמו למשל יעקבסון ,בן אהרון, אייזיק, בן גיאת וכו'
נשלח ב-15/10/2006 23:04
סתם לצורך העיניין , לדעתי גם לקרוא לילד על שם הסבא והסבתא שאינם בחיים לוקח לו חלק מהאישיות... זה לא משנה אם זה חבד"ניקים , ברסלבים, מסורתיים או חילוניים...נראה לי שכל אחד צריך לקבל שם בפני עצמו ולא על שם מישהו, צדיק או לא, קרוב או רחוק...לא?
נשלח ב-16/10/2006 10:48
לא. וזה לא לוקח לו כלום מהאישיות. רק מוסיף לו. אולי תנסי לתת לילד שלך מספר? או סיסמה?
ביהדות השם הוא דבר מאד עיקרי ואפילו שם של בית כנסת נבחר בקפידה.
מה שלא נעשה יהיה לכל אחד ואחת מאיתנו פרצוף שונה ונשמה מיוחדת שמשלימה את הכלל.
לא הייתי מוותר על שם שכבר יש לו זהות יהודית.
אחד הדברים [ 3 סה"כ] ששיכנעו את ה' להוציא את בני ישראל ממצריים היה שלא שינו את לבושיהם ואת שמותיהם ואת השלישי אינני זוכר.
נשלח ב-16/10/2006 17:30
ואת שפתם אזרחי
נשלח ב-23/11/2006 01:23
הכרתי מישהו מקסים, שקוראים לו מואב.
האם השם הזה יכול לפגוע בעתיד שלו?!