למעשה רעיון ההיכרויות דרך האינטרנט הוא שיטת השידוך המודרנית ,במקום ללכת לכל מיני שדכניות ו/או לדבר עם כל מיני קרובים פעם בשנה ,כשבחסדי ה' הם נזכרו בך בדיוק כי השכנה שלידם עובדת עם מישהי שמצבה המשפחתי דומה ו/או זהה לשלך (רווק/ה) ולכן הם חושבים שבטוח אתם מתאימים וכל האנשים מסביב (שבוחשים בקדירה) מנסים לסבר את אוזנך ששווה לך לנסות, כי מה יש לך להפסיד.
במחשב יש לך את האופציה לתהות על קנקנו של הצד השני ,בלי תיווך (לפעמים גם לזה יש צורך במתווך צד ג') ובעיקר בלי הלחץ של "מה יש לך להפסיד".
את ההכרות דרך האינטרנט אני מחלק ל-2 מסלולים ראשיים :
1.אתרי הכרויות
2. פורומים וצאטים למיניהם.
באתרי ההיכרויות לסוגיו ,ענפיו וגווניו אתה נמצא "בחנות" וירטואלית ,בה "המוצרים" מונחים לפנייך עם מס' קטלוגי ובו אתה יכול לרפרף ,לעיין ,לבחור את "הדגם" האהוב ,"שנת יצור" וכל האבזרים הנלווים. לעומת זאת בפורומים למיניהם אתה נתקל מולך בשמות אנונימיים ,שלא בהכרח אתה יכול מיד לומר לעצמי ,כזה מתאים לי או עם זאת אני רוצה לצאת, התהליך המלווה הינו כמו דייג ,אתה יושב ומחכה לראות מתי תעלה בחכה שלך מישהי שאתה חושב שמתאימה לראש שלך (זאת בהנחה שאתה לא דון ז'ואן שמנסה להתחיל עם כל בת באשר היא בת).אחרי שנתתי את העקרונות המנחים את הקונספציה שלי להלן המלצותיי לאיך תתחיל עם בת הזוג בצורה הוירטואלית :הכלל הראשון והכי חשוב בהיכרות וירטואלית , זה אמא "פולניה" שתשב לך על הראש ותסביר לך כמה זה חשוב שתתחתן ,שסבא וסבתא לא נהיים צעירים ושכולם כולל הדודים שלא ידעת על קיומם מתים לרקוד בחתונה שלך.אחרי מוטיב מדרבן כזה ניגש לעניין
א) בשביל קשר וירטואלי יש צורך במכשיר מחשב לא וירטואלי וגם רצוי שיהיה לך ספק (אבל זה דיון שלם על עלות המחיר ותועלת הדברים ,אך לא בזה אני אמור לדון).
ב) החלטה על "דרך הפעולה" שלך (צאטים ו/או פורומים ו/או אתרי הכרויות)
ג) במידה והחלטת על הרשמות לאתר הכרויות ,זכור הנך ממלא שאלון שבו כל דבר יבחן בקפידה אצל הצד השני ,לכן המנע משנויים דרסטיים :גיל,משקל,גובה .גם אם חשבת שעברת את הבחינה בתאוריה ,עדיין אתה צריך לזכור שאתה אמור לעבור מבחן מעשי ושם יתגלו כל הפרטים המדוקדקים שניסית "לעגל".
ד) במידה והחלטתם על כיוון הפורומים ,זיכרו אתם במידה מסויימת כמו דייג ,קחו את הזמן ,חפשו מישהו שנשמע לכם בראש שלכם .
ה) אם אתה נמצא בפורום שעורך מפגשים ,דע שיש לך אופציה להיפגש עם הצד השני בלי מחוייבות ואף לראות האם הוא נראה לך ויזואלית.
לסיכום בקצרה דע מה להשיב לשואל על קשר וירטואלי :
כלל א: דע אין שום בושה במציאת הזיווג שלך דרך הדבר המכונה אינטארנעט .
כלל ב: בעולם הוירטואלי "כללי החיזור" נעלמים, אל תצפו שהגבר יבצע את הצעד הראשון, אם יש מישהי או מישהו שמוצא חן בעיינך ,לך על זה . הכי גרוע זה תקבל דחיה וירטואלית שבינינו הרבה פחות נוראית "מדחיה" בעולם האמיתי.
כלל ג: במידה והתחלתם את הקשר הוירטואלי ,אל תמשכו אותו יותר מדי זמן ,השתדלו להימנע מקשר ארוך בלי לעבור לעולם האמיתי ,קשר וירטואלי ארוך יוצר דמיונות וחלומות שלפעמים מתרסקים לנוכח המציאות.
כלל ד: אחרי שהתחלתם בקשר בעולם האמיתי, השתדלו שהקשר ישאר כמה שיותר אמיתי וכמה שפחות שיחות וירטואליות.
כלל ה: זכור התיעצות על דילמות בקשר לא יעשה באותו פורום שאתה שוהה בו,גם אם אתה פותח ניק אלמוני יש סיכוי לא קטן שמישהו יעלה על כך שזה אתה.
כלל ו: נסי/ה לברר "ולמשוך" כמה שיותר מידע על הצד השני ,מה לעשות יש לא מעט פסיכופטיים בעולמנו.
כלל ז: במידה ובדקת והבחור/ה נראה לך ,עדיין קבע/י מפגש במקום הומה מאדם,אמצעי זהירות אף פעם לא הזיקו לאיש.