בית פורומים ישיבת הגולשים התמימים חבד

שו"ת למגי אדם

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/10/2006 16:31 לינק ישיר 

שלום לך "החלטית"

מה שלא ניראה לי טוב פה זה שרק את נמצאת בטיפול ובחיפוש והוא נמצא עם עצמו ומדי פעם שומע מסקנות

מבת זוגתו

יש לי זוג חברים שמצבם המשפחתי היה גרוע הרבה יותר מאשר המצב אותו אני רואה כאן אצלכם

זה לא שאני מזלזלת בריגשותייך חלילה אני מבינה אותם ומזדהה עם כאבך וברור לי שיש  הרבה מה לעשות

על מנת לתקן את המעוות.

אצל החברים שלי המצב החמור השתפר רק לאחר שהשכילו בני הזוג ללכת יחד לטיפול אצל יועץ נישואין .

אחת הנקודות שיועץ הנישואין עמד עליהם וכך גם מצא את פתרונה היתה שהבעיה שהציגה בת הזוג איננה רק

הבעיה שלה אלה הבעיה היא של שניהם.  ולכן אל לה לברוח למקום אחר אלא לחבור יחד אל בן זוגה ולבחון יחד

כיצד מבינים היטב מהי הבעיה של שנינו וכיצד יחד פותרים אותה ואכן כך הם עשו ומצאו מה תפקידו של כל אחד

בפתרון הבעיה והבעיה אכן נפתרה בשורשה והיום הם זוג לדוגמא .

לכו לטיפול זוגי ובעזרת השם תגלו את הזוגיות שלכם מחדש .

אל תיזרקי אותו. אל תהיי החלטית בפרוק כל עוד לא ניסית פתרון אמיתי 

הרווח יהיה של כולכם .

לאחר שתנסי פיתרון אמיתי שבו מעורבים גם אנשים נוספים התורמים להדרכת שניכם, רק אז תחליטי. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/10/2006 11:55 לינק ישיר 

הי החלטית!!

איזה כיף שנכנסת לישיבת הגולשים!!!

הלוואי ותשתתפי גם בשאר האשכולות.

יש איזה מושג בפסיכולוגיה שאינני זוכר את שמו אבל הרעיון שלו הוא שאחרי שאדם נקט כבר כמה צעדים לכיוון מטרה מסויימת, אזי יוקשה לו לחזור בו ולהתחיל מחדש אלא הוא נגרר כאילו בעל כורחו להמשיך [ כי קשה לו עם כל מיני הרגשות נילוות לכך שהוא חוזר בו, הן מצד עצמו והן מצד הסביבה].

אדם החלטי לעומת זאת הוא אדם שממשיך בצעדיו למרות הקשיים, אבל הוא ממשיך בדרך כל עוד הוא מאמין בה ובה בלבד.

אכן צריך לבחון אם את הראשון או השני.

על כל פנים אשמח מאד אם תתייחסי לשאלתי הבאה:

האם היית רוצה שלבעלך יפול האסימון, ו[גם] בעזרת מומחים הוא ילמד למצוא את עצמו ולפתח בעצמו את תכונות הגבר אותן את דורשת?

האם היית רוצה שמישהו יכנס לשיחה [ או אפילו כמה שיחות] וירומם את בית הורי בעלך לתודעה חדשה שבה הם ישכילו להבין את העוול שנעשה עימך ואת היחס הטוב אותו את דורשת ושגם מגיע לך, ושגם הם בעצמם באמת היו רוצים לתת לך אותו לטובת כולם.

זה נכון שהדברים נגררו עם השנים למצב הלא טוב הזה.

זה גם נכון שלעזוב ולהתחיל במקום אחר זה גם אפשרות טובה.

אבל, מאחר שמדובר באנשים באמת טובים עם פוטנציאל אמיתי לתקן את המעוות ולהתחיל דף חדש על יסודות באמת טובים, אולי זה יכול להיות בחירה טובה יותר.

האם את מוכנה לסלוח ולתת צ'אנס לאנשים שבאמת היו רוצים את הצ'אנס הזה?

לאנשים שברגע אחד ימסרו את נפשם על מנת לתקן את המעוות.

אנשים שצריכים רק קצת הדרכה מודעת.

את באמת צודקת בכל טענותייך והלב שלי באמת נשבר ואת יודעת שזה באמת נוגע לי.

את מוכנה לתת צ'אנס אמיתי?

תוקן על ידי - אזרחי - 16/10/2006 11:57:30

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/10/2006 08:29 לינק ישיר 

בינתיים כולם נותנים עצות והגברת לא ממש מתעניינת.

אני מציעה להניח לה לעכל קצת את כל מה שנאמר, בקצב שלה.
פשוט, לעזוב את זה. אחרי הכל זה החיים שלה וזכותה לנתב אותם כפי שהיא מרגישה ומבינה.

מגי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/10/2006 08:47 לינק ישיר 

מה מסמלת אכילת עץ הדעת טוב ורע?
ובכלל מה זה טוב ומה זה רע ומה ההבדל? 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/10/2006 21:44 לינק ישיר 

Aשאלה מדהימה, אזרחי.

מה שכתוב הוא כי כשאכלו מעץ הדעת נפקחו עיניהם להבחין בין טוב ורע.

ומאותו רגע קיבלו את הקשה מכל קשה: זכות הבחירה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/10/2006 14:09 לינק ישיר 

אזרחי
כדי להשתחרר מהצורך הסמוי שלו הוא צריך לגלות מהו אותו צורך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2006 01:36 לינק ישיר 

בהצלחה החלטית. כמו שאמרתי, בסופו של דבר אדם עושה רק מה שהוא מרגיש בדברים האלה. לא תמיד נוח זה גם טוב. ברור שעכשיו נוח לך אבל לא טוב לך. אולי בעתיד יהיה לך פחות נוח, אבל יותר טוב.

ברכות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/11/2006 10:43 לינק ישיר 

אם בזוגיות עסקינן - הייתי רוצה להציג את הדברים מנקודת מבט גברית (אם כי לא אישית):

יאיר לפיד - חושי הג'ונגל של המין הגברי*:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

בחמש ושלושים לערך שמעתי קולות מעבר לדלת והבנתי שזוגתי שתחיה חזרה ויש לה מצב רוח רע.

אם מישהו תוהה איך יכולתי לדעת את זה מעבר לדלת סגורה, יש להניח שהוא רווק.

בדומה לרוב החיות הנמצאות בצד הלא נכון של שרשרת המזון, גם גברים נשואים פיתחו עם השנים חושים חדים המסייעים להם לשרוד בסביבה עוינת.

אחרי יותר משבע שנות נישואים, למשל, מתפתחת אצלנו שמיעה על חושית המאפשרת לנו לשמוע מה זוגתנו חושבת על הנהיגה שלנו גם אם היא במכונית אחרת לגמרי.

חוש נוסף הוא ראיית העתיד ההיקפית: אם אנחנו לוקחים את הילד לגינה, זורקים אותו לנדנדות וקוראים עיתון ספורט, יישמע מקץ 20 דקות קול פנימי הלוחש בתוכנו: "עזוב את העיתון, היא מתקרבת, קום ותעשה את עצמך כאילו שיחקת עם הילד כל הזמן".

את נטייתו הטבעית של הפעוט לספר לה את האמת, אגב, אפשר תמיד לפתור באמצעי האבהי הבדוק של שוחד.

מודאג במקצת זנחתי את מחשבי ויצאתי לקבל את פניה.

מצאתי אותה על הכורסה בסלון, מעיינת בקפידה במוסף. לצופה מן הצד זו עשויה, כמובן, להצטייר כתמונה פסטורלית: אישה נאה למראה המפגינה עניין אינטלקטואלי בריא בענייני השעה .

לצופה הנשוי, מאידך, היה ברור מקצב הדפדוף שלה שמדובר ברוצחת סדרתית בפוטנציה.

התיישבתי מולה ושאלתי ברוך מה קרה. היא אמרה, למה אתה חושב שקרה משהו? אמרתי שהיא נראית במצב רוח. היא אמרה שבכלל לא. שאלתי אם היא בטוחה.

היא אמרה שמה שבטוח הוא שאם אני כל הזמן אשאל אותה אם היא עצבנית, בסוף היא תהיה עצבנית. אמרתי שלא התכוונתי. היא אמרה שתמיד אני לא מתכוון ואולי זאת הבעיה.

סתמתי את הפה והרהרתי באפשרות של מקלט מדיני בפרגוואי.

כצפוי, זה היה מאוחר מדי.

בדיון במעמד צד אחד שהתפתח בהמשך, התברר שהיא אוחזת בקריזה סבירה דווקא.

היא הלכה למשרד הפנים להחליף דרכון, נתקעה בפקק באילון, הגיעה באיחור, ואמרו לה לחזור מחר. לפי כל קנה מידה אנושי או אחר, מדובר באירוע מרגיז.

אילו זה היה קורה לי, חלילה, יש להניח שהייתי חוזר הביתה עצבני. ההבדל היחיד בינינו הוא שהיא חזרה הביתה עצבנית עלי. הפקק באילון הפעיל את "חוק לפיד לזוגיות סימן א/2 ", שלפיו לגברים יכול להיות מצב רוח רע מכל מיני סיבות, אבל אם זוגתך התעצבנה על משהו, תמיד יתברר בסוף שזה קשור אליך.

מדובר, כמובן, בעניין גנטי.

רוב הגברים מתייחסים לחיים כאל רצף של בעיות שאין ביניהן קשר. אם, למשל, גבר רב עם אימא שלו בשלוש אחר הצהריים, אין שום סיכוי שברבע לחצות הוא יגיד לזוגתו: "עזבי אותי מסקס, רבתי עם אימא שלי היום".

שני האירועים פשוט לא נראים לו קשורים. זו, אגב, הסיבה לכך שאם יפטרו אותנו מהעבודה, הוריקן יחטוף לנו את האוטו ויתברר לנו שהטובים בחברינו החליטו להתגרש, רוב הסיכויים שניכנס הביתה ונגיד: "אני לא מוצא את הפלאייר שלי".

מאוחר יותר, כשזוגתך תתוודע לפרטים המזעזעים, היא תסיק שאתה מסתיר ממנה דברים. האמת היא שמדובר בבעיה פשוטה של מיקוד: אנחנו מבודדים כל בעיה בפני עצמה, ואז לא מטפלים בה.

אצל זוגתי שתחיה המצב הפוך לגמרי. הכל קשור. מספיק שהיא נקלעת לעימות שולי עם הגננת על מיקומם של הקישוטים בגן, וכבר היא חוזרת הביתה ואומרת: "עזוב אותי מסקס, רבתי עם אימא שלי היום".

החיים, מבחינתה, הם רצף סבוך של אירועים הנוגעים זה בזה, ואתה אשם בכולם. מנקודת הראות הגברית המוגבלת, העובדה שהיא הלכה למכון והתברר לה שהיא עלתה שני קילו אינה נמצאת בתחום אחריותנו.

רק שהיא רואה את הדברים באופן מורכב יותר.

מסקנה ראשונית: אני פרה. מסקנה משנית: הוא ראה ולא אמר לי. מסקנה משנית אלטרנטיבית: הוא לא ראה, כנראה שהוא לא מסתכל עלי יותר.

מסקנה סופית כוללת: עזוב אותי מסקס, רבתי עם אימא שלי היום.

הרצף הלוגי הזה, אגב, מיועד רק למטרות סכסוך פעיל.

חיי היומיום הם הרבה פחות מילוליים. היא חוזרת הביתה, היא כעוסה, אתה בקו האש, יותר מזה לא צריך.

בואו נניח, לרגע, שהאיש מהמכונת כביסה הבטיח לזוגתך לבוא בשתיים ואז ייבש אותה בבית עד חמש בלי לצלצל. במצב כזה עומדות בפני הבעל שתי אופציות פעולה: הוא יכול לנסות לדבר איתה על זה, ואז יקרה אסון, או שהוא יכול לנקוט בקו תבוני בהרבה ולהעמיד פנים שלא קרה כלום, ואז יקרה אסון.

אלא שבאותו יום נטול מאמר, החלטתי לנקוט בשיטתם של אמני הנינג'יטסו היפנים ולהשתמש בכוחו של היריב נגדו.

כל מה שצריך, התברר, הוא שורת משפטים שלא קשורים אחד לשני בשום צורה שהיא, אבל בסופם יש נימת האשמה ברור: "איך אפשר לכתוב ככה !" הרעמתי באוזניה, "אני יושב חמש שעות מול המסך ולא יצאה לי אף מילה! כוס תה לא שתיתי! הברז במטבח מטפטף !".

לתדהמתי, היא הסתכלה עלי בחום שלא זכור כמותו מאז ירח הדבש בטוסקנה.

"לא נורא!", היא אמרה, "קניתי מפה חדשה! לתמי היה אתמול יום הולדת! יש אסיפת הורים ביום שלישי!". ומאז אנחנו חיים לנו בהרמוניה ובאהבה אין קץ, בלי שנבין מילה ממה שאנחנו אומרים אחד לשני ......

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2006 11:09 לינק ישיר 

גדדדדדדול!! וכל כך נכון ....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/11/2006 11:51 לינק ישיר 

חחחחחחחחח

קרעת אותי אחי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/11/2006 20:42 לינק ישיר 

תראה, אזרחי. לקחת על עצמך להיות פסיכולוג שלו, סבבה. אתה רואה שיש כיוון שאתה לוקח וזה מתקדם טוב - תמשיך. אתה רואה שלא הולך, שנה טקטיקה. נסה להבין מה כן יעבוד.

אני לא יכולה לדבר איתו דרכך. אני לא מכירה את המקרה, איך הוא נכנס ללופ שהוא נכנס, איך הגיע לנקודה של "מעבר האיכפת", שהיא נקודה שקשה לחזור ממנה, ובלי שאני אדבר איתו ישירות, אני לא יכולה לדעת מה להגיד לך. אתה נותן לי תיאור כללי שלו, לא דוגמא מפורטת של שיחה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/11/2006 11:54 לינק ישיר 

חלומו מלפני כמה ימים היה חלום בו הוא רואה הרבה מאד מטוסים בשמיים.

כמויות אדירות של הרבה מאד מטוסים.

בעמדו מתפעל מכמות המטוסים שיש לצבא שלנו

פתאום מטוס אחד נופל ומתרסק.

והוא הרגיש קצת פחד מכך.

וזהו בינתיים.

[לגבי לימוד דרמה ומשחק הוא שוקל את העניין]

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/11/2006 11:45 לינק ישיר 

אזרחי,

ילדים הם הרבה יותר נבונים ומתוחכמים ממה שנדמה. הם טקטינים ואסטרטגים מעולים.

הם יודעים בדיוק איפה מונח האינטרס שלהם, והם יודעים יופי לזהות מה עובד.

כשמשהו לא עובד - הם זונחים אותו.

האינטרס העליון של כל ילד הוא - שיתעסקו איתו ולא בשום דבר אחר. ילד זקוק לנו להישרדות, והוא עירני מאד לגבי מה גורם לנו לעזוב את עיסוקינו החשובים ולהתעסק בו.

אם בכיינות עובדת - קלה בעיניו מכה, חבורה, צעקה או אפילו חגורה - תמורת ההישג החשוב עשרת מונים, של אבא העוזב הכל על מנת לעמוד ולשפוט בעניין בורג בינו לבין אחיו...

והאזרחית צודקת גם צודקת. התעלמות ואי התייחסות כלפי מה שאינך רוצה שיעשה - היא השיטה היחידה שעובדת. וצריך לזה נחישות, אופי חזק והחלטיות, משום שהילד בודק אותך. הוא מנסה יותר חזק, ויותר חזק, ומשגע את עצמו ואת הבית, משם שלוקח לו זמן להשתכנע שהתנאים אכן השתנו... אבל משהבין - הבכיינות תיעלם לבלי שוב.

מה שלא עובד, הם פשוט זורקים... אבל קודם כל הם צריכים להיות משוכנעים שאכן זה לא עובד, והם ינסו אותך ויעצימו ויחמירו את התנהגותם, רק כדי לבדוק אם זה רק עניין של עוצמה, או שבאמת לא מעניין אותך?

אם אתה מחזיק מעמד, ולמרות שחרשו אוזניך והשכנים כבר דופקים מלמעלה וההמולה בלתי נסבלת - אתה ממשיך להתעלם ומתעסק במפגיע ובחביבות עם ילד אחר באותו זמן שמתנהג כראוי, או מתעמק כל כולך בספר או בכל מה שאתה עושה או אפילו פשוט יושב ובוהה לכיוון אחר - ונמנע מכל קשר עין עם הילד יוצר הבלגן , חרש-עיוור-ואילם לצעקותיו או תלונותיו או ההיסטריה שלו,
ואפילו הוא נשכב על הרצפה ומכה את עצמו או כל רעיון יצירתי אחר שיעלה בדעתו -

אם אמנם תחזיק מעמד ולא תישבר, ולא משנה מה - אתה תראה איך הכלי הפגום, של נניח בכיינות, או פחדנות, או חרדות או היסטריה או סירוב לאכול או מה שזה לא יהיה - מושלך לתמיד. רק תתעלם פעם, פעמיים, שלוש, עשר, כמה שצריך - מבלי להישבר, ולא משנה מה. בדרך כלל מספיקות פעם אחת, עד פעמיים. נחושות משני הצדדים.

לעומת זאת, תן לו הרבה תשומת לב וציין בקול רם כל מעשה חיובי וכל התנהגות נאותה שאתה רוצה שימשיך בה.
זה הכל עניין של תשומי. תאמין לי, מניסיון אישי, זוהי פשוט נוסחת פלאים.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

מומלצת מאד התוכנית הבריטית "מלאכים קטנים" בערוץ 8 . פשוט בית ספר מעולה לגידול ילדים. לא יאומן לאיזה הישגים מופלאים הם מגיעים עם מקרים הכי חמורים שיכולים להיות, בדיוק בשיטה הזאת. (לא תזיזו אותי מהטלויזיה כשזה משודר).

תוקן על ידי מגי_אדם ב- 19/11/2006 12:09:24

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/11/2006 18:35 לינק ישיר 

זה-אל-זה, חיזקי ואימצי, חמודה. יש בתוכך הרבה מאד כוח, רק תני לו רשות לעלות...

אזרחית, זה משודר בערוץ 8, לפעמים בשעה 8 בערב, ושידור חוזר מאוחר בלילה, סביבות 11. אני אשתדל לעקוב ולהגיד לך משהו יותר מסודר.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/11/2006 12:04 לינק ישיר 

מגי, מה לדעתך התגובה הנכונה של הורים, כשהם רואים תחרותיות בין האחים?

כגון שאחד מנסה להמחיש לשני שהוא טוב ממנו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > ישיבת הגולשים התמימים חבד > שו"ת למגי אדם
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.