|
|
| נשלח ב-8/10/2006 11:38 |
|
| |
אני, א. כידוע שם משפחתם של אדמורי בעלז הוא רוקח. אלה שמות פיקטיביים.
ב. בשלב הזה כולם ידעו שהנאצים רוצחים יהודים בסיטונות. אולי התווכחו על המספרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/10/2006 12:27 |
|
| |
עפר.
טעות בידך,
גם לאחר שהתחילו הגירושים, כל יהודי הכפריים עלו לרכבות כמו ילדים טובים, כי היו בטוחים שהגרמנים יקחו אותם למקומות שיתנו להם אוכל תמורת עבודה,
על כל 1000 יהודים שמרו 3 חיילים (שלא היו כשירים לחזית....)
ואם יהודי הונגריה היו מאמינים לפליטים שבאו אליהם מפולין הם יכלו להינצל בהתנגדות נמרצת להובלות לכבשנים, ולהתחבאות (הם היו צריכים להתחבאות רק שנה אחת להבדיל מיהודי פולין 6 שנים)
סבי ז"ל ברח מפולין להונגריה, והם לא הסכימו להכניסם לביתהם, כי הנה הגיע המשוגע, והפנטזיונר... (אני מלמד עליהם זכות שהם באמת חשבו שהוא מפנטז בשביל לחיות על חשבונם...)
|
|
|
|
| נשלח ב-8/10/2006 13:07 |
|
| |
אני, א. היחס שאתה מונה בין חיילים ליהודים נכון אולי ביחס לגטאות, לא ביחס לגירושים עצמם.
ב. ודאי שיהודים רבים האמינו גם בהונגריה שהם מובלים למחנות עבודה, כי קשה מאוד לאדם להאמין שהוא נשלח להשמדה. זה לא סותר את דבריי לעיל, שידעו שהנאצים רוצחים יהודים בסיטונות.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2009 19:02 |
|
| |
מי עוד יודע היום את הסיפורים הפיקנטיים על הרה"ק מבילגוריי
מה שעשו לו החסידים פה בארה"ק
לפי ידיעתי יש שם משהו מעניין
היודע מוזמן לשלוח לי באישי
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2009 19:38 |
|
| |
קלף עוד כמה אשכלות מטפשות תעלה בנושא הזה , מזרוחניק עוד לא נמאס לך
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2009 19:55 |
|
| |
מושי
'קלף' אינו מזרוחניק, הוא תלמיד ישיבה בירושלים, שהולכים שם עם הויזן זאקען
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2009 20:47 |
|
| |
לפי התגובות האובססיה שלו לעלות כל פעם את הנושא המטופש, הא מזרוחניק יותר מאשר עם הויזן זאקען
תוקן על ידי מושי1 ב- 12/11/2009 20:49:06
תוקן על ידי מושי1 ב- 12/11/2009 21:05:04
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2009 20:53 |
|
| |
לא אמרתי שהוא הולך היום עם הויזן זאקען, אבל בישיבה ההיא הוא למד
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2009 21:04 |
|
| |
אדון קלף על מה יש פה להתוכח
אני הכרתי יהודי שהיה שם בשעת הדרשה , והא סיפר לי על הסילוף שעשו הציונים לאחר השואה, רק כדי להסית נגד ציבור החרדי . אם אתה חושב שזה ענין של ויכוח לסלף דברים של צדיק יסוד עולם מלאך אלוקים, אז בבקשה ממך תעשה את זה בפורום של תפוז לא כאן.
תוקן על ידי מושי1 ב- 12/11/2009 21:11:07
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2021 09:25 |
|
| |
| אני8336 כתב: |  | עפר.
טעות בידך,
גם לאחר שהתחילו הגירושים, כל יהודי הכפריים עלו לרכבות כמו ילדים טובים, כי היו בטוחים שהגרמנים יקחו אותם למקומות שיתנו להם אוכל תמורת עבודה,
על כל 1000 יהודים שמרו 3 חיילים (שלא היו כשירים לחזית....)
ואם יהודי הונגריה היו מאמינים לפליטים שבאו אליהם מפולין הם יכלו להינצל בהתנגדות נמרצת להובלות לכבשנים, ולהתחבאות (הם היו צריכים להתחבאות רק שנה אחת להבדיל מיהודי פולין 6 שנים)
סבי ז"ל ברח מפולין להונגריה, והם לא הסכימו להכניסם לביתהם, כי הנה הגיע המשוגע, והפנטזיונר... (אני מלמד עליהם זכות שהם באמת חשבו שהוא מפנטז בשביל לחיות על חשבונם...) |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2021 15:41 |
|
| |
תודה על ההקפצה, אני תמיד נהנה מההתפתלויות המוזרות של החרדים בהקשר של הרביים מבעלזא, בדגש על כך שהן תמיד מוצגות כהתרפה שלהם על על הציונים וקסטנר.... אודה על האמת, נכון לזמן העלאת האשכול לא החיתי מבין מה התירוצים התורנים שהובאו בכתבה. כיום אני מבין, הרב מבילגוריי עבד על החסידים "כדי לעודד אותם" - מה שנקרא: עדיף בריאות הנפש מהצלת נפשות...
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2021 01:06 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | אודה על האמת, נכון לזמן העלאת האשכול לא החיתי מבין מה התירוצים התורנים שהובאו בכתבה. כיום אני מבין, הרב מבילגוריי עבד על החסידים "כדי לעודד אותם" - מה שנקרא: עדיף בריאות הנפש מהצלת נפשות... |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2021 09:07 |
|
| |
הכל הכל זה החסידי מכניווקא, הרשעים הללו, שעשו כבר אז ארבע כתבות.
מכניבבקה.
רק רבי שאול, !!
בכל הכבוד, יקירכם שדה 9.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/4/2021 21:02 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | | תודה על ההקפצה, אני תמיד נהנה מההתפתלויות המוזרות של החרדים בהקשר של הרביים מבעלזא, בדגש על כך שהן תמיד מוצגות כהתרפה שלהם על על הציונים וקסטנר.... אודה על האמת, נכון לזמן העלאת האשכול לא החיתי מבין מה התירוצים התורנים שהובאו בכתבה. כיום אני מבין, הרב מבילגוריי עבד על החסידים "כדי לעודד אותם" - מה שנקרא: עדיף בריאות הנפש מהצלת נפשות... |
|
כל יודע קצת הסטוריה מבין שלא היה הרבה מה לעשות. בפרט שההונגרים ידעו הכל מפליטים אבל לא האמינו או שהחליטו להשאר במקום, ההיטפלות ליצור רושם כאילו הרבי הוא אשם בשואת הונגריה .. הבל
|
|
|
|
|