קראתי ב"שולחן ערוך" שגבר חייב להסתפר בפאותיו באופן שישאר שם שיער ולא בצורה שאין שיער לחלוטין
אני לא יודע אם אנשים פה מבינים כל כך במכונות תספורת אבל אני מעוניין להסתפר על דרגה של חצי כלומר שהמכונה משאירה שיער אבל בצורה מאוד מאוד קטנה אבל עדיין יש שיער (קצת יותר מ-0)
זה אומר שמותר לי להסתפר כך או שזה לא מספיק ארוך ?
נשלח ב-8/10/2006 17:26
יש לך זקן?
נשלח ב-8/10/2006 17:57
אממ כן, תמיד אני במצב שיש לי זיפים אז אני חושב שזה נחשב . . [אני אדם חילוני]
נשלח ב-9/10/2006 20:11
תסלח לי שטרם בררתי.
מה שזכור לי בינתיים זה שיש הנוהגים להשאיר בפיאות מספר 4 במכונה.
ויש הטוענים למספר 3.
ולאחרונה ראיתי הרבה חסידים [ בעלי זקן עבות] שמכסחים את כל הראש בלי לעשות חשבון. לא יודע מה לומר עליהם, אולי הם טועים ואולי לא.
צריך לשנס מותניים ולבדוק מה הם הגדרים האמיתיים הנדרשים באמת.
אולי באמת צריך שהשערות של הפאות יוכלו להתכופף כך שהן יצליחו לחזור לשורשן, ואולי לא.
אם לא היית חילוני הייתי מציע לך מייד לגדל זקן ולהינות מצלם אלקים הבא לידי ביטוי בהמשכת י"ג מידות הרחמים שהזקן הוא הכלי להן.
וגם הייתי שואל אותך מה עושים בדרך כלל בני הזרם שלך.
נשלח ב-9/10/2006 20:12
לגבי שאר הראש [ מלבד הפאות] אתה יכול לעשות אפילו על אפס לדעתי, רק שלא כדאי שתראה מצחיק עם פאות בגודל 4...
נשלח ב-9/10/2006 21:02
תודה על התשובות אזרחי
למעשה אני מסתפר תמיד במכונה על מס' 1 והאנשים שומרי המסורת שבסביבתי אמרו לי שזה מותר אך יותר קצר מזה זה אסור
אם בעצם אני מסתפר על 1 בכל מקרה ואני רוצה להסתפר על חצי זה משנה ? [ אני לא משאיר בפאות 3 / 4 . .]
חוץ מזה לפי שולחן ערוך מספיק שיהיה שיער אפילו המעט שבמעט אני טועה ?
נשלח ב-9/10/2006 22:38
בוא ותקל עלי ובמקום שאצטרך למצוא את הזמן לחפש,
העתק לי לכאן בבקשה את לשון השולחן ערוך ו/או כתוב לי מה הסימן, בבקשה.
נשלח ב-9/10/2006 23:48
בבקשה :
" פאות הראש הן שתיים בסוף הראש, והוא מקום חיבורו ללחי ימין ומשמאל אצל האוזן. ואפילו לגלחן במספרים כעין התער, דהינו סמוך לבשר, שאינו משיר כלום מן השערות סמוך לבשר, יש אוסרין. "
עכשיו כשמסתפרים על חצי עדיין יש "חיספוס" של השיער , זה לא שכל השיער יורד . . בגלל זה אני בבילבול מצד אחד אומרים אסור להשאיר רק חצי או 1 או 2 ומצד שני בשולחן כתוב שהעניין אסור רק אם לא נשאר שיער כלל [ לפחות ככה אני הבנתי את זה ]
תודה על היחס והסבלנות שלך מחכה לתשובה . .
נשלח ב-10/10/2006 11:37
תודה על הסבלנות שלי??? תודה על הסבלנות שלך!!!
תראה אני אספר לך משהו - אני עכשיו מיסתלבט לי באיזה קיבוץ אצל קרובי משפחה בימים אלו, כך שמה שיש לי מול העיניים זו הכינרת וירוק בעיניים והמשפחה ואין לי את הספרים מול העיניים.
אבל אני כבר יכול לגלות לך סוד שאפילו לא כתוב בשולחן ערוך.
ומה הסוד?
הסוד הוא שהלכה לא פוסקים מהשולחן ערוך.
דרך השולחן ערוך רק נכנסים לעניינים.
מה שעושים בפועל זה את מנהגי ישראל ובעיקר "מעשה רב" ושאלת רב.
כך שהכי טוב היה אם היה לך רב וקהילה.
מההלכה שהבאת על כל פנים משמע שאת התספורת במספריים אפילו אם היא ממש עד הסוף יש מתירים ויש אוסרים.
האם מכונת תספורת היא כתער או כמיספריים? - זו שאלה! איזה פוסקים [ אלו שמתירים או אלו שאוסרים] נתקבלה הצעתם בעם ישראל? - זו שאלה!
זה טוב שאתה גולש כאן ושואל, אבל האם יש לך גם מישהו שאתה חושב שהוא ראוי לשם רב וראוי גם לדון במיקרה הספציפי שלך?
[ ואולי שאלת הזקן (אם יש לך או אין לך) תופסת גם היא מקום?]
נשלח ב-10/10/2006 14:32
במשנה בנידה [פרק ו משנה יג] כתוב: "שתי שערות האמורות בפרה, ובנגעים--הן אמורות בכל מקום. וכמה שיעורן: כדי לכוף ראשן לעיקרן, דברי רבי ישמעאל; רבי אלעזר אומר, כדי לקרוץ בציפורן; רבי עקיבה אומר, כדי שיהיו ניטלות בזוג".
וכן פסק הרמב"ם [בפרק יח מהלכות אישות הלכה טז] "שתי שערות האמורות בבן ובבת, ובכל מקום--שיעורן כדי לכוף ראשן לעיקרן".
מזה שכתוב כאן "ובכל מקום", דנים בפוסקים שכלול בזה אף הלכות פיאות הראש והזקן.
אין ספרים תחת ידי אבל עי' בשינויי נוסחאות על הרמב"ם בהוצאת "פרנקל". ואם תוכל להשיג עיין בקונטרס "סם חיים", שמובא שם מכתבים של גדולי הרבנים\הפוסקים בענין גילוח הזקן, ובלשונות שם מובא כמה פעמים השיעור "כדי לכוף ראשו לעיקרו". ואם זה גודל של מספר אחד, אזי צריך מספר אחד. אך צריך לדעת ברור מהו השיעור,
ואף אני אומר צריך ללכת לשאול רב!!!!!!!!!!!!!
תושבעפ
נשלח ב-10/10/2006 15:25
1) מה פירוש כדי לקרוץ בציפורן?
2) מה הוא איסור התורה? על מה מדובר ומה בדיוק אסור?
נשלח ב-10/10/2006 15:26
מה הם בדיוק פיאות הראש?
נשלח ב-11/10/2006 14:09
את האמת אזרחי ? אני מתבייש לשאול את הרב שאלה כזאת זה נשמע לי מוזר ללכת לרב ופתאום לשאול אותו את זה למרות שאני יודע שאין לי מה להתבייש אני גם לא רואה אותו כל כך הרבה רק בתפילות שישי . .
וכמוך כמוני לא הבנתי כל כך את תושבעפ מצטרף לשאלותיך
נשלח ב-14/10/2006 21:44
אני התעסקתי רק בשיעור גודל השערה, ולא בכמות השיער
תושבעפ
נשלח ב-15/10/2006 10:53
אתמול שאלתי רב צעיר.
והעמדתי מישהו לידינו בכדי שיראה לי בדיוק על מה מדובר.
הוא אמר והראה לי שמדובר על הרקות, ואמר שמספר 2 במכונה זה מספיק בכדי שאפשר יהיה לכופף עם פינצטה את השערה לעיקרה.
והנה קצת דברים שמצאתי: 1) רמבם הלכות עבודת כוכבים י"ב ו : ופאה זו שמניחים בצדעים לא נתנו בו חכמים שיעור ושמענו מזקנינו שאינו מניח פחות מארבעים שערות ומותר ללקט הפאות במספריים לא נאסר אלא השחתה בתער: 2) הלכה א: א אין מגלחין פאתי הראש כמו שהיו עושין עובדי כוכבים שנאמר לא תקיפו פאת ראשכם וחייב על כל פאה ופאה לפיכך המגלח שני צדעיו אפילו בבת אחת והתראה אחת לוקה שתים אחד המגלח הפאות בלבד ומניח שיער כל הראש ואחד המגלח כל הראש כאחד לוקה הואיל וגילח הפאות בד"א באיש המגלח אבל איש המתגלח אינו לוקה אא"כ סייע למגלח והמגלח את הקטן לוקה:
הערת הראב"ד - אבל איש המתגלח אינו לוקה אלא אם כן סייע למגלח א"א אף על פי שאינו לוקה כיון שמדעתו עשה עובר בלאו: 3) לשון השולחן ערוך הוא שפאות = מקום חיבור הראש ללחי. 4) הטור יצא קצת בפליאה מדוע הרמב"ם מחפש לתת טעם למצוה ואומר שזה בגלל שכך היו עושים כמרי העבודה זרה, כי אין לנו לחפש טעם אלא לעשות המצוה בלי לחפש טעם אם אין הטעם מפורש.
והיה מי שענה [הב"ח] שהרמב"ם לא ממש נתן טעם אלא הוסיף שמעבר לכך שיש כאן בעיה של אי קיום המצוה יש כאן גם עבירה של "ובחוקותיהם לא תלכו".
נשלח ב-16/10/2006 11:33
ואי לא נעים לי תודה רבה אחי ! יהודי יקר
אממ לפי מה שאני הבנתי 1 ו-2 לא מתיחסים לאורך השערה אלא לכמות העיסוק שלי בעניין הזה , זה מעבר לרצון שלי להתספר איך שאני רוצה אלא באמת יש הרבה דברים בדת שאני לא כל כך מבין את הבסיס שלהם אף פעם לא ראיתי הלכה או פסוק שמתיחסות לאורך השערה . . [או שאני טועה]
או כמו שהרב אמר : "שאפשר לקופף בפינצטה" על מה הביסוס ?