| נשלח ב-7/10/2006 23:59 |
|
| |
צורת הביטוי - כמה זה מראה על המיועד/ת?
שיחה שהייתה לי לא מכבר עם ר"מ אחד בישיבה שלי. תחילה סתם דיברנו על שידוכים ודיברתי על אחת שנפגשתי איתה והיא "גדולה ממני", "קטנה ממני".
בקיצור, הוא התחיל לדבר איתי על עברית דיקדוקית (ואני אחד שמאוד מאוד אוהב לדבר בשפה עשירה ונכונה, לכן לקחתי את דבריו ברצינות). אדהכי ואהכי (לבנות מבינכן, תרגום= בהמשך השיחה כך וכך), הוא שאל אותי למה אני משתמש כל העת במונח "בחורה", וש"יצאתי איתה" ולא "נפגשתי איתה".
לפי מה שהוא ניסה לומר, צורת הביטוי מראה על אורח החיים והמתירנות שבו (הוא מתייחס כנראה ל"מודרנית"). הוא אמר שגם "'נערה' ש'תפגוש' בשידוך, אם היא תדבר כך תבין שיש בה איזה רדידות שאתה לא מחפש". דעתכם!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-8/10/2006 07:56 |
|
| |
צורת בטוי בהחלט מעידה על אופי ותכונות, אבל כל עוד שלא מדובר בביטויים מוקצנים, מעטים הם האנשים שמסוגלים לקלוט את המשמעות של הבטוי מעבר לפשר המילולי שלו. אני חושב שבפגישה עדיף לדבר בצורה טבעית ולא לדאוג שהבחורה תחשוש או תבין מה מסתתר מאחורי המילים ועל כן לדבר בצורה מלאכותית.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/10/2006 19:13 |
|
| |
בכלל זה טוב בחיים לסגל צורת ביטוי עדינה אנשים מעריכים את זה
קח את החיים באיזי אם לא החיים יקחו אותך באיזי
חבר פורום "שידוכי חרדים"
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/10/2006 09:40 |
|
| |
בס"ד
צודק בהחלט, מה שחשוב הוא לראות האם הצורת ביטוי שאתה רואה בצד השני הוא דבר מורגל או משחק בשביל הפגישה הנוכחית.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/10/2006 11:18 |
|
| |
ברור שיש הרבה משחק.
אבל היום מטבע הלשון "יצאתי איתה" זה ממש כמו שהיו אומרים לפני 29 שנה "נפגשתי איתה"..
לא שהייתי חי לפני 29 שנה. אבל..
|
|
|
|
| נשלח ב-9/10/2006 11:19 |
|
| |
צודק מאוד, מה שפעם נחשב לסגנון דיבור לא מקובל ולא מעודן נחשב היום לסגנון דיבור רגיל ונורמלי.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2006 14:56 |
|
| |
הסיפור שלך הזכיר לי סיפור דומה:
איזה אברך שאחי עומד איתו בקשר התקשר היום להציע לי הצעת שידוך מסוימת, דיברנו קצת, הוא סיפר לי על הבחור והכל היה נשמע טוב ויפה בכללי. במהלך השיחה זרקתי את המשפט הבא: "אני מקווה שהוא באמת איכותי כמו שאתה מתאר, אני פשוט כל כך רוויית דייטים, וכבר אין לי עניין להפגש סתם כי אני רווקה והוא רווק". מה אומר? הבנאדם חמש דקות רצופות ישב להטיף לי מוסר על עצם השימוש במיליה "דייטים", שזו מילה "לא משלנו" שנשמעת מאד רע, ושאם בחור חרדי ישמע אותי אומרת אותה הוא עלול לפסול אותי באופן מיידי. גם הרגשתי שמאותו רגע שאמרתי אותה ההערכה שהיתה לו כלפי עד אותה דקה בשיחה קצת ירדה.
מה דעתכם בעניין? הרי "דייט" זו בסך הכל "פגישה" באנגלית. האם זה נשמע כל כך רע? הלקסיקון שלי די מלא מילים לועזיות.
יצאתי עם הרגשה רעה מהשיחה.
(אגב, הוא שעה אחר כך התקשר לבשר לי ש"הבחור עסוק" ושזה לא רלוונטי לבנתיים, מאז הוא לא חזר. ייתכן שזה בגלל זה?)
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2006 17:18 |
|
| |
האטימות והמרובעות של הדוסים תמיד תדהים אותי, אך יחד עם זאת אין לי ספק שבת של רב או בת סמינר ממש הדוקה וחסודה לא תשתמש במילה הזו, אכן מילה כזו יכולה להעיד על איזשהו סגנון שאולי לא מתאים למדובר המוצע. ה' יעזור לנו שנתעמק בדברים החשובים באמת. בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה, והסרי דאגה מלבך אם ההצעה ירדה, סימן משמיים שהיא לא היתה מתאימה, ואמרת בעצמך שאת רוויית דייטים לא מתאימים.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2006 15:33 |
|
| |
הדיבור, ביהדות, ובכלל זו ההתבטאות הגבוהה ביותר של הנפש אחרי הכתיבה.(ולא סתם כתיבת חולין) , משהו שיצא לאויר העולם מהקוסמוס הדחוס (לפעמים) של הלב, ולכן מייחסים לה כל כך הרבה משמעות ויש עליה תילי תילים של פולמוסים- פילפולים- אגדות- הלכות,
אם כך, יש איזשהו ספק שיש לצורת הביטוי משמעות?!
ואכן, אם תאמרי "פגישה" במקום "דייט" זה ישקף משהו מן התחושה הכללית שלך לעניין בכלל. אבל, יש לרדת לעומק העניין ולהשלכות הקטנות הסובבות לפני שזורקים אותך לזאבים....
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2006 11:45 |
|
| |
דעו לכם רבותיי, שמעבר לפירוש המילולי של המילה 'דייט', שהוא 'פגישה', יש לזה משמעות נוספת. זו מילה שנכנסה ללקסיקון העיברי החילוני. כלומר, אם בחורה נפגשת עם ידיד שלה לכוס קפה בבית קפה (לדוגמא), היא תגיד "נפגשתי עם ידיד שלי". אבל אם בחורה נפגשת עם בחור לכוס קפה בבית קפה (לדוגמא) היא תגיד "יצאתי לדייט".
עכשיו אתם מבינים למה המילה דייט לא נשמעת הכי הכי? כי היא לא אמורה היתה להגיע בכלל ללקסיקון החרדי. אחרת, מאיפה שמעתם את המילה הזו בכלל.
ד"א, גם בלקסיקון הלועזי, כשמשתמשים במילה 'דייט', הם מתכוונים ליציאה של ממש, ולא לסתם פגישה בין ידידים.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2006 17:05 |
|
| |
פרימה, אם לא היינו יודעים את המשמעות לא היינו רואים סיבה להתדיין,
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2006 20:14 |
|
| |
לא נראה היה לי שאתם מבינים. נראה יותר, שאם כן הייתם מבינים, אז הייתם מבינים גם מדוע מעקמים פרצוף לשמע המילה הזו...
|
|
|
|
| נשלח ב-28/9/2007 15:27 |
|
| |
לא מזמן נפגשתי אם איזה בחור
היה לו סגנון רחובי משהוא מפחיד ונזכרתי האשכול הזה של וירטואלי
הבחור הלז רצה להזמין אותי לאכול לשתות,אני לא רציתי
רק רציתי לברוח וכמה שיותר מהר,בדרך כלל אני יכולה לעמוד בשעה של הצגה...
הוא היה אומר מילים כמו " להזמין אותך לחתיכת פלאפל ?"
ואני אומרת לעצמי חתיכת פלאפל? איזה מין דבר זה???
בקיצור בשביל לחפף אותו אמרתי אם תרצה לשתות אז נלך ותקנה לעצמך,
הלכנו ובדרך ראיתי את התחנת אוטובוס שלו,שם עזבתי אותו ,בטענה שכבר מאוחר וכו
|
|
|
|
| נשלח ב-28/9/2007 16:06 |
|
| |
דווקא דיבור מענין..
|
|