המודיע מביא כתבה גדולה בעיתון של החג על פרשיית הקנטוניסטים שהייתה לפני פחות מ 200 שנה ברוסיה, מדובר באחת מהפרשיות האפלות שידעו היהודים.
המודיע מביא את הפרשה בצורה פתוחה, ולפחות כלפי חוץ בלי נסיון לשיכתוב ההיסטוריה...
ובכן מדובר על גיוס לצבא הרוסי שעל פי החוק היה חובה על היהודים כנגד כל 1000 נפשות היו צריכים להביא לצבא 10 חיילים כשירים. חובת ההבאה הייתה על הקהילה היהודית, ועל כן בקהילה שמנתה כ10000 איש היו צריכים להביא כל מחזור גיוס 100 חיילים כשירים, (ולשם כך היו צריכים להביא כנראה קרוב ל150 ילדים שמתוכם נלקחו 100 בריאים וכשירים.
ובכן לא כפי שחשבתי כל השנים שהילדים נלקחו בכוח ע"י רוסיים לכנסייה האמת המרה יהודים שליחי הקהילה, היו חוטפים את הילדים העניים לבית הכנסת של הקהילה, ומשהושלמה המשימה, נלקחו הילדים מבית הכנסת (לאחר שהושבעו לעבוד את הצאר בבית הכנסת בנוכחות רב הקהילה וחשובי הקהל בשבועה על הספר תורה...) לעיבוד מחדש עד גיל 18 שאז התחילו 25 שנות שירות (זאת אומרת לפעמים ניתוק מהבית 30 שנה ויותר...
ילדי העשירים ובני הרבנים והאדמו"רים לא נחטפו אף פעם....... מי שנחטף היו ילדי האלמנות בעיקר ואנשים הפשוטים בקהילה.....
מזעזע.....
נשלח ב-8/10/2006 06:14
אם זה אכן היה כך .הרי שזה מזעזע שבעתיים.
אך מה חשבת ?? . שילמדו אותנו כנוער שכך היה הדבר??
הכי קל ופשוט לכתוב "היה מגיע כרכרה של חיילים.. וחוטפת את הילד שהיה בדרכו לביתו"...
ולמה בעצם לא ??.
נשלח ב-8/10/2006 07:52
בוקר טוב אני !! תרתי משמע.
מערך הקאסטות הזה קיים עד היום לצערינו באלף ואחד דברים.
הכתבה הראשונה שכתבתי בחיי, הייתה על הנושא הזה. זה היה לפני קצת יותר מ-25 שנה.
נשלח ב-8/10/2006 10:40
דוד,
תן לינק לכתבה שלך...
נשלח ב-8/10/2006 10:46
בס"ד
נו דוד.
אני ועוד רבים נשמח אם תסרוק לנו את פרי ביכוריך !
**אני יהודי מארץ ישראל**
נשלח ב-8/10/2006 12:51
פתחתי את הלינקים דלעיל וזה מזעזע עוד יותר.
הכי מפחיד לחשוב שהרבנים (מטעם) שיתפו פעולה עם זה,
והילדים הקטנים שמרו על יהדותם גם במחיר מוות....
היום כבר היו אומרים אם הרבנים מושחתים.... אז יאלללה....
(ולא מדובר על יסורים יום או יומיים אלא כל השלושים שנה התעללו בהם על יהדותם...)
אשרי העם שכך הם בניו ואוי לעם שאלו מנהיגיו........
נשלח ב-8/10/2006 13:00
בספר "זכרון יעקב" להרה"ג ר' יעקב ליפשיץ מזכירו של ר' יצחק אלחנן ות"ח נכבד בפני עצמו הקדיש פרק מיוחד על הקנטוניסטים והתעללות השלטונות ורשעותם בקבעם חוקים שגרמו להרס פנימי בקהילות
נשלח ב-8/10/2006 13:09
שהשלטונות חוקקו חוקים שיכאיבו - הם עשו את המוטל עליהם....
אבל שראשי הקהילה והרבנים (מטעם) - שיחתו דרכם - זה פרק אפל ביותר
נשלח ב-8/10/2006 13:16
מששת ימי בראשית הוטבע שהאדם רוצה להציל את עצמו... אין אני מגן ח"ו על המושחתים אבל זה מה יש
נשלח ב-8/10/2006 13:37
תקראו את חיים גראביצר.
נשלח ב-8/10/2006 13:40
כדאי להזכיר שגם אצל הרוסים הגויים הייתה גזירה מעין זה עוד לפני שהוטלה על היהודים, וכמדומני שניקולאי הראשון גזר שגם היהודים ישלחו ילדים לצבא, ובאחוז קצת יותר גבוה.
נשלח ב-8/10/2006 22:07
עפר ואפר.
אצל הגויים הגיוס לא לווה בהעברה על דת בכפיה. הם גם לא גויסו מגיל שמונה אלא מגיל שמונה עשרה.
נשלח ב-8/10/2006 22:48
רבי גרונם, עד כמה שזכור לא הייתה מדיניות של העברה על דת, אלא זה היה פועל יוצא של המצב. לגבי הגיל, הקהילות עצמן הן שסיפקו את הנערים כנ"ל, והן שקבעו את הגיל. הייתה נטייה לקחת נערים צעירים כי אם היו מחכים הנערים היו מתחתנים וממילא המצב היה עוד יותר מסובך. כמו כן קל יותר לחטוף ילד מאשר נער.