| נשלח ב-8/10/2006 12:51 |
|
| |
שאלון על פרחי מיאמי (ההשתתפות חובה)
1. איזה קטע מכל ההופעות של פרחי מיאמי, הייתם מגדירים כ"שיא של כל הזמנים"? רגע מרגש במיוחד שרק בשבילו הכל היה שווה...
2. עמוד התווך של המקהלה הוא כמובן ירחמיאל ביגון שמלחין את כל השירים ומעבד את חלקם, מרים הופעות רציניות ובוחר את חברי המקהלה והכל כמעט לבדו. מה לדעתכם באישיות של ירחמיאל ביגון גורם למקהלה לשרוד כ"כ הרבה שנים?
3. לפני כמה שנים יצא אלור אוסף של השירים הגדולים של פרחי מיאמי הכולל 2 תקליטורים, האחד של השירים השקטים והשני של השירים הקצביים. אילו הבחירה הייתה בידיכם, אילו 12 שירים הייתם מכניסים לאוסף השקט ואילו 12 שירים נוספים הייתם מכניסים לאוסף הקצבי. כמובן, שהבחירה היא ע"פ טעמכם האישי. לא מחייה שאלו באמת הלהיטים הכי גדולים של פ. מיאמי
ענו לפחות על 1 מתוך 3 השאלות שלעיל. ההשתתפות חובה, מחכים לשמוע את דעתכם
|
|
|
|
| נשלח ב-8/10/2006 15:12 |
|
| |
1. "נקדש"!!!
2. לדעתי הבלתי מחייבת, העקביות שלו. מה שכן, זה לא רק ירחמיאל, לדעתי המקהלה תשרוד עד סוף כל הדורות מכיוון שהביקוש להיות בה הוא עצום.
3. בחירה קשה אבל אשתדל.
קצבי: 1. את צמח 2. אשירה 3. We need you 4. נאום השם 5. עומדות 6. קומט שוין 7. לא ישא גוי 8. והיה השם למלך 9. אדון עולם 10. הנה מה טוב 11. לא ברוח ה' 12. רווח
שקט:
1. אחת שאלתי 2. כי אתה הוא 3. שיר המעלות 4. פתח ליבי 5. אני מאמין 6. נקדש 7. והיא 8. זעקתי 9. יעלה ויבוא 10. שמע קולינו 11. ואהבת לרעך כמוך 12. ממקומך
היה קשה...
|
|
|
|
| נשלח ב-8/10/2006 18:52 |
|
| |
1. השיר "To live alife of Torah", למרות שאף פעם לא ראיתי את ההופעה הזו, יש לי אותה בדיסק שמע, וזה שיר ממש מרגש... (רק חבל שבפתיחה, ירחמיאל מוציא את ארץ ישראל כאילו הוא שדה קרב עקוב מדם... אני לומד בירושלים כבר 6 שנים, ואף פעם לא שמעתי על קרב יריות שהיה אי פעם עם הערבים בשוק...) 2.הבן אדם פשוט מוכשר, ושופע לחנים. חוץ מזה הוא די צנוע, כלו' הוא תמיד מצטלם לאלבומים עם הילדים, ולא עושה מעצמו כזה רעש...
3.א. האוסף הזה היה מטומטם... ב. האוסף שלי יגיע בהמשך כי אני חייב לרוץ...
|
|
|
|
| נשלח ב-8/10/2006 19:04 |
|
| |
ספיקס, זה היה באינתיפאדה הראשונה, בטרם למדו המחבלים להכין חגורות נפץ. אז היו דקירות ובקבוקי תבערה ל"ע. בכל מקרה, אם אהבת את זה בדיסק שמע, אתה תאהב את זה פי כמה בדיסק לצפייה. נחום סטארק היה שם ממש במיטבו.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/10/2006 20:45 |
|
| |
1. רגעים מרגשים ומיוחדים מבחינתי, זה ב'מיאמי 25' שג'ונתן פלאי שר את בס"ד. (אני גם אוהבת את השיר סיום שהיה שם- "אדון עולם". בכלל שירי סיום הם תמיד כאלה מרגשים. גם ה "רווח" בDVD היה לו קטע כזה, במיוחד החיוכים הקורנים בסוף של הילדים...)
2. לדעתי, מה שגורם לו לשרוד זה: המון מקצועיות, הרבה גיוון ובעיקר יד על הדופק.
3. שקט 1. בס"ד 2. אחת שאלתי 3. נקדש 4. אני מאמין 5. רפאינו 6. לך ה' 7. sunshine 8. זעקתי 9. יעלה ויבוא 10. מהרה 11. זכרני נא 12. lift up your candle
קצבי 1. אדון עולם 2. רווח 3. למרנן ורבנן 4.עוד ישמע (כיצד) 5. מן השמים 6. תתקבל 7. one by one 8. הנה מה טוב 9. שיר השמחה 10. דווי הסר 11. יחדשהו 12. כל ישראל ערבים (אנגלית)
|
|
|
|
| נשלח ב-9/10/2006 02:44 |
|
| |
קשה לי לכתוב...
|
|
|
|
| נשלח ב-9/10/2006 07:40 |
|
| |
תכתוב באנגלית
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2006 12:36 |
|
| |
1. טוב אז אולי זה לא השיא של כל הזמנים אבל מדובר בסולו הכי הכי מדהים שראיתי, "להגיד בבוקר חסדך" של אייזיק בנישי מתוך מיאמי 26...
2. לדעתי החוכמה של ירחמיאל היא בחדשנות, הוא לא מקובע, למרות הוותק שלו הוא יודע לקרוא את המפה לזרום עם הראש הצעיר בלי לעבור את גבול הטעם הטוב. חוץ מזה שהוא מלחין בחסד ומוכשר בטירוף...
3. גדולה עלי הרשימה הזאת, אני לא מכירה עד כדי כך. אבל אולי בהמשך לשאלה הראשונה, מתי מיאמי מבצעים לראשונה את טוב להודות?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2006 19:41 |
|
| |
ארט קופי, טוב לדעת שאת שייכת למגזר הבננות....
מיאמי מבצעים לראשונה את "טוב להודות" ב.... מיאמי 26!!!! זה לא שיר שלהם....
ידידה שלי פעם התווכחה איתי על זה ומתברר שבאימיול יש את השיר הזה בביצוע של איזו מקהלת ילדים ומישהו החליט שזה מיאמי, אז הם כתבו טוב להודות-פרחי מיאמי, אבל בעצם זה בכלל לא הם...
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2006 20:06 |
|
| |
אם אני לא טועה זה פרחי שלהבת (טורונטו) פשוט זה נשמע אותה מקהלה שמבצעת את עבדו את ה' בשמחה של פרחי שלהבת.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2006 09:40 |
|
| |
אלו אכן פרחי שלהבת, והשיר מהאלבום "Precious Tears". וחבל שה"ירחמיאל" שלהם לא מוכשר כמו ה"ירחמיאל" שלנו. הוא כל הזמן נדחף לשיר ולא נותן לשמוע את הילדים, וגם יש לו קול זוועתי... בכל אופן, באלבום השני (והאחרון שלהם) "כתר שם טוב" הוא נרגע קצת... דרך אגב, אחד השירים המרגשים ביותר ששמעתי הוא שיר הסיום של "מופע מיאמי 2 - בדרך לירושלים", זה ממש שיר שגורם לך הרגשה של סוף טוב! אה, ועוד משהו... בפתיחה לשיר To live a life of Torah הוא אומר ש"אורי החייל, חבר שלי, נורה" (יענו "was shot") אז כנראה שהם לא הסתפקו (לפחות לדעת ירחמיאל, ועל זה תלונתי) רק בסכינים ובקבוקי תבערה, שהם מספיק מסוכנים לכשעצמם, אבל אי אפשר לנהל איתם קרב...
תוקן על ידי - seffix - 12/10/2006 9:44:35
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2006 22:31 |
|
| |
1.יש כמה: מיאמי 25-מרדכי שפירו ויעקב שוואקי שרים את "רחם" ודניאל מוצ'ניק שר את "רפאנו" עם עוד איש אחד מיאמי 26-אייזיק בנישי בסולו בשיר "בדרך התורה" וארי רוזנר בסולו בשיר "אחינו כל בית ישראל" מיאמי רווח-שאול אלסן ב"יחדשהו" ארי רוזנר ב"ממקומך" דוד הסן ב"בשרו" ויש עוד הרבה רק שאני לא זוכר :)
2.ירחמיאל ביגון הוא אדם מאוד מוכשר,זה ממש שקוף למה המקהלה כבר 29\30 שנה......
3. אדון עולם בשנה הבאה ישיש רק חזק והיה מחניך קדוש בדרך התורה רווח מן השמיים ירושלים יחדשהו והיה ה' למלך לא ברוח ה'-רק בסוף השיר :) קומט שוין
אחת שאלתי פתח ליבי אני מאמין זכריני נקדש אם אשכחך זעקתי יעלה ויבוא שמע קולינו אתה אחד ואהבת לרעך כמוך היום קצר ממקומך
|
| נשלח ב-12/10/2006 23:33 |
|
| |
נהוראי! איך ידעתי....
שאלו מה רגע השיא, לא מהם 10 רגעי השיא...
ואם זה רגעי השיא שלך - אני לא מבין למה אתה כל הזמן "נעול" רק על 5 השנים האחרונות. למה?!
תיכף תגיד שהאלבום הכי הכי טוב זה מיאמי בירושלים, סטנד אפ והמופע הכי טוב זה מיאמי 25.
לדעתי (הבלתי מחייבת, אבל מוסכמת על רבים) לפרחי מיאמי עבר עשיר ומפואר הרבה הרבה הרבה הרבה הרבה יותר....מאשר תקופת מצ'ניק.
תתחיל כבר לראות את האקספריאנסים ותבין למה אני מתכוון.
וסליחה אם פגעתי, אבל זה פשוט מעצבן אותי...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/10/2006 01:35 |
|
| |
הרגע שתמיד תמיד מרגש אותי, בכל פעם מחדש, גורם לבטן שלי להתהפך הוא הרגע הזה:
 מבחינתי זהו השיא. הטופ של הטופ. הרגע המרגש ביותר של פרחי מיאמי.
תוקן על ידי - yosher2005 - 13/10/2006 1:36:02
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2006 19:45 |
|
| |
הצעירים של ימינו... אוח אוח... ולא שאני כזו מבוגרת, אבל השיאים שלי שייכים למחצית (אולי קצת יותר) הראשונה של פ. מיאמי. ועל כך, יותר מאוחר, בלי נדר.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2006 23:26 |
|
| |
מחכים בקוצר רוח.
|
|
|
|