|
|
| נשלח ב-9/10/2006 11:38 |
|
| |
ביולוגי
ייצאו עיניך
|
|
|
|
| נשלח ב-9/10/2006 13:27 |
|
| |
מישהו יודע מה קורה עם משת"פ, למה אין אפשרות העלאת קליפים?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/10/2006 14:08 |
|
| |
האם כל ערב יש ציבור כה גדול באושפיזין ?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/10/2006 18:29 |
|
| |
והמייבין יבין. וד"ל
בוא איתי לתולדת אהרן וקרלין בחום פי עשר, וקהל פי שבעתיים.
ולאחמ"כ תבוא להקפות שניות בצאנז ואז יצאו עינייך באמת...
ולמען השם תפסיקו להכניס כאן פוזות משונות, תבחרו תמונה נורמאלית....
|
|
|
|
| נשלח ב-9/10/2006 18:41 |
|
| |
יקירי אל תחדש לי דבר מתו"א וקרלין. הייתי שם שנים. רוב הציבור שם הוא מבחוץ שבאמת נהנה לראות שמחה אמיתית.
מעניין לראות שמצוקותיכם מביאים אתכם "לפרגן" לחסידויות אחרות. בהחלט בא בחשבון שתבוא עימי לצאנז במוצאי ש"ת, אולם רק לאחר שהרה"צ יסיים את הנעילת החג - ארוע שאסור לפספס בשום מחיר.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/10/2006 18:59 |
|
| |
סלח לי ביולוגי.
הייתי בשמחת הבר מצוה של הנכד הראשון של אדמו"רך.
התפעלתי מההשקעה בפרטים הקטנים, ומשימת הלב העמוקה לעיצוב השולחנות והפרנצ'עס, כדי שהצלמים יוכלו לתפוס פוזות טובות וענקיות של הציבור העצום שלכם.
הייתי בטישים של חסידויות אחרות (גור, בעלזא, באיאן וויזניץ), אני יכול להעיד שבכל 4 החסידויות דלעיל עומדים צפופים פי 3 לפחות מאשר בצאנז, בו לכל בחור יש מרחב עמידה ישיבה קידה והשתחויה, וכמעט שכיבה.
כפי שהבנתי, ההוראה לכך מגיעה מלמעלה, ועל זאת אתם בהחלט ראויים לכל שבח, על הדאגה שכל אחד יוכל לעמוד ברווחה עצומה ומופלגה.
אחי שגר בקרבת מקום לנתניה, סיפר לי שהשתתף בנעילת החג בראש השנה, וספר שם 700 חסידים, כולל בחורים. לא פחות.
ברשימת אנ"ש שלכם, מופיעים 1311 משפחות. לא משפחה אחת פחות. אז נא התאזר במידת הענווה כשאתה בא להשוות עם ה'גדולים'. גם אם הקטן מהגדולים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/10/2006 19:23 |
|
| |
חבריי הויזניצאים. א גוטן מועד.
צר לי לצנן את התלהבותכם. הייתי אתמול בבאטע. משום מה עלה בראשי לספור ראשים. והנה התוצאות: 12 שורות, 27 איש בשורה לאורך בממוצע, לכל האורך! שזה אומר כך 330 לכל היותר ב-2 הצדדים מימין ומשמאל. צד אחד אברכים, הצד השני בחורים. ממול עומדים ילדי החסידות. בשולחנות יושבים 3 שורות בכל צד, כפול 25 אנשים בשורה. שזה אומר עוד 150 על השולחנות, לכמה הגענו? 810 משתתפים. ועוד לא דברנו על 25% האורחים שבאים לשמוע את מאיר אדלר ואת יענקי דסקל...
אני בהחלט מסכים שצאנז לא רחוקים מספרית מויזניץ. אולם בניגוד לביולוגי שרוצה לגדול בהשוואה לויזניץ, ובניגוד להמייבין שרוצה להקטין את צאנז ביחס לויזניץ, אני סבור שצאנז לא מאוד רחוקים מהכמות של ויזניץ, במושגי המספרים דלעיל.
אני כן חושב, שבויאן הרבה יותר קרובים לויזניץ מאשר צאנז. מי שהיה פעם אחת בצאנז, ופעם אחת בבויאן, יווכח בזאת על אתר.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/10/2006 20:52 |
|
| |
דוד
אתה בונה יותר מידי על תמונות?
הייתי בטישים ומסיבות שהיו בהם קהל רב ואחרי זה ראיתי תמונות בעיתונים שנראו כמו רק כמה מאות אנשים.
הייתי בטישים שהיו בהם מתי מעט אנשים, ואחרי זה ראיתי תמונות בעיתונים שבו בית המדרש נהיה פי עשר מגודלו הטבעי
בעידן שלנו תמונות לא מספרים את הסיפור האמיתי, ואפילו איי פי נפל כמה פעמים על תמונות בלבנון.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/10/2006 12:59 |
|
| |
שורת הדין, על אף שאיני מבין מה היתה מטרתך בכך שכתבת את המספרים שכתבת, בזמן שאינם נכונים כלל. אני מזמינך לבוא היום שוב ואוכיח לך את טעותך הגדולה.
עכשיו אתייחס למה שכתבת (הכיתוב המודגש הוא מה שכתבת, וההמשך הלא מודגש הוא התייחסותי):
צר לי לצנן את התלהבותכם - את התלהבותנו אינך מסוגל כלל לצנן, מאחר והשמחה בשמחת בית השואבה מידי יום היא כה גדולה, עד שהכמות המספרית אינה משנה ואינה מסוגלת בכלל לצנן את ההתלהבות והשמחה והתרוממות הרוח שלנו.
הייתי אתמול בבאטע. משום מה עלה בראשי לספור ראשים. והנה התוצאות: 12 שורות, 27 איש בשורה לאורך בממוצע, לכל האורך! - אכן יש 12 שורות על הפארענצעס בכל צד, אולם בכל שורה עומדים למעלה משבעים איש, אני יכול להוכיח לך שהצדק איתי בשני דרכים: אחת היא התמונות המופיעות כאן למעלה המוכיחות שבכל שורה עומדים הרבה יותר מ- 27 איש, שנית בוא לסוכה עצמה ונספור יחד, אדרבה תוכיח לי שאיני צודק. בנוסף יש לך את אלה העומדים על הארץ בין הפארענצעס לאלה היושבים, שם עומדים צפופים יותר משורה אחת, והרבה יותר משבעים איש בשורה.כך שבכל צד יש לפחות 1000 איש לא כולל את אלו היושבים.
יש לציין שאתמול בצהרים הוסיפו מכל צד 2 פארענצעס נוספים כדי שיהיה מקום נוסף לכבוד האושפיזין דמשה שהוא האושפיזין של כ"ק עט"ר מרן אדמו"ר שליט"א - חלק זה לא נלקח בחשבון שלי כלל, מאחר והוסיפו אותם רק אתמול.
בשולחנות יושבים 3 שורות בכל צד, כפול 25 אנשים בשורה. שזה אומר עוד 150 על השולחנות - ושוב, מכל צד אכן יושבים שלש שורות, אך בכל צד יושבים בין 40 ל- 50 איש.דהיינו יושבים לפחות 270 איש.
בנוסף, מה עם כל אלה שעומדים ויושבים בצד מזרח, ובצד מערב, לא כולל את הילדים, אותם כלל לא הזכרת ?
לכמה הגענו? 810 משתתפים - לפי החישוב שלי דלעיל יש בין 2000 ל- 2500 משתתפים.
אבל אל תשכח פרט חשוב מאד: לא כל הציבור משתתף בקביעות מידי לילה בשמחת בית השואבה, אלא רק אלו המתגוררים בבני ברק. משאר הישובים מגיעים חלק בלילה זה, וחלק בלילה אחר. כך שכמות המשתתפים כלל לא אמורה לשקף את גודל החסידות, וטועים כל אלה המתפלפלים אחרי כל תמונה של חסידות זו או אחרת בנוגע לכמות המספרית של החסידים. ובכך אני מצטרף למה שכתב לפני ברית עולם.
ועוד לא דברנו על 25% האורחים שבאים לשמוע את מאיר אדלר ואת יענקי דסקל... - אתה מכיר אישית את כל חסידי ויזניץ ? אם כן הרי אתה מתעה בזדון בנוגע לאחוז הסקרנים הבאים לשמוע. ואם אינך מכיר את כולם, אזי מנין לך כמה אחוז מהמשתתפים הם הסקרנים ?
א גיטן מועד.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/10/2006 13:17 |
|
| |
יאריך ימים על ממלכתו ויוליכנו בקרוב מתוך בריות גופא ונהורא מעליא לקראת משיח צדקנו במהרה בימינו, אמן.
|
|
|
|
|