בית פורומים עצור כאן חושבים

הכנת אוכל ע"י גויים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/10/2006 10:55 לינק ישיר 

מאיר

<"גם את האשמת הרב שגם הוא בעצם לא אחראי להוראה אלא רק למידה בה בחר להחמיר...">

רבנים הממשלתיים  הם לא יותר מפקידים שמונו לשרת את כל הציבור, הדתי ולא דתי, וככאלה הם אינם יכולים להחמיר.

תוקן על ידי - נישטאיך - 17/10/2006 10:56:50

עולם הפוך אני רואה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2006 10:59 לינק ישיר 

מיכי,

לדעתי לא מעניינו של הרב ועקנין לדאוג לפרנסתם של יהודים ע"י סחיטת מעבידים באמצעות מונופול הכשרות שנתון בידיו. לא לשם כך נתן לו החוק את הסמכות לתת תעודות כשרות, ואם הוא לא ממש מפברק הלכה הריהו מטיל חומרה מופלגת ביותר על תושבי עירו. לדעתי הספק שיש לי לגבי מניעיו אינו מופרך כלל ועיקר.

באשר לחותמות הכשרות על אקונומיקה, נראה למישהו שהרבנות או הבד"צים מנפיקות אותן בחינם?

אין דבר שמעציב אותי יותר מפתיחת הקניונים בשבת. הלוואי שהייתי יכול להמליץ על דרך למנוע מצב זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2006 11:12 לינק ישיר 

נישטאיך

אתה צודק כמובן שצריך לבדוק את המקרה הזה ספיציפית. אני רק באתי לשלול פסילה קטגורית של אפליה.

אבהו

אולי לא בחינם, אבל שמעתי פעם שהתוספת שמשלם המפעל על ההכשר היא נמוכה. מישהו יודע כמה צריך מפעל לשלם על חותמת כשרות?

תוקן על ידי - היללבןשחר - 17/10/2006 11:14:29

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2006 14:25 לינק ישיר 

לגבי הגדרת דיעה זו כפיברוק יש לציין שספרדים רבים אינם קונים פיצה בחנות שבהשגחת הבד"ץ אלא אם כן יש להם אפשרות לגשת בעצמם להכניס את מנתם לתנור כך שגם כיועצה של מפעילת המאפית הייתי מיידע אותה על הפסד לקוחות.
(ועליה היה לשקול את השיקול המוסרי מול הכלכלי אם תחפוץ) מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2006 17:11 לינק ישיר 

אבהו,
1. לא ראיתי את הנימוק שנתת לספקולציה אודות מניעיו של הרב ועקנין.
2. לגבי השאלה האם ראוי שישתמש במונופול (?) שבידיו ליצירת מקומות עבודה ליהודים, יש להעיר בתרתי: א. מי אמר שהוא משתמש (ראה סעיף 1)? ב. למה אתה חושב שזה לא ראוי? אם היה בידך מתוקף תפקיד ממלכתי כלשהו למנוע עבירות או לדאוג לעשיית מצוות, אף שזה אינו כלול בהגדרת סמכויותיך. האם אתה בטוח שלא ראוי לעשות כן? לדוגמא, שופט דתי שיכול לפסוק כהלכה ואילו החוק אומר אחרת, או שהחוק אינו אומר מאומה. האם לא יפסוק כהלכה? ואני מדבר על פסיקה שאין בה מקום ללכת כחוק מכוח תקנה וכדו', אלא שהיא עבירה ברורה. האם בכלל מותר לו מבחינת ההלכה לעשות משהו אחר?
3. זו ממש לא חומרא מופלגת, כפי שכבר הסבירו לך כאן. לכל היותר תוכל לומר שהרב עובדיה חולק עליו. אז מה? מה הוא חייב לרב עובדיה? אם לרב עיר יש דגעה כלשהי הוא חייב ללכת לפיה, גם אם יש דעות אחרות בהלכה. פסיקה לפי דעות אחרות, היא רלוונטית רק עבור מי שמצוי בספק.
4. הכשר הרבנות אינו עולה כסף רב כל כך, כפי ששמעתי. ובכלל, האם לרשויות אחרות מותר להטיל סטנדרטים על בית עסק באופן שעולה ממון לקונים? לדוגמא - קישוט, פרסום, מבנה, או מיקום מסויים? הרי כולם עושים זאת. אז מדוע ייגרע חלקה של הכשרות? למה שם לא ניתן להטיל סטנדרטים מיוחדים על ידי רשות שממונה על כך. כמו שהעיריה אמונה על חזות פני העיר ותפקודה הפיסי, הרבנות רוצה לגרום לתפקוד רוחני וכשרותי הולם. אני לא רואה בזה בעייה. העירייה היא מונופול גדול יותר מאשר הרבנות.
משום מה, ההנחה שלך היא שכשרות אמורה להינתן בסטנדרט הנמוך ביותר האפשרי. ולדעתי היא אמורה להינתן ברמה סבירה, לא גבוהה מדי (אלא כשרות מהדרין), בדיוק כמו כל שירות ואילוץ אחר. וכמו שכל רשות יכולה להציב סטנדרטים שאינם מינימליים, גם הרבנות רשאית לעשות זאת. מה עוד שכאן זהו כנראה סטנדרט מינימלי בעיניו.
5. באשר לפתיחת קניונים, לא שאלתי האם זה מעציב אותך, אלא מדוע אתה לא רואה שם רדיפת בצע כסף על חשבון הציבור והעובדים, ורק ברבנות אתה רואה תופעה כזו (ללא נימוק של ממש)? שם ודאי לא מדובר בספקולציה אלא בעובדות, ואילו כאן - ראה סעיף 1.

סוף דבר, אני לא ממש מבין מה אתה רוצה מהרב ועקנין דנן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2006 20:08 לינק ישיר 

מיכי,

אמר כאן נישטאיך שרבה של מעלות הוא רבם של כל תושבי מעלות, ולא תפקידו להחמיר. כממונה על הכשרות בתוקף חוקי המדינה מוטלת על רב העיר החובה להבין את סמכויותיו באופן מצומצם. לצורך עניין הכשרות הוא "טכנאי כשרות". עשיית הטוב אינה מתפקידו, במיוחד כאשר מדובר בעשיית הרע לאותה גויה. אין לי סימוכין להשערתי בדבר מניעיו של הרב ועקנין חוץ ממה שאני שומע לעיתים מזומנות בבית הכנסת שלנו, שבכל הזדמנות עלינו "להכניס" לערבים ולרוסים שאינם יהודים.

באשר לשופט בדוגמה שלך, לדעתי אם הוא מוצא שהחוק סותר את ההלכה עליו להתפטר. הוא הרי התחייב לשפוט לפי החוק. המדינה שמעסיקה אותו והצדדים במשפט נותנים בו אמון שכך יעשה. יתר על כן, פסיקה בניגוד לחוק תיפסל בערעור. כקורא עיתונים לא זכור לי מקרה שבו שופט דתי פסק לפי ההלכה ובניגוד לחוק.

אני מתקשה להבין כיצד אתה מוצא שהכשר למים מינראליים וחומרי ניקוי הוא "רמה סבירה" של כשרות. יש לי שם אחר להכשר כזה, אבל אני מקבל עלי את אמנת הלשון הנקייה שמחייבת בפורום זה.

מי שפותח את עסקו בשבת רחוק מההלכה ומהיהדות. לפי מושגיו אין הבדל בין שבת ויום חול. מה שמעציב אותי זה לא רק עצם פתיחת הקניונים אלא גם ההמונים שמבקרים בהם כפי שראיתי לא מכבר בכתבה בטלביזיה. כאשר מדובר בתופעה חברתית נרחבת כזו לא יעזור אם אקרא לה בשם "תאוות בצע" או בשם גנאי אחר, כי זהו מצבו של העם היהודי בימינו. הרבנות היא גוף היררכי ומצומצם ודינו אחר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2006 21:28 לינק ישיר 

"המנהלת הוסיפה את החותמת והסבירה לתובעת כי על אי קבלתה לעבודה הוחלט לאחר פנייה של רב העיר מעלות, שהודיע למנהלת כי אם תעסיק במאפייה עובדת שאינה יהודייה, הלקוחות הדתיים של החנות יפסיקו לפקוד אותה"

"בשיחה עם "הארץ" אמר אתמול הרב, כי לפי ההלכה וכדי לשמור על כשרות, את דברי המאפה צריכה להוציא או להכניס לתנור יהודיה, אחרת ישנם לקוחות המקפידים על כשרות שלא יקנו את דברי המאפה"

מתוך הכתבה שפתחה את האשכול.

הרב בסך הכל יידע את המנהלת כי היא תפסיד לקוחות, הוא היה אמור להסתיר זאת ממנה?
יתכן כי בנוסף הוא גם רצה לדאוג ללקוחות מחמירים שגם עבורם הוא מכהן כרב, הוא אמור היה למעול בתפקידו כלפיהם? מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2006 22:19 לינק ישיר 

אבהו,
אני חוזר בפעם האלף: תפקידו אינו להחמיר אלא לפסוק הלכה. ואת זה הוא עושה לפי מיטב הבנתו, ולא לפי מיטב הבנת הרב עובדיה.
לגבי הכשר על אקונומיקה ומים מינרליים, ככל הידוע לי אין הכשר כזה של הרב ועקנין, אז לא נערבב את הדיונים. אגב, אם יש איסורי הנאה בשני אלו אז אסור להשתמש בהם. ומנין לי שהמים אכן שאובים ממעין ולא מכילים חומרים שעושים להם משהו (כמקובל בעולמנו המשוכלל)? על כך גופא יש הכשר, ואין צורך להגיע לביטויים שהאינטרנט לא סובל אותם.
לגבי שאלת השופט וכדו', זה עניין לאשכול אחר, ואכ"מ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2006 03:00 לינק ישיר 

גוונא

<"אינני חושב שהוא פיברק הלכה, הוא מאמין בכל ליבו באמת ובתמים שיש בזה בעייה, גם אם הוא לא היה הרב הראשי של אותו מקום הוא לא היה נותן שזה יקרה אם הוא רק היה יכול">

לא שכחתי שאנו עוסקים כאן ב"רב", אך גם לא שכחתי שמינויו אינו דתי והוא תפקיד חילוני בהחלט, אך אני גם  חושב  שרב "ציבורי"  מטעם הממשלה, אינו יכול להרשות לעצמו לפעול לפי "אמונת  הלב", מפני שעליו גם  לחשוב על התוצאות לציבור הרחב מפסק דינו.

בטוחני שאם אני יודע מה הרבנים האחרים  פוסקים במקרים דומים  (ולא רק הרבנים האשכנזים המקילים בעקבות הרמ"א, אלא אף הרבנים הספרדים, וכפי שהבאתי את דברי הרב עובדיה יוסף ובנו הרב דוד), גם הוא יודע. .

בטוחני שגם הם היו רוצים להחמיר, אלא שהם מבינים שהדבר בלתי אפשרי, אם הם לא רוצים לגרום ל"צרות" לא רק לעצמם אלא אף לאחרים.

_________

מיכי

"הבנה" אינה מילת קסם, ולא כל אחד יכול לטעון שהוא מבין, ובפרט כשזה נוגע לאחרים.

תוקן על ידי - נישטאיך - 18/10/2006 3:29:03

עולם הפוך אני רואה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2006 11:35 לינק ישיר 

נישטאיך

"אך אני גם  חושב  שרב "ציבורי"  מטעם הממשלה, אינו יכול להרשות לעצמו לפעול לפי "אמונת  הלב", מפני שעליו גם  לחשוב על התוצאות לציבור הרחב מפסק דינו"

יש להעיר כי הציבור לא בא לשאול אותו אם לאכול או לא, הוא מעריך את מנהגם ככזה ופועל להבטיח את זכותם לקנות במאפית, אתה באמת חושב שבשיקלול רחב של התוצאות יש לחשוב על עבודתה של אותה אשה יותר מאשר על האינטרס של אותם לקוחות?
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2006 11:14 לינק ישיר 

מאיר.

כאן לא מדובר במקרה של שאלה או תלונה מהציבור,  או שהרב   מעריך את מנהגו של הציבור אף מבלי שנשאל, להבנתי מדובר כאן בניצול החוק החילוני המסמיך את הרב להעניק תעודות כשרות,  (חוק למניעת הונאה בכשרות), לדברים שאין להם  כל קשר לכשרות. 

עולם הפוך אני רואה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2006 19:07 לינק ישיר 

עד שאתם דנים בענייני כשרות ובזכויות הגויים, מה עם ענייני לשון הרע וזכויות היהודים?! קודם כל, לפי מה שקראתי בכתבה, אין שום רמז לכך שהרב ועקנין איים לשלול את תעודת הכשרות של שופרסל דיל. הוא בסה"כ הודיע למנהלת הסניף, שיש לקוחות דתיים שיפסיקו לקנות אם תהיה עובדת גויה (וזו, כמובן, זכותם המלאה של הלקוחות). כך שההאשמה על "ניצול לרעה של סמכויות" היא הוצאת דיבה. דבר שני - "השפילו לסוף הכתבה" - "לדברי מקורבו של הרב ויו"ר המועצה הדתית במעלות, מיכאל חזן, הדברים נשמעים "הזויים לחלוטין". "כמי שמכיר את הרב המון שנים, אין לי שום ספק שהרב לא התבטא בצורה כזו", אמר. "יש לנו רב ישר, הגון וליברלי, ולא יעלה על הדעת שהוא העביר מסר כזה לחנות. יש בכוונתנו לבדוק את הדברים והטענות"." - אולי כדאי גם לכם לבדוק את הדברים לפני שמאשימים...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/10/2006 08:26 לינק ישיר 

<"שיש לקוחות דתיים שיפסיקו לקנות אם תהיה עובדת גויה (וזו, כמובן, זכותם המלאה של הלקוחות)"> 

חוק שוויון ההזדמנויות בעבודה, התשמ"ח – 1988

2.  איסור הפליה (תיקון: תשנ"ב, תשנ"ה, תשנ"ח, תשס"א, תשס"ב, תשס"ג)

(א) לא יפלה מעביד בין עובדיו או בין דורשי עבודה מחמת מינם, נטייתם המינית, מעמדם האישי, היותם הורים, גילם, גזעם, דתם, לאומיותם, ארץ מוצאם, השקפתם, מפלגתם או שירותם במילואים, קריאתם לשירות מילואים או שירותם הצפוי בשירות מילואים כהגדרתו בחוק שירות ביטחון [נוסח משולב], התשמ"ו - 1986, לרבות מחמת תדירותו או משכו, בכל אחד מאלה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/10/2006 09:11 לינק ישיר 

אראל סגל,

תפקידו של הרב אינו לייעץ למנהלת הסופרמרקט בענייני שיווק. הוא פקיד ממשלתי שממונה על הכשרות ותו לא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/10/2006 10:11 לינק ישיר 

נישטאיך: לא דיברתי על מעבידים אלא על לקוחות. עד כמה שידוע לי, מותר ללקוח להחליט איפה הוא רוצה לקנות, לפי כל שיקול שעולה בדעתו, אפילו לפי צבע השיער של המוכר. ואם יש הרבה לקוחות שמחליטים, משום מה, שהם רוצים לקנות דווקא אצל מוכר שצבע השיער שלו סגול, אז מותר לרב לייעץ לבעל העסק שיחפש מוכר שצבע השיער שלו סגול. אבהו: "תפקידו של הרב אינו לייעץ למנהלת הסופרמרקט בענייני שיווק" - זה לא תפקידו, אבל כמובן שמותר לו לעשות זאת. בדיוק כפי שאתה, כאיש היי-טק (אם אני זוכר נכון), עוסק בשעות הפנאי גם בכתיבה בפורום, גם על נושאים שאינם בתחום תפקידך הרשמי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הכנת אוכל ע"י גויים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.