| נשלח ב-15/10/2006 02:50 |
|
| |
מה תגידו על ילדים לאמא גיורת?!
אז ככה, אמא של חברה הכי טובה שלי גיורת. היא מאד מוטרדת מזה. מכיון שהיא בחורה מעולה, ולא סתם. אישיות, יופי, מידות וכו' אבל......... האמא גיורת. היא תמיד טוענת בפני שבטח לא תזכה לבחור טוב מכל הבחינות. שזה אומר: שיכול להיות שהבחור יהיה משכמו ומעלה, אבל למשפחה תהיה בעיה וכו'.
מה דעתכם/ן בעניין??
מחכה לקרוא תגובות לעניין.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2006 02:55 |
|
| |
אני מכירה אישית משהי שהסכימה להתפשר על הרבה דברים כי ההורים שלה גיורים. וכשאני אומרת הרבה זה שלא הפריע לה כלוווום. לא גובה, לא יופי, לא כסף, לא משפחה, לא מושה רביני - אבל בחור עם מידות וטוב לב שיודע לעבוד בבית שיוכל לעזור לה כשהיא עושה את הכל. תמיד אמרתי לה שהיא הגזימה ולקחה את המצב שלה קשה אך היא מצדה אמרה: "אין טעם לדחות את הבלתי נמנע" ב"ה לפני כמעט חצי שנה היא התחתנה עם בחור מעולההה בעל מידות וטוב לב בדיוק מה שהיא חיפשה. משפחה טובה של ראש ישיבה (אומנם לא של פסגת הישיבות אבל...) בית מקסים הורים מסורים ואוהבים, הסבתא שם עשירה ומחזיקה את הבית כך שכסף גם לא חסר שם.... בקיצור היא קיבל את מה שרצתה + מה שלא חשבה שתקבל.
כמה שבועות אחרי החתונה היא אמרה לי, "שתדעי לך, הקב"ה לא שוכח אף אחד! לכל אחד הוא שולח את הזיווג שלו. ואם חשבתי שאני לא אמצא בחור למדן, זה כי כפרתי במשפט 'לכל סיר יש מכסה' היום אני מבינה שטעיתי אבל אני לא מצטערת שהייתי מציאותית... {ולחברתי, סליחה שכתבתי את הסיפור שלך בלי רשות... הוא בלי סימנים מזהים בגלל זה}
תוקן על ידי - ערטילאית - 15/10/2006 3:05:50
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2006 08:30 |
|
| |
מתוך נסיון בהתמודדות עם שאלות שכאלו ( ששאלו אותי כיצד לנהוג). והתשובות הואילו מאד.
אפשר להשיב כמובא להלן:
א. גם מלכות בית דוד מוצאה מגיורת (רות).
ב. יהודי אמור לעבור על פרשת השבוע שניים מקרא ואחד תרגום, התרגום נכתב ע"י אונקלוס שהיה גר צדק.
ג. בימי הגר"א היה חי גר הצדק הידוע אברהם בן אברהם הי"ד שנעקד ונשחט ע"י הנוצרים בשל העובדה שהתגייר ולא רצה לשוב לנצרות ומסר נפשו עקה"ש. בעת הוצאתו להורג ביו"ט שני של גלויות של חג השבועות בירך בשם ומלכות על קידוש ה'. הגר"א אמר על כך כי אילו עשרה יהודים כשרים היו עונים אמן על ברכת קידוש ה' של גר הצדק באותה עת מיד היינו זוכים לגאולה וביאת המשיח, עד כדי כך גדולה היתה מסירות הנפש של גר הצדק הי"ד.
כאשר מזדמנת הצעת שידוך עם ג"צ אמיתיים יציבים הרי מקיימים בכך מצוה מהתורה של ואהבת את הגר ואין שידוך מוצלח מכך שלעיתים רבות עולה באיכותו על שידוך ממשפחה בעלת מעמד. אך אוי לנו מהתנהגות המשודך/ אחיו/אחיותיו. הרי ידוע הכלל האומר בעת שידוך כי יש לבדוק היטב באחיה ( כנ"ל באחיותיו של המשודך) בהתנהגותם ביר"ש שלהם ובאמינותם.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2006 08:50 |
|
| |
ארבל,
כל מה שכתבת אמת ויציב, אבל לצערי מה לעשות והציבור שלנו אינו כה פתוח ומבין! זו בעיה אמיתית ולא במהרה תבוא על פתרונה. אלו החדשות הרעות! אבל יש חדשות טובות, עדיין יש לבני גרים את האפשרות להשיג בני זוג מעולים ביותר אם הם רק יהיו מוכנים גם הם להיות פתוחים ומבינים!
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2006 09:19 |
|
| |
חכמה_אחת:
אני רוצה להבין, בחורה שהיא משכמה ולמעלה אבל למשפחה שלה יש בעיה (לדבריה), דואגת שיציעו לה בחור שיהיה משכמו ולמעלה, אבל למשפחה שלו תהיה בעיה. זה נשמע לי דוקא מאד מתאים.
ולבסוף, כמעט הייתי מחותן עם נשיא מקסיקו, כי יצאתי עם גיורת טרייה שלפני שהתגיירה יצאה ברצינות עם בנו של נשיא מקסיקו.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2006 11:00 |
|
| |
משפחה מכובדת אמיתית תבדוק כל הצעת שידוך לגופו של ענין מבלי להתייחס לרינוני הבריות. מי שמחפש/ת רק שידוך ממשפחה בעלת מעמד יוקרתי עלולה ליפול לשאול תחתיות בדיוק באותה מידה שלגביה נאמר על מי שמחפש שידוך עם משפחה בעלת ממון סופו שיצאו להם ילדים בלתי מהוגנים !!!
עינינו הרואות כיצד הילדים שודדים וממוטטים את הוריהם ואת הורי הצד השני עקב דרישותיהם לסידור מלא וכיו"ב כשלהורים עצמם המגדלים בביתם עוד ילדים צעירים יותר אין אפשרות לחיות ברמת חיים גבוהה שכזאת, ואח"כ מה יוצא מילדים שכאלו ??? שודדים חמסנים והכל נכלל בהגדרת נבל ברשות התורה.
כאשר יתחילו לשים מחסום לדרישות האסטרונומיות של סידור מלא / חתונת פאר וכיו"ב וישאירו את הסחטנים שמחזיקים מעצמם כשידוך מעולה תקועים ברווקותם עד 120 שנה והתופעה תלך ותתפשט בציבור הרחב, כל מערכת השידוכים תהיה אי"ה יותר קלה ונוחה.
הדבר מזכיר לי את אותן ( מקרים אמיתים המוכרים לי אישית) בוגרות סמינר יוקרתי/מכללה/אוניברסיטה שהציעו להן שידוכים מעולים אך מכיון שהן ו/או מי מהוריהן היו עם אף גבוהה נשארו ברווקותן עד לגיל בו הן מוכנות כיום לשמוע על כל החלכאים והנדכים ובלבד שתהיינה נשואות, אך גם אותם חלכאים ונדכאים כאשר נודעת להם הסיבה האמיתית מדוע אותן אלו לא נישאו עד כה טוענים (ולענ"ד בצדק) אינני מוכן לחיות עם מישהי שכל הזמן תקטר לי כי התחתנה איתי מחווסר ברירה עקב מצבה הנואש... דבר זה קיים גם במצב( בכוון ההפוך) של בחורים שהם ו/או בני משפחותיהם הולכים עם אף גבוה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2006 17:50 |
|
| |
יש לציין שכל תגובה, עודדה. אך עם זאת, כמו שאמר, אם אינני טועה, ארבל 45, הלואי ובציבור ה'מדהים' שלנו, היו חושבים כמוך! על כל גרי הצדק שהיו בהיסטוריית עם-ישראל.
אשמח לקרוא עוד תגובות לעניין!
ותודה לכל המגיבים שטרחו ופינו מזמנם להגיב ל'אשכולי'. "שכוייח".
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2006 18:45 |
|
| |
אני מכיר (באופן אישי מאוד ) בן של גיורת שכשנודע לראש ישיבה שלו על כך אמר שכדאי לאמת את הגיור אבל חוץ מזה לא עושים מזה ענין. הוא אפילו סיפר שהיה בחור אחד לפני הרבה שנים באותה ישיבה שאחרי האירוסין התברר שהגיור של הוריו היה רפורמי\קונסרבטיבי ובכל זאת הצד השני לא ביטל. הם טסו לאוסטרליה ועשו שם גיור בשקט שאף אחד לא ישמע מזה. אמנם זה סיפור מיוחד כי הגם שלבני גרים (בדומה לבנים של בעלי תשובה) לא עושים בעיות, סוכ"ס לגרים עצמם קשה יותר (כנראה שהיה בחור מיוחד מאד). ובכל אופן העצה היעוצה היא לדאוג שהגיור יהיה מאומת ומוסמך (יש אנשים ברבנות שהתפקיד שלהם לבדוק את הדברים האלה) ולעשות את הדברים בשקט. יתכן שיש הבדל בין בנים לבנות בנושא הזה, אין לי מושג.
|
| נשלח ב-15/10/2006 22:48 |
|
| |
חכמה_אחת
אם הבחורה כ"כ מעולה,כדבריך,אז אין סיבה שהיא לא תקבל בחור מעולה
רק שסביר להניח שמי שיפגש איתה יהיה- הוא ומשפחתו- "ראש גדול" כי נראה לי שהאליטות
המצומצמות שבציבור היקר שלנו לא יאהבו את הרעיון של להיות מחותנים לגרים.
(למרות העובדה שרבים וטובים בעמנו היו גרים או בני גרים...)
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2006 00:46 |
|
| |
רציתי ליכתוב משהו אבל אקיצר נראה לי העניין אינדיוידואלי מיסכן אברהם אבינו בטח המצב שלו בשידוכים היה ON THE FACE
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2006 14:34 |
|
| |
אולי לגרים עצמם יש קצת בעיות בשידוכים, אבל לגבי דור שני- יש הרבה אנשים שלא אכפת להם.
אחת החברות הטובות שלי היתה בת גרים, והיא היתה ה"שפיץ" של המחזור והתחתנה עם בחור מצוין, ויש לי חברה אחרת, ממשפחה חוצניקית, שהתחתנה עם בחור אמריקאי מקסים שהיה יהודי רק מצד אביו, ולאחר שחזר בתשובה גם ערך "גיור". מדובר על בחורה נפלאה שלמדה באחד הסמינרים הטובים בארץ, אלא שהיא באה ממשפחה אמריקאית חרדית ליברלית שלימדה אותה לא להביט על הקנקן אלא על מה שמסתתר בתוכו...
ולסיום אומר לך משפט מאד חשוב, ותרשמי אותו לעצמך: זה לא משנה מה "כל הציבור" חושב, או נוהג, או פועל. בסופו של דבר אנחנו מתחתנים עם בחור אחד , וגם אם 99% אידיוטים יפסלו, תמיד יהיה האחד עם הראש בריא ומנוטל מדעות קדומות, שיאהב את מה שאנחנו ושום דבר אחד לא יהיה אכפת לו.
(הערה: יש הרבה יותר מבחינה סטיססטית, אבל לצורך חתונה: אחד בלבד יספיק, והשאר- שישארו קבורים בתוך העולם האליטיסטי המצומצם שלהם).
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2006 16:13 |
|
| |
חולמת, תגובתך עשתה לי טוב!
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2006 21:30 |
|
| |
כל האשכול מלא סתירות:
אם הבחורה גיורת ולא רואה בזה שום פסול
מדוע משפחת החתן לדוגמא גרושים - זה כן פסול????????
מדוע אח חולה זה כן פסול??????????
דווקא מאוד מתאים למשפחת גיורת שרוצה לשבור סטיגמות להתחתן עם משפחה שיש גם עליה סטיגמה (ושתשבור את זה ....)
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2006 14:06 |
|
| |
וואלה, יש משהו בדבריך! מה לעשות שגם עלינו זה משפיע?! ואגב, היא דור שני. ואתה יכול להסכים איתי, שגיור, אין מה להשוות עם גירושין???
בגירושים אגב, יש דברים בגו. מה לעשות?!
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2006 14:08 |
|
| |
מה הייתם מעדיפים לא הייתם צריכים לבחור בין גיורת לגרושה?
|
| נשלח ב-17/10/2006 14:15 |
|
| |
ללא ספק, בבת לגיורת. לבדוק טוב את הגיור. וזהו.
בגירושין, אתה לא יכול לדעת איזה רושם זה השאיר על הבן/ת. ולפעמים הרושם יכול להיות מספיק לא טוב, שהגירושין יחזרו על עצמם גם בדור שני...... לצערנו.
|
|
|
|
|