|
|
| נשלח ב-17/10/2006 14:26 |
|
| |
מסכימה עם חכמה_אחת בכל מילה לגבי ההעדפה
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2006 22:03 |
|
| |
לדעתי עדיף בן להורים גרושים.... (כמובן אם ברורים שהדבר לא השפיע וכו').
כי כמו שמצוי שהרבה חוזרים בתשובה הבנים שלהם חוזרים למקורות....... (וזה מוכח...- ויעיד ע"כ הרב אמנון יצחק שרוב ילדיו נטשו)
אז גם לדור השני של הגיורים יכול להיות משיכה חזרה....... (לא להיות גוי אלא להיפתח יותר מידי...)
ודבר שני וחשוב ישנם מידות שהם שייכות לצאצאי אברהם אבינו: ביישנים רחמנים וכו', ומה לעשות שמי שלא צאצא של אברהם אבינו וזה לא עבר לו בגנים....
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2006 22:18 |
|
| |
בס"ד
מה לעשות, אני אמנם פתחתי את הדיון אבל האמת שלי לא היה האומץ לומר את מה ש"אני" אומר .
אני מקווה שהגרים לא יפגעו מזה אבל אני מסכים איתך בכל מילה, אין לי מה להוסיף.
|
| נשלח ב-18/10/2006 02:16 |
|
| |
דווקא אומרים שהגרים הם ניצוצות שנתפזרו ושיש להם יחוס לאברהם אבינו (מעלים אותם לתורה "פלוני בן אברהם"), חוץ מזה לא מדובר על בן\בת שלא ביררו עליהם ואם בבירורים יצא שהם כן ביישנים\רחמנים וכו' ולא פתוחים מדי וכו' אז מה עדיף - רחמן בפוטנציה או רחמן 'בלמעשה'?
|
| נשלח ב-18/10/2006 02:26 |
|
| |
אני בכלל שמעתי שגר צדק הוא נשמה של יהודי שהתיקון שלה היה להיוולד בגוף של גוי, ולכן דנים אותם בשמים על כל יום שהם התעכבו בגיור שלהם. אבל מי אני ?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2006 02:30 |
|
| |
אז כמובן שלא שכחנו ש"קשים גרים לישראל כספחת" (מאיזה טעם בגמ' שתבחרו) ומסתבר שלא כל אחד מתאים להתחתן אתם (הגם שמבחינה הלכתית זה הפוך - לגרים מותר להתחתן עם פסולי קהל מסויימים) סוכ"ס יש הבדלי מנטליות לא פחות מספרדים\אשכנזים\בעלי תשובה\דוסים מלידה וכו', אבל בני גרים הם ישראלים לכל דבר גם מבחינה הלכתית ובד"כ גם מבחינה מנטאלית.
אגב, אם יש כאן כאלה שרוצות להתחתן דווקא עם "ראשישיבה" עתידי אז גרים לא יכולים להיות ראשי ישיבות, קחו בחשבון.
|
| נשלח ב-18/10/2006 08:48 |
|
| |
בוקר טוב! יש לציין שכמה מן התגובות האחרונות, גרמו לבחורה להשבר..... לא יודעת מה לחשוב ומה לומר לה.
היא עד כדי כך סוג ב', יותר נכון ג'???
לי לא נראה בכלל. אולי יש לי נגיעה אישית... ל'ידעת.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2006 09:12 |
|
| |
א זה נגרם לפחות אני מבקש התנצלות..
|
| נשלח ב-18/10/2006 12:01 |
|
| |
"במקום שבעלי תשובה עומדים, אין צדיקים גמורים יכולים לעמוד" "במקום שגרי צדק עומדים, אין בעלי תשובה יכולים לעמוד" (או משו כזה, אבל זה הרעיון בעצם), מקווה שזה יעודד אותה קצת...
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2006 12:03 |
|
| |
בס"ד
פרימה אני מקווה שתיקנת חלק מהטעות שלנו ע"י מה שכתבת.
|
| נשלח ב-18/10/2006 12:38 |
|
| |
ר' עקיבא הוא בן גרים. שמעיה ואבטליון (עד כמה שזכור לי) היו גרים. דוד המלך, שלמה המלך, והמשיח- כולם צאצאי רות המואביה. יתרו היה גר, והוא היה החותן של משה רבינו... להמשיך?
חכמה, תגידי לחברה שלך שהיא נמצאת בקבוצה טובה ואיכותית ושתתחיל להעריך את עצמה בהתאם.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2006 15:21 |
|
| |
חולמתבהקיץ,
ואברהם אבינו היה עירקי ומשה רבינו היה מצרי !!
אז מה ....
סתם דמוגגיה ואפילו לא מיודעמה חכמה ...
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2006 15:35 |
|
| |
חחח מוטי, אהבתי...
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2006 20:40 |
|
| |
אף אחד לא כתב סוג ב' או ג'
נפתח דיון מה עדיף בן להורים גרושים או בן להורים גרים.
ושניהם סוג א' (בתנאי שהם כאלה באמת......)
ולכן הבחורה לא צריכה להישבר........
ולמי שהביא רשימה בני גרים אז אפשר לעשות גם רשימה של בנים להורים גרושים.
והשם הראשון שאני יביא הוא : רבינו הקדוש והטהור ה"פני מנחם" מגור שאימו הייתה גרושה לפני שהתחתנה עם האדמו"ר ה"אמרי אמת" מגור זי"ע ויש עוד אלפים כאלה גדולי ישראל שנולדו להורים גרושים...
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2006 22:09 |
|
| |
יש לציין שתגובתך היתה לעניין.
אבל בכל-אופן, מה עדיף לדעתך:
בן/ת להורים גרושים. בת/ן להורה גר. (ויש לציין, במקרה הזה אין קשר למשפחה חוץ מטלפון מכיון שגרים בחו"ל)
בכנות.
|
|
|
|
|