|
|
| נשלח ב-23/9/2008 18:29 |
|
| |
דיון מעניין, אומנם אני חילוני
|
|
|
|
| נשלח ב-23/9/2008 19:11 |
|
| |
רק רפרפתי על הודעת הפתיחה ועל האשכול, אך שאלתי את עצמי במה אנחנו שונים מהחילונים שגם הם יביאו עוד כ20 שנה - את אותו המספר שיביאו החרדים, אם לא יותר.
אף שהריבוי החרדי הינו מהיר יותר, אך החילונים רבים יותר.
א"כ נוכל לשאול כיצד בכלל מתכוננים תושבי ישראל להתמודד עם פיצוץ האוכלוסין הצפוי. מדוע על החרדים להתכונן יותר מאשר מגזר אחר?
כמו כן עלי להעיר שכבר היום הציבור החרדי סובל מריבוי לא מתוכנן, הרי את התמודדות הזוגות הצעירים עם עכברושי המחסנים והמרתפים היה עלינו (על מי בדיוק?) לקחת בחשבון כבר לפני 4 שנים וכבר אז היו אמורים להתחיל בהכנת תשתיות לעיר חרדית חדשה.
והנה לנגד עינינו מתחילים הפתרונות הלא מתוכננים בעליל - לקרום עור וגידים, תוך שנתיים יתאכלסו החרדים בערים שלא חשבו שהן עומדות לקלוט אל קרבן חובשי מגבעות בכמויות: חדרה, רמלה, ונראה מי עוד בדרך...
אני מאמין שתוך שנתיים נראה גם סמינרים חדשים, עסקים חדשים בריכוזי החרדים החדשים, וכן הלאה.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/9/2008 19:12 |
|
| |
אמיר, ברוך הבא ומזל טוב על הודעתך הראשונה בהייד פארק
|
|
|
|
| נשלח ב-23/9/2008 19:48 |
|
| |
יהודים
הנקודה אינה זו. ניתן הרי לרכוש כקבוצה שטח או דירות ולהקים שכונה חדשה.
הסוגיה היא על איזה אורח חיים יחיו החרדים. התמיכה מבחוץ תלך ותקטן ככל שהפרופורציה של החרדים באוכלוסיה תגדל העוני יגבר, שתוצאותיו הם פשע ומחלות וכד'.
הכוונה אם נציג אותה בצורה אחרת:
איזה שינויים בתפיסת החיים ואורח החיים על הציבור החרדי לעבור בכדי להתמודד, מבלי להיפגע, עם הריבוי הטבעי.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/9/2008 20:13 |
|
| |
שרפ
למה אתה רואה שחורות כ"כ? אולי לא העוני יגבר, אלא ההבנה שיש צורך בפרנסה מסודרת?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/9/2008 20:15 |
|
| |
בעזהי"ת
ברוך הבא אמיר.
דומה ויש עליך משימת קריאה נוספת, בדיונים רבים סמוכים, כדי לקבל תמונה שלמה יותר על היחס והאמירה כלפי נושאים שונים העומדים על סדר היום הגיאו-דמוגרפי והכלכלי, של הציבור החרדי ושל החברה הישראלית הכללית.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/9/2008 21:11 |
|
| |
כמצטרף לדעתו של לומד - אכן, שרפ, הינך רואה שחורות, או לכל הפחות משווה אותנו ל'שחורים' שלא הצליחו בארה"ב.
אמנם שלא בתוך עמי אני יושב, אך איני רואה את הציבור החרדי לקראת ירידה נוספת ברמתו הסוציואקונומית.
להיפך, אם בימים קדומים היו שהיו מוכנים למסור את נפשם למען תורתם וקיימו כפשוטו את "פת במלח תאכל ומים במשורה תשתה ועל הארץ תישן וחיי צער תחיה" - לא עוד.
יותר יותר אנשים עובדים לפרנסתם או שולחים את נשותיהם לפרנס את המשפחה ברמה גבוהה - על ידי לימודי מקצוע או אף לימודים אקדמאים.
יותר ויותר צעירים מיתנו את פעולת מכונת הפופקורן של "לעשות ילדים בכל מחיר" - וסליחה על ביטוי נלוז זה.
דברים אלה אינם חדשים אך כוונתי לומר לך שרפ, שאין צורך לשנות את תפיסת החיים ואז לצאת לעבוד, אלא פעמים שזה בא להיפך, מתוך הכורח לעבוד משנים תפיסות חיים...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/9/2008 22:05 |
|
| |
יהודים
שתי הערות:
א. אצל חילונים, על כל אחד שנולד, מת 0.8 בנאדם בערך.
כעקרון, ריבוי טבעי סטטי, כלומר לא חיובי ולא שלילי, אינו דורש שום הערכות, שכן דור הולך ודור בא. (מפי בצ"כ ודפח"ח)
ב. אני מתבייש שאני לא מעודכן בצרות אחי, אבל התמודדות הזוגות הצעירים עם עכברושי המחסנים והמרתפים???
איפה???
|
|
|
|
| נשלח ב-23/9/2008 22:07 |
|
| |
לומד ויהודים
אתם כתבתם את מה שאני כתבתי. ואני מצטט את שכתבתי:
"איזה שינויים בתפיסת החיים ואורח החיים על הציבור החרדי לעבור בכדי להתמודד, מבלי להיפגע, עם הריבוי הטבעי."
אתם כותבים אותו הדבר תקראו בבקשה שנית.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/9/2008 22:09 |
|
| |
אף אן צורך "לשנות תפיסות חיים", אפשר פשוט לצאת לעבוד. והטוען שרבני החרדים אינם מרשים, אינו יודע מה הוא סח, ולא בא אלא להחמיר עליו בתחילתו כדי להקל בסופו ולפרוק עולם מעל צווארו.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/9/2008 22:10 |
|
| |
מאיר
כהיום, אין לזוגות צעירים מקומות מגורים, וכבר שמעתי על כאלו שתפסו חדר בבית ההורים.
(את עצתו של ר' שמואל סלנט עוד לא מימשו).
|
|
|
|
| נשלח ב-23/9/2008 22:14 |
|
| |
לומד
למה אתה מיתמם?
שרפ חי בחוץ? טוב.
אני עדיין חי בפנים, בכל אופן אני עוד זוכר משהו מימי חורפי.
הרבנים עדכנו משהו בחצי השנה האחרונה?
אין מלחמות על יוזמות רחבות של תעסוקה?
אין קריאות קרב על יזמי שינויים, גם אם הם מתמקדים רק בנושא פרנסה?
אתה חושב שאפשר לפתור מצוקה כה רחבה, עם תשובה לאחד אחד ללכת לעבוד חצי יום, בלי התארגנות ציבורית?
|
|
| נשלח ב-23/9/2008 22:38 |
|
| |
רגע מי אמר שאני חי בחוץ. הורי ומשפחתי הגרעינית חרדים.
אז אנא תראו לי כמה אונברסיטאות פתחה דגל התורה, אוגדה וש"ס.
היכן אותם 999 שלא יצאו להוראה לומדים?
היכן אותן 900 בנות לומדות (כי 100 לומדות בלוסטיג, המכללה או בבית יעקב עם מגמות מחשבים).
לגבי ש"ס אולי בדוחק ניתן לאמר שהיא סייעה לקמפוס באור יהודה, אבל זה בעיקר לימודי משפטים או מינהל עסקים ופחות לימודי הנדסה וראיית חשבון.
סיבותיה היו כמובן כי היה צורך בהשכלה אקדמית להיות חברי דירקטוריונים של חברות ממשלתיות ולא באמת לצורך פרנסה (וגם כי הספרדים אינם מתאימים להנהגה מכיוון שאין להם דעת תורה אמיתית).
השינוי האמיתי יחול כאשר בישיבות לא יתבישו לדבר על לימודים אקדמאים כאופציה וינתבו את אלו שאינם מתאימים להוראה ללכת ללימודים כאלו.
במצב היום זה דומה לאדם שחיפש פרנסה. הוא החליט לפתוח מרכז ספורט, אבל בכל העיר היו מרכזי ספורט טובים ולא היה לו מה להוסיף. חישב ומצא כי אם יפתח מרכז ספורט באיכות נמוכה יותר, בה יהיו פחות פעילויות מכל מרכז ספורט רגיל, אך יגביל את המשתתפים בו למעמד החברתי העליון, הוא יוכל ליצור יחודיות למקום. מאז לכל אנשי העיר יש מרכזי ספורט מצויינים. למעמד העליון יש מרכז ספורט פחות טוב וכל אנשי העיר מקנאים בהם ומוכנים לשלם הון דמי כניסה, כדי להשתייך לקלוב הנכון.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/9/2008 23:15 |
|
| |
| ymy33655 כתב: |  |
ב. אני מתבייש שאני לא מעודכן בצרות אחי איפה???
|
|
שרפ
תגדיל שוב ושוב את רשימת המטרות שלך, ותמשיך להתלונן שלא פועלים כפי חזונך. זו בדיוק הטעות הכללית של אגודה אחת. אי הסתפקות במועט, הכל, או לא כלום. לשבור כלים ולהיות מיזרוחניקים, כמה כיף.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/9/2008 23:17 |
|
| |
| ymy33655 כתב: |  |
אתה חושב שאפשר לפתור מצוקה כה רחבה, עם תשובה לאחד אחד ללכת לעבוד חצי יום, בלי התארגנות ציבורית? |
|
כל אחד פותר את המצוקות שלו בעצמו. מי שחושש מהצל של עצמו, לא זז. גם אם הוא נולד בחברה נוצרית קתולית, או אחרת. אין לזה קשר לחרדים.
|
|
|
|
|