| נשלח ב-16/10/2006 13:45 |
|
| |
בחורה בת 22 היא מבוגרת?!
יש לי אחות בת 22 בשידוכים 3 שנים. לאחרונה אנשים מעירים הערות (פוגעות ולא מועילות) על כך שהיא מבוגרת, ושצריך להתפשר, וההצעות ממש לא זורמות כמו פעם.
מה אתם אומרים מאיזה גיל בחורה נחשבת מבוגרת ומה עם בחורים מתי הם מזדקנים?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2006 15:13 |
|
| |
בחורה בת 22 היא פרגיה
|
|
| נשלח ב-16/10/2006 16:17 |
|
| |
ממש ממש ממש ממש ממש אבל ממש ממש ממש לא!!!!!!!!!!! בחורה מבוגרת זה בחורה בת 27 ומעלה....... אבל אצלנו, בציבור 'המדהים' שלנו, מ-22 וחצי זה מתחיל להווה רכילות.... והכל מנסיון. איכס, שונאת את כל המוסכמות והמנהגים 'שלנו'.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2006 05:03 |
|
| |
בשום גיל אין צורך להתפשר על הדרישות הנכונות (שיהיה משקיען, יר"ש, שקדן, נחמד, בין אדם למקום ו'בן אדם' לחבירו, ממשפחה נחמדה וכדו'). ועל דרישות אחרות (שיהיה כישרוני\"עילוי", יפה, מוצלח וממשפחה "טובה"\עשירה ומישיבה מסוימת וכו') אפשר וצריך לוותר כבר מגיל 17.
אפילו לאה אימנו שהיתה אמורה להתחתן עם דוד עשיו הרשע בסוף התחתנה עם "איש תם" ואפילו נקברה איתו (רחל לא זכתה)... איך זה קרה? "ועיני לאה רכות" - הרבה תפילות. לא לשכוח שהשדכן שלנו זה אותו אחד שהוציא אותנו ממצרים ("אני ולא מלאך, אני ולא שרף", אני ולא שדכנים)... אלא שכנראה יש שני מהלכים בעולם - המהלך של יצחק אבינו [רק יצא 'לשוח השדה' (להתפלל) וכבר רבקה מגיעה על הגמל], והמהלך של יעקב אבינו ('בחיר האבות' ואעפ"כ ואולי דוקא בגלל זה הקב"ה בחר לנסות אותו)...
אז לא להתייאש ובעז"ה בקרוב נשמע ונתבשר בשורות טובות מכוווווולם!
|
| נשלח ב-17/10/2006 13:45 |
|
| |
אז למה הסיפור של יעקב ורחל הרבה הרבה יותר נוגע ללב מזה של יצחק ורבקה? (כי דבר שהשקעת בו את הנשמה... וכו')
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2006 22:30 |
|
| |
הכל יחסי בחיים.
נכון שבת 22 היא מבוגרת יחסית לבת 19.
אבל גם בת 22 היא צעירה יחסית לגיל 27.
דעתי היא שככל שהגיל עולה, כך רף הדרישות אמור לרדת במעט.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2006 04:00 |
|
| |
מעניין איך שדנים פה איזה גיל נחשב לבוגרת? מדוע בחור בגיל 27 לא נחשב בוגר? האם ידוע לכם כי פרוצנטואלי החיים של הגבר הוא קצר מהגיל של האשה לפחות בחמש שנים? אז למה בחורה בגיל 22 נקראת בוגרת?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2006 04:29 |
|
| |
להוי ידוע שבנות מתבגרות (גם נפשית וגם גופנית) יותר מהר מבנים, ככה הקב"ה עשה אותן, לא יודע למה. ראיה פשוטה - גיל מצוות אצל בנות 12, אצל הבנים 13 (ואז הם גם נחשבים\ות ברי דעת לכל דבר שצריך דעת כמו קניינים). איז מימילא שגם הבשלות לחיי נשואין אצל הבת באה מוקדם יותר, ולכן כנראה בנות יוצאות לשידוכין ומתחתנות בגיל יותר צעיר מבנים (כשנתיים או שלש קודם). עוד פקטור שצריך לזכור זה "השעון הביולוגי המתקתק" אצל נשים - עוד סיבה לבת למהר ולהלחץ להתחתן לפני שכבר לא יהיה לה הרבה זמן להקים משפחה לתפארת... לכן בת החל מגיל 23 נחשבת 'תקועה' והחל מגיל 25-26 נחשבת 'אלטרית' כאשר אצל הבנים זה מתחיל שנתיים או שלש מאוחר יותר.
|
| נשלח ב-19/10/2006 08:56 |
|
| |
מתי בחורה נחשבת למבוגרת תלוי בכמה דברים. יש לזכור שזאת שאלה סמנטית ברובו, ועל כן אפשר לענות עליה באין ספור תשובות.
אופי:
בחורה מבוגרת יותר קשוחה ומקובעת מבחורה צעירה. ככל שהבחורה מתבגרת הקשיחות נוספת. בחורות חרדיות רווקות בגילאי 28-29 אינן מסוגלות להתחתן (דעתי הענייה, וכולם מוזמנים להתקיף). אז בכל הקשור לאופי, בחורה בגיל 29 נחשבת למבוגרת.
היצע של בחורים:
כיון שיש יותר בחורות בשידוכים מבחורים (אין כאן המקום להסביר למה), הרי ככל שהבחורה מתבגרת ההיצע של בחורים טובים מתמעט. כשלוקחים בחשבון שבחורים טובים נוטים להתחתן מהר יותר, הרי שלבחורה בגילאים 25-26 קשה מאד למצוא בחור טוב שמתאים לחתונה (יש כמה בחורים טובים בגילאים 28+ שאינם מסוגלים להתחתן). בגיל 23 כבר מתחיל הקושי למצוא בחור לעניין. אז לעניין למצוא בחור טוב, בחורה בגילאי 25-26 נחשבת למבוגרת.
השוואה לחברות:
רוב הבנות כבר נשואות עד גיל 23 בחורה רווקה מעל גיל 23 אפשר לומר שהיא נחשבת למבוגרת.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2006 08:59 |
|
| |
קוטג', הרשה לי להוסיף על דבריך. בל נשכח את החרדיות החוזרות בתשובה... שמה לעשות שחלקן נזכרות בגיל מאוחר (כמוני למשל, בגיל 23 וחצי) ועד שהן מתחזקות ומוכנות לחתונה, הופ! כבר הן בנות 26 (כמוני למשל).
אלא אם כן אתם מדברים עכשיו רק על חרדים מבית, ואם כן, תשכחו ממה שכתבתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2006 10:56 |
|
| |
פרימה:
בתור בעלת תשובה יש לך יתרון על חרדיות מבית. יש לך נסיון עם בנים, ועל כן את יודעת מה חשוב ומה לא חשוב. משום כך, את מסוגלת לצאת עם בחורים מסויימים שבחורות חרדיות רגילות לא היו מסכימות עליו. אם זה בעל תשובה, גר, גרוש, בעיה רפואית בלתי משמעותית וכדומה. אני מאמין שבחורה שחוזרת בתשובה יש לה סכוי טוב להתחתן.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2006 11:15 |
|
| |
זה נכון מה שאמרת, אבל דיברנו על הגיל ולא על הקושי, למרות שלא נראה לי שכל הנושא הזה רלוונטי לגבי חוז"בתים, כך שאולי אני בכל זאת עדיין לא כ"כ זקנה????
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2006 15:34 |
|
| |
choutnng בן כמה אתה? יש לך קביעות מאוד נחרצות זה נראה שאתה מאוד צעיר העולם הוא לא שחור ולבן יש הרבה אפור באמצע
אני מכיר כמה וכמה זוגןת "חרדים" מבית שהתחתנו אחרי גיל 30 וחיים באושר אני לא יודע מאיפה לקחת את הנחרצות שלך
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2006 19:59 |
|
| |
ישפאי1:
אני לא כזה צעיר כמה שאתה חושב. הנחרצות שלי מגיע מכמה מקומות.
א. אני מאד דעתן. אז כשקוראים את מה שאני כותב צריך תמיד להטיל ספק.
ב. ארגנתי אירועים לפנויים פנויות, גם ניסיתי את מזלי כשדכן וכדומה. מחוויות אלי צברתי נסיון וידע.
ג. יש לי חבר שעשה בדיקה מעמיקה על נושא הרווקים והרווקות בציבור החרדי שבארה"ב. על כל בחור מעל גיל 26 יש שלש בחורות. אני מתרשם שהמצב בארץ דומה.
ד. ולבסוף, שאלה, כמה פנויים ופנויות מעל גיל 25 שומרי תורה ומצוות ישנם בעולם? אני בטוח שהתשובה תפתיע אותך.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2006 23:20 |
|
| |
chouteng - מסכים עם כל מילה.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/11/2006 17:00 |
|
| |
בחורה בת 22 היא לא מבוגרת, אבל לא צעירה כמו בחורה בת 20.
|
|
|