בית פורומים ישיבת הגולשים התמימים חבד

עוד לא אבדה תקוותנו...

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/2/2007 19:36 לינק ישיר 

מה זאת אומרת "מחוייבים"? מי קבע שהם מחוייבים?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/2/2007 08:47 לינק ישיר 

בוא נניח שלבני ישראל היה מלך.
ובני ישראל נמצאים על אדמתם.
האדמה שהוריש להם ה'.
וחלק מתיישבים בכפר סבא וחלק ביהודה ושומרון.

האם המלך מחוייב להגן עליהם ולספק להם מערכת חינוך ומים, במסגרת התפקיד הניהולי של העם?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/2/2007 10:50 לינק ישיר 

על-פי התורה - כן.

אבל להזכירך, אני מנסה "להסביר איך נראים הדברים מנקודת מבט חילונית".

על-פי התורה גם חייבים לוודא שכולם ישמרו שבת, ובכל-זאת, מקובל על כולם (נראה לי), שכל עוד אנחנו במיעוט, אין לנו אפשרות לכפות על אחרים לשמור שבת, אלא רק לנסות לשכנע בדרכי נועם, ואם לא הצלחנו לשכנע - אין מה לעשות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/2/2007 11:25 לינק ישיר 

על כל פנים נקודת המבט החילונית היא מסגרת של הגבלות שכליות וכדומה, של יצר הרע,

שבנוגע אליה, התפקיד שלנו הוא להאיר את האמת, באופן כזה, שהשכנוע העצמי החילוני השיקרי יאבד את העוצמה, שרק על פני השטח נראה שיש לו אבל בעצם אין לו.

או במילים אחרות לקיים מצוות הוכח תוכיח את עמיתך.

או באופן אחר, לעשות את מה שיכולים אנו לעשות מבלי להירתע מההסברים המפוקפקים של יצר הרע של אחרים או שלנו,

והשם הטוב יתן שתעמולתנו לא תחזור ריקם.  

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/2/2007 04:40 לינק ישיר 

אני כמובן מסכים שצריך להוכיח כפי יכולתנו, אולם רק בדרכי נועם, כפי שכבר אמרו רבים וטובים ממני (ונראה לי שהרבי מליובאביטש זצ"ל אמר, שאפילו המלך המשיח, למרות שיהיה בידו כוח לכפות על אנשים לקיים את התורה, לא ישתמש בכוח אלא רק בדרכי נועם).

כך גם כאן, אנחנו צריכים להשתדל להוכיח את הציבור ככל יכולתנו שצריך להגן על המתיישבים, אבל אם נכשלנו, אין לנו סמכות לכפות עליהם להגן על המתיישבים, למרות שע"פ התורה זו חובתם, ולכן אנחנו צריכים לקחת בחשבון שהם לא יגנו עליהם, ולהחליט אם אנחנו רוצים להתנדב ולהגן עליהם בעצמנו, או - אם זה לא אפשרי - לעזור להם להתפנות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > ישיבת הגולשים התמימים חבד > עוד לא אבדה תקוותנו...
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.