http://masoret.hevre.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=2062348
בס"ד
*:NAMESPACE PREFIX = O />
מה קורה ב"חדרי חרדים אלעד"
מה בדיוק קורה בפורום אלעד, למה נסגר הפורום הוותיק ("חרדים-אלעד")? מי הקים את החדש ("חדרי-חרדים אלעד") ולשם מה?.. מי הוא המנהל ולמה הוא משמש תחת כמה ניקים נוספים גם כמנהל משנה?.. האם זה קשור לאיסור ה"אאוטינג".. ומי הם כמעט כל הכותבים? (טרולים..), האם ניתן "לשכור" מנהל?.. וכיצד "רוכשים פורום"? ומדוע פרש מניהול הפורום ואפילו מצפייה בו המשתתף הפעיל ביותר המשמש גם כעורך אחד משני המקומונים בעיר, כל התשובות והפרטים בתחקיר המיוחד והמקיף שלפניכם. חשיפה מיוחדת..
האם כך זה עובד גם בעוד פורומים? דוד10 לעיונך..
--------------------------------------------------------
אלעדי אלעדי..
באלעד כמו באלעד. הכול קיצוני, הכול מופרע. אין קוים אדומים, אין מגבלות, אין פרופורציות. על גבולות מוותרים שם כנראה כ"תנאי קבלה" לכל מי שעובר לגור בישוב.
מחלקת היסטוריה:
לפני כמה שנים הוקם באלעד כמו בערים רבות אחרות הפורום המקומי. הפורום שנקרא "חרדים אלעד" הוקם ע"י "יוני 99" (שאגב, למרות אינספור ניחושים עדיין אין ידוע בוודאות מיהו..) ונחשב במשך שנים כמקור "נייעס" אמין ועדכני לתושבי המקום ולעיתונאים מבחוץ.
לא שמעת? כתבו בפורום!..
כאמור, עובדת היותו של הפורום מעניין ומעודכן ביותר גרמה מטבעו של דבר ל"בעלי אינטרסים" רבים לנסות ולהשפיע דרכו על סדר היום הציבורי/עיתונאי.
הטרול שלי ואני..
עם הזמן, בשל היותו של הפורום פתוח ללא צורך באישורי כתיבה, הפך הפורום ל"טרולים-אלעד" כאשר עשרות הניקים הפעילים בו הינם בעצם כמה "שכירי חרב" לצרכים פוליטיים מקומיים, מצב שגרם לירידת רמת הכתיבה באופן דרסטי ולזניחת הפורום ע"י רוב הכותבים המשמעותיים בו.
"שומע? עבור (פורום) !"
חלק בלתי מבוטל ממשתתפי הפורום הננטש היו מתנדבי מד"א/הצלה אלעד שנשארו ללא אתר מקומי ואמצעי קישור/ביטוי אחר, מתוך צרכים אלו הוקם הפורום החדש "מד"א/הצלה אלעד".
אני הוא המלך הגדול..
הפורום החדש הורכב למעשה בעיקר מהכותב המרכזי שבין גולשי אלעד הלא הוא "מרנן ורבנן" ועימו כמה מהכותבים הפעילים ביותר כמו "פוילישער", ו"עובד מועצה" כאשר המנהל הוא "כתב מהשטח" ניק ניהולי משותף שגם חלק ממנהלי המשנה שולטים בו בכפילות מעניינת.
ואם חשדתם במשהו, עדיף שתשתקו. בפורום זה הדגישו מנהליו, תתקיים אכיפת יתר בעניין "איסור האאוטינג"..
מה שלא עושה השכל עושה הכסף..
בינתיים, מכר "יוני 99" (ע"פ הדיווחים בסכום דולרי בן 4 ספרות..) את השליטה בפורום הישן "חרדים אלעד" שהפך ללא רלוונטי ופועל בהנשמה מלאכותית ל"מקומי" (הקשור כנראה לגורם "רבני" מקומי..), כאשר "מקומי" הלא הוא בעה"ב הטרי, משמש כמנהל היחיד בפורום.
מי כונן הלילה?..
בתוך כל זה, החל הפורום החדש "מד"א/הצלה אלעד" לצבור פופולריות רבה בקרב הגולשים המקומיים, פופולריות שהגיעה לשיא עם שינוי שם הפורום ל"בחדרי חרדים אלעד" והכתרתו כפורום החדש של אלעד.
זיווג שני
מהלך זה נסתיים באופן רשמי כאשר לכותב הרציני האחרון (הלא הוא "אאללעעדד" הידוע..) "ירד האסימון" כהגדרתו וגם הוא הפסיק לכתוב בפורום הישן תוך מינויו למנהל משנה בפורום החדש.
לא לא תנתקו אותי כל כך מהר..
אולם בכך לא שקטה הארץ אפילו לא לארבעים יום.
האשכנזי הפך לספרדי !!!
רוכשי הפורום הישן שהסתבר כי כילו ממונם לריק, החלו לנסות ולכבוש גם את הפורום החדש. פרי זה ממש "נפל לידיהם" כשנסתבר כי "מנהיג" הפורום הינו לא פחות מ..מורה במוסדותיהם ומקבל מהם באופן רשמי משכורת.. ע"פ הדיווחים ממקורות "יודעי דבר" סוכמה העסקה ונסגרה ללא כל בעיות מיוחדות.. ואיך סיכמו ה"מבינים" באלעד, "כשיש מזל וכסף, הצדק והשכל מיותרים "..
תמורה לאגרה
מכאן החלו העניינים להתגלגל בקצב מהיר, נתח הארי מגולשי הפורום הקבועים שינו לפתע את טעמם כ"איש אחד" והחלו לרקוד לקצב חלילו של בעה"ב החדש..
איך כותבים? מאומה או מהומה..
וכך גם אותו "אשף טרולים", עילג הסוחב אחריו כחטוטרת את סימן ההיכר של שגיאות הכתיב המביכות, הפך לפתע תחת מטריית העובד הנאמן ל"אח"מ דעות"..
אין כמוני.. מי יודע..
הדבר היחיד שנשאר על מכונו מאז כינונו של הפורום הוא הערצתם המטורפת של חלק מהניקים למנהיג הפורום הלא הוא "מרנן ורבנן". הערצה שהגיעה לשיאים בעת בה החלו כמה מהניקים המקומיים כמו "פוילישער" ו"עובד מועצה" לפתוח טורי הערצה אישיים ואף דאגו לחלוק עם גולשי פורומים אחרים את מושא הערצתם..
"חיים של עושר וכבוד"
במצב זה מתרכז כיום הפורום האלעדי בעיקר בשני דברים: האחד, טיפול שורש פוליטי בראש המועצה. השני, פולחן אישיות למנהיג הפורום.
פרה קדושה או פרה חולבת?!..
הכלל הבסיסי אותו חייב לדעת גולש אלעדי הינו: ביקורת מותרת, אבל לא על פרות קדושות. פרה חולבת היא דבר קדוש ולא נוגעים בה במשפחתה ובעובדיה וגם אם שחיתויותיהם עולות למעלה מהראש..
"ערב טוב גם לֶךָ קהל נכבד"..
אלא שכאן החל משהו להשתבש. המשתתף הפעיל ביותר בפורום, "אאללעעדד" המשמש גם כעורך אחד משני המקומונים באלעד הודיע על פרישתו המיידית מכל קשר לפורום "חדרי חרדים אלעד", הודעה שנתקבלה בתדהמה בין שאר המשתתפים. לדברי "אאללעעדד" סיבת הפרישה הייתה פשוטה: "הייתי יכול לנהל דיון ארוך ורב תגובות אל תוך הלילה, כשהמשתתפים הינם הכותבים הפעילים ביותר בפורום, ביניהם גם מנהל הפורום ובסוף התברר לי שהתכתבתי שעות עם איש אחד.. הכול מכור ודמגוגי ונמאס לי לתת לגיטימציה למשחק המכוער הזה" אומר "אאללעעדד" בצער אמיתי ועלבון שניכר היטב ומוסיף "הפעם החלטתי, אני לא אהיה האחרון שיבין שהכול מכור"..
ניק, עמוד בצד !
"מי שלא כותב ע"פ מה שהם רוצים ימחק ויחסם לצמיתות תוך שימוש בכל תירוץ קלוש של פגיעה בכבודו של מאן דהוא או עשיית איזשהו "אאוטינג סמוי" וכו', ומי שיאמר דעה הפוכה או שונה ממה שהם החליטו - אבוי לו! כבודו יירמס, שמו יירמז ומשקלו יעלם" אומר גולש ותיק אחר שקצה נפשו ב"מסחרה" האלעדית.
תיאטרון הבובות – החוג למחול
אחד מראשי הפורום הקודם אומר לנו: "הטרולים אינם רק בעיה. הם בעצם כל תוכנו של הפורום הזה, כל נושא שאינו מסכים עם פולחן האישיות סביב מנהיג הפורום או תמיכה במשלמי שכרו נחסם אוטומטית ע"י הטרולים שלו.. איבדתי כמעט עניין בנעשה שם". לדבריו התבנית שם קבועה, "הוא טוען טענה והטרולים שלו פותחים סביבה חוג למחול.."
גם אתה זה לא אתה..
ואין סוף לתרגילי הטרולים. אחד מעובדי המועצה מספר סיפור מדהים. לדבריו, ניק המיוחס לו ע"י טרולי הפורום הינו עוד מוצר נוסף מ..אותו בית מדרש!!! וזוהי צורת ההתמודדות שלהם על שאינו משתתף במשחקם המכור, לדברי אותו גורם נרמז לו כי עדיף שיענה בעצמו, ולא, יענה במקומו הניק המזויף באופן שיציגו באור מגוחך..
אוצר "בלום"
מאידך עונה מנהיג הפורום בקרירות: "אני כמו עיתונאי, ואם יש להם טענות - אדרבא, שיתמודדו, שיפתחו אתר אחר..", על הטענה הכיצד נמצאת האמת תמיד בצד אחד ובאופן אבסולוטי הוא מגיב בלאקוניות: "אלו הן העובדות להבנתי"..
סוף דבר הכול נשמע
כך או כך, החל הפורום החדש לאבד ממשקלו, בעיקר לאחר שגם עיתונאים שאינם מקומיים חדלו גם הם ליחס אמינות רבה מדי לנכתב בו לאור "פשלות לא נעימות" שאירעו להם עת הסתמכו על הדיווחים שם.
ולתחזית:
ע"פ הנראה צפויה לנו בקרוב פתיחתו של פורום אלעדי חדש בו בעיית הטרולים ו"מכירת דעות וניקים" תזכה לתשומת לב מיוחדת. בינתיים, חוגגים שם.
תוקן על ידי - בלומנשטווק - 19/10/2006 10:06:52