בית פורומים אגודה אחת

מה ההבדל בין פורום זה לעצכח ? יאמרו דברים ברורים!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/12/2006 16:25 לינק ישיר 

למרות שאני סבור שאין להפריד בין הסטגנציה בין הלכות דעות והלכות גרביונים אני בעד הפרדת הפורומים מסיבות רבות והעיקרית שבהן היא ריבוי הלומדים בפורום עצכ''ח הבאים בעיקר לשם בירור נושאים תורנים ולא חברתיים. מהתרשמות שלי, חלק גדול ממשתפי עצכ''ח אינם חרדים, וע''כ אין לערב אותם בצרות לא להם (אלא מדין להסיר מכשול מלפני עוור).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2006 19:05 לינק ישיר 

המשותף לשני הפורומים הוא היעדר מוחלט של חוש הומור.

כל מתקן חברתי רואי לו שיצטייד באותה תכונה מופלאה המאפשרת לך לראות את עצמך פועל בעולם ולתהות תוך כדי על מניעיך.

כופרי עצכ"ח הם גיבורים גדולים על כל אמונות ההבל של החרדים אך כשמישהו מעיז ללעוג להם על האשכולות המנופחים שלהם - הם לא חושבים פעמיים לפני שהם מוחקים לו את ההודעה, וד"ל ואכמ"ל.

מעניין שלא חשבתם לאמץ לכם דווקא את הדברים החיוביים של הפורום הסמוך.
בלי רעש של מהפכות החברים פשוט שמים שם ללעג ולקלס את מה שאתם לוחמים בהם ברצינות עד אין קץ.
(ויובא כדוגמא האשכול האחרון על הפילוג בחסידות קרעכצין המפוארת אשר היווה פארודייה כואבת על כל הפילוגים המגוחכים השונים)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2006 19:18 לינק ישיר 

שקר וכזב

בפורום עצכ''ח בהחלט יש מקום להומור - ואין הנחתום מעיד על עיסתו

מוחקים בד''כ אנשים שאינם מסוגלים לנהל דיון תרבותי ועניני - ובתור המוחק הראשי אני מצהיר שכל דעה יש לה מקום בעצכ''ח חוץ מאלו העוסקות בנושאים פוליטיים.

בפורום בח''ח לעומת זאת לא ניתן לנהל דיון רציני בשום נושא אלא אם הוא עוסק בהומור

וגם אני מסכים לקביעה כי האשכול הפארודי על קרעכצען הינו האשכול העמוק ביותר שנכתב מזה שנים בח''ח

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2006 19:41 לינק ישיר 

לב ,

כתבת "ההגדרה "תורה מן השמים" וכו כו מעורפלת למדי"

נא ביאורך .

כלומר: מה לא מקובל עליך בעיקר השמיני של הרמב"ם , כפשוטו , בנוסח המלא שבפרק חלק?

ניתן להשיב , כמובן , בעצכ"ח .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2006 11:43 לינק ישיר 

ב"ה

התרשמותי האישית-

קיים שוני מהותי במטרות. ייתכן והדרך להשגת המטרה נראית דומה, רמת הדיון בשני הפורומים בהחלט ראויה, והנושאים בשניהם הם נושאים חשובים מאוד.

אולם המטרה של שני הפורומים שונה בתכלית- בעוד שבפורום זה המטרה היא להביא לשינוי בסופו של דבר. לצאת מהדיון גרידא ולהגיע למעשה בפועל הרי שבעצכ"ח המטרה העיקרית היא להשאר כמה שאפשר בדיון ללא מסקנות וגם כאשר מתקבלות מסקנות הרי שהן ברמה העקרונית וכל ביטול מסקנות אלו ע"י הפרכת הדרך שהביאה אליהן, תתקבל בברכה.

זהו יופיו של עצכ"ח, זהו גם חסרונו. שכן גדול תלמוד שמביא לידי מעשה. וזו, כך נראה  לי מטרתם של רב חברי הפורום כאן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2006 12:11 לינק ישיר 

צרפרף,
 על ההגדרה הבסיסית ביותר לעצכ"ח, חוסר חוש ההומור,
אבל יורשה לי לתקן אותך מעט, יש שם חוש הומור, אלא שהוא תחום (בקמץ) לעניינים מהותיים,
אז אם בעצם אני מנתח נכון את הביקורת שלך על עצכ"ח, (אתה לא אמור להסכים עם זה), מה שאתה בעצם רוצה זה פאב מקומי בצורה של פורום, או כל סוג אחר של מקום לבילוי, אני לא קונה את המילים הגבוהות שלך "כל מתקן חברתי ראוי לו שיצטייד באותה תכונה מופלאה המאפשרת לך לראות את עצמך פועל בעולם ולתהות תוך כדי על מניעיך", בהומור מהסוג שהזכרת אכן משתמשים בעצכ"ח! אשכול כמו שהזכרת כדוגמא על חסידות קרעכצין אכן היה יכול להתפתח בעצכ"ח יפה מאוד, (נכון סיינפלד?), אני חושד בסוג ההומור שלך שהוא נועד להצחיק בלבד למרות ההגדרה הסיפרותית הנפלאה שלך,

אני חושב שבעצם מה שמפריע לרבים בעצכ"ח זו העובדה שהדיונים שם ענייניים ועוסקים בנושאים שהם מעבר לתמונות מהמנגל של המשב"ק של הרב שטיינמן, מי שאינו ענייני איכשהו מוצא את עצמו בחוץ,

להשוואה שהשווית בין עצכ"ח לבין המחראה הסמוכה אני מעדיף בכלל לא להתייחס

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2006 12:13 לינק ישיר 

[הבהרה חשובה: אין לי כלום נגד צחוק לשמו, יש לי משהו נגד מי שדורש לספק את הצורך הזה ואומר שהוא עומד ברומו של עולם],

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2006 12:31 לינק ישיר 

צרפרף,
אני חייב למחות, אני משתתף בעצכ"ח וכתבתי שם לא מעט דברים שהם נגד אושיות יסוד של כמה ממנהלי הפורום ופרט לפעם אחת לא נמחקי.
הפעם היחידה שמחקו אותי היתה בעת שכתבתי תחת ניק קודם ומחקו את הודעתי הראשונה (!) שכתבתי בעצכ"ח, וזאת גם כן מפני סגנון התגובה ולא מפני תוכנה. על תוכנה חזרתי גם בהמשך ולא נמחקתי.
ואפרופו חוש הומור, חוש הומור הוא פקטור של אינטליגנציה שלא חסרה בעצכ"ח

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2006 12:38 לינק ישיר 

צרפרף

הנקודה שציינת על חוסר חוש הומור בפורום זה ובעצכ"ח נראית לי נכונה, אולם אני רואה בה רק יתרון. ההומור הוא כמו תבלין שמיעוטו יפה וריבויו מקדיח את התבשיל, לכן אני מעדיף את חסרונו מאשר את היותו במינון גבוה מדי. תמיד ישנם מגיבים שיכניסו בהודעותיהם מעט הומור וציניות, שגורמים להעלאת חיוך על השפתיים [או לאי הבנה לנעדרי חוש הומור בעצמם], אולם אינני רואה מקום לדיון שכל כולו הומור כדוגמת האשכול שהזכרת [אם כי כוחו טוב כ"משל" וככזה הייתי רואה את מקומו גם כאן]. את היתרונות שבהומור יוכל המשתתף למצוא בפורומים אחרים, אני אינני סבור שפורום צריך לכלול את כל הדברים החיוביים. בעיני, "הייד פארק" כולו הוא "עיתון" המכיל נושאים מנושאים שונים וכל פורום הוא "מדור" בעיתון. "בחדרי חרדים" נועד לחדשות ורכילויות, "עצור כאן חושבים" לליבון אמונות ודעות ו"אגודה אחת" לשיח פנים-חרדי בנושאים שעל סדר היום.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/12/2006 14:53 לינק ישיר 

בעל,
הבה נודה שבחוגי האינטליגנציה (כמקובל בגרמניה וכו') מצב חוש ההומור מוכר כבעייתי מעט, אינני יודע אם זה חסרון בדווקא.

סיינפלד,
עתה לכשנודע לי כי אתה מהמצנזרים אין לי אלא להכיר טובה על כי באשכול בו "התכסחתי" איתך לא הורגשה השפעת הצענזור.
כאישוש לטענתך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2006 17:56 לינק ישיר 

OOLOO
השאלה על איזה חוש הומור מדברים, אם מדברים בהחלקה על בננה אזי אינטליגנציה היא חסרון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2006 20:25 לינק ישיר 

צרפרף

דבריך מנותקים מהמציאות. כנס לאשכול המפתח ותמצא שם תחת הכותרת "עצכ"ח על עצכ"ח" כמה וכמה אשכולות של ביקורת ותהיות על דרכה של הפורום עצכ"ח . ואלה שישנם שם אינם כל מה שיש . אם מחקו לך הודעה בטוח שזה לא היה זה בגלל הפגיעה בכבוד עצכ"ח .

הנה אחד ספרותי והומוריסטי:http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=1546170

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2006 21:59 לינק ישיר 

גוונא
פתחת בשבח וסיימת בגנאי.
בין לבין קינחת ב'נגיעות' כי אינני תוהה אחר 'מתקנים חברתיים מודעים לעצמם' אלא לפאב המוריסטי בצורת פורום. אכן כן, מצאת את מקום חרפתי, עוצר אני וחושב עם ספרי ולפורום אני בא להתרענן קצת.

אולם אין הדברים משנים את העובדה כי ההומור המטורף של הפורום הסמוך מועיל הרבה יותר מתוכחות מוסר מנופחות של כופרי עצכ"ח. תזכר נא בתגובות שהיו שם על הכלב הלבן המגולגל ששמו ללעג ולקלס את כל האווילות הזאת, בעוד מיימוני (הידוע בחוש ההומור המדהים שלו)  נגרר לויכוח מצוטט לעייפה עם שעפסיל של זוהר מול רמב"ם.
יאלה תעשו טובה למי יש כוח לציטוטים תביאו תמונות מהמנגל של המשב"ק של מעתיקי השמועה

מו"ר ר' בנציוןכהנא
אתה צודק שפורום המעוניין להשפיע על משוכנעים איננו נזקק לדרכי ההלצה. ההומור דווקא מאופיין באימפוטנטיות ובציניות (אם כי כופרי עצכ"ח הוכיחו שאפשר להיות ציני בלי להיות מודע לציניות שלך ו'מציץ' יוכיח).

בעל בעמיו
הומור איננו בשום פנים ואופן נלווה לאינטלגנצייה. טוטוליטריסטים רציונליים דוגמת כפרי עצכ"ח נוטים לכפות את הפאשיזם האינטלקטואלי שלהם על כל מה שזז בלי להיות מודעים לעצמם. וראה דוגמת הרמב"ם חסר ההומור אל-מול הזוהר וד"ל ואכמ"ל.

מציץ
אם דברי מנותקים מהמציאות כי אז אתה זורה חול. יש לי תחושה שאתה יודע טוב מאוד על מה אני מדבר ולו בגלל העובדה שבין שלושת ההודעות שמחקו לי היתה גם הודעה אחת שלך. (רמז: דוד אסף, נגיעות, אסכולת בראון).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2006 02:49 לינק ישיר 

סליחה על ההתפרצות ,תמשיכו מיד בלעדי, רק רציתי להעיר לבעל הניק צרפרף (שמוזר שעשה לו נוהג,לאחרונה, לכנות את משתתפי עצכח,ביניהם כאלה שרואים או ראו בו חבר, כופרי עצכ"ח. לא עדיף שיתעסק באסכולת בראון ומאמריו של רוז?) שהמחיקה היתה על בסיס התאמה ברמה לפורום,וההומור הדלוח לא כיפר על כך, ולא בגלל הפגיעה בעצכ"ח.   כמעט שליש מפורום עצכ"ח  הוא ביקורת על עצכ"ח ובין היתר ביקורת עצמית ובהומור .

סליחה שוב על ההטרדה, תצליחו בכל אשר תפנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2006 04:02 לינק ישיר 

צרפרף

אני לא חושב שחברי הפורום אגודה אחת מעוניינים ב'חטיפת' הפורום שלהם. אני בטוח שאם תפתח אשכול בעצכ"ח ובו תגיד את מה שאתה רוצה להגיד על הפאשיזם האינטלקטואלי והטוטטליטריות הרציונלית של הכופרים דהתם , אף אחד לא ימחק אותך , בתנאי שיהיה בדבריך תוכן ענייני נוסף על התיוגים הנ"ל (אומנם מיימוני מסוגל לחלק את טענתך לשלשה חלקים שונים גם ללא צירוף כל תוכן ענייני).  

ידעתי לאיזה מחיקה התכוונת וע"ז כתבתי מה שכתבתי. אוסיף שזו עוד דוגמה לכושר השיפוט הנפלא שבה התברכת ואכמ"ל וד"ל.

אגב, היכן הוכחתי שאפשר להיות ציני בלי להיות מודע לכך? ובכלל, לא זכור לי שהודעתך האחרונה יצאה ממקלדתי , מנין לו לאדם זר לדעת למה אני מודע ולמה לא?

תוקן על ידי מציץ_ונפגע ב- 26/12/2006 4:09:55

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > מה ההבדל בין פורום זה לעצכח ? יאמרו דברים ברורים!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.