בית פורומים אגודה אחת

גבולות הדיון !

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/10/2006 11:02 לינק ישיר 
גבולות הדיון !

בעקבות קריאתם של דער ליטוואק ושל מיימוני [http://masoret.hevre.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=2068645] להגדיר את גבולות הדיון בפורום זה, בכדי למנוע בעתיד אי נעימות ועגמת נפש, מתבקשים בזה משתתפי הפורום להביע את דעתם בעניין. הנכתב להלן הוא ניסיון להגדרת הדברים, אין לראות בהם [לעת עתה] אמירה מחייבת.

הצורך בהקמת הפורום הוגדר כבר באשכול של "מטרות הפורום", בו נכתב כי הורגש חסר בפורום פתוח שישמש במה ומקום מפגש לנושאים הנוגעים בדרך כזו או אחרת לציבור החרדי, שיתקיימו בו דיונים מכובדים ובצורה עניינית [הפורום ששימש כמודל לכך היה הפורום הסגור "רב שיח", שבו נידונו רבים מהנושאים שהועלו כאן עד היום]. היות ומדובר בפורום פתוח בו יכול כל אחד ואחת להכניס את דבריו ללא צורך באישור, הכוח היחיד שנותר בידי הנהלת הפורום הוא אפשרות המחיקה. התקווה היא כמובן שלא יהיה צורך להשתמש באפשרות זו, אבל ברור שככל שהפורום בעז"ה יגדל ויתפתח אנו עלולים להגיע למצבים שיצריכו התערבות זו. לשם כך נדרשת הגדרת התכנים המתאימים לפורום וצורת הדיון הנדרשת.

הנושאים האמורים להיות נידונים כאן, עשויים לגעת בכל תחומי החיים והחברה. הפורום לא נועד להודעות חדשותיות, אבל הוא בהחלט מתאים לדיון בנושאים חדשותיים כבסיס לשאלות אקטואליות. באותה מידה הוא גם לא אמור להיות בית מדרש לענייני אמונות ודעות, אם כי ברור שלעמדות השונות בעניינים הנידונים בו יש בסיס בהשקפת העולם של המתדיינים.

צורת הדיון היא הדבר החשוב ביותר בכדי לשמור על רמתו, חשוב להקפיד על כבודו של הזולת גם אם דעותיו הן שערוריתיות לטעמו של המגיב. ניתן להגיב בחריפות על דעותיו, אבל להמנע ככל האפשר מהטחת האשמות אישיות. כלל זה תקף כמובן גם בהתייחסות לאדם כלשהו לדעותיו ולמעשיו, ההתייחסות צריכה להיות לגופם של דברים ולא לגופו של אדם.

זהות המשתתפים היא חסרת משמעות, אם ברצונם של חילוניים או דתיים להביע את עמדתם כלפי החברה החרדית ולקיים דיאלוג עם משתתפים חרדים על כך אני רואה בכך חשיבות גדולה, בתנאי שהדברים ייעשו בכבוד הנדרש וללא התרסה.

הפורום נועד לדיאלוג ולא להטפות, כותבים הרואים את יעודם בהפצת אמונה או אי אמונה בדרך מסויימת או במנהג כלשהו [חב"ד, ברסלב, קבלה, ספר "הזוהר", פאה נוכרית] מתבקשים לעשות זאת במקום אחר.

נא הביעו את דעתכם, הערות והארות יתקבלו ברצון!

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/10/2006 12:16 לינק ישיר 

אני בעד כל דיון ענייני בכל נושא.

אני מסכים איתך כי אין מקום לדיוני התרסות, אבל יש להבחין בין התרסה למרמור.

כשאדם בא להתריס הוא איננו מחפש לעצמו סימוכין או את האמת בכדי להצדיק את עצמו. מנגד, אדם ממורמר בשעת מרמורו קשה לקיים איתו דיון רציונאל אבל לאחר שכחת הכעס קל לו לקבל את האמת ממי שאמרו. בציבור החרדי יש הרבה ממורמרים, באופן טבעי אדם ממורמר מדבר גם לא לעניין. אם אנחנו נחסום ונגביל את חופש הביטוי של אותם אנשים, ברמה מסויימת הפורום שלנו מיותר.

לכן באשכול שצירפת, תמכתי לא לתת לקיים דיונים עם אנשים שמטרתם היחידה להתריס, אנשים שגם לאחר שכחת הכעס לא יקבלו את האמת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/10/2006 12:52 לינק ישיר 

אני סבור שהיכולת של ההנהלה למחוק הודעות היא "נשק יום הדין" ושצריך להשתמש בו רק במקרים קיצוניים במיוחד, היות וגם אם תהיה הסכמה עקרונית על הגדרת גבולות הדיון עדיין יש תמיד מקום לויכוח האם ההודעה הספציפית חורגת מהגבולות שנקבעו.

נדמה לי שחשוב להבדיל ביחס בין כותבים קבועים ל"אורחים", משתתף קבוע הוא למעשה חבר שווה זכויות בפורום ולכן אין להפעיל כנגדו סנקציות כמו מחיקה או תיקון מלבד במקרים קיצוניים כאמור, בעוד שאורח עשוי להיות פעמים רבות "טרול" שמצא דרך להטריד את שאר המשתתפים וכנגדו צריך לפעול במהירות האפשרית, אנשים מסוג זה נהנים לעורר מהומות וליצור פרובוקציות ואכמ"ל. [כדוגמת "כאחל" ב"בחדרי חרדים" ומוכיחים בשער המפציעים מדי פעם בעצכ"ח] אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/10/2006 12:57 לינק ישיר 

אגודה אחת

אני סבור שזו הגדרה מוצלחת מאד של מטרת הפורום ודרכו.

חיים

יתכן שאדם זקוק לשפוך את ליבו, אך האם פורום כזה הוא המקום לכך?

גם אם אדם רוצה לתאר בעיה, לדעתי חשוב שהוא יגדיר לעצמו ולקוראים אותו שהוא מתאר בעיה. ואז יש לעשות זאת בצורה חסכונית ולא לעגנית. (יש גם היבט של לשון הרע. אך יתכן שתיאור מינימלי הכרחי כדי לעסוק בנושא, והרי זה "לצורך").

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2006 16:29 לינק ישיר 

בירור

האם תתנגדו להטלת ספק באפיפיורות הגדויילים, בכישורים האינטלקטואלים שלהם ,  והאם תתנגדו למתיחת קו בינם לבין החצרות הביזנטיות שלהם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2006 16:46 לינק ישיר 

רב סיינפלד

עיין באלו ועוד.

http://bh.hevre.co.il/forum/topic.asp?topic_id=2105802

http://bh.hevre.co.il/forum/topic.asp?topic_id=2086878 

http://bh.hevre.co.il/forum/topic.asp?topic_id=2109753

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2006 16:57 לינק ישיר 

עקרונית, אני חושב שמתיחת קו בין הגדולים לחצרותיהם אינה נכונה, ממנ"פ אם הם מודעים למה שקורה בחצרם, הרי הם שותפים, ואם לאו מי ערב לנו על מנגנון קבלת ההחלטות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2006 18:44 לינק ישיר 

מתיחת הקו נכונה ונבונה

שהרי לנו הרמשים, אין קשר אישי לגדויילים, וכל הקשר שלנו עמם נעשה דרך מסננות.

מבחינת רובנו, הגדול אינו קיים, אלא דמות וירטואלית שיתכן שהיא שקיימת ויתכן שהיא אינה קיימת.
אנו יכולים לשפוט אותם ודבריהם רק דרך המסננות שלהם.

ועוד - מנגנון ברירת הגדויילים (או בחירת הגדויילים) פועל בצורה הבאה:

1) הגדול, כפי ששמשתקף בהנהגותיו \ דבר קדשו המסונן חייב להתאים לרוח הזמן
2) הגדול צריך חצר ביזנטית עם קשרים בעיתונות החרדית ובממסד החרדי

גדול שאין לו את החצר הביזנטית ושדבר קודשו אינו משקף את הצייטגייסט פשוט לא יעלה לדרגת ''מגה גדול'' וישאר בליגת הרה''ג האינפלציונית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2006 21:04 לינק ישיר 

סיינפלד,
צר לי אך כנראה בתפוץ שלך זה מה שקורה, בתפוץ שלי אפשר לדבר עם הגדוילים, זה אמנם קשה אבל אפשרי, והדבר היחיד ששמעתי מהם, (מאלה שדיברתי איתם, שזה אומר אחוז נכבד למדי ממצבור הדעס תיירע שבדורינו), זה בדיוק מה ש"יתד תהיה לך על אזנך" כותבים בשמם,
חייבים ללמוד, חוסר פתיחות לאלה שנמצאים שלושה סנטימטר שמשמאלך, חייבים להתאמץ, הכל קדוש, אין הנחות, אל תתחכם,

אגב, (כאן אני אומר מהתרשמות אישית ולא מבדיקה מקיפה), גם אותם שנחשבים לפתוחים, מוגבלים למדי עד כדי חוסר הבחנה ברורה בינם לבין הגדוילים הרגילים,

לגבי המנגנון לא אמרתי כלום,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2006 12:51 לינק ישיר 

http://bh.hevre.co.il/forum/topic.asp?topic_id=2116866&whichpage=#R_13

-------
מאיר

תוקן על ידי אגודה_אחת ב- 31/12/2006 16:30:34

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/4/2007 11:46 לינק ישיר 

הרהורים באמונה, ועל חרדים.
מותר ?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/4/2007 13:47 לינק ישיר 

הראשון לא, השני אפשרי בכבוד הראוי, זה מה שאנחנו עושים כאן, לפחות משתדלים.

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/1/2008 15:42 לינק ישיר 
גוונא..

צודק באבחנתך... עד כדי דקדוקי עניות...
 ממש.ככה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/3/2008 20:40 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2008 16:51 לינק ישיר 

לפי דעתי פורומי 'בחדרי חרדים' מיועד לחרדים או לחילוניים המתעניינים ביהדות ומטרתם להבין את הצד החרדי. אבל אין זה המקום להבעת דעה חילונית במטרה לקרב את החרדים לדעותיהם, בשביל זה קיימת התקשורת בכל גווניה, והיא עושה זאת בהצלחה מרובה. הנורא מכל שמסתובבים בפורומים אלו, חילוניים באצטלה של חרדים (על אחד כזה כבר התרעתי), במטרה להשפיע עלינו מדעותיהם הכפרניות, הם מצוידים בידע נרחב מהמקורות (כמובן רק ידע שיש בו בכדי לנגח את הציבור החרדי), ומשתמשים בזה בכדי להוכיח כביכול את צדקת דרכם. אני בטוח שהרבה תמימים הושפעו מדעותיהם הכוזבות, ובודאי שאין זה מטרת הפורומים של בחדרי חרדים.
לפי דעתי יש למנוע את הגישה לפורומים מאנשים המביעים דעות כפרניות, או דברי לגלוג על קדמוננו, ואפילו דעות המנוגדות לדעת  "כל" גדולי החרדים, כהמנעות מהליכת בני ישיבות לצבא וכדומה. אני בטוח שאותם חילוניים יתנגדו להצעתי זאת.....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/10/2009 12:40 לינק ישיר 

הגבולות לא צריכות להיות בסוגי הדיונים אלא בסגנון וצורת הכתיבה בהם.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > גבולות הדיון !
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext