בן ציון, והחברים שלום!*:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
היטבת לבטא את מחשבותיי ואף לפשט אותם בכישרון רב. אני גם שמח על הדיאלוג המתקיים כאן ומאושר על הבמה שעליה יהיה ניתן לשתף את רחשי הלב.
ובכן אנסה להרחיב במעט על בסיס הדברים שכתבתי ולפרק אותם לתחומים השונים.*:namespace prefix = o />
אני ''משתייך לקהילה חרדית חסידית, וגר בעיר חרדית. ילדי מתחנכים בחדר עם המאפיינים הקלאסיים.
במה מתבטא השונות שלי? השונות מתבטאות בכך שאני לא אוהד בלשון המעטה מסגרות קונבנציונאליות אני בעד מסגרות המאפשרים מרחבי מחיה. אני בעד חיי תורה ומצוות ואף משתדל בקביעת עיתים לתורה. רק אני מתנגד להכתבות מצד הקהילה החרדית הממציאה גזירות חדשות לבקרים.
לשמחתי, תודה לה', אני ובת זוגתי שתחי' פועלים באותם כיווני מחשבה ומונעים מאותה זוויות ראיה. כך שבביתנו אנו פועלים בהתאם להשקפת עולמנו וחשים במרחב מוגן.
הייתי רוצה לגור בתוככי קהילה חרדית פתוחה המקבל את השונות ולא עוסקת בחיפוש בציציות של השונה. קהילה שאנשיה לא מקוטלגים ע''פ סממנים חיצונים גרידא. מקום שנותן מעמד לאשה לא רק כעקרת בית אלא ממקום של שותפות ועשייה.
אתייחס לתחומים השונים.
חינוך
א. הקמת מסגרות חינוכיות איכותיות ומקצועיות שהתוכנית הלימודית מבוססת על תחומי תוכן שונים מלבד המשניות והגמ' (שאין שנית להם) . אבל א''א להתעלם מהצורך לדעת בעולם בן זמננו.
ב. צוותים מיומנים אשר הוכשרו לתפקידם (ולא חאפערס בלע''ז)
הספרייה היהודית
כמה ספרים בהוצאת הרב קוק יש בספרייה הביתי שלך? אני ספרתי 0 ישנים ספרים (לא רם אורן) שלא נוגעים את מפתן דלתינו, אני מתכוון לאין ספור ספרי קודש המכילים בתוכם לשון סגנון ותוכן יהודי אבל עדכני, רלוונטי בכל התחומים. ואני כבר לא מדבר שאין מחשבת ישראל בציבור החרדי, בגדול לא מאפשרים עיון ומחשבה בתחומים כ''כ מהותיים לביסוס הזהות כאדם חרדי. אין מושג של תוכו אכל קליפתו זרק? אני בעד לחקר האמת מתוך עבודה אישית.
תפילות
זה כ''כ פשוט להתפלל כל יום שלש תפילות? האם בת''ת יש תוכנית ללימוד תפילה. זה מובן מאליו? מה אנחנו ''מצוות אנשים מלמודה''? שלא יובנו דברי שלא כהלכה, אני בעד תפילות ואין לי צל של ספק בחשיבותם אבל מציק לי וקשה להשלים עם העובדה הפשטנית הזאת. האם זה נשלף לכל אחד? יש נשמות שונת ויש אנשים מגוונים וצרכים יחודיים. כל הנשים יודעות לבשל?
ישיבות
בזבוז משווע, בזבזתי את מיטב שנותי באפס תוכן. אין מקום לביטוי אישי המקום מיועד לאלו שמוכנים לרוץ עם הרכבת וללמוד וכל הכבוד מי שיש בידו.
אני מתעניין בתחומי דעת שונים ומגוונים דבר שנבצר ממני בגדול לממש בגיל ההתבגרות.
לסיכום, למרות חיבתי לקהילה הדתית לאומית יש לי ידידים רבים מהם ומעריך הרבה מהמאפיינים הקהילתיים והחברתיים, אני רואה את עצמי חרדי ואיני מתכוון לשנות את אורח חיי כחרדי אבל לחיות בדפוסי חיים נורמטיביים המאפשרים צמיחה אישית וחברתית.
תוקן על ידי - mendii - 06/11/2006 23:47:32