|
|
| נשלח ב-24/12/2006 14:52 |
|
| |
יתכן שניתן לדון גם על זה המידה מסוימת מאוד, מכל מקום החילוק בין הנושאים דומה שהובהר.
------- מאיר
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2006 15:04 |
|
| |
אז אם לסיכום תרשה לי לומר את דעתי, אני חושב שלא יתכנו הבדלים בין ההלכה לבין שיקול הדעת של הרופאים\חוק, שכן החוק שמתבסס על הרפואה העכשווית הוא מקצועי -בניגוד להלכה-וכמו כן המניעים של קביעת החוק הם מניעים מוסריים טהורים, (אם זה לא כך אז כמובן שאני מסכים שהם לא מחייבים, אלא שאני חושב שהם כן כאלה),
ולעומת זאת להלכה אין תפקיד מקצועי, אף אחד מהתנאים או האמוראים לא הבין ברפואה יותר מידי וגם אם כן זה לא יותר מהמומחים בימינו, ולכן כשהם קבעו רגע של מוות הם לא קבעו את זה כוועדה מקצועית אלא לפי ההשערות שהיו שבימיהם זה היה המצב וממילא הם אסרו לרצוח על פי אותן הגדרות,
ולכן לעניות דעתי ההלכה בתחום הזה משתנית ואפשר להתנהג על פי הכללים שקובעים הרופאים והחוק בימינו,
למותר לציין שלא לסמוך עלי הלכה למעיישה... ,
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2006 16:42 |
|
| |
גוונא
אני רואה דבריך שבים להיות רזים אחר שהיו שמנים. (כוזרי)
הבחנת בין חוות דעת מקצועית בה ההלכה אינה טוענת לעליונות ובין חוות דעת מוסרית בה בהחלט יש לקבל את קביעת חכמינו.
נושא קביעת רגע המוות הוא אכן מקצועי, לפחות בחלקו, לכן יש בהחלט מקום לשוב ולדון בהגדרות, אם לא למעשה אז בתיאוריה. (הלמעשה הוא סבוך יותר ואין כאן המקום לדון בפילוסופיה של ההלכה) נושא ניתוק מכשירים לחולה סופני שאינו עונה על שום הגדרה של המונח מוות אינו מקצועי כלל, הרופאים אינם נוקטים בו עמדה כרופאים אלא כאתיקנים לעת מצוא, ככאלו אין להם שום משקל יתר משום התקדמות הרפואה המודרנית.
------- מאיר
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2006 16:59 |
|
| |
מה פשר עניין הרזון? לא הבנתי,
אתה צודק בחילוק שלך בין שאלת קביעת רגע המוות לבין ניתוק חולה סופני מהמכשירים, ודבריי רלוונטיים רק לגבי קביעת רגע המוות,
לגבי חולה סופני אתה צודק ואין לי דרך ליישב את דברי חז"ל,
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2006 17:51 |
|
| |
(הן ציינתי לכוזרי, והוא במאמר א סביב אות כ, דברים שמנים הם אלו המשביעים את רעבון הדעת והיפוכם ברזים)
למה צריך ליישב את חז"ל, ככה הם סברו, אתה כנראה חושב אחרת, הם לא מתאמצים להבין אותך ואתה אם לא תרצה לא תתאמץ להבין אותם, ההבדל הוא שאתה אמור לנהוג על פיהם.
------- מאיר
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2006 19:52 |
|
| |
(לא יפה להעליב!),
בהחלט צריך ליישב את דברי חז"ל, אני מנסה להבין את הרציונל שמאחורי דבריהם למרות לא בהכרח אסכים איתם, (וחוצמזה שהייתי מאוד מאוכזב אם הם לא היו מתאמצים להבין אותי!),
מה פתאום אני אמור לנהוג לפי דבריהם?
מעבר לכל ההערות השמנות שלי אוסיף שזה נראה לי כל כך מופקע מסברה לומר שאסור להרוג אדם שחייו שווים מקסימום לצור על פי צלוחית כך שזה דוחף אותי לתהות מדוע הם אמרו את זה,
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2006 11:59 |
|
| |
מאיר
למה אתה צריך לגלות לכולם שאתה משתמש בתרגום אבן-תבון של הכוזרי ולא באבן-שמואל....
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2006 15:37 |
|
| |
יעקב דומה שאתה זה שגילית לכולם
------- מאיר
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2007 18:52 |
|
| |
מי יכול להביא לעאן ציטוט מהאגרות משה-רבי משה פיינשטיין
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2007 03:00 |
|
| |
דעתי הדלה בנושא שאנו אפי' בתור חרדים לא דואגים מספיק...
ואם נאמר במשפט שלם: "לא נותנים להם לסיים מכובד"........
|
|
|
|
|