| נשלח ב-17/11/2006 01:40 |
|
| |
נקלעתי פה לפורום ויש לי שאלה...
למה רוב השיחות פה מסתובבות סביב: מה יגידו, מה יאמרו, מה מקובל או לא מקובל?
לא חארם?
חבל מאד, כי הרבה פעמים בגלל זה אנשים לא מנצלים את היכולות שלהם או את הכשרונות שלהם, לא
מרוצים ממה שהם עושים, לא מסופקים וממצים את עצמם.
רק בגלל שהשכנה ממול תעקם את האף...
מוסכמות חברתיות שהם כל כך מלחיצות ומעיקות זה צרה צרורה.
לא?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2006 02:02 |
|
| |
גרב, ברוך הבא. התשובה בגוף השאלה.
מה לעשות שיש קיבעונות מסויימים של החברה החרדית, ומחוסר ברירה, חייבים לעמוד בסטנדרטים. זה עצוב לכולנו...
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2006 07:34 |
|
| |
בס"ד
קודם כל ברוך הבא, דבר ,כן "מוסכמות חברתיות זה האופנה היום" ואם לא תך עם האופנה אתה עלול למצוא את עצמך בחוץ.
הבעיה מחמירה יותר שלפעמים אחרי שיצאת מהאופנה אתה לא יכול לחזור חזרה.
|
| נשלח ב-17/11/2006 10:12 |
|
| |
אני לא חושב שאין ברירה, וישנם הרבה תחומים שבהם אתה יכול לנהוג כפי שאתה מאמין בלי לחשוב מה יגידו ומה יאמרו.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2006 11:18 |
|
| |
תודה על ה"ברוך הבא"
אממ...
א. אני בת. גרב כ ח ו ל ה ; )
ב. זה לא נכון שאין מה לעשות. חבל על הכניעה הזאת. רב החברים פה בפורום הזה בטח צעירים. איפה
המעורבות החברתית? אנחנו יוצרים את החברה ולא להיפך!!!
צריך להילחם על הערכים והעקרונות.
להתאמץ קצת כדי להפוך את המקום הזה למקום טוב יותר ונעים יותר.
למה להיות אנמיים ואדישים כל כך?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2006 12:05 |
|
| |
להילחם???
האם אפשר להילחם נגד החברה החרדית???
|
|
| נשלח ב-17/11/2006 12:15 |
|
| |
להילחם על העקרונות שלך ולהפסיק את המקובעות החברתית הזאת. את הקיבעון, הגזענות, הטרור ,
ההיתפסות הזאת לסממנים חיצוניים.
זה להילחם בעד החברה החרדית ולא נגדה!!
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2006 12:29 |
|
| |
ברם, החברה החרדית חושבת שזה נגדה!
|
| נשלח ב-17/11/2006 12:37 |
|
| |
אוקיי, ומה אתה? אתה לא החברה החרדית?
האם חשוב לשמור על החברה החרדית כ"חברה חרדית" (חברה חרדית ככינוי לא כמהות)
או שחשוב יותר ליצור חברה (תקרא לה איך שתקרא) שומרת תורה ומצוות יותר איכותית
שלא פוגעת באנשים שלה, שלא מכריחה את האנשים שלה להתנהג עפ"י סטטוס מסויים. (שלא מעוגן בהלכה)
יש כל כך הרבה אנשים שסובלים, שמתקטנים, ושנסגרים.
ממש כואב לי ועצוב.
או שאולי אני טועה. ואתם לא מרגישים את זה : )
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2006 13:18 |
|
| |
גרב_כחולה:
דובר על זה כמה פעמים בפורום. יש הרבה אנשים כאן שמסכימים שהחברה החרדית מקבעת, שוללת את הייחודיות, ומכניסה את האדם למשבצת שקשה לצאת ממנה. עד כאן טוב ויפה. השאלה היא מה את (כן, את - גרב_כחולה) הולכת לעשות בנידון?
האם את מוכנה לייסד בית עם בחור דתי? ומה עם לצאת עם גרוש או בעל תשובה? האם את מוכנה להתלבש בצורה צנועה אבל שונה מכל הבובות שמסתובבות ברחוב מלכי ישראל? אם תראי בחור נעים הליכות ברחוב, האם תשתדלי להשיג אותך בשבילך או בשביל חברה טובה שלך? האם את מוכנה ללמוד מקצוע, מעבר להוראה, ראיית חשבון וגרפיקה?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2006 13:43 |
|
| |
יש משהו בדברייך, גרב...
קשה לצאת מהמסגרת הנוקשה ועדיין להישאר בתוכה. בעצם אם חושבים על זה, רק אם ציבור בתוך החבר'ה מתאגד יחד - יש לו האפשרות המוגבלת ליצור חיים אוטונומיים. לדוגמא: הישובניקים והמודרנים מאזור ר"ג ב"ב ופ"ת. להרבה מהן יש טלויזיה בבית, וגם עוסקים במקצועות חפשיים. הם אמנם לא נזרקו החוצה, אך משלמים מחיר בישיבות וסמינרים. בישיבות מכניסים אותן לשיעור נמוך מכפי גילם, ובסמינרים לא מקבלים אותן, כך שהן הולכות לשרנסקי ולוסטיג.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2006 13:52 |
|
| |
מי שמאמין בקיום מוסכמות חברתיות -בסופו של דבר חי על פי הן. מי שבשבילו אין כזה דבר מוסכמות חברתיות,לא מרגיש את המוסכמות וחי על פי צדקת דרכו.
הענין "מוסכמות חברתוית" הוא חדש. אבל אדם שמאמין בצדקת הדרך שלו, לא צריך אישור חיצוני ורדוד מהסביבה. נכון החרדים המציאו מחדש את המוסכמה החברתית ועשו ממנה חצי "דת" (ולכן יש המון חרדים שבשבילם מוסכמה חברתית זה אמונה).
אבל יש הרבה אנשים שעצם התנהלותם מעידה עליהם שהם חרדים אך הם מתעלמים מהמוסכמות החברתיות שקימות בציבור החרדי.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2006 00:57 |
|
| |
צ'אוטנג-
אני לא יודעת מה גרם לך לשאול דווקא את השאלות ששאלת
אני אצא עם כל מי שנראה לי שיש לי בסיס ליצירת קשר איתו ללא הבדל כיפה רקע או גזע.
אני לובשת מה שאני אוהבת. אין לי מושג מה זה אומר "בובות שמסתובבות ברחוב מלכי ישראל" (??)
עכשיו לשאלה המצחיקה:
אם אני אראה בחור נעים הליכות ברחוב סביר להניח שאני לא אגש אליו ואומר- אהלן מה שלומך רוצה
לצאת איתי...
אם יצא לי להכיר בחור בנסיבות אחרות (בהנחה שלזה התכוונת?) אני לא רואה בזה שום דבר רע.
ולהכיר לחברה שלי אני אשמח מאד!
אני לא לומדת אף אחד מהמקצועות שהזכרת.
אבל אני לא מדברת על עצמי אלא עקרונית.
אגב, העניין של מוסכמות חברתיות הוא ממש לא חדש. הוא ישן ועתיק כל כך שהגיע זמנו למות.
מה אתם חושבים?
יש אנשים שיסכימו לשנות, להתגמש, "להרוס" את השם שלהם למען המטרה? ;)
או שזה מאבק אבוד..........
והכל ישאר כמו שהוא
ואני נמלטת (אני כבר חצי בחוץ) כי אני לא בנויה לזה. (בין שאר הסיבות)
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2006 01:58 |
|
| |
גרב, אני אישית לא רואה פתרון לבעיית המוסכמות החרדיות, שנורא קשה לכולנו עם זה. מה שבטוח- יציאה זה לא הפתרון. את יכולה לחיות בתוך החברה החרדית ולהנות מהחיים שלך, גם אם את לא מסכימה לכל הסטיגמות למיניהן, כמו כולנו בפורום. וגם אם לא מתאים לנו איך שהחברה החרדית מתנהגת במצבים מסויימים- זה לא פוטר אותנו מלשמור תורה ומצוות. השאלה היא, מה בדיוק גורם לך להיות עם "חצי רגל בחוץ".
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2006 02:11 |
|
| |
גרב_כחולה:
כל הכבוד שאת לא נותנת לסביבה להגדיר אותך. יותר מדי אנשים חושבים שבכדי לצאת מהמערכת צריך למרוד בו. וזה לא כך, אפשר לא להסכים ועדיין להשאר יהודי טוב. אני גם יצאתי איך שהוא מהמערכת. אני עושה מה שאני רוצה ואיך שאני רוצה, ועם זה משתדל לשמור תורה ומצוות כמיטב יכולתי מתוך שמחה ואושר. אבל אני חייב לציין שבחברה שבו אני חי יש לי שם כאחד עצמאי שלא כפוף למוסכמות ולא חסר אנשים שנרתעים בהתאם.
ישנם אנשים שלא יכולים/רוצים לפרוץ מוסכמות. כל מה שאפשר לעשות, זה לקבל אותם איך שהם, ולהיות דוגמא טובה שזה אפשר אם רק רוצים.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2006 02:54 |
|
| |
קוטג', מצאתי! למעלה, גרבכחולה!
|
|
|
|