|
|
| נשלח ב-19/11/2006 23:56 |
|
| |
ווייס, נראה לי שהוא מדבר על: וורט, אירוסין, חינה, חתונה, הריון, לידה, בן בכור בע"ה!
ירח, אין בעיה!!!!!!!!! תקבל כמה אחוזים שתרצה, רק שיגיעו המזלט"ים!
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2006 22:50 |
|
| |
הכובע בפרט, וה"מדים" בכלל, הם הרבה יותר מ"מוסכמה חברתית" וזה לא קשור בכלל לפגישות שידוכין.
הסבר: כל בחור ישיבה \ אברך - שכל עסקו ושאיפותיו הם תורה, תורה ועוד תורה - צריך לדעת, להרגיש, להתנהג וגם להפגין כלפי העולם החיצון את העובדה שהוא בן תורה. ובשל כך הוא שונה מכולם, מנושא מכולם, בשבילו נברא העולם ולא בשבילם, עליו עומד העולם ולא עליהם.
בן תורה הוא מלך ("מאן מלכי - רבנן"), יש כאן מעלה גדולה שאיתה באה מחויבות גדולה לא פחות.
לכן בצאתו לרחוב עליו ללבוש "מדים" של בן תורה (לפי מה שמקובל באותו מקום ובאותו זמן כמובן), וזה בין אם הוא יוצא לפגישה ובין אם הוא יוצא לכל מטרה אחרת (זה לא אומר שכל גיחה למכולת השכונתית או לפח זבל מחייבת שעה של התארגנות ליציאה, מדובר על יציאה "החוצה").
מלך לא יכול לוותר על הכתר שלו בטענה של "לא נוח" (אגב לדוד המלך עשו פטנט עם מגנט שהיה מחזיק לו את הכתר על הראש כדי שלא יהיה לו כבד, אולי צריך להציע לבורסלינו משהו כזה ).
כל זאת דווקא אם מדובר באחד שאוחז מעצמו בן תורה. אחרים, גם אם הם חרדים, יתכן שאינם מחויבים בזה (חוץ מבתפילות שאז יש דין של כיסוי שני ואכמ"ל), ודי להם בהבדלה מינימלית מהלבוש הגויי\חילוני (שהרי סוכ"ס נצטוינו להבדל מהגוים בלבוש). ע"כ בקיצור לענין ה"מדים".
יש עוד ענין שמיוחד לפגישות ולכל מיני אירועים שאמורים להיות מכובדים וזה לא קשור דווקא לבן תורה אלא נושא כללי של דרך ארץ ובן אדם לחבירו. את זה כבר הזכירו קודם, זה אמנם לא מחייב כובע אבל זה מחייב להיות לבוש בצורה שמכבדת את המעמד [ולפי זה לא מספיק לבא עם סתם כובע וחליפה - צריך לבא נקי ומגוהץ, מגולח ומעונב (למי שנוהגים בכך). אבל כמובן, לא צריך להשתגע].
וכמובן, כמו שכבר הזכירו קודם, אין שום בעיה להוריד את הכובע ולגלות את הפדחת כשיושבים בלובי של מלון, אבל כשיוצאים החוצה להליכה רגלית הכובע חוזר למקומו, כיאה לבן תורה (כך לעניות דעתי, וכל אחד יעשה את השיקול שלו, אני לא המשגיח של אפ'חד ).
|
|
| נשלח ב-26/11/2006 22:57 |
|
| |
גם אני רוצה שבעלי ילך עם כובע.
לא חייב.
אבל הייתי רוצה
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2006 01:25 |
|
| |
מה? למה?
|
|
| נשלח ב-1/12/2006 14:45 |
|
| |
פטפוטי ביצים למיטב ידיעתי הפרוש של הביטוי זה שהפטפוטים חסרי ערך כמו קליפות של ביצה, שאין להם שום ערך ואי אפשר לעשות להם כלום.
הגיוני מאוד שאני טועה. אם אני טועה, תחכימו אותי.
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2006 15:22 |
|
| |
אנשים שונים, ביטוים שוים, משמעות שונה. חכמים! הזהרו בדבריכם.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2006 14:15 |
|
| |
פרימה הטלכרט נקלט? כל הכבוד..
נעץ, מה פשר הביטוי באמת?
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2006 17:14 |
|
| |
דוסי,
הטלכרט נקלט מזמן. אבל רק עכשיו יצא לי להתקל בביטוי כשאני מבינה משמעותו.
האוי, אוי , אוי, שלי נאמר עקב חוסר ההבנה שהיתה בעקבות מה שאמרת
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2006 21:30 |
|
| |
מקובל בעולם שבכל חברה , קהילה וכד' מתנהגים על פי המוסכמות. לדוגמא : לחתונה של חבר באים ( בציבור חרדי ) בחליפה ומגבעת . והרי זה לא נוח , ומזיעים הרבה !? אך זה המוסכמות וכך מקובל . ישנו הבדל מהותי בין לצאת החוצה ( כל מה שדברו פה שיראה כבן של מלך וכן הלאה וכן הלאה) לבין לצאת לפגישה. בשביל לצאת החוצה ניתן ללבוש בגדים נקיים , מגוהצים וזה מספיק. אבל כאשר אנו באים לפגישה , הרי אנחנו רוצים ליצור איזשהו רושם ( דרכו של איש לחזר אחר ... ) וכבר אף אחד לא יסתפק בבגדים נקיים גרידא אלא יחפש גם בגד אופנתי ( חליפה של 4 כפתורים או משהו בסגנון) חליפה שלובשים אותה בשבתות ( ולכן היא נראת שרק עכשיו קנו אותה ) . אז מדוע שלפגישה לא נבוא עם מגבעת ? זה לא נוח? אבל גם חליפה חדשה לא ממש נוחה ואע''פי כן נעדיף אותה על פני הישנה למרות שזאת האחרונה תהיה נקייה . לגבי " אל תסתכל על הקנקן ... " - ההופעה החיצונית מאוד חשובה וניתן ללמוד ממנה הרבה . לא לחינם כאשר נתכונן לראיון עבודה נחשוב טוב טוב איזה בגד ללבוש .
תוקן על ידי חלק_בראש ב- 03/12/2006 21:35:26
"אתה הולך לטלוויזיה שלך כשאתה רוצה לכבות את המוח. אתה הולך למחשב כשאתה רוצה להדליק אותו"
תוקן על ידי חלק_בראש ב- 03/12/2006 22:26:43
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2006 22:05 |
|
| |
חלק. תזהר משואל ומשיב. יש לך יותר מידי שגיאות ראה הוזהרת!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2006 22:15 |
|
| |
חחחחחחחחח,
נעץ! זה הדבר הראשון שעלה לי בראש!
שואל,
תראה מה עשית לנו
תגידו, חברה, מה עשיתי למחשב שלי? שיניתי לי למעלה את כל הסרגל! איך אני משנה חזרה? זה מעצבן אותי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2006 22:30 |
|
| |
| נעץ כתב: |  | חלק. תזהר משואל ומשיב. יש לך יותר מידי שגיאות ראה הוזהרת!!!
|
|
קבלתי ותקנתי ותודה על ההערה . שגיאות זה היתרון של כתיבה מהירה וחסרון של חוסר זמן .
|
|
| נשלח ב-3/12/2006 22:40 |
|
| |
אני בעד. אבל אני ואתה זה לא הרוב. לך תספר על זה באשכול של השפה העיברית
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2006 20:40 |
|
| |
תודה על התגובות המגוונות.
אז בחור שלא אוהב כובע, האם לחבוש בכל זאת, או לחפש מישהי לא כ"כ חרדית ?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2006 23:19 |
|
| |
לחבוש בכל זאת . ולמה שבגלל הכובע יחפש מישהי לא כ''ך חרדית ?
|
|
|
|
|