|
|
| נשלח ב-21/11/2006 00:40 |
|
| |
ישפאי, נכון בחורה צריכה ללמוד את ההיבט החינוכי היהודי, אך לימודי ההוראה כוללים עוד המון נושאים וקורסים שאינם קשורים לחינוך ויהדות.
וד"א היום יצא לי לשחוח עם בת שהיא בה' סמינר. שאלתי אותה איך הלמודים וכו... אז היא ענתה לי: מורחים ת'זמן עד שנתחתן.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2006 08:29 |
|
| |
כל אדם יש לו חלק בתורה לפי מעלתו.
אף 1 לא מתיימר לנסות להיות רע"ק או ר' חיים קיינסבסקי, אלא להפיק את המירב מעצמו, ולהיות בדרגה רוחנית גבוהה כמו רע"ק ור' חיים קנייבסקי. גם בשמים לא מוכרח שאברך פשוט ששקוע באוהלה של תורה שכרו מועט מר"ם שמרביץ פלפולים לתלמידים.
אם האשה תלך ותלמד מקצועות שאח"כ היא תעבוד במקומות קלוקלים מעט, לא באוירה חרדית, אז מה הועלנו שהבעל יושב ולומד בכוילל?
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2006 08:58 |
|
| |
יעל03:
גם אצלנו, המורה אמרה ש"הוא קרא עיתון בבוקר", בטון קצת המום, הוא בזבז על זה מלא זמן- קרוב לחצי שעה. ה' ישמור!
אז אנחנו, רובנו, חייכנו בפנים, ו... הוצאנו מהאוזן השניה.
זה מראה לך את החשיבות של לימוד התורה, וחומרת ביטול תורה, אבל עד כדי כך לקחת את זה?
(אני כמובן מדברת על מי שלא מאמינה בזה, אלא רק "נשטפת" ועושה את זה מתוך "שטיפה")
אני חושבת שאחרי הכל, יש את הדוגמא שהבנות רואות בבית, וזה בשילוב עם הסמינר. בת שרואה שכל מה שהמורה אומרת לה אכן מתקיים אצלהם בבית- טבעי שתוריד אם הוא "שמע חדשות", אבל בת שאצלה בבית הבנים גם מתמצאים קצת ב"הבלי העוה"ז", תדע לקחת בפרופורציה את דברי המורה.
צריך, פשוט, להפעיל את הראש, ולא לקבל גם דברים שלא שלמים איתם ורק חושבים ש"אם המורה אומרת- כך צריך".
קיצער,
צריכה כל אחת לבדוק עם עצמה מה מתוך מה שלמדים אותה הגיוני *בשבילה* ומתאים *לה* ולבית ש*היא* רוצה להקים, לא מה מתאים למורה שלה ולבית שלה...
הצלחות.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2006 11:51 |
|
| |
miss-tidy
את צודקת בכל מילה.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2006 12:09 |
|
| |
דוסי. כמו שאתה יודע להפיק את המיירב הכשר והזך מהאינטרנט, כך אישה שיוצאת לעבוד במקום חילוני, תפיק את המירב החיובי בלעבוד במקום כזה (שזה בעיקר כ- ס-ף) ד"א במקומות עבודה חרדים המשכורות הרבה יותר נמוכות והתנאים בהתאם אז זו גם סיבה לעבוד במקום חילוני. (ולא שזה למכתחילה, אבל א"א לרקוד בכל החתונות גם פרנסה גם הבעל בכולל וגם מקום עבודה חרדי)
miss-tidy את אכן צודקת, אך את מציגה את קבוצת הבנות החושבות,הדעתניות יותר. לא הצגת את הבנות חלשות האופי והבנות שמתחתנות בו' סמינר,הן ככבשים ההולכות אחרי העדר המדקלמות דקלומי מחץ, ומתעקשות על הדקלומים הללו בלי להבינם.
נ.ב. לא התייחסת לסעיף ב' של דברי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2006 13:53 |
|
| |
מיס. טדי
תמיד הסמינר מחנך מעט יותר קיצוני ממה שאמור להיות, וככה יוצאים כמו שיוצאים. אם יחנכו בדיוק במידה הנכונה, תמיד אנשים יוצאים טיפה פחות ממה שחינכון אותם. נשמע עקום, אבל זה המציאות.
אגב שמחנו לראות אותך אצלנו בפורום, וכן נשמח לראות אותך שם להבא.
נעץ.
אני כותב למטרות שאנשים ייהנו לקרוא, לא חיזוק הרבים. למפרע אולי יוצא דברים טובים, אבל בעקרון אני לא חושב שאינטרנט זה דבר חיובי, בדיוק כמו שלעבוד במקום חילוני זה לא חיובי. אולי משלמים במקום חילוני פי 3 אבל אתה יודע, יש דברים שחשובים יותר מכסף. לעבוד בשבת נשמע לך חמור? אז לעבוד במקום שעלול להוריד אותך ברוחניות עלול להביא אנשים לכזה מצב כמעט. לא שהם יחללו שבת, אבל חברה זה דבר מאוד משפיע, גם בגיל 30, וגם 40.
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2006 23:36 |
|
| |
כל בת שיש לה אח בבית
יודעת איך זה הולך בישיבות
והיא מבינה שבעלה יתנהג בערך כמו אחים שלה
|
|
|
| נשלח ב-22/11/2006 00:16 |
|
| |
ישפאי1,
נכון מאוד, אבל יש בנות שאין להן אחים,
אני שמעתי על בחור שלא מוכן להפגש עם בחורה שהיא בכורה בבית. וזה אחרי שהוא נפגש עם כמה בחורות שנחשבות למודרניות (אפילו מאוד) והן אמרו לו לא כי הוא שומע חדשות מתענין בכדור סל וכו'.. וכל אלו היו בכורות בבית בלי אחים וגיסים.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/11/2006 19:57 |
|
| |
ישפאי ויעל, לא תמיד האחים והגסים מהוים דוגמא על קולקטיב שלם. ----מניסיון----, אצלי בבית יש את ה"פרומרים" הרציניים או אלה שויתרו על מסגרת ישיבתית כבר בגיל 16 , אין את הביינים, הסטנדרטי (שאותו אני דווקא מחפשת.) נפלתי בין הכסאות הא?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/11/2006 22:12 |
|
| |
הסמינרים זהו עסק כלכלי!!!!!!!!!!!נטו
כל בת עולה 10000 ש"ח לשנה יותר משכר לימוד אוניברסיטאי .
ונוסף על זה כל מבחן חוץ עולה 100 ש"ח הרבה יותר מבגרות................
כל המורות שם פרוטקציונריות של המנהלים מפקחים וכ"ו אז הן צריכות פרנסה לא?????????.
ולכן יוצרים מצב שאם בת עושה בגרות אז היא ברמה רוחנית נמוכה או מקולקלת ..........
וגם מוציאים שם רע לבתי ספר עם בגרות
ואני מכירה משהי שעברה מבית יעקב לסמינר עם בגרות,
והיא טענה שבמקום עם הבגרות בנות איכותיות יותר מבחינה רוחנית .
אני מכירה בת של בית יעקוב שעשתה בגרויות באופן עצמאי,
וכשהיא באה לבחינה היא ראתה המון בנות של בית יעקב, כולל את המדריכה שבסמינר שלה.................
בקיצור הכל "כרטא"
מחנכים את הבנות לא ללמוד מקצוע בסוף הן חיות כמו דלפוניות או מקסימום סיעות בגן או מוכרות בחנות................
..
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2006 11:00 |
|
| |
מורה, אמת דיברת לימודים הבמינרים מגיעים לעתים ל13000 ש"ח בחודש. לא מוציאים שום תעודה מועילה ומבזבזים שנים יקרות שמיועדות ללימודים, שנים שלא ישובו עוד.
ד"א לא מזמן כמעט ורצו להפסיק את לימודי ההשתלמויות וההמשך, מישהי יודעת למה? על מה יצא הקצף?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2006 01:35 |
|
| |
האשכול ארוך ומלא תוכן, עברתי מלמעלה ואני מסכימה עם כל השאלות שנשאלו על הסמינר.
אני חושבת בדיוק כך!
אך יש בי עוד תמיהה, בסמינרים והכוונה לכל בית יעקב, מחנכים שהבעל הוא המלך(!) והאישה היא...עקרת הבית.
שיעור אחד ישבתי ועשיתי סיכום והסבר של המושג "עקרת הבית" והרי התוצאה:
מעירה, מלבישה, מכינה ארוחות, שולחת ללימודים, מנקה, מכבסת, תולה, מורידה, מקפלת, מגהצת, מפזרת, אופה, מבשלת, מגישה, שוטפת(כלים וריצפה), מבריקה, רוחצת, מלבישה, מסדרת, משקיבה, מספרת, ואז יושבת לסעוד עם המלך...(ויש עוד דברים שלא הוזכרו והאישה עושה)
ואני שואלת את עצמי, בעולם החילוני להבדיל, האישה היא המלכה, הבעל מכבד את אישתו יותר מאשר בציבור החרדי-או במילים אחרות למה בציבור החרדי אין כבוד כלפי האישה (לפחות ככה זה נשמע משטיפות הראש בסמינרים)?!
ושאלה לישיבות ולת"ת: למה שם לא מחנכים את הבנים???
|
| נשלח ב-28/11/2006 13:09 |
|
| |
סמארט היית פעם אצל החילונים שאתה כ"כ בטוחה שהאישה שם היא מלכה? נראה לי שיש לה טעות בענין הזה. יש לך גישה קשה, שתקשה עליך גם להתחתן. את חושבת בצורה של שחור לבן.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2006 14:08 |
|
| |
סמארט, כל התפקידים שמנית של עקרת בית לא בהכרח מורידים מכבוד האשה.
ואפילו ההיפך. אם היא עושה אותם על הצד הטוב ביותר ויש לה בעל אנושי- זה רק יתן לה עוד כבוד בעיניו.
זה שהגבר יבשל או יתלה כביסה, לא יתן לה כבוד.
הערכה על מה שהיא עושה, תודה על כל דבר, להבין שלא ברור מאליו שהיא עושה את זה ולהבין גם שהדברים לא נעשים מעצמם- זה מכבד. הכרת הטוב והוקרה.
זה שהגבר, בעולם החילוני, אולי פותח לה את הדלת, זה לא כבוד כמשמעותו. זה גינונים ונימוסים, ולא תמיד מביע כבוד אמיתי.
ואני לא יודעת באיזה סמינר למדת, אבל אצלנו לא למדו שאין כבוד. אצלנו למדו שיש כבוד, והרבה.
לא זוכרת מי המקור של המשפט, אבל זה משהו יהודי עתיק:
"עשי אותו למלך, ואת תהיי למלכה. אם תעשי אותו עבד, את תהיי שפחה".
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2006 14:12 |
|
| |
מיס דיטי.

|
|
|
|