בית פורומים עצור כאן חושבים

כט במרחשוון: יהודי אתיופיה חוגגים את הסיגד

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/11/2006 15:47 לינק ישיר 

מואדיב:

נניח שהפלסטינים יהודים ואני איני יהודי. מה זה קשור לשאלה האם האתיופים הם יהודים? האם מישהו יכול להביא טיעון מוצק למה שנחשב את האתיופים יהודים? בואו נבדוק את הטיעונים אחד לאחד.

1. הם יהודים שגלו בימי בית ראשון. המורשת הגנטית שלהם מוכיח שזה לא נכון.

2. הדת שלהם היא הדת יהודית. הם עצמם מודים שיש הבדלים עצומים רק הם טוענים שהם גלו לפני תקופת חז"ל.

3. התורה שלהם היא תורת ישראל. יש עשרות אם לא מאות שבטים שמייחסים חשיבות לתורה שבכתב. אף אחד לא חושב שקריטיריון זה מספיק ליחשב כיהודים. יש מליוני אנשים ברחבי העולם שטוענים שהם יהודים מעשרת השבטים. אף אחד לא מתייחס לזה ברצינות. למה לא? התשובה היא פשוטה, שא"א לבנות היסטוריה ועתיד מדימיונות של אנשים.

אני חוזר ואומר, כל מטרת העלתם ארצה של שבט פרימיטיבי מהג'ונגל של אפריקה היא יחצנות ישראלית חילונית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2006 15:52 לינק ישיר 

צ'טונג

מה האינטרנס של הישראלי החילוני להעלות לכאן שבט פרימיטיבי מאפריקה?

הג'וק הזה להעלות קבוצות שכאלה, היא נחלתם של אנשים דתיים יותר מאשר חילוניים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2006 16:27 לינק ישיר 

tashrat:

זה לא סתם שבט, אלא הם כושים. והרי ידוע שבארצות המערב ובפרט ארה"ב יש דגש גדול להתייחס לכל אחד בשוה. הנאורות של המדינה נמדדת בחלקו לפי יחסו אל קבוצות מיעוט. כיון שפה בארץ לא היתה קבוצת מיעוט שאפשר להפגין על גבם את הנאורות הישראלית, על כן הם ייבאו מהג'ונגל האפריקני איזה שבט נידח שהכריז על עצמו כיהודים, בכדי להראות לכולם עד כמה הם נאורים ומתקדמים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2006 17:14 לינק ישיר 

תן לי להבין את הקונספירציה, למה אם כך הם מתעללים בהם (פרשת הדם למשל) אחרי שהביאו אותם מהג'ונגל? מה כאן נאורות?
אתה ג'ונגל לא קטן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2006 17:26 לינק ישיר 

הארץ: 'ברבנות באשדוד מסרבים לרשום אתיופים כנשואים' (כותרת מגזימה במקצת) 

http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/791987.html

פנינה טמנו, דוברת מטה המאבק למען שוויון ליהודי אתיופיה, אמרה בתגובה כי "לא ייתכן שעדיין מטילים ,לאחר 30 שנה, ספק ביהדותנו. 2500 שנות גלות שמרנו בקנאות רבה על יהדותנו, ודווקא במדינת היהודים רודפים יהודים".

"אנו מתחילים להפנים", הוסיפה טמנו, "שהיה לנו יותר קל לשמור על יהדותנו בגלות, לעומת הרדיפות וההשפלות של הממסד הדתי כלפינו". הדוברת הודיעה כי ביום ראשון תתקיים ישיבת חירום של מטה המאבק, כדי לבחון את דרכי הפעולה להחרפתו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2006 17:31 לינק ישיר 

bt77:

פרשת הדם??? עובדתית הדם שלהם נגוע בכל מיני מחלות. איזה "פרשייה" זו? ועצם זה שיש כאלה שלא מסכימים שהאיתיופים יהודים פירושו שהם לא רוקדים לפי צלילי החליל של הממסד החילוני השולט, המשחית כל חלקה טובה. ועליהם נאמר, ברוך שמסר עולמו לשומרים. למרות שכמעט בטוח שהם יכנעו ללחץ ולבסוף ירשמו אותם כיהודים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2006 17:44 לינק ישיר 

הדם שלהם נגוע בכל מיני מחלות? אתה באמת לא מודע למשמעויות של האשמות כאלה, ולא מבין את הסימבוליות הנוראה שבשפיכת דמם של אתיופים, כל האתיופים? קח לך משימה: מצא סעיף קטן נידח בקצש''ע שיתיר שימוש בכספי ציבור לממן בדיקות מיוחדות, בחשאי, של מנות דם שנתרמות ע''י יהודי אתיופיה. תתחיל עם ואהבתם את הגר ועם נוח לו לאדם שישליך עצמו לכבשן האש וכו', אם הם נמצאים בקצש''ע שלך.

(אגב, אחד מחבריי, הרב ברקולי מקרית מלאכי, הוא רב צעיר בן העדה האתיופית. ממנו שמעתי בזמנו דברים שונים במקצת ממה שהביא כאן מואדיב על חג הסיגד. תכננתי לבקש ממנו לקרוא את הדברים באשכול ולהעיר הערות אם ירצה. אני מתבייש לעשות זאת).

תוקן על ידי bt77 ב- 23/11/2006 17:50:58

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2006 19:33 לינק ישיר 

bt77:

אז אתה מסכים שאין פה עוול ממש, אלא עוול סימבולי. ומהיכא תיתי שאני מחוייב לשמש בכספי ציבור למטרה כזאת, יש דברים שהם הרבה יותר חיוניים. אתה יודע את כל השקלולים לאיזה מטרה מפנים איזה כספי ציבור?

וכל זה שלא מענייננו כי רוב כספי הציבור מחולקים על ידי גנבים אל ידם של גנבים.

וכל זה שוב אינו קשור לשאלה אם האתיופים הם יהודים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2006 19:46 לינק ישיר 

אני מוותר. לדבריך באשכול זה האתיופים אינם יהודים ו''למרות שהם לא סתם שבט אלא כושים'' כלשונך הזהב, הבאתם ארצה נעשתה משיקולים נסתרים של מנהיגי המדינה, שהם בתורם ''גנבים'' שמחלקים את כספי הציבור לגנבים אחרים, כחלק מתרבותו של ''הממסד החילוני השולט, המשחית כל חלקה טובה''. גם הממסד הרבני שהפקיד הקב''ה לשמור על עולמו הפראי (עולם בו כושים מהג'ונגל 'שונים תרבותית' מיהודי אה''ק עשויים להתבולל בגזע עם מחלותיהם האיומות), גם הממסד הזה עתיד להכנע ללחצים. שלא לדבר על ממסדים דתיים שאינם אולטרה אורתודוכסים, שאת דעתך עליהם ניתן ללמוד ממקומות אחרים. מה אגיד לך, העולם שלך איננו עולם שנעים לחיות בו. מבחינתי הדיון המרתק הזה מוצה (הפעם באמת).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2006 19:47 לינק ישיר 

צ'אוטנג,

ברשותך, אני לא מתייחסת לדברי הגזענות הדוחים שלך, שאין בהם הפתעה כלל (מי שקרא רק מקצת מהודעותיך בפורום כבר יודע, שכל מי שהוא לא אתה - וזה כולל נשים, שחורים, גוים וכו' - הוא גם לא יהודי וגם תת-אדם).
מה שגורם לי להגיב, היא דוקא תיאורית הקונספירציה המופלאה שלך, כאילו החילונים חיפשו להביא שחורים כדי שיהיה להם אל מי להתייחס בסובלנות. אני מעט מבולבלת - האם אין מספיק "שחורים" בארץ? מה עם העולים מתימן/מרוקו/מצרים/עירק וכו'? הם לא מספיק כהים כדי להתאמן עליהם בסובלנות ובנאורות? ואם כבר רוצים לנהוג בסובלנות ובנאורות, למה לזלזל ולפגוע במנהגיהם? למה לא לתת סמכות למנהיגי העדה? למה לזרוק אותם במקומות הנידחים והדחויים ביותר?
[אני ממליצה לך לקרוא את דברי tashrat לעיל, יש בהם הרבה צדק. בעצם עזוב, למה (שוב) לתת לעובדות לסבך לך את התיאוריה...].

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2006 20:25 לינק ישיר 

שוטנג,
הלשון הבוטה והחריפה וההסתכלות החד ממדית שלך שוב מכשילות אותך. גם טיעונים ענייניים שאתה מעלה אינם זוכים כאן להתייחסות, וחבל.
מאידך, כדאי לכל השאר שינסו להתייחס לחלק הענייני של הדברים באופן ענייני. לדוגמא, הוא לא אמר שיש להם מחלות בדם, אלא הוא טען ש'שפיכת הדם' שטענו שעשו להם, נבעה מחשש של הממסד הקולט שיש להם מחלות (אני לא יודע עד כמה החשש היה מבוסס, אבל דומני שבאפריקה יש לא מעט מקום לחשש כזה).
מעבר לכך, יש לחלק בין המוטיבציה הראשונית להביא אותם, לבין היישום בפועל, לבין רשויות שונות (הרבנות הראשית אינה הממשלה ולהיפך). יש כאם ערבובים היסטריים של טענות רק בגלל הכעס. אכן שוטנג אשם לא מעט בצורת ההתנהלות כאן, אבל לדעתי חבל על שפיכת הזעם ההדדית.
יש כאן בהחלט במה לדון, ויש חלק מטענותיו שיש בהן ממש, ולפחות הן שוות דיון. סוגיית האתיופים רחוקה מלהיות פשוטה לכיוון אחד (וגם הם לא מיקשה אחת: ביתא ישראל, הפלשמורה וכדו'), וגם הצגתה באופן חיובי אינה אלא התלהמות צדקנית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2006 21:04 לינק ישיר 

אינני מכיר את ההיסטוריה ואת הידע על עולי אתיופיה, אבל  יש לי שתי הערות לסדר:

א. ידידי אבי אליצור, שהיה פעיל בזמנו במאבק למען הבאת הפלשמורה לארץ, אמר לי מפורשות כי מטרתו היא יצירת מתח גזעי בארץ, מה שגורם (לדעתו) לסוג של פוריות חברתית. אינני טוען שזו היתה המוטיבציה של רוב או של רבים מן הפעילים בנושא, אבל אני חושב שיש ערך באזכור הדוגמה הזו.

ב. מדי פעם אנו מתבשרים על מציאתו של שבט אבוד חדש,  אי שם בתחום שבין אפגניסטן לסין. ידועה פעילותו של הרב אביחיל בנושא. אצל הרבה אנשים (גם אצלי) מתעוררת אי נוחות מסוימת: הרי באמת מנהגים שונים ממקור ישראל נפוצו בעמים ושבטים, לא גרע מכמות היהדות שנקלטה בדתות המונותיאיסטיות הגדולות. הרי במצב הכלכלי של היום ניתן יהיה למצוא מליונים בכל מדינה מתפתחת שישבעו שהם יהודים תמורת זכות עליה לארץ.  איך להתמודד עם המצב הזה? למה יהודי קוצ'ין כן ואתיופים לא, ולמה אתיופים כן ושבט מנשה לא? ואם מחר יבואו תושבי סרי לנקה ויספרו שהם משבט גד, מה עושים?

ברור שמי שמטיף לבדוק בציציות של כולם נראה לנו דוחה, מסתגר, גזען ודביל, וקל מאד לאמשלום ארסית להשתלח בו (תזהרי לא לנשוך את המקלדת). אבל האם אנו מציעים לפתוח את שערי מדינת ישראל לכל באי עולם, או לפחות לכל מי שמוכן לשקר/לזייף מסורת/להסתמך על שיירי עדויות נשכחות ? כל זמן שמושג המדינה קיים, ושיש לה תפקיד פרוטקציוניסטי כלפי אזרחיה, הסיטואציה הזו נראית בעייתית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2006 21:33 לינק ישיר 

http://www.knesset.gov.il/library/heb/docs/sif015.htm

"בחודש מרס ‎1997 החליטה ועדת השופטים לפרס ישראל להמליץ על הענקת הפרס בתחום העיתונות הכתובה לעיתונאי שמואל שניצר, העורך הראשי של העיתון "מעריב". ההחלטה עוררה ביקורת בשל מאמר שכתב מר שניצר כשנתיים וחצי קודם לכן, ב ‎19 באוגוסט ‎1994, ואשר נשא את הכותרת "יבוא של מוות" .

המאמר תקף בלשון חריפה את העלאתם של בני ה"פלאשמורה"‎1 מאתיופיה. מר שניצר ביקר בחריפות את משרד הקליטה, שגילה לדבריו חוסר אחריות בהביאו ארצה מאות אנשים נגועים במחלות מסוכנות (בעיקר אידס ושחפת). הוא ציין שיש בחוק השבות הסתייגויות מפורשות לגבי יהודים שהמירו את דתם ולגבי חולים המסכנים את בריאות הציבור.

בעקבות פרסום החלטת ועדת השופטים להעניק את פרס ישראל למחבר המאמר, הגיש גדעון ספירו תלונה בפני מועצת העיתונות, שנדחתה בערכאה ראשונה. מר ספירו ערער בפני בית הדין לערעורים של מועצת העיתונות, ודעת הרוב הייתה שבמאמרו של שניצר הייתה הסתה לגזענות, שהיא עבירה פלילית. לדבריהם במאמר "יש משום האשמות בלתי מבוססות על רקע קבוצתי ועדתי... נוסח המאמר...גורר עמו תוצאה טבעית של בוז והסתייגות מבני העדה האתיופית בכלל וכפרטים... בפרסום יש...סכנה ברורה ומיידית, שתביא בעקבותיו פגיעה חמורה ברגשותיה של העדה האתיופית בישראל וזאת על רקע עדתי...פגיעתם של פרסומים כאלה בחוסנה של החברה הישראלית כחברה קולטת עלייה, הנה חמורה וקשה..."
שמואל שניצר סירב לבקשת נשיא המדינה להתנצל או לחזור בו מדבריו. חבר הכנסת דאז אדיסו מאסלה, בן העדה האתיופית, עתר לבג"ץ נגד הענקת פרס ישראל לשניצר. בית המשפט העליון ביטל את החלטת שר החינוך לאשר את המלצת השופטים והורה שהנושא יחזור לוועדת השופטים לדיון חוזר.

כתוצאה מהדיון החוזר נשלל ממר שניצר פרס ישראל.

האירוע הזה חושף את גישתה האמביוולנטית של החברה בישראל לפלאשמורה בפרט, ולעולים מאתיופיה בכלל: מצד אחד המדינה ידועה כקולטת עלייה נלהבת, ומטיפה נגד הגזענות, שממנה סבלו היהודים מאז שחר ההיסטוריה, אך בפועל החברה מתייחסת בשלילה לשונים ממנה (כמו ש"שנאת הזר" ידועה כאחד הגורמים העיקריים לאנטישמיות) ובפרט ליהודי אתיופיה שצבע עורם שונה."

מידע לכל המעוניין על ההיסטוריה של עולי אתיופיה

http://www.biu.ac.il/JH/Parasha/shemoth/gel.html

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%91%D7%99%D7%AA%D7%90_%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2006 21:44 לינק ישיר 

.

פו-פו-פווו

(נושב מואדיב על הדברים המתלהמים, שהוא עצמו אשם בחלק נכבד מהם)

הבה נאמץ את המלצתו של ר' מיכי וננסה להתמקד בדיון:

נקודה ראשונה:

מהם הקריטריונים לקבוע מיהו יהודי?

בהודעה בדף הקודם כתב שוטנג כי "...למעשה אין שום קשר בין האתיופים ליהודים, לא תרבותית, לא דתית, ולא גנטית."

אני שב ושואל מה עניין גנטיקה לכאן? האם הגנים של גר משתנים ברגע בו בית הדין מכריז עליו כיהודי? האם היה קשר גנטי בין אונקלוס לבין שאר חכמי דורו? האם רבי עובדיה הגר היה קשור גנטית אל הרמב"ם?

בעניין זה אני רוצה להזכיר כי לא כל היהודים דומים. במו עיני ראיתי יהודים צהובי שער ובהירי עור, כפי שראיתי יהודים אחרים שעורם כהה. אלו גם אלו לא ענו על התאור במשנה הקובע כי "אנחנו", צבענו לא זה ולא זה, לא גרמני ולא כושי, בלשון המשנה.

סוגיית מקורם של יהודי אתיופיה אינה ברורה, ואפילו אצלם יש מסורות חולקות, החל מסיפורי אלדד הדני על גלות בני דן בתקופת בית ראשון, עבור דרך האגדות על מנליק, בנם של שלמה המלך ומלכת שבא, וכלה בעובדות - כפי שהעלה ר' מיכי לעיל - שספר נחמיה היה ידוע אצלם.

הסוגיה אכן סבוכה, ודוקא לכן קשה לי לקבל מי ששולל במחי-מקלדת את קביעת הרדב"ז בלי להביא נימוק ולו אחד. אגב, למי ששכח, גם על יהודי קוצ'ין היו דיונים ושאלות.

קשר תרבותי, אגב, טעון הוכחה. אני מבין ששוטנג אינו מקבל שמירת הלכות נידה, שבת, מילה ועוד, בתור קשר תרבותי. אחרים, כידוע, חשבו אחרת. בין האחרים הללו היו כמה וכמה רבנים ידועים. כנראה שהם היו עוורי צבעים.

נקודה שניה:

"
או שהתגיירו או שהגנים התאימו את עצמם למזג הארצות הצפוניות. הדיון הזה הופך ליותר ויותר הזוי. "

כדאי ללמוד ביולוגיה. מי שסובר שהגנים מתאימים את עצמם וכך הפכו יהודים להיות בלונדינים, מעיד על עצמו משהו לגבי תאוריות הזויות.

רמז: כבר אלפי שנים האינואיטים החיים בערבות השלג של קנדה ממשיכים להיות כהי עור. גם האסקימוסים.

נקודה שלישית:

מילא, מי שטוען כי כיום לחילונים המשוקצים יש אינטרס להעלות כושים ארצה. מה היה האינטרס של הרב קוק? מה היה האינטרס של רבנים ואנשי ציבור במאתים השנים האחרונות? כולם נפלו בפח הרומנטי של חיפוש עשרת השבטים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2006 22:04 לינק ישיר 

במה שונה הצהרות של אב לבנו האתיופי לאורך הדורות, משל אבי ומשל אביך האזכנזים והספרדים? 

אגב היהודים אתיופים בכלל לא חיו בגונגל, אבל אם כל האפריקנים כושים, אז כנראה כל אפריקה גונגל 

תוקן על ידי kisarita ב- 23/11/2006 22:10:58

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > כט במרחשוון: יהודי אתיופיה חוגגים את הסיגד
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 6 7 8 לדף הבא סך הכל 8 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.