בית פורומים עצור כאן חושבים

מותר ללכת למסיבת נישואין ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/11/2006 09:36 לינק ישיר 
מותר ללכת למסיבת נישואין ?

נשאלתי:

מותר ללכת לחתונה או  אסור?

חברי שאל אותי אם מותר לו ללכת למסיבת נישואין של בן הדוד של אשתו?.

למה שתהיה שאלה?

כי בן  דודה חוגג חתונה "אזרחית" עם שאינה יהודיה.

כששאלתי רב מקומי אם מותר או אסור, הוא השיב: אסור!

כששאלתי אותו אם יש מי שדן בשאלה, הוא השיב שאינו יודע, אך הדבר נראה לו כפשוט.

לא שאלתי אותו למה זה פשוט לו, כי ידעתי שתשובתו תהיה:

הנוכחות היא הסכמה עם המעשה, וההמנעות היא מחאה.

העברתי לו את תשובתו  לחברי, אולם כשלעצמי איני שלם עמה.

האם די במחאה ללא  אפשרות להשיג תוצאות חיוביות. 

האם ההמנעות  תמנע את נישואיו או נישואי אחרים עם שאינן יהודיות?

מה דעתכם?

עולם הפוך אני רואה

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2006 09:59 לינק ישיר 

.

נישט, שוב ארצה כנען.

זו המסקנה שלי מהשאלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2006 09:59 לינק ישיר 

למחות לא שייך הרי לכאן למדנו:
 :כשם שמצווה לומר דבר הנשמע כן מצווה לא לומר דבר הלא נשמע.
מצד שני יש כאן מסעיה לדבר עובר עבירה. השתתפות בשמחת כלולות
כזו משמחת את החתן במקרה הזה. כלומר אתה הוא הגורם שישמח בעבירה שהוא עושה.
אי הגעה לשמחה מצד שני, מגבירה את הנתק במשפחה, וגורמת לכעסים מיותרים.-אולי יהרהר תשובה בהמשך, ואשתו תתגייר, אבל אם יהיו כעסים ורגשות ניתוק, אנו מרחיקים את העשוים להתקרב.

וכן צריכים לברר  שהאוכל יהיה כשר מגוון וטעים. הטעם של האוכל
עומד כנגד כל הטעמים של לא להשתתף בשמחה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2006 10:20 לינק ישיר 

ירוחם,

כידוע לך, בדאורייתא לא אמרינן "מוטב יהיו שוגגין ואל יהיו מזידין" [או"ח תר"ח]. ואינני יודע מה יותר דאורייתא מ"ובעל בת אל נכר". הדברים בכלל לא אמורים כלפי חובת מחאה כלפי החתן, או משפחתו, אלא כלפי עצמנו. יש מינימום של כבוד עצמי של עם, ואם על זה לא נדע לשמור, איני יודע במה כן. מה שנכון אצל טוביה החולב נכון גם בימינו. קלקול קשרי משפחה הוא לדעתי לא פקטור בדבר שעצם קיומנו כיהודים תלוי בו (מה גם שהכלה גויה). זה שלקרמטוריום היו זורקים את היהודי כמו את החתן דנן, זה עוד עניין, אבל לא סיבה לכבד במקרה זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2006 11:21 לינק ישיר 

לא טענתי ואיני טוען כי החתן הוא שוגג. יתירה מכך הוא מודע טוב למעשהו הנפסד אבל הוא בכל אופן רוצה להמשיך את הקשר עם משפחתו היהודיה, ואם צריך אולי גם להשרף בקרמטוריום כדבריך,
הוא לא עושה את זה בהתרסה כלפי היהודים. הוא רשע לתאבון ולכן אין כאן עניין של כבוד העם שלי. במקום המדובר זה דבר שכיח נשואים מאין אלו, ולכן אין פה עניין של הענשה או התבדלות מהעדה הרעה.
והעדרות מהמסיבה הנ"ל, לא משרתת שום מטרה טובה רק ריחוק,
עד כמה שאני יודע סלע קיומנו בבית שני התבססה על נישואי תערובת
ועל גרים בהמשך, שמעיה ואבטלין רבי עקיבא רבי מאיר ועוד רבים טובים. מי יודע אולי גם מהנוכריה היום, יהו בהמשך גרים טובים. 

סוטה דף מז.  תנו רבנן: לעולם תהא שמאל דוחה וימין מקרבת, לא כאלישע שדחפו לגחזי בשתי ידיו, ולא כיהושע בן פרחיה שדחפו לאחד מתלמידיו בשתי ידיו.

תנו רבנן: לעולם תהא שמאל דוחה וימין מקרבת, לא כאלישע שדחפו לגחזי בשתי ידיו, ולא כיהושע בן פרחיה שדחפו לאחד מתלמידיו בשתי ידיו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2006 11:29 לינק ישיר 

ירוחם,
הלכתית אמרתי את דעתי. רק הבהרה לעניין הקרמטוריום, כי אני רואה שדברי יכולים להתפרש באופן קיצוני, כפי שאכן אתה הבנת, ובצדק : לא התכוונתי שראוי לזרוק מתחתן עם גויה לקרמטוריום. התייחסתי לטענה, שמביאים למשל בשם הרב סולובייצ'יק, בקשר לשיתוף פעולה עם רפורמים וכד', ש"בקרמטוריום כולם היו אותו דבר", כלומר שאלו גם אלו נזרקו לקרמטוריום ולכן יש בינינו מכנה משותף בסיסי. מה שרציתי לומר הוא שהמכנה המשותף הבסיסי הזה לא קשור לגישה כלפיהם בon time. הלכתית אני לא חושב שיש טעם לקרב, וכל הסיפור על עזרא ונחמיה נובע מזה שיש לדת תוקף ויכולת הכנעה. אבל כיום, שאין לה, פעולות 'קירוב' שכאלה, במצבים קיצוניים כמו זה שתיארת, לדעתי לא יועילו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2006 11:59 לינק ישיר 

ירוחםשמ:

לפי דבריך כל רשע לתאבון צריך להתייחס אליו בסלחנות ובאהבה כל עוד שהוא רוצה לשמר את הקשר עם משפחתו היהודיה. נראה לי שגישה כזאת יגרום עד מהרה ברבוי רשעים לתאבון.

ומה שכתבת שסלע קיומנו בבית שני התבססה על נישואי תערובות. אני בטוח שאתה מודע לזה שאתה כותב שטויות. אבל תמהני שחשבת שאנשים אחרים פחות מודעים ממך.

mcahn:

הריד"ס שלל כל קשר עם בני הדת הריפורמית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2006 12:07 לינק ישיר 

תנוח דעתך הבנתי בדיוק למה התכונת- לפני  מספר שבועות ביקרתי
באחת הערים בארופה, פגשתי יהודי תושב המקום, והתעניתי על מספר היהודים בעיר. הוא ענה לי ראה, לפי חוקי נירנברג יש פה 100000 יהודים. לפי השקפתך יש פה רק 5000.- הסברתי גם לו שגם לפי השקפתי יש 100000 יהודים. למרות שהשיחה התנהלה בבית הכנסת,והתרשמותו ממראה החיצוני שלי
על הבנתך על מה שהיה בימי עזרא ונחמיה. רצוי לקרא במקור על צערם וכעסם על התופעה. אבל בכל אופן במשנה הראשונה באבות
הנאמרת בשם אנשי כנסת הגדולה- שעזרא ונחמיה היו מראשיה
היו מתונים בדין והעמידו תלמידים הרבה.
אם מקפידים בדין אי אפשר להעמיד תלמידים הרבה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2006 12:11 לינק ישיר 

צ'אוט
באופן כללי, נכון. אבל בנפש הרב כמדומני הביא שפעם נשאלה שאלה אם להשתתף בועידה כלשהי למען כלל ישראל, עם הרפורמים והקונסרבטיבים. ואמר שבדבר שנוגע לכלל ישראל יש לשתף פעולה, כי במשרפות לא הבדילו בין יהודי ליהודי. אני לא מוצא את זה כרגע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2006 12:32 לינק ישיר 

שוטונג
יש לי חדשות בשבילך גם משיח צדקנו שורשיו בנשואים עם גויה.
אבל עליך זה הרי לא משפיע כי ממילה לא הית משתתף בחתונתו של בועז, כמו פלוני אלמוני.  ואפילו  מבטל את נשואים כמו דואג האדומי,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2006 12:51 לינק ישיר 

ירוחםשמ: אתה נסחף. אין לי בעיה עם גרים בכלל. אני אפילו ראיינתי כמה למשרה של עוזרת. יש לי בעיה עם המצאות וגיבובים וחלומות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2006 13:21 לינק ישיר 

[צ'אוט,

עוד פעם העוזרת?!
האם קוראות עיניך את שאצבעותיך מקלידות? דמיין מישהו המצדיק את היותו לא-אנטישמי, באומרו - "אין לי שום בעיה עם יהודים, הרי תמיד כשאני צריך מישהו שינקה לי את הבית אני מיד חושב עליהם..." ]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2006 13:47 לינק ישיר 

שוטונג
אצילות נפשך ראויה להערצה אתה ממש מוכן לקחת גיורת לעוזרת בית. ממש משיב נפש. עוד יש תקווה לנו, לא הכל אבוד.כל הכבוד

אני מקוה שאתה זוכר את הפסוק

שמות פרק כב (כ) וגר -  לֹא תוֹנֶה וְלֹא תִלְחָצֶנּוּ כִּי גֵרִים הֱיִיתֶם בְּאֶרֶץ מִצְרָיִם:

תוקן על ידי ירוחםשם ב- 23/11/2006 13:57:10

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2006 14:55 לינק ישיר 

.

עוזרתו היא ביתו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2006 15:30 לינק ישיר 

תודה מואדיב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2006 17:25 לינק ישיר 

ב"ה.

chouteng,

אף פעם לא בחנתי את ירוחםשמ, ואף איני ראוי לבחון אותו. מכלל כתיבתו בפורום נראה שהוא בעל ידע רב מאוד. גם אם אתה מוצא טעם לזלזל בדעותיו, אל תזלזל נא בידיעותיו.

ירוחםשמ,

אמת נכון הדבר, וחוץ מchouteng, אין מן הסתם חולק על כך, שצריך לקרב כל יהודי ולפנות אליו בדרכי נועם, בפרט כיום שזו השפה הכי נשמעת.
אני נוהג להזמין לשמחות את בני משפחה רחוקים (תלת-משמע: גיאוגרפית, משפחתית ולאומית), כי אין טעם להתעלם מהם ולדחות אותם.

יחד עם זאת ראוי לברר:

א. אני מכיר את המאמר:  "כשם.. כך מצווה שלא לומר את מה שאינו נשמע". מצד שני אני גם מכיר מצוות עשה דאורייתא "הוכח תוכיח" ואת דרשת חז"ל "אפילו מאה פעמים". כלומר, תשעים ותשע פעמים אמרתי לו דבר שאינו נשמע, ובזאת קיימתי מצווה.

ב. אפילו את"ל (=אם תמצי לומר) שכאן הדבר ברור שאינו בר שמיעה ואפילו לא בספק ספיקא, עדיין רק מצווה שלא לומר את הדבר הלא נשמע. אין, אבל, מקום לומר (או להעביר מסר) של ההיפך.
ובנדו"ד (=ובנדון דידן), קרוב מאוד לומר שהשתתפות בחתונה מעבירה, גם אם בשוגג, מסר של "אפשר גם כך". ואפילו אם דעת המשתתף ידועה וברורה לכל עדיין עובר מסר של "לא נורא".

השאלה היא: מה לעשות?

השאלה קשה! יותר נכון - התשובה קשה!

אין ספק, שהטוב ביותר הוא לא להתעלם ולא להתחמק. ליצור איתו קשר, לגלות עניין, ולהסביר שהי'ה מאוד רוצה להשתתף, אך הוא מוצא זאת כדבר לא ראוי מבחינה אמונית.
ייתכן מאוד שהדברים יתקבלו בהבנה.  

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מותר ללכת למסיבת נישואין ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext