בית פורומים עצור כאן חושבים

מהדורה חדש של 'מורה נבוכים' במתכונת 'פרנקל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/11/2006 18:22 לינק ישיר 
מהדורה חדש של 'מורה נבוכים' במתכונת 'פרנקל

הצעה לסדר היום

ההדרה חדשה לספר מורה נבוכים על פי המתכונת של מהדורת פרנקל לספר יד החזקה.

כלומר,

ההדרה חדשה של כל מפרשי המורה על פי כתבי יד עם הגהות מינימליות.
נוסח מדוייק של הספר בין השאר על פי קטעי גניזה שנמצאו בערבית
'ספר המפתח' ובו תמצית הדיונים סביב דברי הרמב"ם
'מקורות' הפניות לספרי הפילוספים מחד, ושל חז"ל מאידך שיש להניח שהם מקור לדברי הרמב"ם 
'ציונים' הפניות לספרות שאחרי הרמב"ם שהביאו את דבריו ושהושפעו ממנו.

אחר שנגיע להבנה על הדרך בו יש לנקוט, יש לייצור קבוצה של אנשים שיתאימו למאלכה, אח"כ יש למצוא את נותן החסות לפרוייט.

אז קדימה...

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2006 19:05 לינק ישיר 

.

אינש:

את היד החזקה לא היה צריך לתרגם.

אפילו אם תמצא היום את כתב יד קודשו של הרמב"ם עצמו, ותהיה בידיך המהדורה המקורית והמנופה מטעויות של מורה הנבוכים, חוששני כי לא תמצא את 70 המתרגמים שיתרגמו באופן זהה את הספר.

בינינו, אני חושב שלא תמצא אפילו שניים כאלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2006 19:22 לינק ישיר 

מודיאב

נכון לא התיחסתי לסוגיית התרגום שהיא סוגיה בפני עצמה והרבה כבר דשו בה.

צריך למצוא דרך יצירתית כדי לקבל את המקסימום מהתרגום וזה לא פשוט ועוד חזון למועד. כעת רציתי להתמקד בסוגיות אחרות.

שבוע טוב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2006 20:57 לינק ישיר 

למה נראה לך שזה חשוב?
בשלמא, היד החזקה הוא ספר יסוד שמשמש בסיס להלכה וללמדנות, וחשוב לדעת מה שכתבו עליו הנו"כ. אבל במו"נ, גם אם הוא מעניין את מישהו, מדוע חשוב לדעת כל מה שכתב עליו אחרון כזה או אחר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2006 23:04 לינק ישיר 

ספר 'מורה נבוכים' שיהיה ידידותי למשתמש החרדי המצוי יקרב אנשים נוספים להתעסק בתחומים שהם לדעת הרמב"ם עיקרי התורה ויקרב אותם לתכלית הסופית.

נדמה לי שמהדורה כפי שהצעתי, ייקל על אחוז מסויים מהתלמידי חכמים המצויים, לגשת לספר ולעיין בדבריו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2006 23:07 לינק ישיר 

אין בציבור החרדי הרחקה טבעית מבחינת התוכן מעבר לחוסר הנגישות הטכנית? אני לא בטוח ששיפור מסוג זה יעזור,
אולי צוות תחי"ם בראשות הגר"ב דויטש הגר"ע אופמן והר"ם קסלר תסנן קטעים נבחרים שאותם אפשר ללמוד ורק אותם לההדיר במהדורה החדשה, את השאר ניתן להוציא ללא ההדרה כמו חובות הלבבות "לב-טוב"...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2006 23:13 לינק ישיר 

גוונא

אני מקבל את דבריך וכלהלן

הצעה חדשה:

ההדרת חלק שליש ממורה הנבוכים במתכונת שהזכרתי בתחלה, כשהפרקים הראשונים על מעשה מרכבה לא יפורשו כמעשה חובת הלבבות שער הייחוד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2006 23:15 לינק ישיר 

את זה תשאיר לכל הגר"בלה בלה בלה שהזכרנו לעיל, הם צריכים להחליט מה לההדיר ומה לא...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מהדורה חדש של 'מורה נבוכים' במתכונת 'פרנקל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext