בית פורומים עצור כאן חושבים

מה זכותנו על אר"י והניתנת לתביעה בב"ד?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/11/2006 08:44 לינק ישיר 

לגבי כיבוש מלחמה - לא חקרתי את הנושא לעומק, אבל מצאתי בדברי הרב שאול ישראלי שהובאו כאן: http://www.daat.ac.il/daat/israel/kdushat3-2.htm "הכרה זו של האו"ם בזכות ישראל ודאי מספיקה להיחשב שלא "ביד חזקה", אף על פי שעמי ערב השכנים והערבים מתושבי הארץ התנגדו לה. שהרי אדוני הארץ נחשבים אלה שקנוה בקניין של כיבוש מלחמה, ואלה היו האנגלים, שכבשו הארץ והמשיכו למשול בה על ידי ייפוי כוח של העמים האחרים, שלהם מסרה את זכות קניינה ובשמם קיבלה את המנדט בשעתו. אם כן, החלטת האומות הללו, אשר להם הייתה הארץ, היא בעלת תוקף, ועמי ערב אין להם שום זכות על הארץ.... מכיוון שהקמת המדינה הייתה מותאמת להלכה, המלחמה שניהלו נגדה המדינות הערביות היה לה דין עזרת ישראל מיד צר (רמב"ם, מלכים ה'), שזו מלחמת מצווה היא, והייתה מותרת... והייתה המלחמה מלחמת הגנה של מצווה. וכן כל מה שכבשנו במלחמה זו קנינו זאת בקניין מוחלט של כיבוש מלחמה." לדבריו, אין שום חשיבות לשאלה אם אנחנו אכן צאצאים של בני ישראל המקוריים או לא, כי: א. אנחנו קיבלנו חלק מארץ ישראל מהאו"ם; ב. אנחנו כבשנו את שאר ארץ ישראל במלחמה צודקת - מלחמת הגנה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/11/2006 08:46 לינק ישיר 

עוד מקורות בנושא כיבוש מלחמה: http://www.biu.ac.il/JH/Parasha/chukath/chukat1.html נראה משם שיש מחלוקת בין הריטב"א, שלפיו כיבוש מלחמה הוא סוג מיוחד של חזקה, לבין הרי"ד, שלפיו כיבוש מלחמה תקף רק כשהנגזל התייאש (כמו בכל גזילה); והמחלוקת ממשיכה עד ימינו. ועוד מאמר, של הרב דניאל סטטמו: http://www.netivot-shalom.org.il/parshheb/devarim3.php

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/11/2006 09:27 לינק ישיר 

גוונא

תגובתי היתה לאריאל  שיצא מתוך ההנחה שה' נתן את ארץ ישראל לבני ישראל שיצאו ממצרים, ובעייתו היא: מכיוון שהגרים לא היו זכאים לנחלה בארץ- הם רק קיבלו רשות לגור בארץ כאורחים. נניח אנו באים ודורשים מערביי ארץ ישראל שיתנו לנו את הארץ, כי היא שייכת לנו על-פי התורה. הערבים יכולים לטעון "אנחנו מאמינים בתורה, ולפי התורה ארץ ישראל שייכת לעם ישראל, אבל מי אמר שאתם באמת בני ישראל?

וכלל לא עלה על דעתו  שלערביי  ישראל כלל לא איכפת  מה שבני ישראל יטענו, אלא יטענו: נדבר אתכם אחרי שתוכיחו לנו שבכלל יצאתם ממצרים, ואולי גם יטענו שאותו האלוקים שאתם טוענים שאמר לכם שהארץ היא שלכם, אמר לנו שאתם שקרנים וכי הוא מעולם לא אמר לכם שהוא נתן לכם את הארץ.

הרבה לפני שהם יתחילו לחקור אם היהודים הם בני גרים, או גזעיים.

הוא הזכיר לי את החב"די שאכל מהעוגה של ה"רבי", וכשרצו "להרוג אותו" הוא טען:

הרבי אמר לי שאני יכול לאכול מהעוגה שלו, תשאלו אותו ותגלו שצדקתי!

<"דבר נוסף, הכרעות אובייקטיביות הינן חסרות משמעות בעולם שלנו, בית המשפט אינו עובד אובייקטיבית כמו ההלכה"> 

אולי תסביר לי את דבריך!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2006 09:51 לינק ישיר 

אסביר,
שיקולים שהם לא אנליטיים לגמרי משחקים מאוד בחשיבה המשפטית שלא כמו בהלכה, אתן דוגמא, חוק אי-גיוס בני ישיבות, זה חוק מאוד לא הוגן, למה שתהיינה אפליות לטובת צרכים של חלק מהאנשים? (תעשו טובה בואו לא ניכנס לדוגמא הזו), ישנם צרכים חזקים מידי שלמרות שמשפטית-אובייקטיבית הם לא לגיטימיים לגמרי עדיין סוציולוגית אי אפשר להתעלם מהם,
הדוגמא לא מושלמת אבל אני מקווה שזה מסביר טוב את כוונתי, כשאמצא משהו יותר טוב אכתוב,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/11/2006 14:00 לינק ישיר 

אראל
איזה מן הוכחה אתה רוצה?
או בעצם, מנין לך שאתה בנו של אביך?

בני ישראל באירופה זוהו מאז ומעולם כעם היהודי הגולה, ואין שום סיבה לחשוב אחרת.

לא מדובר באיזו אגדה של עם שאף גורם זר לא מכיר אותה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2006 09:32 לינק ישיר 

נישט איך,
יש לי דוגמא מתאימה יותר, (אם כי אני לא מסכים איתך בקשר לשלילת הדוגמא ההיא), בחוזה שנעשה בין חברת הביטוח לבין הלקוח הפרטי והקטן, בית המשפט מתחשב בכך שהלקוח אינו יכול לקרוא את החוזה ולדייק בכל פרט ופרט מהסיבה הפשוטה שחוזים כאלה לוקחים את "מלחמה ושלום" וה"אנציקלופדיה העברית" בכיס הקטן מבחינת האורך והרבה פחות מבחינת העניין,
(אם כי לגבי "מלחמה ושלום" יש מה לדון...),
ואילו למדתי שבשו"ת הרשב"א, (עזוב את שו"ת הרשב"א, כלמדן תגיד מה ההלכה היתה אומרת על כך), ישנה טענה שחוזה מחייב אובייקטיבית מעצם העובדה שאני חתום עליו, לא משנה אם יכולתי לקרוא או לא, זו דוגמא לחשיבה הלכתית מובהקת שלא מתחשבת במציאות, (ולא במובן הרע שבדבר), אלא אך ורק בחיובים האובייקטיביים, ולעומתה החשיבה המשפטית שבאה להשיג צדק וחברה מסודרת שמתחשבת בדברים כאלה,
[אולי בדומה למאמר "האם ההלכה היא משפט עברי?" שפורסם באחד מגיליוני ה"אקדמות" האחרונים, ממש במקרה ראיתי אותו],

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2006 11:17 לינק ישיר 

הנושא החם של הימים האלו הוא עליתם של בני מנשה מהודו. קהילה שכבר עשרות ואולי מאות שני מתפללת לציון, ויש לה זיקה חזקה ומתמשכת לארץ ישראל. מענין לדעת האם כלו שהשתתפו בויכוח
וטענתם היתה (כי ליהודים היתה זיקה והתפללו לציון, וזה שמקנה להם את הזכות אל הארץ) האם טענה זו תופסת בעייניהם גם כלפי העולים מהודו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/12/2006 10:30 לינק ישיר 

"בבית הדין לממונות של הרב אריאל ברמת גן, הטענה הזאת היתה מתקבלת כהוכחה לפי דין תורה?" - צריך לבדוק מה בדיוק נאמר שם. האם תוכל להביא דוגמה ספציפית?

בכל מקרה, באופן עקרוני נראה לי שאפשר לקבל עדות של גויים במצבים מסויימים, כדין "גוי המסיח לפי תומו". אבל אני לא מספיק בקי בנושא.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/2/2007 05:38 לינק ישיר 

אם לויים לא רשאים לתבוע את המעשר הראשון, כי אין להם הוכחה שהם אכן לויים, ו"המוציא מחברו עליו הראיה" - מדוע ישראלים רשאים לתבוע את הארץ? האם ההוכחה שלנו שאנחנו בני יעקב חזקה יותר מההוכחה של הלויים שהם בני לוי?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/2/2007 09:23 לינק ישיר 

אם ללויים היה F16, הם היו תובעים את המעשר הראשון. וגם את השני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2007 10:57 לינק ישיר 

אראל
אין לנו שום זכויות ממוניות לתביע על א"י. וגם אם היה, ערכם כקליפת השום, מה שקבע זה או כוחנו או החלטת האומות לזכותנו כאן. כל הדיונים על אילו והאם הן עקרות, מה שקבע וקובע זה זכות הכח, ולא כח הזכות. ואם חלילה לא יהיה לנו כח, לא יהיה לנו גם זכות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2007 11:47 לינק ישיר 

דפל,
 וגם השלישי.

ירוחם, אתה מפטיר כדפל.

ובכל זאת, העניין העיוני במקומו עומד. יש בנותן טעם לדון בשאלת הזכות גם אם העולם אינו ממש מתנהל על פיה. לדעתי בעולם כיום יש לה הרבה יותר משקל מאשר היה לה בעבר. לא נכון שכוח משיג דברים בלי כל זכות. זה לפחות הרבה יותר קשה. לדוגמא, הסיבה שהאו"ם נתן לנו מדינה כאן בהחלט קשורה לזכויות, ולא למטוסים שלא היו לנו.

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2007 12:07 לינק ישיר 

דפל זה כפול לא.
 אמר רבי שמעון ביותר זריך הכתוב לזרז במקום שיש חסרון   בכיס --האמונה

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2007 09:51 לינק ישיר 

לקראת שליחת המרגלים לארץ בפרשת שלח, אני רוצה לברר:

(ביססתי את לשוני על הפסוקים, אבל אין לראות בזה ציטוט משום שדילגתי מפסוק לפסוק ומפרשה לפרשה וכן הוספתי מעט מילים משלי)

היה היה איש ושמו אברהם. ויהי האיש ההוא צדיק גודל ומאמין גדול בה' אלוקי שם ועבר שבמשך הזמן קיבל את הכינוי אלוקי ישראל. ויאמר לו ה' לך לך מארצך וממולדתך ומבית אביך אל הארץ אשר אראך. ויברכהו ויאמר לו ואעשך לגוי גדול ואברכך ואגדלה שמך והיה ברכה וגו'. וילך אברם אל ארץ כנען ויאמר לו ה' לזרעך נתתי את הארץ הזאת, ויקרא שם אברם בשם ה'.

ועדיין אני אומר, בדבר ימותו כל חטאי כנען ויירשו בני אברהם את ארצם.

ויאמר ה' כדבר הזה גם ליצחק וליעקב, ויוסף בן יעקב ירד למצרים ויהי שם למשנה למלך, וירדו אחיו וכל בית אביהו ארצה גושן הסמוכה למצרים. ויהיו בני ישראל היורדים למצרים שבעים נפש. וימת יוסף וכל אחיו וכל הדור ההוא. ובארץ גושן פרו בני ישראל וישרצו וירבו ויעצמו במאוד מאוד ותמלא הארץ אותם. ויקם מלך חדש על מצרים אשר לא ידע את יוסף, ויאמר אל עמו הנה עם בני ישראל רב ועצום ממנו הבה נתחכמה לו פן ירבה והיה כי תקראנה מלחמה ונוסף גם הוא על שונאינו ונלחם בנו ועלה מן הארץ וישימו עליו שרי מיסים למען ענותו בסבלותם ויבן ערי מסכנות לפרעה. וכאשר יענו אותו כן ירבה וכן יפרוץ. ויעבידו מצרים את בני ישראל בפרך וימררו את חייהם בעבודה קשה. ויאמר פרעה להמית כל זכר ילוד מבני ישראל, (ולא ידעתי מה עלה בגורל הגזירה הזו). ויהי בימים הרבים ההם ויאנחו בני ישראל מן העבודה ויזעקו ותעל שועתם אל האלוקים מן העבודה. וישמע אלוקים את נאקתם ויזכור אלוקים את בריתו את אברהם את יצחק ואת יעקב. ומשה בן עמרם היה רועה את צאן יתרו חותנו כהן מדין, וינהג את הצאן אחר המדבר ויבוא אל הר האלוקים חורבה. ויקרא אליו אלוקים מתוך הסנה ויאמר אנוכי אלוקי אביך אלוקי אברהם אלוקי יצחק ואלוקי יעקב, ויאמר ראה ראיתי את עני עמי אשר במצרים ואת צעקתם שמעתי. וארד להצילו ולהעלותו אל ארץ זבת חלב ודבש, אל מקום הכנעני. ועתה לכה ואשלחך אל פרעה והוצא את עמי בני ישראל ממצרים.

ויעש ה' מופתים רבים ביד משה ויך את מצרים ואת אלוהיהם ויהרוג את בכוריהם ויתן לישראל את ממונם. ויבוא עמלק וילחם עם ישראל ויחלוש ישראל ביד יהושע את עמלק ואת עמו לפי חרב.

ויאמר ה' לישראל הנה אנוכי שולח מלאך לפניך לשמרך בדרך ולהביאך אל המקום אשר הכינותי.  אם שמוע תשמע בקולו ועשית כל אשר אדבר ואיבתי את אויביך וצרתי את צורריך כי ילך מלאכי לפניך והביאך אל הכנעני והכחדתיו. לא תשתחוה לאלהיהם כי הרס תהרסם.ושלחתי את הצרעה לפניך וגרשה את הכנעני. לא אגרשנו מפניך בשנה אחת, מעט מעט אגרשנו מפניך.

"כי אתן בידכם את כל יושבי הארץ וגרשתמו מפניך לא תכרות להם ולאלוהיהים ברית, לא ישבו בארצך פן יחטיאו אותך לי כי תעבוד את אלוהיהם כי יהיה לך למוקש"

ויהיו בני ישראל במדבר ארבעים שנה.

ויהי מקץ ארבעים שנה ויאמר משה לישראל שמע ישראל אתה עובר היום את הירדן לבוא לרשת גויים גדולים ועצומים ממך, והורשתם והאבדתם מהר. ויאמר לא בצדקתך וביושר לבבך אתה בא לרשת את ארצם כי ברשעת הגויים האלה ה' אלוקיך מורישם מפניך ולמען הקים את הדבר אשר נשבע ה' לאבותיך לאברהם ליצחק וליעקב.

ויאמר משה כי תקרב אל עיר להלחם עליה וראת אליה לשלום והיה אם שלום תענך וגו'. רק מערי העמים האלה אשר ה' אלוקיך נותן לך נחלה לא תחיה כל נשמה... למען אשר לא ילמדו אתכם לעשות ככל תועבותם

עכשיו מה שאני רוצה להבין. 

מצרים העבידו את ישראל ללא הצדקה, אז ישראל רוצים לפרוק את עולם ולצאת לחופשי, אוקיי אני מבין שהיו מוכרחים להכות במצרים. את ממונם לקחו נניח כשכר.

עכשיו הקב"ה הבטיח לישראל את הארץ, נו אז צריך לפנות שם מקום. השאלה איך. הקב"ה אומר שהוא ישלח את מלאכו ויכחיד את הכנעני יושב הארץ. אחר כך הוא אומר שהוא ישלח צרעה שתגרש אותם, אבל לאט לאט. לא כ"כ ברור לי, אגב, איך נופל לשון גירוש על מיתה. עד כאן אני יכול להבין הקב"ה הוא אדון הארץ ברצונו ממית וברצונו יחיה.

אבל אח"כ הקב"ה מחייב אותנו להשמיד בעצמנו את הכנעני,  ואוסר עלינו להניח להם לגור בארץ (וכי אין האיסור האחרון בכלל החיוב להשמידם?) וכל זאת למה - פן יהיה לך למוקש. ולמען הקים את השבועה אשר נשבע ה'.

עכשיו אני רוצה להבין איך יכול עם ה' עם המוסרי לצאת ולהשמיד עם שלם בגלל תועבות שעשה. ולא פגע בישראל ואינו מאיים עליהם. ולקחת את ארצו (הרי בזמנם היה לכל עם את הייחוס שלו, ואם כן שיתנו את זה ל"יורשיו" של העם) והכל בהצדקה של פן יהיה לך למוקש ולמען הקים את השבועה. ואפילו הטעם הלא-ישיר של ברצונו נתנה להם וברצונו נטלה מהם ונתנה לנו (רש"י בראשית ,א,א) הוזכר רק בדרך רמז רחוק (רמז רחוק - לפי דעתי).

לסיכום השאלה (שהיא בעצם הרבה שאלות, ואני ממספר בשביל הנוחות) -

1.מה הזכות שלנו בארץ.
2.מה הזכות שלנו להילחם ביושבי הארץ.
3.לגרש את יושביה.
4.להרוג את יושביה.
5.להרוג את הכנענים.
6.להרוג מישהו אחר.
7.להרוג את יושבי הארץ ע"י יהושע ואנשי צבאו שכנראה המשיכו את העבודה אחריו.
8.להרוג/להילחם/לגרש/להעביד  את יושבי הארץ בכל זמן אחר - כולל זמננו.

ולסיום הערה קטנה - הרי כמה פעמים נאמר לנו - וזכרת כי גר היית במצרים וזכרת כי עבד היית במצרים. ואם כן עלינולדעת את נפש הגר והעבד, ואיך נמהר בפזיזותינו להשמיד להרוד לאבד ולהעביד ולגרש בני אנוש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2007 09:52 לינק ישיר 

באמת אין לנו "זכות" וכמו שכתבת"לא בצדקתך וביושר לבבך אתה בא לרשת את ארצם כי ברשעת הגויים האלה ה' אלוקיך מורישם מפניך ולמען הקים את הדבר אשר נשבע ה' לאבותיך לאברהם ליצחק וליעקב."
כאשר "זכות" היא זיקה הנובעת מיתרון מוסרי או יתרון מוסכם של בעל הזכות. 

לכל היותר יש כאן ציווי ולכן אין לנו שום זכות  לגבי שאלות 1-8,

והנפ"מ תהיה, שאם אנו באים מכוח "זכות" הרי שאנו יכולים לצאת למסע טיהור אתני,
מאחר שהתורה איפשרה מכוח הזכות הזו לפעול כן.אבל אם התורה גזרה ציווי ,א"כ על מה
שנגזר נגזר ואי אפשר להקיש להיום
-פשוט  אין לנו שום זכות על א"י

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מה זכותנו על אר"י והניתנת לתביעה בב"ד?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.