בית פורומים עצור כאן חושבים

לייבוביץ וסדר הדורות (אמונת חכמים)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/6/2008 02:38 לינק ישיר 

בס"ד
ירוחםשם:
אני לא שוטה מהנושא זה שאדם יכול לכפור ידוע מה החידוש?
מצבו של עם ישראל ומה שהנביאים התנבאו על שיבת עם ישראל לארצו על כך אין בינינו מחלוקת,גם אני רואה בזה חלק מתהליך של
הגאולה שאחרי אלפי שנות גלות שבנו לארצנו,משיח בן דוד זה אדם בשר ודם שיהיה לו חכמה יתירה משלמה המלך וגדול בנבואה קרוב למשה כמ"ש רבנו הרמב"ם ז"ל בפ"ט מהלכות תשובה הל' ט
וז"ל :לפי שבאותן הימים תרבה הדעה והחכמה והאמת--שנאמר "כי מלאה הארץ, דעה את ה'" (ישעיהו יא,ט), ונאמר "ולא ילמדו עוד, איש את ריעהו ואיש את אחיו" (ירמיהו לא,לג), ונאמר "והסירותי את לב האבן, מבשרכם" (יחזקאל לו,כו).  מפני שאותו המלך שיעמוד מזרע דויד בעל חכמה יהיה יתר משלמה, ונביא גדול הוא קרוב ממשה רבנו; ולפיכך ילמד כל העם ויורה אותם דרך ה', ויבואו כל הגויים לשומעו, שנאמר "והיה באחרית הימים, נכון יהיה הר בית ה' בראש ההרים" (ישעיהו ב,ב)."עכ"ל הטהורה
מצב עם ישראל תלוי כמה יהיה דבוק בהקב"ה ובתורתו לשמה
ורוב מלכי ישראל היו רשעים ועובדי עבודה זרה למעט מלכים כשרים וצדיקים כדוד המלך ושלמה המלך וחזקיה וצדקיהו.
חז"ל אמרו סנהדרין דף צז ע"ב וצח ע"א:
"אמר רב כלו כל הקיצין ואין הדבר תלוי אלא בתשובה ומעשים טובים ושמואל אמר דיו לאבל שיעמוד באבלו כתנאי ר' אליעזר אומר אם ישראל עושין תשובה נגאלין ואם לאו אין נגאלין אמר ליה רבי יהושע אם אין עושין תשובה אין נגאלין אלא הקב''ה מעמיד להן מלך שגזרותיו קשות כהמן וישראל עושין תשובה ומחזירן למוטב תניא אידך ר' אליעזר אומר אם ישראל עושין תשובה נגאלין שנאמר {ירמיה ג-יד} שובו בנים שובבים ארפא משובותיכם אמר לו רבי יהושע והלא כבר נאמר {ישעיה נב-ג} חנם נמכרתם ולא בכסף תגאלו חנם נמכרתם בעבודת כוכבים ולא בכסף תגאלו לא בתשובה ומעשים טובים אמר לו רבי אליעזר לר' יהושע והלא כבר נאמר {מלאכי ג-ז} שובו אלי ואשובה אליכם אמר ליה רבי יהושע והלא כבר נאמר {ירמיה ג-יד} כי אנכי בעלתי בכם ולקחתי אתכם אחד מעיר ושנים ממשפחה והבאתי אתכם ציון אמר לו ר' אליעזר והלא כבר נאמר {ישעיה ל-טו} בשובה ונחת תושעון אמר לו ר' יהושע לרבי אליעזר והלא כבר נאמר {ישעיה מט-ז} כה אמר ה' גואל ישראל וקדושו לבזה נפש למתעב גוי לעבד מושלים מלכים יראו וקמו שרים וישתחוו,אמר לו רבי אליעזר והלא כבר נא' {ירמיה ד-א} "אם תשוב ישראל נאום הוי"ה אלי תשוב",אמר לו רבי יהושע והלא כבר נא' {דניאל יב-ז}"ואשמע את האיש לבוש הבדים אשר ממעל למימי היאור וירם ימינו ושמאלו אל השמים וישבע בחי העולם כי למועד מועדים וחצי וככלות נפץ יד עם קדש תכלינה כל אלה וגו' "ושתק רבי אליעזר".עכ"ל ופירש"י ז"ל  בתשובה. אם כל ישראל חוזרין בתשובה יבא ואם לאו לא יבא: דיו לאבל שעומד באבלו. דיו להקב''ה שעומד כמה ימים וימינו אחור כלומר אם לא יעשו תשובה אינו עומד באבלו כל הימים אלא ודאי קץ לדבר ל''א דיו לאבל דיין לישראל צער גלות אפילו בלא תשובה נגאלין: לא בכסף. לא בתשובה ומעשים טובים דאפילו אין עושין תשובה נגאלין משום דאמר חנם נמכרתם קרי כסף בלשון תשובה: בעלתי אתכם. משמע בעל כרחכם בלא תשובה: אחד מעיר. אברור הצדיקים ואביאם לציון אע''פ שאין כולם חוזרין: כה אמר ה' לבזה נפש למתעב גוי. אותן הבזויין ומתועבין בעבירות אעפ''כ יגאלו מלכים יראו וקמו:
כי למועד מועדים. אלמא יש קץ בדבר: וככלות נפץ יד עם קדש. כשתכלה תקומתם וחוזק ידיהם שהיתה נפוצה אילך ואילך גבורה ותועלת לפשוט אנה ואנה ואחר שתכלה גבורתם שיהיו שפלים למאד: תכלינה. אלו הצרות ויבא משיח כדאמרינן כי אזלת יד:"עכ"ל הרי בדברי רש"י ז"ל רמוז על הקמת מדינת ישראל וכאשר תכלינה אלו הצרות אז יבוא המשיח המיוחל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2008 02:53 לינק ישיר 

בס"ד
הבהרה :
בטעות מישהו כתב בשמי בשם משתמש אחר, הוא העתיק ממני את הדברים
בברכה הצ' שי בוארון

תוקן על ידי shay98 ב- 19/06/2008 2:56:12

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2008 03:09 לינק ישיר 

בס"ד
אני מבקש להודיע שהעתקתי את הדברים מהמחשב
של שי ובטעות כתבתי בשמו תגובה אבקש את סליחתו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2008 03:22 לינק ישיר 

בס"ד
לגופו של ענין עירעור על דברי חז"ל וקבלתם מדור דור עד למשה רבינו יש בה משום כפירה במסירת תורה שבעל פה והיא באה משיטת ביקורת המקרא,שרואה בתנ"ך כיצירה אנושית ושוללת את הנבואה ורוח הקדש שבהם נכתבו רוח הדברים . 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2008 10:39 לינק ישיר 

שי

אין לך  הרי כל ספק שמשה גאל את בני ישראל ממצרים, והתקיים בהם חמשת לשונות הגאולה,

אבל יד על הלב ואמור פעם אחת אמת, גם לעצמך

. תתעלה על שטיפת המח המתמדת ועל כל המילים הנערמות לגובה.

דור המדבר- היה יותר טוב מדור של תש"ח?
דור השופטים- היה יותר טוב מדור ימי המדינה?
דור המלכים היה יותר טוב? כן כן גם שלמה המלך הגדול והחכם, היה צדיק? מתי בפעם אחרונה קראת בספר מלכים?
כל המלכים שמלכו בישראל וביהודה, היו יותר טובים מאולמרט-שרון -ביבי- ברק- ובגין?

שיבת ציון של בית שני, גאולה ומשיח בית המקדש, התקימו כל ההבטחות!!
ינאי המלך היה  מלך טוב?
הורדוס? אגריפס? יוחנן הורקנוס?  העם והמנהיגים היו צדיקים לעומת היום? למרות המשיח!

פלפולי הבל ודיבורי סרק, של אלו כל הממעטים בגאולה, בדיוק כמו אנשי דור המדבר והמרגלים.
מחכים למשיח שמזמן כבר בא!!!  מתוך ניסיון העבר- יותר טוב ממנו גם לא יכול לבא. זה לא המשיח! זה אנחנו הבעיה!

תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 19/06/2008 10:41:18

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2008 22:39 לינק ישיר 

בס"ד
לא מזמן קראתי ספר מלכים ברור שהדורות הקודמים היו יותר טובים, אני דוקא לא ממעט בגאולת ישראל ,גם לענ"ד המשיח כבר בא מזמן למי שראוי  לו "עדת המייחלים לו".כלשון רבנו הרמב"ן ז"ל במאמר הויכוח אני מודה על האמת ומתקן את חטא המרגלים כאשר אני מגלה שכל השליחות הזאת היתה ללא שנמלך משה בשכינה כמ"ש הרמב"ן .

תוקן על ידי shay98 ב- 19/06/2008 22:43:19

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2008 00:02 לינק ישיר 

בטח היו יותר טובים זה הרי מובן מאליו, את העגל עשו הציונים, הציונים הרי עבדו לבעל ולאשתורת, שלמה המלך- עשהאת הרע בעייני ה' ועד  כתוב עליו דברים קשים מאד מאד. הגמרא בסנהדרין אומרת, שחכמים אמרו עליו שאין לו חלק לעולם הבא.
מנשה היה חסיד  הורדום היה צדיק, ינאי המל היה בריסקר לא?
 אמרת שאצלכם בישיבה חוקרים, אתה לא שם לב שדבר אחד אמיתי מוכח לא כתבת. רק פרזות ואמירות סתם בלי כל ביסוס עובדתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2008 13:45 לינק ישיר 

שי שאל את מיימוני בענין השימוש של הראב"ד בביטוי "רוח הקודש" בהל' סוכה ולולב.

ראיתי באחד הספרים של הרב מרגליות (לא זוכר היכן כעת) שהביטוי הזה היה מקובל באותה תקופה כמליצה.

בנוסף, ראה את דברי הראב"ד בהקדמתה לפירושו על מסכת עדויות (מודפס בש"סים הרגילים; הפיסוק שלי):

"טרם אדבר כל דבר אני מודיע לכל הקורא בספר הזה אשר אני מחל, כי אין עמי בכל אלה לא מפי רב ולא מפי מורה, כי מעזרת הא-ל לבדו המלמד אדם דעת. ואולי יקרה בהם שגגה משגגת היד או משגגת הלב, ידע הקורא בו. ואני שואל מאת הבורא יתברך להדריכני בו בדרך ישרה מבלי שגגה ועון, כאשר אמר המשורר 'הדריכני באמתך ולמדני כי אתה א-להי ישעי' ואני איחל וישעו אקוה ובא-להים אעזר, ואני מקבל על עצמי לפרש."

ניתן ללמוד מכאן שמשמעות הביטוי בא לומר, במידה מסויימת, את ההיפך מהפירוש המילולי - מדובר בסברא ולא במסורת ("תלמוד" כנגד "גמרא").

תוקן על ידי ל_דמסתפינא ב- 20/06/2008 13:51:38

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2008 17:27 לינק ישיר 

הראב"ד  פעמים רבות משתמש במונח כך נגלה לי  מסוד ה' ליראיו (הלכות בית הבחירה פ"ו חט-ו-ז.)
וכן בהלכות לולב פ"ח ה"ה- כבר הופיע רוח הקודש בבית מדרשנו. --- וכן עוד רבים אחרים.

בספרו תמים דעים מסיים --כך הורוני מהשמיים.

גם המהרש"א וגם החת"ם סופר, מרבים להשתמש ברוח הקודש או כדמ'

כל זה מצריך אמונה גדולה של הקורא,  כי הרי אף אחד לא יכול להכיח זאת,

יש ספר שו"ת שאלות ותשובות מהשמיים, כשהתשובות הן מחלומותיו של  בעל השו"ת.

הכלל של לא בשמיים היא כנראה בוטל. אם כך הדבר, הכל צריך עיון גדול מאד.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2008 20:01 לינק ישיר 

ירוחם
האינך סבור שהגאולה כוללת את בנין בית המקדש וזהו מתפקיד המשיח כמבואר ברמבם???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2008 22:01 לינק ישיר 

חרפת אדם

ודאי שהיא כוללת, אבל כמה צמוד זה צריך להיות לגאולה,? את זאת איני יודע.

אבל רק היסטורית אני יודע כי הגאולה של עם ישראל ממצריים היתה גאולה שלימה, ובית המקדש נבנה רק לאחר שמונה מאות ושמונים שנה.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2008 00:45 לינק ישיר 

ההשוואה שלא במקומה כלל,
הלוא גם טרם נכנסו לארץ היתה גאולתם שלימה בעצם היותם לעם ה',
לעומת זאת הגאולה לה אנו מצפים כוללת -לפחות- חזרה למצב של מקדש בנוי. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2008 10:30 לינק ישיר 

חרפת אדם
אבל לאחר כניסתם לארץ למה אם כן זה לקח 840 שנה? אם המקדש הוא חלק חשוב לגאולה.

אולי תתן את הקרדיט לה' להחליט מה הוא סדר היום שלו?

גם אנחנו היום עם ה', לא פחות מאשר דור המדבר  והרבה יותר, (כתבתי עם ה' ולא בע"ב של ה')

ראה מה שכותב הרמב"ם במורה- על טעם הקרבנות- והבן אולי !

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2008 11:42 לינק ישיר 

שי

שמא תאמר לי מי היא "עדת המייחלים" שכבר קיבלו את המשיח? ובאיזה אופן?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2008 03:56 לינק ישיר 

לא קראתי את כל האשכול. (יש גבול!)

באגרות חזו"א נדפסה אגרת לרב אחד שרצה לקבוע טעות במנין בשנתיים, (האגרת בשלמותה נדפסה בסוף דרך אמונה שביעית), על בסיס ד' הגר"א שיוצא כן לפי דבריו.

לדעתי, לא תהיה בזה נפ"מ להלכה, כיון שגם על מנין שנות השמיטה נכונה ההלכה של ההולך במדבר שמונה ז' ימים ואח"כ עושה שבת, אלא שבמדבר אין המנין מצליח הואיל וכל העולם לא מונה כן, ולפיכך הוא רק זכר לשבת, משא"כ בשמיטה.

{כפירתו של ליבוביץ היא בעיקר בתחית המתים, ובחוסר משמעות למצוות.
בקיצור, אלוהי לייבוביץ' טיפש גדול היה}.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > לייבוביץ וסדר הדורות (אמונת חכמים)
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 14 15 16 17 לדף הבא סך הכל 17 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.