אנחנו יודעים עם מי אנחנו הולכים להתחתן?
שלום חברים.
אני ישיב'ע בוחר שהגעתי לפרקי לאחרונה. כל החברים מסביב מתארסים, ואתה מפתח תובנות מכל האירועים מסביב.
הדבר שהכי מציק לי הוא העובדה שבכל וורט/אירוסין אליהם אני מגיע, אני מקבל את הרושם שהשווער המאושר, ואולי גם הכלה, לא ממש יודעים מיהו החתן שנפל להם ביד.
למה אני מתכוון? כמעט תמיד באיזשהו שלב, השווער קם לדבר, וכך זה הולך פחות או יותר: 'מורי ורבותי, ברוך ה' שהחייני והגיעני לרגע הגדול הזה, בו אני זוכה בשאיפת-חיי, חתן בן-תיירה אמיתי, שיראתו קודמת לחכמתו, אה! איזה שבחים שמענו עליו', וכאן הוא מסתובב לחברים ואומר: 'אני לא צריך לספר לכם מי זה ר' מויישה, כן? אה! הודו לשם'... ע''כ נאומו של השווער המאושר.
ואנחנו החברים לא יודעים אם לצחוק או לבכות. איזה יראתו, ואיזה חכמתו...
התעוררתי לזה בעקבות 'וורט' של חבר-שהיה שבוע שעבר. אני חותם לכם, שהבחור לא פתח ספר מאז חודש אלול האחרון!! אני מתכוון לכל מילה שאני אומר! וכולם מגלגלים עיניים לשמים, אה, איזה בחור חמד!
וממה כל זה נובע?
לעניות דעתי, זה נובע מהשיטה האבסורדית בה שני ילדים בני 20, מפלרטטים ביניהם במשך 3-4 פגישות, שלאחריהם הבחור אומר לה 'יקירתי, אני מרגיש שאנחנו ממש זוג נשמות תאומות'. 'התינשאי-לי מאמי'? ריבונו של עולם! אתה מכיר אותה? היא מכירה אותך? אז העברתם כמה ערבים ביחד, החלפתם דיעות, אבל מכאן ועד לנישואין הדרך ארוכה!
השאלה היא מה אפשר לעשות? יש אלטרנטיבות לשיטה הישנה והמוכרת?
 |
|
|