| נשלח ב-2/12/2006 21:48 |
|
| |
טירונות בע"מ
בס"ד מוצש"ק פרשת 'ויצא' תשס"ז
שלום לכל משתתפי ומשתתפות הפורום.
באתי להציג מספר שאלות שלעת-עתה רלוונטיות בהחלט בעיניי, ואני מאמין שעוד מספר לא-מבוטל של גולשים ימצא עניין בנושאים אלו.
אני בחור ישיבה (אשכנזי) בן 18-19, די רחוק מבחינה סטטיסטית מגיל השידוכים אבל מכיוון שעשיתי, ראיתי, חשבתי, חוויתי, סיכמתי, וכתבתי הרבה בחיים, וגם בגלל סיבות הלכתיות ופרקטיות, אני די מעוניין להתארס בסביבות גיל 20, שבסביבה שלי זה מוקדם. לא אלעה אתכם בכתיבת תיאריות למיניהן, אלא אקצר ככל-האפשר ואף בתוכן השאלה לא אאריך ואפרט, אלא אסתמך עלל ההנחה שכולכם ידועים לקרוא בלי-ניקוד. =============================================== 1) הנקודה הראשונה היא כזאת. אני, כמו (כל) בחור ישיבה ממוצע, משתדל להיות "בן-עליה" ככל הניתן. פה השאלה. אצל רוב הבחורים קיים המושג והדילמה של "להיות טוב" כל אחד שמע על המושג "תהיה בחור טוב, כדי שתקבל בחורה טובה" ובחלק גדול מהמקרים המושג הזה אף משמש כדירבון ומוטו לתקופת הישיבות. כך שבחורים מעוניינים ומשתדלים להיות כמה שיותר טובים ויר"ש כדי (בין השאר!) לקבל בחורה כמה שיותר טובה. אני מגיע מהכיוון ההפוך. הסיפור הוא כזה: כמו רוב בחורי הישיבות עברתי הרבה חיזוקים, ביסוסים, ושינויים בקו-המחשבה וההשקפה הדתית (לטובה), כך שבעַברי הבחורה שאני מחפש הצטייירה בצורה מסויימת. ככל שהתחזקתי, במקום לראות בזה כהגברת "סיכוי-הזכיה", תמיד לוותי בחשש הפוך: אולי זה רק יעשה לי רע? והכוונה היא שתמיד כשהצתמצמתי והתנתקתי יותר מהמחשב, מוזיקה, ספרים וכו'.. וככל שהקפדתי יותר על ההלכות, חשבתי שאולי ע"י זה חלק מסוים מהבחורות לא ירצו את זה כי -זה לא מה שהם מחפשות-... תמיד ניתן לשמוע על בחורות שלא רוצות בחורים על כך שהם לא מספיק יראי-שמיים וכו'.. אך האם זה גם הפוך? הרי בחורה רוצה אולי גבר שתבלה איתו וכו'.. אם אתם שואלים על איזה סוג בחורות אני מדבר, כי ברור שזה תלוי , אז אולי תמצאו זאת בשאלות הבאות. שימו לב שממש לא התמקדתי פה בעניינים ספציפיים, כי זה מיותר, וזה שונה מאדם לאדם, אך העיקרון מובן.
2)הסגנון. אני לא מכיר ממש הרבה בנות. אולי כבר ניחשתם ואולי לא. לכן חלק גדול מההסתכלות שלי בנוי על השערות, אשליות, וניחושים. לפי איך שאני רואה את זה, ואין מה לעשות, תהרגו אותי, אבל בעיניי, בחורת סמינר רגילה, זה דבר פשוט לא מעניין. זה יישמע תינוקי וחסר-אינטלגנציה, אבל פה זה שאלה של רגש. לפי מה שאני מרגיש, בחורת סמינר שלומדת ולא משנה כמה זמן בסמינר, לא רלוונטית. אם "תביאו" לי אחת כזאת, לא יהיה לי מה לעשות איתה. לפי הבחורות שאני רואה ברחוב, הסגנון שנשמע לי מעניין, זה הבחורות שסיימו תיכון סמינר בי"ב והלכו ללמוד במכללה חרדית לכל סוגיה או כל סוג אחר של לימודים. בקיצור - בחורה שנמצאת בעולם. פה נעוץ השאלה האם זה רק אופטי, היינו שבחורות הסמינר הולכות הרי עם תלבושות וכדו'.. לעומת חברותיהן עם הג'ינסים והאיפור והפלאפון, ולכן זה פשוט נראה שהם הרבה יותר מעניינות וכייפיות.. אך זה לא כך במציאות, או שאכן בחורות סמינר רגילות זה עדר של בחורות שכולם חושבות באותו הכיוון, בעלי סדר יום זהה (טוב, זה ברור..) ובקיצור...שעמום... והשניות -לא ככה.. ובעצם רוב הבחורים יאמרו שבחורה שחרגה קצת מהנוהל ויצאה מהסמינר זה חיסרון או יותר גרוע, ובשבילי אם היא -כן- נשארה זה החיסרון.. שוב אדגיש שעם-כל-כמה שעל הנייר זה נשמע לא-אמין, במציאות זה ככה. וברמה המעשית-היפוטתית, אם אשב בסביבות בחורת-סמינר באוטובוס, לא יהיה לי רצון או "יצר-הרע" לדבר איתה וכו'.. אז האם זה גישה שמקורה בדעה-קדומה מוטעית, או שיש פה משהו?
3)הגיל. באותו המידה של הסעיף הקודם, יש את הקטע של גיל. אני מבחינתי (ואת בחינתה נראה בסעיף הבא) מעוניין בבחורה מבוגרת. ו"מבוגרת" אין הכוונה יחסי. אם "מחר" אני מתחתן בגיל 18 אפילו, עם בחורה בת 20 ומעלה.. סבבה.. לעומת זאת אם "מחר" אהיה בגיל 28, אסתפק גם בבחורה בת 20-22.. זאת אומרת שמצד אחד הפרמטר של יחסיות הגיל לא משנה לי, ולא מזיז לי שבחורה גדולה ממני אפילו בשנתיים, ומצד שני הפרמטר של הגיל מאוד משנה לי. לפי טבע גילי אני אמור לרצות בגילי בחורה כבת 16-17, אבל אני לא. בעיניי בחורה מתחת לגיל 19 היא (שוב) "לא מעניינת".. אז פה בדומה לשאלה הקודמת, השאלה היא האם "יש דברים בגו" או ששוב זה מתבסס על דעה קדומה מוטעית?
4) הגיל מהכיוון הנגדי (והריאלי). קרובת-משפחה שלי לדוגמה, בתחילת שנות העשרים לחייה, מחפשת בחורים מבוגרים ממש. בחורים שלא גדולים ממנה לפחות ב4-5 שנים, הם תינוקים. לעומת-זאת, אצטט לכם (מזכרוני) משפט מאיזה אתר הכרויות (לציבור הכללי, אם זה משנה) שכתבה בחורה בת 18. היא מחפשת בחור מגיל 17 ומעלה ואז כותבת: "שמנים, קירחים, מכוערים, ובחורים מעל גיל 21 שעדיין גרים אצל ההורים שלהם, אל תפנו אליי, כדי לחסוך ממני את הסינון." מכאן הבנתי שאין דבר יותר אינדבדואלי מאשר הגיל. אבל בכל-זאת אני מאמין שישנה דעה רווחת בציבור, ולכן אשאל: האם בחורה בת 20 ומעלה תרצה בחור בן 20.?? הרי שומעים על בחורות בנות 20 שלרוב מתחתנות עם בחורים בני 23-24 (ראה ערך: "מבט" במגזין "משפחה" משבת) ולכן זה נראה לי צמצום מבחר מהותי (ותאמינו לי שכבר לא נשאר ממה לצמצם אחרי כל הסינונים שלי..) האם בחור בן 20 זה בעיה או ב"חפצא" (מונח תלמודי) או שברגע שיוודע להם שאני לא-כמו-כל בחור בן 20 (והסביבה החברתית שלי תעיד על זה) ואני כמו בחור בן 23, אז זה באמת כמו בחור בן 23, או שחלק מהמהות של בחור בן 23 זה שהוא בן 23..? ---------------------------------
אחרי שקראתם את כל השורות, צחקתם, סיננתם "דביל", ואז החלטתם להתעלם או לחילופין להביע את הצחוק שלכם בכתיבה, אומר לכם לעצור ואבהיר לכם משהו אחד. גם אם כל השורות משדרות לכם מה שהם משדרות, אומר לכם (ואקווה שתאמינו) שתוכן הדברים נכתבו בצורה ילדותית ושיטחית, וצדדי הספק נכתבו בצורה קיצונית עד גיחוך, -בכוונה-. זאת פשוט דרך טובה יותר להעביר את המסר. אם אכתוב את הדברים בצורה ובשפה גבוהה, אני מאמין שהשאלות פחות יובנו.
שימו לב: תשובותיהן של בחורות יהיו רלוונטיות יותר, מן הסתם, אך תשובות של גברים "עם נסיון" יתקבלו בברכה.
==============================================
אוקיי, סורי, ידעתי שזה מה שיקרה. בלבלתי את השכל וכתבתי יותר מדי. כתבתי הרבה ולא כתבתי כלום. כתיבה בפורומים זה לא החלק החזק שלי. מצטער, ניסיתי לצמצם. בואו ננסה כולם להיות חסידים לרגע ונאמר: העיקר היא כוונת הלב.
תודה מראש על התגובות, ושבוע מוצלח לכולם בעז"ה.
תוקן על ידי - hi_volume0 - 02/12/2006 22:07:30
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2006 14:06 |
|
| |
אחרי כל התגובות הלעגניות למחצה מעלי, אגיב ברצינות.
א. תעשה מה שאתה חושב שנכון, ובסוף תמצא את ה"באשארט" שלך. כי אם תחיה בצורה מסוימת כדי שסוג בחורות X או סוג Y יחפצו בך. תהיה מה שאתה. כי אם לא, אתה פשוט תחיה בסרט כמו שאומרים. ומגיע היום, וצריך להחזיר את הסרט לספריה. ובמקרה היותר גרוע, הסרט נסרט,ואז החייים משתבשים.
ב. סתם להשכלה כללית, זה יכול להיות אותה בחורה שכשהיא בסמינר היא לובשת תלבושת ומשעממת אותך, ואחרי שנה היא במכללה לבושה אחרת ו"מענינת אותך"?
ג. הרבה שטייגען, פול הצלוחס.
תוקן על ידי dosystory ב- 03/12/2006 14:07:18
אוהבים לקרוא?
הפורום שלנו בהייד פארק
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2006 14:32 |
|
| |
"אני בחור ישיבה(אשכנזי) בן 18-19"
רק רציתי להגיד שאהבתי את ההערה בקשר למוצאך....
סתם,סתם...
אתה לא בחור ישיבה רגיל,ולזה כולם שמו לב,מה זה בחור ישיבה רגיל?אחד שחושב כמוך אבל לא מפרסם זאת...
(תפסיקו לצעוק עליי!בחייכם,אתם יודעים שחלק ממני אומר דברים נכונים,אולי לא כ-ל בחור ישיבה,אבל יש הרבה כאלו...)
אז אל תרגיש רע עם עצמך,בדרך כלל תגובות כאלו נכתבות כשאתה לבד,ולא כל כך טוב לך,ובדרך כלל בשעת לילה מאוחרת(אם יש אמת בדבריי אין צורך לאשר)וסך הכל ביום למחרת זה עובר(לפחות אצלי)ואז מתחרטים פחות או יותר על חלק מהדברים שנכתבו על ידינו...(I'm good,I know,,,)
תקשיב,אני קצת קטנה-18 וגם אני לא התחלתי לשמוע,אני מחכה עד שתבוא איזה הצעה מושלמת או לחילופין לגיל 19 מה שיגיע יותר מהר..
ולמרות ש19 זה קטן,הייתי רוצה בחור יותר מבוגר ממני,בערך 23,24 כי אני פשוט רוצה להרגיש אשתו של בעלי ולא אמא שלו...
ולפי סטטיסטיקות בדוקות ונבואות ארוכות טווח כולנו יודעים שהבחורה מתבגרת מהר יותר מאשר הגבר במובן השכלי...
אז כל טוב לך,ואל תדאג בעזרת ה' יהיה בסדר...ולדעתי,תחכה עד גיל 21 לפחות בשביל לצאת...וזה בא מפה של בחורה בסגנון שלי,הסגנון של המכללה שאתה רוצה...אם זה באמת מה שאתה רוצה,זה לא דבר רע,סתם שתדע...פשוט היא ממכללה והיא מסמינר...הכל עניין של סגנונות והתאמות..
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2006 00:47 |
|
| |
מושך אש,
זה בדיוק הבעיה, שהוא לא יודע איך הוא יגיע לחתונה..
|
|
|
|
| נשלח ב-19/12/2006 23:48 |
|
| |
טוב אני רוצה להתחיל בזה שקראתי את כל מה שכתבת והדבר הראשון שחשבתי עליו, איזה חמוד!!!!! אבל, ותמיד יש את האבל הזה, אז אל תתבאס ...
אתה ילדון...
1. הכי צרם לי ממה שכתבת זה שהתייחסת לעצמך כמבוטל... מה הבחורות רוצות, אם אני אהיה ככה והיא לא תרצה, אם אני אהיה אחרת והיא לא תרצה...
לא לא לא לא לא לא פה השגיאה הראשונה שלך, אתה תהיה מה שהכי נוח לך להיות! אחר כך תחפש לך בחורה מתאימה, שתתאים לצרכים שלך... אתה מבין שלכל סיר יש מכסה, ואלוקים ידאג לך בתור בנו היקר למכסה המתאים ביותר עבורך...
2. בתור בחורה שלומדת במכללה ולא בסמינר, אני יכולה לבוא ולומר לך כן אתה צודק בנות הסמינר הן משעממות והן כאלו וכאלו.. כדי להצדיק את המקרה שלי
אבללללל זה ממש תלוי באופי וברמת הפתיחות...
בנות סמינר משעממות?? כאילו תחשוב על זה ככה, אתה רוצה להקים בית עם בחורה שכן תוכלו לבלות ולצחוק וקולנוע ועניינים וזה יהיה כמובן אחרי שהיא תיכנס לבית בחמש או שש כי היא בכל זאת עשתה תואר והיא מנהלת צוות ולא מורה או מנהלת חשבונות שתעבוד רבע יום... או שאתה רוצה להקים בית עם אישה שתגדל לך את הילדים ותהיה אמא במשרה כמעט מלאה?
ושוב אנחנו נאלצים לחזור לשאלה, מה רמת הפתיחות שאתה רוצה להשריש בביתך....
3,4. גיל, אני אישית לעולם לא שומעת הצעות על בחורים שקטנים ממני בחודש אפילו, ולמה? בחורה לרוב בוגרת בהרבה יותר מגבר...
עכשיו יש בנות שיעדיפו שהגברים שלהם יהיו ילדים שהן צריכות לגדול ולגדול יחד.. ויש שירצו גבר בוגר שכבר יודע מה הוא רוצה מהחיים שלו...
ולסיכום , לא צחקתי ממך אלא צחקתי קצת מהבילבול שלך
אני רוצה לומר לך משהו חשוב מאוד חמד
חתונה, זה לא רק ההתרגשות והפרפרים שלפניי ואולי גם בשבוע של השבע ברכות..
חתונה זה בעז"ה לתמיד...
אל תתחתן כי אתה חושב שאתה בשל לנישואים, תתחתן כי אתה יודע שזה מה שאתה צריך לעשות , כי אתה מרגיש מבפנים שזה צריך להגיע...
מהכתיבה שלך הרגשתי ויתכן והרגשתי שגוייה, אבל אתה לא בדיוק בנוי לזה כעת כי אתה צריך קודם כל לגבש את האני הפנימי שלך...
מקווה שעזרתי , ואם לא אז מקווה שלא הרסתי...
חג שמח :)
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2006 00:31 |
|
| |
כמה דברים.
בקשר להקדמה. אכן מבחינה הלכתית על הגבר להתחתן עד גיל 20 (לא כולל) אחרת הקב"ה
אומר עליו "תיפח עצמותיו"..וכן כל ימיו בהרהור עבירה.
סיבות שבגללן ניתן לדחות חתונה מעבר לגיל 20 הן
1.אתה יודע שאחרי החתונה לא תוכל ללמוד בנחת
2. אתה אנוס- כלומר לא הצלחת עדיין למצוא את בת זוגך. (ואתה מחפש)
לגבי תוכן השאלות.
1.2. הקפדה על הלכות אינה ניתנת לגמישות. לכן כל דבר שהוא מחוץ להן הוא לא רלוונטי.
אבל..קיימים כמה דברים שחוקי המגזר מחמירים..ולאו דווקא בגלל הלכה..אלא בגלל צורת אדם יהודי שציירו לעצמם
כיוון שכתבת בחור טוב=בחורה טובה. ובחור טוב לפי דעתך הוא אחד שמקפיד על דברים אלו- מהי בחורה טובה?
אחת שגם מקפידה? אם ככה מה ההתלבטות?
או שטובה זה אומר- פתוחה אם ככה אתה לא יכול לדרוש פתיחות מצד אחד ולחשוב שאתה טוב כי אתה מחמיר...
האבסורד נשמע מתוך השאלה.
אגב יראת שמיים לא קשורה לזה בכלל!!!! אין בחורה שלא רוצה ירא שמיים.
אם אתה מקשר בין יראת שמיים לבין החמרה בעניינים שאינם בגדר ההלכה תחזור לבית המדרש לעוד כמה זמן.
3. ע"פ מה אתה קובע מאיזה גיל בחורה מעניינת או לא?
גיל,תלמד, לא חייב לשחק בקשר לנסיון חיים.
לגבי מה הן חושבות.. לעזר כנדו ולשוקיסטית
הפעם אני מסכים עם חולמתבהקיץ
אתן פוסלות בחורים קטנים ממכם על סמך העובדה "בנות מתבגרות מהר מבנים"
עד מתי זה רלוונטי?
אין שלב שהם משתווים?
כלומר אישה בת 40 מבוגרת מגבר בן 40?
לא חושב..
ההתבגרות המהירה של הבנות רלוונטית עד גבול מסויים. וכיוון שאין גבול מוגדר אי אפשר להכליל.
ייתכן,עזרכנגדו,שתמצאי בחור בן 19 מבוגר בהרבה יותר ממך ואילו אחד בן 23 שמתנהג בילדותיות.
שוקיסטית,שאת פוסלת בחור שקטן ממך בחודש על סמך העובדה לעיל.. ואני חושב שזה ממש לא נכון
את באמת חושבת שחודש עושה את ההבדל?
בגיל מסויים כמו שכתבה חולמתבהקיץ ההבדלים מטשטשים.
לכן צריך לבחון כל מקרה לגופו.
אם יש סיבה למה לפסול בחור צעיר יותר ממכן זה הנקודה מצד הבחור.
הוא רוצה להרגיש המבוגר השולט (גבר..מה לעשות?)
עד שלא נתגבר על הפגמים שלנו נשאר באותה תזה.
מוטעת או לא?
בדיון אחר.
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2006 10:33 |
|
| |
עוצר וחושב... (בוקר טוב... )
תחילה ארצה לציין שאכן נגעת בנקודה מאוד חשובה שגבר צריך להינשא עד גיל 20 אחרת הקב"ה וההמשך... כמובן שמי שמסוגל לזה נפשית זה מצויין , לצערי הבחורים של היום מקבלים בינה ואחריות רק יותר מאוחר...
וכעת לשאלתך:
אם הם משתווים? אף פעם... האישה תמיד תקדים!
וכן אם כבר בחרת להתעמק בנושא הזה יש עוד 2 נקודות שבגללן לא הייתי לוקחת ילד בן 19-22 (שכיום אני בת 21...)
א. אישה צריכה להיות אישה בבית, ולגבר יש את המכנסיים, ברגע שאני אקח מישהו שהוא קטן ממני, אוטמ' זה ירגיש אחרת.. (אתה בהחלט יכול להגיד שזה פסיכולוגי...) אני חושבת שהגבר חייב להיות גדול מהאישה לפחות ב 3 או 4 שנים שהוא כבר החלטי ויודע בהחלט מה הוא רוצה מעצמו, ויוכל לתת גב יציב לאישה שלו
ב. מה שקשה לי גם כן... זה , חווה נוצרה מאדם, ולא להיפך... אחרי שהוא נולד נלקח חלק ממנו כדי שהיא תיווצר, ובת הקול שיוצאת ומכריזה על פלוני שינשא לאלמונית זה אחרי שהגבר נולד ולא האישה...
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2006 11:39 |
|
| |
לגבי תחילת דברייך. מסכים עם כל מילה.
אני לא חושב שהאשה תמיד תקדים..כיוון שלפעמים קורים מקרים שמבגרים את הגבר בכמה שנים מעל גילו הביולוגי..
לכן טכנית בשלב ההתפחותי האינטנסיבי (כלומר, גיל ההתבגרות) את צודקת.
אבל בגיל מסויים זה מטשטש ונעלם. תבדקי את המציאות.
לגבי
א. אמרתי כבר שאם יש סיבה לפסול צעיר יותר זה הדרישה של האישה לרצות תחושה של ביטחון מצד הגבר (או של הגבר דורש להרגיש בעצמו הגדול יותר והשולט יותר)..
רק הערה, זה שהוא צעיר יותר זה לא אומר שהוא לא יודע מה הוא רוצה מעצמו או שלא יוכל לתת גב יציב לאשתו.
ב. לפי דברייך ההפך הוא הנכון. כשהגבר נולד אשתו צריכה להיות קיימת כדי שיוכלו להכריז עליה ,לא?
ועל האישה לא מכריזים כיוון שהגבר עוד לא נולד.
דייקי בדברייך :)
|
|
| נשלח ב-20/12/2006 12:02 |
|
| |
דייקתי..
ארבעים יום אחרי שהגבר נולד, מכריזים על הזיווג שלו...
כי היא נלקחת ממנו , (משמע היא נוצרת 40 יום אחרי... )
ולא כשהיא באה לעולם מכריזים על בוא הגבר.. הוא קודם..
שאני אשלח לך אותך ללמוד הבנת הנקרא?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2006 12:14 |
|
| |
חחח אין צורך..קיבלתי בזה 100 :)
אני לא בטוח שהאשה המיועדת נוצרת 40 יום אחרי הגבר מבחינה ביולוגית, נכון?
לפי ההגיון אי אפשר להכריז על מיועדת כל עוד לא נוצרה.
אלא אם כן היא כבר נוצרה.
ושוב,אלא אם כן אנחנו לא מדברים מבחינה ביולוגית בלבד ואז את צודקת.
אני מסכים איתך מבחינת העיקרון כל מה שאני טוען שהראיה שלך לא ראיה.
ולא אמרתי שכשהיא באה לעולם מכריזים על בוא הגבר.
חח שאני אשלח אותך ללמוד הבנת הנקרא?
|
|
| נשלח ב-20/12/2006 13:22 |
|
| |
למעשה גם אני קיבלתי באופן מפתיע 100...
אז אני אוותר..
נסכם שהנקודה היא, שהגבר צריך להיות גדול מהאישה, אלוקים החליט לא אנחנו....
;)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2006 13:36 |
|
| |
מסכים.
(גם ככה סטינו לגמרי מנושא הדיון..)
|