הי כולם נפגשתי עם בחור שנחשב ממש רציני - שהתעקש שיש אהבה לפני הנישואים, אני לא מאמינה בזה!!! אני חושבת שיש רגש, אבל לא אהבה!! אהבה זה משהו עמוק שבונים אח"כ!
לפני החתונה מתאהבים, אחרי החתונה אוהבים.
הרבה חושבים שההרגשה לפני החתונה זו אהבה, אך , אחרי החתונה כשנכנסים לשיגרה מבינים מה זו אהבת אמת.
כל הריגושים קודם זו התאהבות שזו תקופה מצוינת וטובה שלא תחזור אף פעם-אבל האהבה האמיתית זה בד"כ אחרי החתונה.
נשלח ב-3/12/2006 15:02
אני חושב שבחירת המילה בה יוגדר הרגש המתבטא קודם הנישואין הוא נושא שלא צריך לבזבז עליו הרבה זמן בפגישות.
אם הבחור ממש התעקש על ההגדרה אולי הוא בעצם מנסה לרמוז שהוא מעוניין בקשר של כעין חברות? וללא המגבלות המקובלות? ואם כן, צריך לברר עד כמה הוא בחור חרדי רציני.
--------------- נדמה לי שאהבה אמיתית אמורה להיות אהבה שאינה תלויה בדבר ולכן אפשר להוכיח שאינה קיימת קודם נישואין.
הרי אם המשודכת ח"ו תתכער, תפסיק לכבד אותו, תבזה אותו, תשפיל אותו, תדרוש ממנו דרישות מוזרות...
האם הוא ימשיך לאהוב אותה? אם לא, הרי שמדובר באהבה התלויה בדבר, אהבה המתבטלת, אהבת עצמו.
--------------------------------- ומה יקרה לבעל ואשה? וכי הבעל ימשיך לאהוב את אישתו בכל מצב?
הרי גם הבעל, כשאישתו תשפיל אותו ותעשה מעשים שלא יעשו, עלול לגרש אותה בשלב מסויים. אלא שאצל בעל שהגיע ל"אהבה אמיתית" - הוא יגרש אותה וימשיך לאהוב אותה - אהבת אמת.
כך נלע"ד
נשלח ב-3/12/2006 15:33
אהבה של גבר שונה מאהבה של אשה. הראשונה יותר חומרית
ושל אשה היא יותר רגשית כך ששניכם התווכחתם על שני
דברים שונים.
נשלח ב-3/12/2006 15:39
אהבה חומרית-?!! שו הדה?
קוראים לזה תאוותנות- לא אהבה!
נשלח ב-3/12/2006 15:44
א. דיברתי בלשון עדינה. ב. קראי ספרים שעוסקים בהבדלי
החשיבה בין גברים לנשים ודו"ק.
נשלח ב-3/12/2006 15:49
בכל אופן- הוא היה יצור שממש לא ניסה לרמוז - שזה מה שהוא חושב, פשוט הוא אוהב להתפלסף.... וכל ההתפלספיות שלו, ממש לא התאימו לי.... והאמת, שגם לא לו.......
נשלח ב-3/12/2006 16:07
ברור שאפשר אהבה לפני חתונה. עובדה שהתאהבתי עם אחת ולא התחתנתי אתה.
נשלח ב-3/12/2006 16:07
"אומרים אהבה יש בעולם, מה זאת אהבה?"
(ביאליק).
ברגע שתהיה תשובה לשאלה הזו, הרבה שאלות יפתרו.
גילית, כשאת אומרת שאת "לא מאמינה באהבה, אבל חושבת שצריך להיות רגש"- איך את קוראת לרגש הזה?
אז הוא קורא לו "אהבה".
מבחינה פסיכולוגית (סטרנברג) אהבה רומנטית מושלמת בין בני זוג מורכבת משלושה מרכיבים:
1. אינטימיות- היכולת להיפתח מבחינה ריגשית, לשתף, לדבר שיחות עמוקות, להבין, להכיל. 2. מחויבות- הרצון להישאר מחויבים ונאמנים לאותו פרטנר. 3. משיכה.
ברגע שקיימים שלושת המרכיבים הנ"ל קיימת אהבה פוטנציאלית לקשר ארוך טווח.
ברגע שקיים אחד או שניים מהם, אפשר אמנם לנסות להמשיך להיפגש מתוך שאיפה שעם הזמן ותדירות הפגישות שאר המרכיבים יתווספו, אך בהחלט לא להתחתן לפני שזה קורה.
ברגע שקיים רק המרכיב של האינטימיות- אזי יכולה להיות קיימת ידידות עמוקה וזמנית, אך לא אהבה רומנטית. ברגע שיש גם אינטימיות וגם מחויבות- רצוי להמשיך להעמיק פגישות כדי לקוות שתיווצר גם משיכה. ברגע שקיים רק רצון למחוייבות- זה אומר שהאדם אולי רוצה להתחתן, אבל לא ממש אכפת לו עם מי...
המסוכן הוא כאשר קיימת רק משיכה, אך ללא אינטימיות או רצון למחויבות, שהיא באמת מה שמוגדר כרגש "מסוכן" כאשר הינה מגיעה בפני עצמה, ללא תוספת שני האלמנטים הנוספים. להתחתן מתוך "אהבה" כזו- זה להסתכן בגירושים אחרי שהרגש הנ"ל ידעך, ולא יהיו קיימים האינטימיות והרצון למחוייבות כדי למשיך ולתמוך בקשר.
תוקן על ידי - חולמתבהקיץ - 03/12/2006 16:21:35
נשלח ב-3/12/2006 16:10
חולמתבהקיץ,
חזק!
נשלח ב-3/12/2006 21:38
חולמת,
אפשר לנעול תאשכול!
נשלח ב-3/12/2006 22:18
קוטג',
התאהבת! יש הבדל בין להתאהב לבין לאהוב.
התאהבות, היא יותר ההתלהבות הראשונית!!
אהבה אמיתית- זה משהו שאפשר לבנות אחרי חתונה בלבד!
מדברת מישהי שהתאהבה יותר מדי פעמים...
נשלח ב-3/12/2006 22:52
פרימה:
הכרתי את הבחורה מעל שנה והאהבה באה רק אחרי חודשים רבים. מנין לך שאהבה אמיתית באה רק אחרי חתונה? למה שמישהו לא מסוגל לאהוב לפני החתונה? זה נראה לי כל כך חסר הגיון ההכרזות השרירותיות האלה.
נשלח ב-3/12/2006 23:02
ממש לא.
אי אפשר להסביר. כשתהיה נשוי שנה.. אז תבין על מה דיברתי.
אני אומנם רווקה, אבל אני אהבתי בחור גם במשך שנה וחצי- נו אז?? סתם, זו לא באמת אהבה. חשבנו שזאת היתה אהבה, כי לא ידענו מה זה אומר.
אח"כ בא מישהו אחר- ופתאום מרגישים אהבה אחרת, וואוו, לא ידעתי שאפשר לאהוב ככה.. וחוזר חלילה. עד שנגיע לזיווג האמיתי שלנו ונחיה איתו- רק אז נדע מה זה.
וזה גם לאחר ששאלתי הרבה זוגות נשואים (חרדים וחילונים כאחד!)
יש הבדל גם בין לאהוב מישהו ספציפי
לבין לאהוב את עצמך כשאתה עם מישהו ספציפי... (מקוה שהצלחתי להבהיר את עצמי)
נשלח ב-4/12/2006 11:57
אהבה זה משהו ממש פנימי אפשר להשוות אהבה טירונית לבחור- לאהבה לאמא? נכון שאהבת גבר ואישה זה משהוא אחר, אבל נראה לי שלרגש כלפי בת\בן זוג -לפני החתונה קוראים הדלקות, או התלהבות, משיכה אבל לא אהבה- שזה משהוא יותרמבוסס ורציני.
הרב דסלר כותב שאהבה באה בעקבות נתינה, עם כל הכבוד לבקבוק מים מנרלים -( שגם את זה 50% מהנפגשים שלי שכחו להציע ) אין הרבה נתינה (יחסית לכמה שהורים\אחים\... נותנים) בפגישות, הכל יותר ראשוני וחיצוני כזה.... והרבה תלוי בדבר....(מי כתב את זה פה?- כל הכבוד)